- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
Üdv érdekelne kb mennyit fogyaszt egy 1155 -ös ATX , m-atx és egy mini - ITX alaplap?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
csoty
aktív tag
válasz viperabácsi #7452 üzenetére
Az alaplap nem fogyaszt sokat
Mégis mire gondolsz?#csotykocsithajt
-
törölt tag
Üdv!
Amd athlon processzort be lehet tenni am3 foglalatba? ( crosshair 3 lapba) egy biosfrissítés erejéig?
-
csoty
aktív tag
válasz viperabácsi #7455 üzenetére
Ezt még mindig nem egészen értem. Táp csatlakozó a kérdés, vagy mi az ok amiért az érdekes? A különbség leginkább a méret, fogyasztásról nemigazán szoktak beszélni
#csotykocsithajt
-
taklasz
tag
Üdvözletem!
Egy Asrock G31M-GS alaplapban ki lett cserélve egy Celeron D 2800/256/533 processzor egy Pentium 3000/1M/800-as processzorra.
A lap még egyszer beindult, kb a rendszer betöltéséig, majd kikapcsolt. Onnantól kezdve csak egy pillanatra megmozdítja ventiket bekapcsoláskor, egyéb életjelet nem ad. Elemet kivettem, cmos reset megvolt.A 3000-es processzor másik lapban tökéletesen megy.
Lehetséges, hogy a processzor miatt halt meg az alaplap?
-
félisten
-
spista222
addikt
válasz taklasz #7457 üzenetére
Ha proci nélkül is ez a tünet akkor zárlatos lett a CPU tápáramköre.
Mondjuk egy G31-es lapba már nem P4-et kellene rakni arra ott a régi sz*r lapok pl 865, 915, 945. Ebbe már illett volna egy Pentium DualCore E21**-et venni sokkal gyorsabb és sokkal kevesebbbet fogyaszt és hasonló árban van és az ne tévesszen meg hogy "csak" 1,6GHz-2GHz-esek mert még ilyen alacsony órajelen is jóval többet tud.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DJ WOKKY #7460 üzenetére
Végülis kiderült hogy nem megy bele.
Biost akartam frissíteni egy Crhosshair Formula 3 AM3-as lapon mert az x6 processzorommal nem indult el.
Hívtam egy haveromat nincsen e AMD processzora és azt mondta van egy athlon. Viszont az am3 foglalatba csak az athlon II megy be ( ?) Ez teljesen más , így már hogy a kezemben fogom.
-
Laffesz
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem az alaplapommal kapcsolatban.
A típusa GA-M68SM-S2L. Van rajta integrált videókártya, de vettem belet egy Ati Radeon HD 5550et. Keresgéltem a BIOS-ban, hogy hol lehet kikapcsolni az integrált videókártyát, de nem találtam bejegyzést hozzá az integrált eszközöknél, és a kézikönyv se írt róla. Gondoltam sebaj biztos automatikusan érzékeli és kikapcsolja maga, ezért csak a Frame buffer size értékét állítottam disabled-re.Viszont észleltem, hogy az alaplapon, ahol az integrált videókártya hűtőbordája van nagyon forró. Ez miért van? Kerestem az eszközkezelőbe, néztem progival de egyik se látja, hogy használatban volna a régi integrált(nvidia GeForce 7025/nforce 630a chipset) kártya.
Most pedig, hogy amúgy is nagy a forróság hajlamos komolyabb alkalmazásoknál leállni a gép, felteszem pont amiatt, hogy túlmelegszik az alaplap ezen része.
Annyira nem értek, hozzá ezért szeretném ha valaki tisztába tenné a dolgot bennem, hogy egy használaton kívüli eszköz miért melegszik az alaplapon?
-
félisten
-
-
Laffesz
csendes tag
válasz kjani18 #7465 üzenetére
Rendben köszönöm a válaszokat.
Akkor megnyugodtam, hogy nem az alaplapban van valami baki és futtatja valahogy az integrált eszközt is. Megnéztem GPU-val és valóban csak az új videókártyát látja.
Amíg ilyen a forróság addig leszedem a ház oldalát és ráállítok egy asztali ventit is.
Majd később, komolyabban költök a ház hűtésére, de majd csak ha ezt az alaplapot cserélem, kicsit már koros.
Még egyszer köszönöm. -
DJ WOKKY
addikt
-
taklasz
tag
válasz spista222 #7459 üzenetére
Köszönöm a választ.
Proci nélkül, régi procival is ugyanezek a tünetek.Természetesen én is tisztában vagyok vele, hogy nem volt jó választás a 3000-es pentium sem, csak az anyagi dolgok miatt lett ez bele véve.
A kérdés az, hogy ez a proci okozhatta ezt a zárlatot?
Én adtam el a procit, viszont nem én tettem bele.
-
kjani18
őstag
válasz taklasz #7468 üzenetére
Okozhatta, mert ha jól nézem nem támogatja a lap.
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy Gigabyte GA-MA770T-UD3 alaplapot vásárolni, és hozzá Kingmax 2x4GB memóriátm, de ezen a listán nem szerepelnek. Ez okozhat galibát?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
DJ WOKKY
addikt
válasz jolti05 #7470 üzenetére
nagy eséllyel támogatni fogja, de nem 100%. Érdemes olyan ram-ot nézni, ami biztosan támogatott.
Vagy a vásárlás előtt kipróbálni, ha van erre lehetőség.taklasz: Szerintem nem okozhatta. Amikor egy cpu fizikailag belemegy egy alaplapba, akkor a proci alap beállításokkal fog indulni. Így a nem hiszem, hogy akkora feszültséget kapna, vagy nem úgy illeszkedne, hogy ilyen hibát eredményezzen. Szimplán nem támogatja az alaplap vezérlője így nem ismeri fel a belehelyezett procit. Ha tovább megyünk: el sem fog indulni csak a jelzésig(speaker, post code displayer), majd vagy újraindul, vagy kikapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
Az kemény dió...
A JMB368 -ról nem sokat tudok... de elég sok komoly lap is megkapta. Nah most ez hogy jót jelent-e? Passz... nem volt még hozzá szerencsém.
Viszont adattárolásnál csak nem okoz gondot. (mivel írod hogy SSD is van, így gondolom más célt nem igazán tölthet be)Az ACHI a SATA portokra vonatkozik, nem az IDE csatlakozóra.
Nem befolyásolja az IDE vinyó működését.Illetve... ha USB-n nem kezeli le a vinyót, akkor az USB porton van gond. (szerintem)
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
flash-
veterán
sziasztok
van egy asrock z75pro3 alaplapom.
van beépíthető kártyaolvasóm.van rajta usb3as port is.
ezt a kártyaolvasót az alaplap usb3as headerjére csatlakoztatom.az a baj hogyha bevan kapcsolva a biosban az usb legacy akkor bootolásnál a gép b4 és A2 résznél sok sok percet vár,majd csak utána tölt be a windows.ezután normálisan működik a kártyaolvasó.k
DE Ha pedig ki van kapcsolva az usb legacy akkor villámgyorsan bejön a windows,de akkor az történik hogy beteszek az eszközbe egy memóriakártyát,és bemegyek a sajátgébe,látom is meghajtóként a memóriakártyát de irgalmatlan lassan megy felül a betöltőcsík,de van hogy le is fagy a sajátgép.vagy eltünik a kártya,és a kártyolvasó kikapcsol.
(próbáltam már totalcommanderrel megnyitni akkor is ez van)
a kártyát már formáztam,próbáltam másik kártyával.Mi lehet a gond?van ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
norbertlaszl
csendes tag
sziasztok! Van nekem egy gigabyte ga 965p-s3 alaplapom aminek 4 db ram csatlakozója van. Nos eddig 2x1 gb ddr2 ram volt benne és dualban működtek így írta a bios is.
Na de mostanában szereztem be egy kingston 1gb ddr2 ramot amit ha berakok akkor a bios ugyirja h flex mode ban vannak. Mi ez a flex mode? jót tesz a gépnek ha így van működtetve? mert nem mindig indítja a windowst viszont ha kiveszem akkor gond nélkül megy.köszönöm
-
Möhe
addikt
Sziasztok.
Helyzet megoldást kérek szépen:
Ha nem akarom használni a 7850-est mint VGA-t és helyette az Ivy 3570-es IGP-t használnám,mert tudom hogy nem fogok játszani,csak szövegszerkesztés és netezés lenne órákig.
ebben az esetben át kell dugdosgatnom a kábeleket minden ilyen alkalomnál ? ( alplap-monitor vs. VGA-monitor )szerk: csoty : utána nézek,köszi
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
üdv
tegnap beüzemeltem végre az asus at3iont-i deluxe-t htpc-nek, megnéztünk egy filmet, ahogy kell a végén kikapcsoltam, ma pedig nem lehet bekapcsolni a gépet. kinyitottam az oldalát, égettszag nincs. van a procon egy plusz venti, így 40fokon ment openelec & xbmc szerint.
a bekapcsológomb nyomásakor "áramhangot" hallani amíg nyomvatartom a gombot. a kék led a lapon világít, de ezen kívül semmi.
mi lehet?
remélem azt mondjátok: "á biztos csak a tápja" mert minden egyéb esetben 40k kuka...Dirr
-
rigo88
aktív tag
válasz spista222 #7490 üzenetére
nincs papírom róla. ami nem jelenti azt, hogy már nem garanciás.
próbagarival vettem Mercutio_ kollégától, hetekig használtam w7tel ugyanebben a formában.
most h megnéztem rajta egy azaz egy filmet - és ahogy mondtam, film után szabályosan leállítottam, semmi baja nem volt - majd ma meg se nyikkan.
ebből a nagyon halk elektromos zajból ítélve inkább lap mint táp?Dirr
-
rigo88
aktív tag
válasz spista222 #7492 üzenetére
remek.
asus honlapján 3-5 évet írnak garra, kérdés, hogy ez a lap régebbi vásárlás lehet-e mint 2009. tekintve, hogy a legrégebbi manual amit találtam hozzá 2010es, valószínűleg még garanciás.
köv. kérdés, hogy hogy a bánatba találjam meg a kiskert ahol értékesítették, és hogy érvényesítsem a gar-t németországból ) (szept elején megyek haza legközelebb. ha addig lejárna a gar, max hazapostáztatom.)
gyártói garanciát tudok érvényesíteni vajon? holnap hívom a service desket, háthat udnak segíteni benne, de legutóbb mikor a 8800gts ment tönkre is csak a helyi nagykert tudták megadni ahol a lapot továbbadták. majd írtam a nagykernek akik megadták a kisker nevét (nap-szám computer innen is köszönöm a segítségüket!). a kisker pedig segítőkészen kicseréltette a ramiris nagykerbe a karit egy gts250re.
valszeg most is ezt a kálváriát kell végigjárnom.....egy ismétlem EGY filmet néztem meg rajta
Dirr
-
krisztofer55
tag
Urak!
Egy másik topicból linkelem át a következőket. Remélem tud valaki erre megoldást.
"Megérkezett a lap (P8Z77-V PRO) és a proci (3770k).
Engedjétek meg hogy röviden írjak róla néhány sort.
Problémám akadt a bios flashel. Végigment, majd restart után egyszeüen nem folytatta. Végigmentem a bios- okon majd végül restart után lefutott a frissítés. Halleluja! Összeraktam telsejen a cuccot, majd kiderült, hogy nem csak ez a gond. Van egy Leadtek DVR3200H tunerem. Ha benne van a lapban, akkor nem indul a gép. Csak felpörög a venti. Próbáltam az 1x-es, és a 16x-os pcie slotban is.
Valaki hallott már ilyet?"
"A békés felkelés az, ami szabaddá tesz!"
-
MeroM
senior tag
Jóestét! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a 775 ös cooler jó e az 1155 ös foglalathoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs