Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz pjen #27113 üzenetére

    TV műsor... Ez mondjuk még önmagában nem lenne probléma, de a szinkron már inkább. Én is egy Mythbustersből tudtam meg, hogy létezik "üres ötös" típusú géppisztoly. Közben meg nem, csak a fordító a szokásoknak megfelelően egy dilletáns idióta volt. Kíváncsi vagyok meg tudjátok-e fejteni a rejtvényt.

    Egyébként meg pont fordítva kellene mondani a magyarban, először az űrméret, utána a hossz, azaz "16 hüvelykes, 50 kaliber(hosszúságú)". Az angolok valóban "50 caliberlength, 16 inch" sorrendben mondják tipikusan. Írni persze ők is 16"/50 caliber-nek írják.

    Jorus: A képed nem jó, mert ez elsődlegesen a kaliber definíciója lenne, bár hiányos. A kaliber ugye eredendően egy önálló mértékegység lenne (az angoloszászok pedig a megtévesztés kedvéért gauge-nek mondják). A hiányzó része a definíciónak, hogy azokaz a golyókat fél font ólomból, maradék nélkül kell önteni. Ahány egyforma golyót öntöttél, egy golyó átmérője lesz ezzel a számmal jelült csőfurat átmérője. Eddől ugye következik, hogy minél nagyobb a szám, annál kisebb a csőfurat átmérője.

Új hozzászólás Aktív témák