- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz gabo91 #41799 üzenetére
A 6 pines az vga tápcsati, azt hanyagold. Neked a 4pines kell, és menni fog az az alaplapa 4pinnel is, felesleges az átalakító. Nézd meg az alaplap leírását, hogy ez esetben, hogy kell csatlakoztatni.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41798 üzenetére
A hivatalos oldalán nincs támogatva a te általad beszerzett processzorok egyike sem.
Bár egyesek írták, hogy E5345-el is elfut BIOS frissítés után, de inkább a hivatalos leírásnak hinnék. Bár mivel ez a munkaállomás több fajta alaplappal jött ki (wiki szerint 3 fajta volt DT031, F9382, és GU083Ö az alapján is megtudod nézni, mit támogat a lapod.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
gabo91
aktív tag
Rendben! Köszönöm a gyors válaszokat!
-
moonguru
őstag
válasz BigDarkJoy #41805 üzenetére
Szia!
Az alaplapon levő címkéket tanulmányozd! (általános tanács)
Monitor Guru!
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41805 üzenetére
Igen ahogy előttem is szóltak, szedd le a ház oldalát, és keress rajta egy címkét, vagy az alaplapra lesz írva, hogy mi a neve pontosan.
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41808 üzenetére
Vonalkódból kiolvasva a te lapod a F9382-típusú lap van. Wiki szerint nem biztos, hogy futtatja a 4 magos procikat, de a hivatalos oldalon amit linkeltem tudnia kellene.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Annak mi lehet az oka, hogy a biosban a cpu hőfoknál 155 és néha bevillan egy 65536(?) ?
Alaplap H77 thinITX, proci egy i3 2105 és igen, rajta van a cpu cooler, paszta is van és a venti is forog
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BigDarkJoy
aktív tag
Próbáltam már mindkét tipussal ami számitásba jöhetne nekem akkor lap csere lessz....
Annyi segitséget had kérjek még, ha tudok venni 1 Dell t5400 alaplapot, azt be tudom tenni ebbe a házba?
Sajnos nem kapkodnak ezért a gépért pedig hirdetem, igy veszek 1 lapot inkább
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41812 üzenetére
Ebay-ről a legegyszerűbben, kicsit belekerestem itthon, inkább csak egyben adják azokat a munkaállomásokat amik ezzel a lappal vannak felszerelve, és nem olcsón. :/
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
A minap vettem egy új számítógépet, Asus H97-Plus alaplappal, i7 4770-es procival. Szépen össze lett pakolva, bekapcsolom és nem megy a billentyűzet... Separa, végig próbálom az összes USB portot, sehol sem megy...
Lehúztam a tápról az SSD-t, hogy hátha csak az a baja, hogy be akarja force-olni a régi Windowst. Így eljutottam az UEFI-be. De ott sem reagált semmire az amúgy jó billentyűzet ( most kipróbáltam a laptopomon is, biztos ami biztos). Viszont az egér az működött. Régi billentyűzet elő: Azzal sem megy, normálisan, de a balra gombra pl. beír egy 7-est, a page down-ra egy 6-ost... Szóval nem úgy megy ahogy kéne neki....
Csináltam CMOS resetet és kivettem az alaplap elemét is, de sajnos a billentyűket továbbra sem érzékel
Ötletem sincs, hogy mi lehet a baj, nem szívesen gariztatnám rögvest a gépet, de persze, ha muszáj akkor muszáj... Még egy kis addícionális információ: A billentyűzetem USB-s, Genius. A furcsa még az, hogy a billentyűzet LEDje világít, szóval kap tápot, de a num lockot, caps lockot, hiába nyomogatom nem változik az állapot. Az UEFI amúgy megy, mutat mindent amit kell, csak épp a billentyűzet nem működik.
Így az elem kitét/betét óta a Please run setup, press F1 üzeneten sem jutok túl sajnos... Van tippetek, hogy mi lehet a baj?
Köszi előre is -
norbert1998
nagyúr
válasz Zyelor #41815 üzenetére
Konkrét!
USB vezérlős hiba leet esetleg. Szedd ki a gépet a házból, csak vga proci és bill legyen rádugva (vagy ha tudod használni az igp-t, akkor vga-t is mellőzz), meg persze ram legyen benne. Próbáld meg így is. Ha így sem megy, proci ki-be, újrapróba, ha nem jó, akkor gari sajnos.
Proci ki-be azért lehet, mert láttunk már olyat, hogy az intel-ek nem jól illeszkedtek a helyükre, és emiatt fura dolgok történtek. -
Zyelor
aktív tag
válasz norbert1998 #41816 üzenetére
Az USB vezérlős hiba az lehet, mert most kihúztam mindent, a VGA-t kitettem, és azt írja a gép hogy 2 egér, 2 billentyűzet, 2 hub van rákötve. Na most a 2 hub még stimmelhet is, mert az első két USB be van kötve, de a 2 egér, 2 bill nagyon nem stimmel.
Szerk : Most lehúztam az egeret, így 2 billentyűzetet és 1 egeret ír...
Csak az egeret bedugva jól írja, hogy 1 egér van.
[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
Hát, hogy őszinte legyek a procihoz nem nagyon nyúlok szívesen, mert nem akarom a lábakat elhajlítani - sok rosszat hallottam erről, azt épp nem is én tettem be. Meg ha már profira bíztam a betételt, akkor elvárható, hogy jó legyen, nemde?
[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
válasz norbert1998 #41820 üzenetére
Hmm, és a paszta az milyen gondot tud okozni? Tönkre vágja az alaplapot? Vagy ne adj Isten a procit?
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock x58 Extreme 3 2 db nec usb 3.0-ás csatlakozóval. Néhány napja szereztem egy usb 3.0-ás pendriveot és frankón ment a dolog. Azóta bekerült a gépbe egy 2.-ik vga meg 2x2gb memória és most folyamatosan fagy a 3.0-ás port. Lehet köze a két dolognak egymáshoz? Próbáltam már a gyártó honlapján lévő NEC 3.0-ás drivert is meg a Renesas 2.1.39.0-est is de mindig az a helyzet, hogy elkezd másolni a pendrive és kb. 4-5 másodperc után megfagy az egész. A 2.0-ás porton tökéletesen megy ott nem fagy meg. Mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget!
Üdv Tamás
Battletag: Myth#1775
-
Zyelor
aktív tag
válasz norbert1998 #41822 üzenetére
Hát amúgy az is elképzelhető, hogy ez a probléma. Sajnos... Azért az nagy szopás lenne
-
Zyelor
aktív tag
válasz norbert1998 #41825 üzenetére
Egyébként ha a procit látja, meg maga a gép elindul nagyon nagy gond nem lehet, ugye?
-
Zyelor
aktív tag
válasz norbert1998 #41827 üzenetére
Értem, köszi. Hát az sem épp olcsó mulatság
-
Zyelor
aktív tag
válasz norbert1998 #41829 üzenetére
Dede, garis. De ha kiment a paszta ahogy írtad akkor gondolom az offos
-
moonguru
őstag
Szia!
Igen, köze lehet egymáshoz, és ezt sajnos nem is lehet megoldani... (maximum az USB 3 vezérlő tiltásával, USB 3 PCI-E kártyával esetleg amit a legalsó slotba tudsz (esetleg) elhelyezni)!
Áttehetnéd a második videokártyát is, de ez nem ajánlott! (több okból is, hagy ne soroljam fel)
Sajnos az ok: IRQ-Sharing...
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
papa1911
csendes tag
Ga ma790x ds4 ebbe az alaplapba ha minden igaz belemegy egy Phenom 2 x4 965 be cpu ?
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek ez a hütés jó lenn e 771s procihoz?
Sajna nem találok kifejezetten 771re való hütést
-
windlord
őstag
válasz BigDarkJoy #41836 üzenetére
Hat, ezt tedd fel a cpu hutos topicban...
En ugy gondolom, hogy a 775 felfogatas jo lehet hozza...
De remelem nem mondtam nagy okorseget! -
BigDarkJoy
aktív tag
válasz BigDarkJoy #41838 üzenetére
idő közben meglett a topic!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy alaplap: ASUS P5GC-MX/1333 rev:3-as - nem mai csirke. Céges gépben van.
Próbálom az innen leszedett BIOS fájlokkal frissíteni, az ASUS Update progival, de nem sikerül.Egy másik régi Asus lapot simán tudtam. Ennél a lapnál nem talál a neten bios fájlt. Ha betallózom az előzőleg letöltöttet, akkor ez a hibaüzenet jelenik meg:A progi működik a lappal, mert ha lementem a most fent lévő bios fájlt ( ami a 2. bios, utána még pár megjelent ) akkor azt nagy kegyesen elfogadja.
Próbáltam a rev3-ra keresni, de így nem találtam semmit sem.Valami tippetek van? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
Szia!
Nem tudom hogy segít e neked de itt sikerült valami hasonló eset:
P5GC MX 1333 motherboard revision level 3.05G
Ui: csak ez 2010-ben történt!
Az is lehet hogy OEM lapod van, és azért nem találsz már hozzá való BIOS frissítést!
Persze mivel már akkor átnevezéssel kellett megoldani, hátha most is valami hasonló úton sikerülhet...
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
Kronk
őstag
Sziasztok, remélem jó helyre írok.
Adott egy
Asrock z77 pro3-as alaplap
i7-3770k proci 4x4GB memória
Samsung 830ssd 128GB
2x1TB WD HDD
3TB WD HDD
Geforce gtx550 Ti VGA
És egy Chieftech tápegység, pontos típusát nem tudom.A gép a 3TB-s HDD-vel lett bővítve, és ezzel együtt újra lett telepítve az operációs rendszer windows 7-ről, 8.1-re. (biost is frissítettem)
Hiba nélkül fel is települt minden, vissza is adtam a gazdájának.
De utána jöttek a hibák, akár egy sima youtube nézéstől is egyszer csak kikapcsol, majd újraindul.
A tulaj sok videót vág, képet szerkeszt, adobe termékekkel, ott is jelentkezik a hiba.
Próbáltam, hogy csak az SSD és az új 3TB-s vinyó van rákötve, hátha a táp nem bírja esetleg, de a hiba ugyanúgy jelentkezik...
Szétszedtem mindent, procihűtőt megpucoltam, ramokat kiszedtem, vissza, kábeleket átnéztem, semmi nem segít.Mit érdemes megnézni, hol lehet a hiba, merre induljak?
http://totesz.myminicity.com/
-
Kronk
őstag
válasz windlord #41849 üzenetére
LinX hiba nélkül futott vagy egy órát, amúgy pár perc alatt ki tudom akasztani, főleg ilyen ablakváltásokkor jön elő...
Nézem a többit is, de a hőmérséklettel sem volt gond.
Néztem hdd testet ott is minden rendben van, bár az ssd kondíciója hdd sentinel szerint "csak" 94%, nem tudom ez okozhat-e problémát...http://totesz.myminicity.com/
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs