Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz BoscoD55 #29651 üzenetére

    Jaja, nevetséges, hogy a vintage obik ára hogy felszökött pár évvel ezelőtthöz képest, én is csak pislogok néha, hogy milyen árakat diktálnak egyesek...
    A CZ 35 f2.4-hez már volt szerencsém, a Jupi 9-ről is már láttam-hallottam eleget. Ha csak egy MILC vázat akarsz az M42-es fixekkel játszani, talán már olcsón ki lehet fogni egy Sony A6000-t, egy fokkal jobban működik (kezelés, AF), mint az A7, de ezt is csak fenntartásokkal ajánlanám, továbbra is azt mondom, hogy jobban jársz, ha a meglévő Nikon obikhoz veszel egy Nikon vázat.
    Akkuból, igen, kell vinni 1-2 tartalékot, de nem annyira vészes. Hétvégén voltam a Medves Fotós Maratonon, Z6 1-1 akkuval kihúzta a két napot (igaz, nem is vittem túlzásba a fotózást). De az is igaz, hogy az egy nagyobb akku - A7-tel volt olyan, hogy egész éjszaka koncerteket fotóztam 19-től f5-ig, a napkeltére már úgy kellett keresgélni, hogy a 4 közül melyik akkuban van még 1-2 képre elég nafta...

    Van végtelen Nikonon M42-es obival, de csak lencsés adapterrel, ami rontja a képminőséget.

    A D700 egy jó kis váz volt, csak már sok a leharcolt, rengeteg expós; az AF-en is megmutatkozik a kora, ha sportot akarsz fotózni.

    Az M50 viccnek is rossz volt, nem is értem, hogy merülhetett fel eldobni egy rendszert érte... Ha még nem hallottál rosszat róla, mondom: belépő vacak, szar kezeléssel, szar akkuidővel (nem tölthető vázban), szar videóval, zsákutca rendszerrel, amire x év alatt is alig jött ki obi a Canontól (van pár f-sötét zoom és összesen 2-3 fix, a 3rd party obikra leszel utalva), és csak idő kérdése, hogy a Canon RF-ből is kihozzon APS-C-t, és akkor az EF-M-nek reszeltek.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák