- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Szeretnénk filc díszt felrakni az ablakra, de a cellux nem tartotta sokáig. A ragasztópisztoly használható ilyenre? Megtartaná?
Nem tudom, hogy a filcet mennyire tartaná, illetve szabad-e az ablakra ilyennel ragasztani, vagy kárt tesz benne, vagy nem tesz benne kárt, de nem is ragad, vagy ragad, de később nem lehet leszedni? Még nincs ragasztópisztolyos tapasztalatom, de tervbe van véve a beszerzése.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
tknof1871
őstag
Üdv! A márványos poloska, vagy címeres poloska, vagy büdösbogár / büdos bogár néven ismert bogár. Ezek mikor tűnnek el? Mikor lesz vége a szezonjuknak? Még érdemes szúnyoghálót venni az ablakokra? Már október közepe van de még mindig elég sok itt a bogár.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
krizmo_
addikt
Szerintem inkább kétoldalú ragasztóval tedd fel a díszeket az ablakra, a ragasztópisztoly is jó lehet, de kell hozzá egy kis rutin, ha csak egy pöttyöt teszel és nem maszatolod el, akkor elvileg lejön. Amúgy, érdemes beszerezni egyet, mert ugyan nem kell sokszor, de olykor jól jön.
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #26208 üzenetére
Igen, ott az alapoknál kezdik a technológia boncolgatását. [link]
Up the Irons!
-
Gézengúz
addikt
válasz philoxenia #26208 üzenetére
Egyszerű megvásárolható kagylós megoldást keresek, csak a konkrét neve nincs meg.
-
-
Gézengúz
addikt
Szomszédba használtuk annak idején, volt köztünk egy ház, azon keresztül vittük, eresz magasságában. Csak egyszer kellett megcsinálni, vagy 10 évig volt fent. Most nem nekem kell, csak ismerős keresett megoldást, bányába, kéteres zsinór kiépítve. Egyszerűen nem tudtam rájönni mi a neve. De úgy néz ki itthon jelenleg sem találok ilyet.
-
Gézengúz
addikt
válasz AndrewBlase #26218 üzenetére
Az elv ugyanaz lehet, nagy szám volt akkoriban igaz, mi?
philoxenia
Ugyan már, van benne egy-egy 5v-os adapter, gondolom, a házba bőven belefér. Fix helyen célszerű pláne a helyszínen is erre volna szükség..
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz AndrewBlase #26218 üzenetére
Két kézibeszélő szénmikrofonos, egy telep és a vezeték ami kell. Vasútnál máig használjuk az ilyen gyári megoldásokat. Ezek viszont százéves elven működő negyven-ötven éves készülékek. Használtan szerintem beszerezhetők. [link]
-
pikszel
addikt
válasz philoxenia #26210 üzenetére
Nagyrészt az ablakok zugaiban. Néha kiülnek napozni is.
A mai, öngyújtós világ tetszik, ha érted, mire gondolok.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
G@ben
addikt
Egy biztosítónak írt panaszlevélre mennyi idejük van válaszolni? Azt tudom, hogy 30 nap, de ebbe beleszámít a postai kézbesítés ideje is, vagy csak a feladás ideje lényeges?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Látom, hogy félreérthetően fogalmaztam. Tehát a hozzájuk beérkezéstől indul a 30 nap, de ezt követően ha 30 napon belül feladják, de 30 napon túl ér ide a levél, akkor az már késedelmes, nem?
Az MNB honlapja ezt mondja:"Ön fogyasztóvédelmi kérelmet nyújthat be az MNB-hez, ha például
panaszára 30 napon belül nem kapott választ, "
Ez esetben nem érkezett meg a válasz 30 napon belül, de tuti azon belül adták fel a levelet. Mielőtt szidnátok, hogy ennyi miatt ne tegyek panaszt, ez a 3. ilyen késedelmes levelük, érdemi választ egyik sem tartalmazott, csak mellébeszélést, illetve az egyik 93 nap után, sokszori telefonos sürgetésre érkezett csak meg.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
AndrewBlase
senior tag
-
G@ben
addikt
válasz AndrewBlase #26229 üzenetére
Szerintem van közük, mert időgarantáltként is fel lehet adni, de sajnos azt vettem észre rajtuk, hogy húzzák az időt, amíg lehet.
A levél alján lévő dátum nem lehet mérvadó, mert én is feladok egy levelet, azon rajta van a feladás napja, viszont a 30 nap a megérkezéstől számolódik, nem a feladástól. Az erősen kettős mérce lenne.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv a magyar bürokráciában...
A megérkezéstől számítva van 30 napjuk, hogy reagáljanak. Az, hogy hozzád mikor érkezik meg a válasz, számukra "tökmindegy".
Nekem most a biztosító közel két hónapot ült egy kártérítési ügyön (villámkár), addig nem fizettek. De volt, hogy egy 6. hó 14.-i keltezésű számlát a borítékon látható postai bélyegző szerint 6. 23-án adtak postára, hogy 8 napon belül fizessem be. WTF!!! Eltelt kilenc nap, és akkor még a megérkezésről szó sincs. Ha szerencséd van, 1 nap alatt megkapod, ha nem, akkor egy hét múlva, amikor is a tisztelt cég esetlegesen már küldi a felszólító levelet.
Igen, van elsőbbségi levélküldemény is (elvileg ez is időgarantált, ha jól tudom), de számtalan példát hozott már a hiradó is róla, hogy az is gyakran egy hetet kering a rendszerben, hiába kell(ene) másnap megérkeznie.Miért mindig én???
-
G@ben
addikt
válasz AndrewBlase #26231 üzenetére
Akkor az MNB honlapján rossz infó szerepel?
Illetve a befizetésre azt mondták, hogy érkezzen meg 28-ig, hiába 30-a a határidő, mert még a belső rendszerükben is van átfutási idő. Nekem kell ezzel számolni, nekik nem?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
tömör gumi tömböt szeretnék venni, olyan 10x10cm-es kockákat. Honnan lehetne ilyet beszerezni?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Tud valaki valami értelmeset mondani erről a kútbejelentéses dologról? Elvileg minden kutat be kell jelenteni. Pár éve költöztünk családi házba és van egy kb 10 méter mély betongyűrűkből kirakott kutam. Ezzel van valami teendőm?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Top cat
addikt
válasz #73959936 #26235 üzenetére
Régit cikket olvashattál. Elkaszálta a mi jánosunk ezt az opciót. Idén év végéig kell bejelenteni.
Na meg itt van ez is. Ki tudja még mi lesz a vége az ügynek
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Speeedfire #26233 üzenetére
Szerintem az Újhegyi úton a gumi gyárban probálkozz.
. -
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #26239 üzenetére
Van néhány hasonló méret a találatok között [link]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
törölt tag
válasz Top cat #26237 üzenetére
A jegyző hatáskörébe tartozik és a jegyző fennmaradási engedélye szükséges
a) olyan kút fennmaradásához, amely a következő feltételeket együttesen teljesíti:
aa) a vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények
védelméről szóló kormányrendelet szerint kijelölt, kijelölés alatt álló, illetve előzetesen
lehatárolt belső, külső és hidrogeológiai védőidom, védőterület, valamint karszt- vagy
rétegvízkészlet igénybevétele, érintése nélkül, és legfeljebb 500 m3/év vízigénybevétellel
kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel,ab) épülettel vagy annak építésére jogosító hatósági határozattal, egyszerű bejelentéssel
rendelkező ingatlanon van, és magánszemélyek részéről a házi ivóvízigény vagy a háztartási
igények kielégítését szolgálja, ésac) nem gazdasági célú vízigény
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #73959936 #26242 üzenetére
Jaja, nekem az az ucsó infóm, hogy Áder visszadobta, elküldte alkotmányossági vizsgálatra, az AB pedig megállapította, hogy a tervezett törvénymódosítás alkotmányellenes. Itt olvasható a határozat.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Game-over
aktív tag
válasz #73959936 #26241 üzenetére
Ennyi a lényeges információ a katasztrófavédelmi tájékoztatóból.
De a Top cat által linkelt dunaújvárosi önkormányzatnál írják hogy nem kell szakhatósági engedély ha nem ivóvízre van használva.
Ezt hol írja a Katasztrófavédelmi tájékoztató?
Mert én nem találtam meg benne[ Szerkesztve ]
-
addikt
Történt valami a nagyvilágban amiről lemaradtam volna? Csak azért kérdem, mert az összes videós oldalon annyi indiai videót dob fel, hogy az rettenet. Az utóbbi pár hónapban kezdett ez gyanússá válni, előtte nem nagyon láttam ilyeneket.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest