Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Heffi

    őstag

    Ez lett volna az a topik, ahol segítséget kérek a laptopom haldoklódásával kapcsolatban, de eddíg nem volt kedvem időt szakítani rá, hogy megfogalmazzam a problémám.

    Azért írtam múlt időben, mert 2 hónap elteltével megoldódott a nyűgöm, de úgy érzem meg kell osztanom veletek, hogy ne kerüljetek hasonló helyzetbe.

    Szóval egyszer arra lettem figyelmes, hogy az Albacomp Business V4 alias Mitac 8252D laptopom bekapcsoláskor az oprendszer indításánál kb 2 perc szünetet tartott a "Repülő csillagok" és az üdvözlőképenyő között. (SSD van a laptopban). A Bios kijelző is kb fele sebességel futott le, és ez a lassulás állandósult.

    Újraraktam a wint, az is jóval tovább tartott, mint szokott. Már keresztet vetettem az alaplapra, hogy van valami gond a sata vezérlőjével.

    A minap tűnt fel, hogy a lemezkezelő sem akar elindulni, illetve hibát jelzett "f" meghajtóra, ami a kártyaolvasót takarja a gépemnél.

    Alapvetően rendetlen ember vagyok, vagyis az apróbb kacatokat mindíg elkeverem, ezért a telefonmhoz vásárolt microSD kártya adapterét bennehagytam a kártyaolvasóban, hogy mindíg kéznél legyen. No ez szivatott engem, mármint az üres adapter. Azt gondlnám, hogy csak egy méretbeli váltásról van szó, semmi elektronika, de ez a nyamvadt adapter teljesen összekavarta a gépem. Amint kiszedtem a kártyaolvasóból, rögtön visszatért a notebookom a normális kerékvágásba.

    Nos, okuljatok a trehányságomból, és ne hagyjatok adaptert az akárhány az egyben olvasóban, mert megzavarhatja a gépet!

Aktív témák