Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Prime110

    aktív tag

    válasz vbbb #4783 üzenetére

    Nincs mit ;)

    A LifeTime-ot kínáló készülékek azt mondják, hogy évente legalább 3 frissítés jár (4 lenne elméletileg, a negyedéves frissítések miatt) - ez ugye függ sok mindentől, mondjuk, hogy épül e egyáltalán annyi új út - nyilván Bulgáriában épült 3 körforgalomért nem fognak új tartalmakat kreálni, akkor lehet is, hogy egy frissítés kimarad a négy negyedévből és tényleg csak három valósul meg, az viszont szinte mindenkinél garantáltan, de ez nem Garmin vagy TomTom előny, hanem a térképgyártók Navteq és TeleAtlas munkája még mielőtt bárki kijavítana, tudom, hogy a TA és a TT kvázi egy és ugyanaz már vagy másfél-két éve, mivel a TT megvette a TA-t kompletten így biztosítva magának a saját térképállományokat).

    Tehát itt nincs egyértelmű győztes, akinek Navteq térképe van és olyan készüléke is, ez alapján lehet Navteq oldalon Navon is és lehet TeleAtlas oldalon a Mio is azok meg fogják ugyanúgy kapni ezt a szolgáltatást.

    Ez a térképdolog nagyon kettős ám, hol is kezdjem...?

    Ha mindenképpen LifeTime-os készülékben gondolkodsz - nagyon helyesen, hiszen egyszeri befektetéssel kvázi minden nyűgtől mentesíted magad - akkor amit írtam, hogy "hazai térképcsomagot szállító adatbázisokkal biztos az aktualizált működés" már értelmét is veszti, hiszen a LT frissítés, mint írtam most fent két térképgyártó sajátja Európában és ezt a "ficsőrt" csak egyben kapod. Magyarul, hiába jobb itthon a TopMap vagy a cseheknél a CEDA, stb, az LT-s készülékeden ezek a térképek nem kerülhetnek hivatalosan fel, akkor is NTQ térképet kapsz, ha tetszik, ha nem. Ezért írtam, hogy "ez a LifeTime ára"...

    Viszont Ny-Eu-ban, így az Egyesült Királyságban is a helyi térképek helyét már átvette réges-rég a NTQ vagy a TA, így ott elméletileg nem lehetne különbség, hiszen mindkét gyártó azt a régiót preferálja jobban, szóval ott meg mindegy is, hogy melyik mellé teszed le a voksod.

    Az Amigo-t imádtam, olyan kis faék egyszerű volt, de mégis adott némi kis pluszt a már megkopott IGO8 után, viszonylag rövid életű volt a program, de azt hiszem a Primo kiforrása belőle mérföldkő lett az NNG szoftverek kapcsán.

    Az IGO Primo bizony magyar, méghozzá messze a legjobb :) Ezt mostanában amerikai autógyárak licencelik zömmel, illetve hát a Világ minden tájáról érkeznek megkeresések ezzel kapcsolatban. Hogy nem licencelte senki az nem igaz így, a Garmin meg a TomTom nem, de mondjuk van itthon is olyan márka, ami fut ezzel a programcsomaggal.
    A Garmin alapvetően amerikai márka, amerikai SW-vel amit amerikai gondolatok mentén faragtak,:) a TomTom asszem' Holland hasonló módon faragott program, az IGO-t viszont magyarok csinálták magyaroknak, nekünk ezért is esik annyira kézre benne minden, legalábbis nekem így van. Nem véletlen, hogy egykoron egy szebb napokat megélt Mio is úgy lett a magyarországi navigációs piac non-plus-ultraja, hogy a kor legjobb magyar applikációját rakatta a készülékre, amivel a mennybe mentek, hogy aztán onnan zuhanjanak is egy nagyot, de ez egy másik történet.

Új hozzászólás Aktív témák