- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #40499 üzenetére
pont ilyen kérdésem lett volna, hogy mi az, ami engedélyköteles? pl ami mozdítható (faház, vagy akár lakókonténer) az nem engedélyköteles, de ha már téglából építek egy félig nyitott garázst (amit nem lehet akármikor méterekkel arrébb rakni), akkor az már az? valamint mi van föld alatti objektumokkal? egy vízóraakna is már az, vagy egy 4x5 méteres rendesen kibetonozott pince sem? ...ami engedélyköteles, ott rendesen terveztetni+engedélyeztetni kell, vagy elég az, hogy én megtervezem szépen papíron, anyaghasználattal, mindennel és úgy kérek engedélyt? (nem komplett lakóházra gondolok, hanem csak kerti budi/garázs/pince/akna/medence/üvegház szintre)
ui: még kertes ház vásárlása előtt állunk és pörög a fejemben, hogy mennyi lehetőség van... csak valószínű a tervek egy részét engedélyeztetni kell
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
inf3rno
nagyúr
válasz mephi666 #40501 üzenetére
Régen volt ilyen, hogy 200 m3-ig faház nem engedély köteles, de kb. ennyiben kimerült nekem is a téma. Jó lenne valami összefoglaló oldal a földhivatal rejtelmeiről. Esetleg ha van oldaluk, akkor felmenni, hátha van GYIK vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
mephi666
nagyúr
válasz philoxenia #40505 üzenetére
thx, ez frankó
"Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése,
amelynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 100 m3
térfogatot és 4,5 m gerincmagasságot."...akkor tehát simán építhetek majd 10 év múlva egy maximum 4x5 méter alapterületű és 2,5méter belmagasságú épületet, ahová befér egy snooker asztal, csocsó, sörcsap, stb ...vagyis ha nem változtatnak ezen a szabályozáson (mindenesetre az adott önkormányzatnál érdeklődök majd, hogy mi a pontos szabályozás)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Babakocsin ilyen szelep van, benzinkúton nem tudtam felfújni. Első kerekeken sima bicikli-autó szelep volt, azokat simán felfújtam, de a hátsók ilyen vékonyabbak és hosszabbak. Mivel tudnám felfújni?
A fém "koronát" letudom csavarni de azzal nem vagyok előrébb.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vismajor01 #40508 üzenetére
Nekem ez a régi fajta bicikli szelepnek tűnik. Biztos létezik még erre is pumpa.
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
mephi666
nagyúr
anyukám 60éves összecsukható csepel biciklijének is ilyen szelepe volt ...vagyis a 90-es évek előtt szerintem majdnem mindenhol ezt láttam... utána a mtb-k elterjedésével nagyon elterjedt a motorszelep... ja és ilyen tűszelepes tömlővel lehetett a focilabdát is fújni
-
JoolsNOS
veterán
válasz krizmo_ #40504 üzenetére
A hálózat átáll, telefonálni tudok. Repülőgépes mód sosincs. Újraindítás is volt. Másik telón van lehetőség külön appoknak engedélyt adni a roamigra itt nincs. Yettel ügyfélszolgálat azt mondta ne rakjak roamingot. De így se úgy se megy a net...
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
inf3rno
nagyúr
Van mostanában valami átverés, hogy fiktív névre tolnak erre a címre szóló levelet? Most jött valami Hechta Amalgerol Kft-től levél full más névre. Elvileg mezőgazdasági biológiai készítményeket gyárt a cég. Gondolom a következő covid vagy ilyesmi lehet benne.
Buliban hasznos! =]
-
Vismajor01
addikt
válasz philoxenia #40510 üzenetére
Kocsin melyik van? Ez alapján egyik se de az átalakítók erről szólnak.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #40514 üzenetére
Kocsin a motorszelep, ami a legáltalánosabb.
-
inf3rno
nagyúr
-
AndrewBlase
senior tag
Veszel egy DV/AV átalakítót, és máris tudod "bármivel-bárhol" felfújatni.
A belső menetet rátekered a szelepsapka helyére, a külső menetre meg rányomod az "autós" pumpát.
Miért mindig én???
-
mephi666
nagyúr
ilyen forgó polchoz hogy csinálnátok meg a mechanizmust? mivel rákerülhet vagy 80kiló könyv, kevésnek érzem kizárólag középen rögzíteni... körbe kellene legalább 4-8 görgő is az alapjába, amin foroghat az egész szerkezet (vagy valami konkrét megoldást felhasználni?)
-
FattyDove
őstag
Lehet bárhol Magyarországon fülpárnát vásárolni (kiszállítással) a Logitech G432 fejhallgatóhoz? Nem találok sehol.
-
mephi666
nagyúr
válasz philoxenia #40524 üzenetére
+40522: thx... nem akarok nagy csövet tenni végig, inkább csak maximum egy vékony köracélt alulról tengelynek, valamint rögzítésre... egyben forgatható lenne jó és akkor ez a sínes-csapágyas megoldás jó lehet kész megoldások közül a mikrók tányérja alatt levő kerekes megoldás jutott még eszembe, de olyanból csak műanyagot láttam eddig, az meg nem szeretné ezt a terhelést (esetleg ha fémből lenne hasonló)
-
mephi666
nagyúr
válasz philoxenia #40526 üzenetére
az is jó, de csak alul szeretném rögzíteni... mosógép középrészre gondoltam, hogy valahonnan kerítek bontottat és jó lesz olcsó tengelynek körbe meg csapágyakon megáll stabilan és foroghat... még alszok rá párat és kitalálom, mi lesz az ideális
-
AndrewBlase
senior tag
válasz mephi666 #40521 üzenetére
"mivel rákerülhet vagy 80kiló könyv, kevésnek érzem kizárólag középen rögzíteni..."
Tudom, nem ezt a terméket akarod megvenni, de a leírása alapján a polc teherbírása 5 kg, 5 szintes, ez akkor max 25 kg terhelést jelentene. A 80 kg-ot egy kicsit erős túlzásnak érzem, hacsak nem sokkal nagyobbat akarsz építeni.
De amúgy tetszetős kis építmény, csak kicsit horribilis az ára. Gondolom ezért is akarod SK megcsinálni.
Miért mindig én???
-
mephi666
nagyúr
válasz AndrewBlase #40530 üzenetére
Asszony látta, én meg szeretek barkácsolni és töredékéből ki lehet hozni ezeket házilag találtam amúgy sokkal pofásabbat alin, ami ötletet adott: alacsonyabb és szélesebb lenne, nagyobb talppal...
-
inf3rno
nagyúr
válasz mephi666 #40521 üzenetére
Szerintem nem para, ha középen van rögzítve, csak attól függ mivel és hogyan. Ha nem oszlik el a terhelés, akkor könnyen kiszakadhat a csavar, úgyhogy valami komolyabb alátét biztosan kell neki. A másik meg, hogy struktúrálisan bírja e, ha rácsimpaszkodik a gyerek, vagy ketté törik...
Buliban hasznos! =]
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #40533 üzenetére
A lehető legnagyobb sugarú körbe raknék kerekeket/csapágyat, hogy a tömegközéppont véletlenül se eshessen a körön kívülre, így a stabilitással nem lehet gond... inkább csak az a kérdés, hogy "nyers" deszkákat milyen méretben és honnan tudok keríteni, ami jól kiadná, mert újabban azzal jobb szeretek dolgozni, mint farostlemezzel kezelve-lakkozva a természetes hatása jobban tetszik
-
inf3rno
nagyúr
válasz mephi666 #40534 üzenetére
Alulra nem muszáj fát rakni, lehet fémet is. Az lejjebb viszi a súlypontját, mert sűrűbb, és amúgy sem látszik. A fa hajlítható, ha gőzölöd, mondjuk ezt nem tudom miért éreztem fontosnak leírni. Ha négyzetből vágod ki, akkor a körön kívül eső részből esetleg lehet határolókat tákolni. A másik lehetőség, hogy hosszú deszkákkal dolgozol, és ha megvan egy kör, akkor cserélgeted, fordítasz rajtuk, stb. úgy, hogy minimális legyen a veszteség a következő körnél. Ja ennek megvan amúgy a topikja: [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket és a tapasztalataitokat szeretném kérni bankkártya igényléshez, hogy melyik a jobb, melyik nem húz le, vagy nem úgy mint a többi havonta kezelési díj címén és kártyával való fizetéskor. Szóval mik a tapasztalataitok, melyik bankkártya a normálisabb, költséghatékonyabb választás? Köszi a segítségeket![ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Egy videó felkutatásában szeretnék segítséget kérni. A videót szatírának szánták a jelenkori project management-ről. A video angol nyelvű volt, és a sztori röviden annyi volt, hogy leültek páran egy tárgyaló teremben, és azt mondták egy grafikusnak, hogy húzzon 7 vonalat, amik merőlegesek egymásra. Míg a grafikus értetlenkedett, hogy figyi srácok, csak 3 tengely létezik, hogyan lehet 7 merőlegest húzni, a többeik megegyeztek, hogy tuti az üzlet, dőljön a pénz, meg a többi.
Ha véletlenül valakinek van linkje, írja be legyen szíves. Köszönöm.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
MaxxDamage
félisten
válasz Ice&Lime #40536 üzenetére
Szia,
Mihez kellene pontosan ?
Kártya vagy számla is kell ? (amire a fizu megy)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ice&Lime
veterán
válasz MaxxDamage #40539 üzenetére
Szia, amire fizu megy.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Ice&Lime #40540 üzenetére
MADcat is írja, cégeknél van külön "kedvezményes" Bank számla/kártya csomag.
Én is ahol dolgozom van 2 Bank is, de nem annál vagyok.
Mióta van CIB, azóta ott vagyok és nincs velük semmi gondom.
0 Ft számlavezetési díj, 0 Ft kártyahasználati díj, és Internet Bank is ingyenes, csak éves kártyadíj van, más költségem nincs. Mellette szoktam venni eBay, AliExpress meg hasonlók is, de van mikor arra Revolut számlám/kártyám használom (Magyar számláról (kártya) átvezetek x összeget és legjobb árfolyamon átváltatom USD, EUR, GBP -re.. épp amire kell) pl.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ice&Lime
veterán
válasz MADcat #40541 üzenetére
A cégnél nem mondtak ilyen lehetőségeket, ezért felteszem nincs ilyesmi. De ahogy nézem mindenhol van havi számlavezetési díj és atmből készpénzfelvételi díj elég rendesen. Ami érdekelne, hogy van-e olyan ahol nincs havi számlavezetési díj és leveles értesítői díj, és nincs felvételnél lehúzás vagy csak nagyon csekély. Nem tudom, van ilyen lakossági bankkártya, arra megy a fizu, havonta 2-3 pénzfelvét, kártyával vásárlás, csak erre kellene.
-
BiP
nagyúr
válasz Ice&Lime #40543 üzenetére
K&H csomagok csomagok olyanok hogy van havidíj, de ha odajön a fizu x Ft felett, akkor a havidíj fele visszajön, ha parkoltatsz y ft-ot, akkor a másik fele is. Így gyakorlatilag inygenes a csomag.
(De ilyesmi konstrukció sok helyen van)
Havi 150ezerig meg mindenhol ingyenes lehet az első 2 KP felvétel, ez államilag garantált, csak be kell állítani.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Ice&Lime #40536 üzenetére
Nemrég keresgéltem és én 2 olyat találtam ami nagyon olcsó de kvázi mindkettő "online" bank tehát max Budapesten van fizikai pénzintézete:
Gránit Bank és a Magnet Bank
Van ilyen összehasonlító oldal ott nézz körül: [link]
Amúgy sok feltétel van és ezek tudatában lehet biztosabbat tudni pl.
mekkora összeg érkezik havonta a számlára, lenne e csoportos beszedési megbízás, mennyi pénzt vennél fel havonta (a két ingyenes vagy többet vagy kevesebbet) mennyit vásárolnál online stb.Van itt a PH!-n BANK topik oda is kérdezz be mindenképp: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz MaxxDamage #40542 üzenetére
Gondolom, valami combosabb meghatározott jóváírás esetén 0Ft.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Top cat #40548 üzenetére
Tudtommal minimálbér beérkezése esetén már 0 Ft , de ha jóval több érkezik a számlára havonta, az csak jó a Banknak és ügyfélnek is.
150 ezer feletti készpénz felvétel esetén x% vonódik.
Én úgy szoktam, hogy havi 150-t felveszek (legyen kp.-m is) és kártyával fizetek boltokban, meg kb. mindenhol, meg utalgatok, stb...így lehet kijönni a legjobban. Többi díjat nem a Bank határozza meg, hanem központi.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
coco2
őstag
válasz MaxxDamage #40542 üzenetére
>csak éves kártyadíj van
És az mennyi?កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest