- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
-
scream
veterán
válasz cbalazs01 #80449 üzenetére
Szerintem ott lesz a gond, hogy "csak" 10. genes procid van, amivel max 2933 MHz-es DDR4-et támogat a lapod - az alaplap specifikációjából kinézve.
Szerk.: Bár most látom, hogy 10. genes i5-re max 2666 MHz-et ír, így akkor lehet mégse ez az irány a jó.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz scream #80452 üzenetére
Totál mindegy, Z-s lap "felülírja" a procik korlátait!
Rossz slot-ban vannak, valószínűleg ott lesz a hiba.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
scream
veterán
válasz palfitom #80453 üzenetére
Értem és köszi (bár fura, akkor, hogy így ki vannak kötve, de gondolom, akkor ez csak kötelező formaiság a gyártó részéről).
A manual-ban amúgy le van írva, hogy hogyan ajánlott berakni a slotokba különböző RAM kombinációk esetén (2 vagy 4 modul).
-
palfitom
félisten
válasz scream #80454 üzenetére
Igen, egyértelmű a manual ajánlása (A2-B2), erre emberünk csodálkozik, hogy A1-B1-ben nem akar normálisan működni...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Joshi
titán
válasz Doky586 #80457 üzenetére
Nem, a Samsung 840 Pro az egy SATA SSD, jelenleg azon van a Windows 10. Nekem M.2-es SSD-t kellene ott látnom, de nincs ott. A Windowsban megjelenik a meghajtó. Amúgy mindkét M.2 foglalatban van SSD, mindkettő látszik is a Winben. A gondom az, hogy a Boot menüben nem tudom kiválasztani.
Amúgy a MiniTool Partition Wizard is lát mindent. A Disk3 és 4 az M2 foglalat.
-
-
cbalazs01
csendes tag
Sziasztok !
Nem rég vettem egy Gigabyte Z590 Aorus Ultra alaplapot. Kb. 3 napos lehet. Az a kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy az xmp /azt hiszem az a neve/ - t csak akkor tudom bekapcsolni, ha 3000Mhz - n van a memória.
Ja ezt a memóriát használom. Kingston Fury KF3200C16D4/8GX 2 db. van bent a gépbe dual kiosztásba. 1 - 3 szlot.
Mint látható 3200Mhz - s. Ha a profilban arra állítom a xmp - t és csinálok egy bios mentést + újraindítást csinál és nem képes elindulni. Ezért elkezdi ki be kapcsolni a gépet ami nem sikerül neki. Az 5 - ik próbálkozásnál visszaállítja a bioszt xmp disabled re. Ha belépek a biosba és átállítom 3000 re akkor elíndúl.
Létezik az, hogy nem tudja kezelni ezt a memória típust ??Alaplap neve: Gigabyte Z590 Aorus Ultra / CPU típusa: Intel Core i5-10600KF / CPU Hűtő: Be quiet Dark Rock 4 / Memória: 32 GB. Kingston Fury Renegade KF3600C16D4/8GX / VGA: XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition / Billentyűzet: Logitech G910 / Egér: Logitech G903 / Füles: Logitech G935 Artemis Spectrum /
-
nagyúr
válasz cbalazs01 #80467 üzenetére
Üdv !
Próbáld a 2-es és 4-es ramslotban, az az ajánlott már régóta.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
válasz cbalazs01 #80467 üzenetére
Te csak írsz, de nem olvasol?
Feljebb kaptál már válaszokat a megoldásra!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Joshi
titán
-
-
Csorbi
addikt
Most is látja az alaplap az M.2 meghajtót, csak bootolni nem tudsz róla. Ezért secure boot. Ami OS azon van, azt úgy kellett volna telepíteni, hogy közben nincs más OS-t tartalmazó meghajtó az alaplapra dugva, és akkor felkerültek volna rá a bootoláshoz szükséges partíciók. De próbáld ki, húzd le a 840est, és kiderül.
-
Doky586
nagyúr
Szerintem is elrontottad a telepítést.
Ne ezt mutasd legközelebb hanem a win beépített lemezkezelőjét, az sokkal hasznosabb adatokat mutat. De ebből is látni hogy elgáncsoltad önmagad..
Még most sincs telepítve rá (bootolhatóan) os, ezért nem nutatja.
Blogomban (is) töbször le lett írva hogy kell telepíteni. Te már a formásgatásnál elrontottad.[ Szerkesztve ]
-
-
A.C.E.
aktív tag
Sziasztok, adott egy 10700 f processzor egy msi mag b 460m bazooka lapban, egyszercsak úgy indult el hogy csak 1070 mhz-en pörög minden mag, a memória órajel meg 600 mhz. Már bios frissítést is csináltam a lapon, semmi eredménye, bármit állítok biosban csak ezek az értékek vannak...valakinek ötlete? Mi szállt el? Processzornál azt írja
"ia limit reasons és ring limit reasons"...de a biosban mindent alapra állítottam ...fax kivan. Próbáltam másik típus memóriával, utána másik erősebb tápról húztam át tápcsatit, hátha az szarakodik, semmi változás.[ Szerkesztve ]
F.P.S. FOREVER!
-
A.C.E.
aktív tag
Nem tudom terhelni mert nem pörögnek fel a magok... benchmark programban a videókari is alapon megy Rtx2080 ti 30 fps....a ring be van korlátozva, a memória is 676 mhz-n áll. Biosban beállítottam 46 os turbó órajelet fixre, semmi eredmény.
[ Szerkesztve ]
F.P.S. FOREVER!
-
Joshi
titán
válasz Doky586 #80484 üzenetére
Újra raktam a Win 11-et úgy, hogy lehúztam minden ssd-t. Most már látja a boot menüben az M.2 ssd-t is, viszont nagyon megkeveredett szegényem. A Win 11 már el se indul, szerencsére a Win10 az igen. Persze ugyan az a választható menüvel megy csak. Mind1, mert a Win10 az csak ideiglenes lesz megtartva, aztán marad a Win11.
-
Doky586
nagyúr
Nálam így méz ki: [kép] [kép] [kép] [kép]
Nincs semmiféle windowsos boot menü, alapból a win10 indul, ha kell a (F11) bios boot menüben kiválasztom a win11-et és az indul szó nélkül.Az a windowsos boot menü nálad kikapcsolható ha felesleges. (de ha előzőleg létrehoztad akkor utána csak kézimunkával tüntethető el)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gitáros topic
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest