- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Starchm #80099 üzenetére
Valószínűleg nem állítottam át. Nem igazán használtam sosem a jack-et tv-n. Bár vannak kétségeim, hogy ilyen kesze-kusza "összekötéssel" jönni hang a hangfalakból.
Egyelőre csak a az erősítőt tudtam rádugni a gépre, illetve egy kis fülhallgatót, de azon sem jött hang.
Sem választási lehetőség a PC-n. Akkor is csak a tv hangszórói voltak "választhatók" pcn a hangok menü alatt a vezérlőpultban.@Doky586 szerintem nem állítottam át a beállításokban a tv-nél a jackre a kimenetet. Este megnézem.
[ Szerkesztve ]
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Werkly
őstag
Ez a deszka 11900k alatt jól hajtható?
MSI MEG Z590 UNIFY
Kösz! -
thedivision2
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP IPM87-MP alaplap, ami a processzorba integrált kártyával tökéletesen működik, de ahogy rádugok egy HD6850-et, nincs kép a HD6850-el, és ezt 7-10 (nem számoltam) csipogással tudatja is az alaplap. A kártya megfelelő táppal el van látva. A lap, a bios, vagy a vga kuka szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz thedivision2 #80103 üzenetére
Erdemes lenne megszamolni a csipogast es akkor meg kellene nezni, h mit dob ra a google..
-
nagyúr
válasz thedivision2 #80103 üzenetére
Ezen a lapon AMI BIOS van, vagy valami HP special ?
HD6850-re segédtápot rádugtad ? (ha kell rá)RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
thedivision2
aktív tag
Valami hulladék bios van rajta, az életben nem láttam még ilyet. Secure bootot kikapcsoltam, úgy működik jelenleg.
-
traktorgumi
aktív tag
Ez a lenne az alaplapom: ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4
[link]
Az lenne kérdésem hogy hova kell dugnom a ventilátorokat?
Corsair 4000d a ház.
Elöl van egy ARCTIC Liquid Freezer II 360.
felül van 2db és 1 meg hátul.
A másik kérdésem meg az lenne hogy ha elindítok egy játékot akkor hallok egy kis ciripelös+nyekergös hangot a cpu felől. Tudom hogy nem az igazi hogy elöl van a artic hűtő, de sajnos fentre nem fért el a házban. Ami fura hogy ha a játék menüben vagyok akkor csendesebb...
Mit lehet ezzel kezdeni? -
Grave_444
nagyúr
válasz traktorgumi #80107 üzenetére
A ciripelős hang a vga-táp vonalról jön, teljesen normális magas FPS értéknél. Menüben gondolom fix 60, ott azért nincs.
-
LuiT
aktív tag
válasz traktorgumi #80107 üzenetére
Az alaplap leírásában benne van, hogy mit hova kell dugni.
A képen az A, B, C-re kell a hűtő ventiket, és a D-re pedig a pumpát csatlakoztatni.Üdv. „A törvényeket a bölcsek hozzák, és a bolondokat sújtják velük.” :-)
-
Corvin0716
tag
Sziasztok!
Új gépet vettem Asus B550 Plus alaplappal. Bios frissítés után telepíteni akartam a win7-et (igen ilyen perverz vagyok), de a telepítő elindulása után a gép lekapcsolja az egeret és a billentyűzetet. Van valami trükkje vagy kénytelen leszek frissebb op rendszerre váltani?
Előre is köszönöm.
-
Starchm
őstag
válasz Corvin0716 #80112 üzenetére
Lehetseges csinalni telepitot amiben benne vannak az usb driverek. De ajanlanam, h inkabb ujabb rendszert hasznalj.
-
Doky586
nagyúr
válasz Corvin0716 #80112 üzenetére
-
Corvin0716
tag
Köszönöm. Sajnos Asusnál nincs PS/2 szimuláció, így marad a win11. Pedig a másik jelölt a steel legend volt... na mindegy.
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Alaplap csere volt MSI MPG Z390 GAMING PLUS. Oprendszer az SSD-n átkerült, minden okés, jogtiszta WIN11, de a Realtek Audio Control sehogy sem jön elő, a lap oldaláról elirányít a Microsoft Store-ba de nem engedi letölteni a szoftvert valamiért, valami hibát ír ki.
Létezik másik hely is, hogy telepíthessem? E nélkül elég béna a hangzás.
WIN10alatt semmi gond nem volt ezzel.Segítséget előre is köszi
Üdv ZolaA bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
Hiei555
tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szóval van egy ilyen ROG STRIX B450-F GAMING( https://rog.asus.com/hu/motherboards/rog-strix/rog-strix-b450-f-gaming-model/ ) Ryzen 5 2600x procival.
Nos 1 nvme ssd már van benne ami 2 sata helyet elvett nem gond, de szeretnèk valahogy mèg egyet bele a2. nvme slotba viszont azt írja hogyha 2 van benne akkor elveszi a gpu tól a 8 pcie lanet amit viszont gond és ezt mindenképp el szeretném kerülni. Megoldható esetleg valahogy pl nvme pcie adapter vagy valahogy máshogy a dolog úgy hogy megmaradjon a GPU nak a 16x sávszélesség? -
őstag
-
Hiei555
tag
válasz Doky586 #80119 üzenetére
Az alaplap könyve ezt írja: * M.2_2 socket shares bandwidth with PCIE x16. When M.2_2 slot runs in PCIE mode, the PCIE x16_1 slot will run at x8 mode.
szóval elvileg attól veszi el nem a 2 nvme SSD slotot felezi. És ahogy írtam úgy semmiképp sem szeretném hogy elvegyen a vga-tól hiába lenne elég a 8 is. Azért kérdezem hogy esetleg ven-e rá mód hogy valami bővítőkártyával mint ez például ez https://www.pcx.hu/axagon-m-2-bovito-kartya-pcie-pcem2-s--00905196?gclid=EAIaIQobChMI3f2D4POx-gIVSAWLCh2o3gLVEAQYCiABEgLUD_D_BwE megoldható legyen a dolog. -
arcitec
addikt
válasz Doky586 #80121 üzenetére
Ennek egyébként mi az oka? Ha minden igaz van már olyan alaplap, ahol minden Nvme slot
teljes értékű. Illetve alant lett írva , hogy az Nvme slot elvett 2 sata slotot.
Nem csak egyet? Mert nálam így van. 6 sata csatoló van. 1 nvme felhasználva.
Ezért csak 5 sata csatoló használható. Most csak 4 van használva, de emlékleim szerint ment az öt +1 Nvme.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nagyúr
válasz Hiei555 #80120 üzenetére
Sok esetben elég az a 8 sáv.
GTX 1070-et (gen 3.0 x16) a lapom 2. x16-os slotban hajtom (rövid a riser kábelem, konfig az aláírásomban), gen 3.0 x4 sávon és elég neki.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Doky586
nagyúr
Én is kérdeznék akkor ugyanezzel a pcie vonalak ügyben.
ASRock B550M lapom manualja szerint a 2. M2 csak x2-t tud, de a biosban van egy átkapcsolási lehetőség. Ezzel vajon át lehet kapcsolni x2 ről x4 re a videokártya slot hátrányára..?
[kép]Manualban nincs J10, a magyarázat sem világos.
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki az alaplapom (ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4) megölte három tápegységemet is.
Egyik este random kikapcsolt, akkor nem foglalkoztam vele. Másnap már az istenért nem akart indulni. Tápcsere után 10 másodpercig volt hajlandó műkődni, utána egyből leállt, mintha elvették volna tőle a feszt.
- Egyik tápnál se pörögnek fel a ventik (az egyiknél ugye a 10 másodperces működés után) , asszem némi cicergés hallható (még nyáron történt a dolog, most van időm, energiám foglalkozni a dologgal)
-A tápok a "tesztet követően" másik géppel sem indulnak. 5-10 percen belül kerültek egy másik konfigba a próba után.
Menthetőek? Van bennük időzített védelem? (mittomén 10 perc után lehet őket indítani? ), vagy esetleg bizti? /Chieftec, Be Quiet!, illetve Cooler Master tápok/-Még soha nem találkoztam ilyen hibával. Zárlat elvileg nem lehet mert az egyik táppal biztos ment 10 másodpercet.
-Ami miatt aggódok... Volt egy 5700G és 16 giga ram a lapban. Túlélhették?
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
(*)(*)
-
FNZ
őstag
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE B560M AORUS PRO alaplapom SSD-vel és egy HDD-vel.
Kezd már nagyon bosszantani, hogy minden windows 10 frissítés automatikus újraindítása után elkezdi rángatni a HDD fejét (folyamatosan kattog), amíg a windows újraindul és közben frissít. Miután frissül és megjelenik a bejelentkezési képernyő, azonnal lekapcsolom a gépet. Bekapcsolást követően már nem rángatja a HDD fejét.Kipróbáltam egy olyat, hogy csak úgy simán nyomtam egy újraindítást többszőr is. Újraindítás követően is elkezdte rángatni a HDD fejét és csak tekert a windows betöltése, de nem töltődött. Nyomtam egy HW resetet, ami alapján újraindult a gép, de a HDD fejrángatás nem maradt abba.
Vélhetőleg akkor nem a win10 frissítéssel lehet összefüggésben a problémám, hanem az alap b@szakodhat valamiért a HDD vel újraindítás után. Ha kikapacsolom és vissza, akkor nem rángatja. Ezt csak újraindításnál játsza el.
Ezt miért csinálhatja? Valamit ki kellene kapcsolnom vagy beállítanom az BIOS-ban? -
x64emulator
tag
Sziasztok!
Bármi vélemény érdekel.
MSI B550 Mortar lapot szereztem és most raktam össze a gépet.
Ryzen 5 5500 procit a megfelelő orientációval betettem, megmozgattam éreztem hogy fixen ül. Lezártam.
RAMokat az alaplap leírása szerint helyeztem be.Gép bekapcsnál, minden venti bekapcsol, GPU is, merevlemezek is pörögnek, az alaplapon meg látom hogy a EZ Debug panelen a CPU folyamatosan pirosan világít.
Szeretnék abban reménykedni hogy nincs hibás hw. Mennyi ennek az esélye?
Most gondolkozok hogy neki állok BIOS frissítésnek, esetleg BIOS resetnek, CPU jraültetésnek
-
Pörp
senior tag
válasz x64emulator #80131 üzenetére
A lap a procit a 7C94v1B BIOS verziótól támogatja, első körben ezt kellene ellenőrizni.
-
nalaca000
tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu notebook-om, ami elég érdekes memóriahibát produkál.
2 db so-dimm foglalat van benne.
Az egyik foglalat rosszalkodik.
A Memtest és a Win memóriaellenőrzője is hibátlanul lefut, azonban ha mozgatom a notebook-ot ,akkor valamikor, véletlenszerűen kifagy.
Olyan mintha az egyik slot a memóriamódult nem rögzítené megfelelően (érzésre teljesen stabilan van benne) és a mozgatás közben random kontakthiba lépne fel és utána elszáll kékhalállal.Esetleg valami ötlet, hogy hogy lehetne orvosolni?
Valami kontaktspray, vagy próbáljam meg egy kicsit " össszenyomni" a slot-ot?Köszi.
A világ egyik legnagyobb problémája, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek!
-
Uszomester38
csendes újonc
Sziasztok. A kérdésem hogy a b450-es chipset támogatja a ryzen 2-3 generációs procikat ugye?
-
törölt tag
válasz Uszomester38 #80142 üzenetére
Igen, meg a 4. és 5. generációsakat is, ha friss BIOS van az alaplapon.
-
Uszomester38
csendes újonc
Rendben. Nagyon szépen köszönöm.
-
Ricko
tag
Sziasztok
Szereztem egy GIGABYTE Z390 GAMING X alaplapot. Ez egy LGA 1151 v2 socket.
Indulásnál többször felpörögnek a ventik (cpu, vga, ház) hullámszerűen, majd amikor mindegyik beáll a standard fordulatra a gép 5 hosszú sípolást követően leáll, majd kezdi elölről ezt a folyamatot. Képet ilyenkor nem ad a monitor (sem fizikai, sem integrált vga-ról)
Utána néztem neten és ugyanez a jelenség másoknál RAM hiba miatt volt. Az enyémek tuti jók, mert működő konfigból vettem ki. Amúgy 2x8GB G.SKILL Trident Z 3000MHz, ezeket pakolászgattam jobbra-balra a slotokban, külön és párban is de semmi eredmény. Volt több CMOS clear, elem ki-be, másik elem. A RAM cserét még megpróbálom, csak kérnem kell kölcsön...
Néztem, hogy lenne lehetőség BIOS frissítésre Q-Flash segítségével, csak sajnos nekem ilyen Q-Flash Plus kapcsoló nincs az alaplapomon ami támogatná ezt a funkciót, hogy USB-ről frissítsem.
Azt szeretném kérdezni, hogy van valami hasonló alternatíva erre az én lapom esetében, hogy BIOS-ba lépés nélkül kívülről ráfrissítsek?
Egyébként a lapnak van 4db hibajelző státusz ledje. Bekapcsoláskor a CPU és a RAM között villog oda-vissza, majd végül a RAM-nál marad teli piros és kezd sípolni. A VGA és BOOT led fel se villan.
Meg ami még megfordult a fejemben, hogy nem-e a CPU foglalat sérült? Van egy darab tű amin másképp törik meg a fény, de nem tűnik úgy hogy el lenne ferdülve, csak a színe más. Ez lehet probléma? Próbáltam róla képet készíteni, nem tudom mennyire adja vissza:Viszont prociból van egy LGA 1151 v1 -es i5 6600, amit ha beleteszek, akkor nincs sípolás, sem CPU vagy RAM hiba jelzés, hanem 2-3 venti felprögés után szépen leáll a gép. (mivel ez nem bele való és nem ismeri fel) Ebből viszont arra következtetek, hogy akkor mégis csak jól működik)
Jó volna, ha tudnátok adni még ötleteket
-
nagyúr
Üdv !
És ha ramok nélkül indítsz rá, akkor mit sípol ?
A BIOS-t nem bántanám, amíg nincsen másik rammal kipróbálva.
CPU biztosan jól ül a helyén ?
Milyen hűtő van rajta ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
Az biztos, hogy az a láb nem véletlenül tűnik más színűnek, az el volt már korábban hajolva. Ez nem jó jel, de ne kiabáljuk még el a dolgokat, ha szerencséd van, lehet ez még egy hibátlanul működő alaplap is.
BIOS-t frissíteni csak úgy tudnál, ha szereznél egy 8. generációs CPU-t. Feltéve, ha csak annyi baja van az alaplapnak, hogy már 3,5 éve nem frissítettek BIOS-t rajta, ugyanis már ekkor kijött az a BIOS-verzió, ami kezeli a 9. generációs CPU-kat.
(Q-Flash Plus esetében lehetne CPU nélkül is BIOS-t frissíteni, viszont azt ez az alaplap még nem tudja.)Az alaplapi videokimenetekre felesleges is monitort csatlakoztatnod, mivel az i5-9600KF-ben nincs IGP.
-
melan
senior tag
Sziasztok! ASUS B560 TUF Gaming Wifi PLUS alaplapom van, i5 11400 procit fogadott és 2x8 Gb Crucial Ballistix 3600 MHz ketyeg benne. (Samsung 980Pro SSDvel)
A kérdésem, hogy milyen BIOS beállítások elengedhetetlenek/javasoltak, ha tuningolni nem szeretnék, csak a maximumot kihozni a meglévő rendszerből?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- GTA V
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs