- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
addikt
válasz varmi2 #80746 üzenetére
Maga a windows jelenléte befolyásolhatja boot kezdeti lépéseit? ha TUf gaming képernyő gyorsan bejönne, akkor inkább win10-re gondolnék, de nálam boot minden fázisa belassult. Csak a komponens teszt megy végre normálisan.
Remélem a Blitzwolf másodlagos m.2 haldoklik, különben fájdalmas lesz a kiderítés. -
fairi
addikt
válasz Doky586 #80752 üzenetére
Hibás SSD feltarthatja, de egy jó SSD-n egy rossz win feltartja a kezdeti lépéseket?
Win is lassan bootol, de a biosba lépés opció felkínálása is 5 percet kell várni. Másodpercek helyett percekig megmarad a lépj be a biosba opció és később kezdi el a homokorát.Remélem tényleg a Blitzwolf másodlagos m.2 a hibás.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne 1 hp alaplap:HP Prodesk 400 G3
Megoldottam a többi error postot,de az usb 3.0-ra sír,hogy nem érzékeli,mivel ilyen nincs is a házban,hogy tudnám jumperelni,hogy bedugottnak lássa?
Illetve,nem tudom miért állítólag előtte működött rendesen,de vmiért elem csere után is mindíg elfelejti a beállításokat,ha nincs áram alatt.
Erre valakinek van 5lete mi lehet a baj?Avatar
-
ddavedane
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni alaplap - psu összekötéséhez. Rövid sztori: szervizben rakattam össze a gépet 2 éve, és azt az elvet vallom, hogy bizony takarításért és karbantartásért én nem cipelem a gépet sehova. Meg is volt a dolog, minden megy és működik, pasztázás is történt. Viszont feltűnt egy "hiányosság".
Az MB-be csatlakozó 24 pines kábel másik vége, tehát ami a PSU-ba megy ketté van osztva, egy 20 pinesre és egy kisebbre (ha jól számoltam) 8 pinesre, és az utóbbi csak lóg a levegőben. A helye megtalálható a tápon MB felirattal a másik nagy MB feliratos csatlakozó mellett. Az lenne a kérdésem, hogy ez jól van-e így?
(Egyelőre nem mertem beledugni a 8 pinest).
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
lap: Asus TUF Gaming B460 PLUS
psu: be quiet! straight power 11 850w platinum
cpu: i7 10700
Kingston hyperx 16GB RAM XMP ready, Palit 2080 super -
DragoX
tag
Sziasztok,
Mióta új helyre költöztem van egy olyan problémám hogy sípol a fejhallgatóm, amit a hangkártyámba dugtam. Ha ébren van a gép akkor halkan, ha viszont elküldöm aludni akkor jóval hangosabban. Érzésre olyan 4-5khz környékén lehet.
Gondolom itt a hálózattal lehet valami probléma.
Esetleg valami ötlet, hogy hogyan lehetne megszabadulni tőle? -
KisApám
addikt
Alaplap: TUF GAMING ASUS Z590-PLUS WiFi
Probléma: nem tudok belépni a BIOS-ba. A gép elindul, nem jön be az alap kezdeti képernyő, hanem csak egy idő múlva már csak maga a Windows. A gép elindulásakor nyomom az F2-t vagy a DEL-t (vagy folyamatosan nyomom, vagy felengedve-nyomogatva), de NEM lép be a BIOSba. Frissíteni akarnám a BIOS-t (AISuite 3 vagy BIOSRenamer - ASUS progik, Windows alól), de nem történik semmi.
Mit tegyek̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van valami különbség hogy milyen pendrive ról végzek bios frissitést vagy hogy milyen módon? Az alaplap képes a vakflashre (processzor nélküli biosfrissités) és a biosból való flashre is. Úgy érzem szemre van külömbség a kettő közt bár teljesen nem értem micsoda és miért..
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
tcfcsl
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan kollégát, aki elvállalná egy LGA2066 foglalat javítását (3-5 érintkező sérült), esetleg cseréjét?
CinkElek nem vállalta.
Köszönöm előre is! -
fairi
addikt
Megoldódott a rejtély, végső válasz talán fontos mindenkinek.
nem biztos ez a valódi ok, de...
Dobpergés...
Egy microSd kártya maradt az olvasóban!
Pedig ezt gyakran hagyom benne évek óta és sose okozott ekkora zűrt.
Ahogy kiszedtem a 30 perces boot visszaállt 50 secre.Pénteken raktam benne, és nem szedtem ki, ahogy szoktam rendszeresen.
-
nagyúr
Sérült/bizonytalan bármilyen USB-s eszköz ezt simán produkálja, sőt meg is képes hiúsítani még akár POST-ot is, akár az OS betöltését.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
Nem bonyolult, letöltöd a megfelelő BIOS-t, rámásolod egy pendrive-ra (vannak alaplapok, amik képesek HDD/SSD-ről is frissíteni), a BIOS-ban kiválasztod a megfelelő menüpontot (vagy bekapcsoláskor lenyomod a megfelelő funkcióbillentyűt).
Fontos, hogy BIOS-frissítés közben ne kapcsold ki a gépet, és ne legyen áramszünet, mert akkor buktad az alaplapot. -
sisi24
tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy, valamiért nem adja be a rendszert a számítógépem.
Elindítom, és nem pörögnek fel a ventilátorok. A ledek világítanak, illetve billentyűzet is. De viszont van olyan reakció is hogy többszörös ki be kapcsolaskor elindul.
Mi lehet a gond?
Asus tuf gaming b560m-plus Alaplap.
Intel Pentium g6400 gold -
pontyos
senior tag
válasz Csorbi #80772 üzenetére
Helló, elnézést, kérnék még egy kis segítséget. Ilyet vásároltam, az eszközkezelő látja mint raid vezérlőt, de nem talál drivert. [link] és én sem találtam a neten. Alaplap bios-szában kell bármit bekapcsolni stb ? Vinyó sem látszik amit rádugtam.
Köszönöm! Ismeri valaki ezt a bővítőt? BLACKBIRD PCI 4xSATA BH1294 -
Csorbi
addikt
válasz pontyos #80775 üzenetére
Ez egy Silicon Image 3114-es chipkészletű kártya, baromi régi, kb. a Windows 8 volt vele utoljára hivatalosan támogatva, és a legutolsó driverek is olyan 2009 körül lettek kiadva. Nem is értem miért árulnak még ilyeneket... Még az is lehet, hogy UEFI only BIOS beállítással nem fog menni, csak CSM módban, azt annyira nem tartanám jó ötletnek csak emiatt visszalépni.
Itt találsz hozzá drivereket, (harmadik "Download file") de ötletem sincs hogy a letöltött zip-en belül lévő kismillió zip közül melyik mit takar.
Jobb lett volna egy olyan kártyát választani, aminek ismert gyártója van, honlappal és utánakereshető, Win10-es driverekkel.
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Van nekem egy notiból kiszedett mini pci-e wifi kártya.
Létezik olyan adapter, aminek a segítségével be tudom tenni egy asztali gép pci-e slotjába?
Köszönöm. -
dugo_
veterán
válasz hobizoli #80783 üzenetére
Csak a kérdezőnek ez nem lesz jó...
A mini PCIe és az M.2 E az tök más szabvány.
Helyette:
https://www.ebay.co.uk/itm/265389033630
https://www.ebay.com/itm/194842846084
https://www.ebay.com/itm/314136583715[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pontyos #80781 üzenetére
Ennek a SATA vezérlőnek van saját BIOS-a is, amibe be lehet lépni a POST után, asszem CTRL+S kombinációval, illetve még az OS betöltése előtt látnod kellene a ráaggatott eszközöket listázva.
Illetve magát az eszközt kellene látni a Windows lemezkezelőjében is.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
karantÉN
aktív tag
Olyan problémám van, hogy este volt egy áramszünet utána a gép egyből bekapcsolt ment de jött mégegy kb 20 perc után akkor nem jött vissza. Úgy voltam vele, hogy nem is kapcsolom be csak ha már stabil az MVM ( sok helyen elment ) mert fel le kapcsolt a villanyóra. Gondoltam még bekapcsolom de se kép se hang szó szerint, a ventik nem forogtak a táp nem kapcsolt. Szerencsére van itthon egy másik gép abból megnéztem a tápot azzal is ugyan az az én tápom viszont ment a másik géppel. Sajnos nem ugyan olyan a lap ezért nem tudtam tovább tesztelni a dolgot. Nem találkoztam még ilyen esettel, hogy a ventik és a táp nem kapcsol, más találkozott már hasonlóval? Valami varázslat amivel életre tudom ébreszteni? vagy marad a gari
Régebben volt, hogy nem kapcsoltam be 1-2 hónapig akkor nehezen tért magához de legalább akkor pörögtek a ventik. Jah és még valami, a BT fülesnek az usb sticken világít a ledAlzánál mennyi idő a gariztatás valakinek van infója róla?
Köszönöm előre is a választ
[ Szerkesztve ]
6543210
-
karantÉN
aktív tag
vagy mindkettő a jó táppal is ugyan az a helyzet se kép se hang és a ventik állnak.
ezzel a táppal meg kapcsolja a másik gépetOlyan esetben ha már nem forgalmazzák a lapot és nincs hasonló chipsetben másik levásárolhatom a vételárat?
Egy gigabyte b460m a lap a táb silverstone 80plus még garis minden.
6543210
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs