Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • g4b3n

    tag

    Sziasztok!

    Autóhifi építésben szeretnék segítséget kérni.
    Adott egy 2002 Mondeo, előzőleg volt benne hangfelszerelés, de most ki lett pucolva, illetve a kábelezés megmaradt. VOlt itt helyben autóhifi boltban ott azt mondták, hogy elöl és hátul egyaránt 13-as oválnak van hely az ajtókban, ezen kívűl szeretnék még, előre két magas sugárzót, és szükséges lenne egy fejegységre is, illetve majd később ha lesz kedvem/pénzem erősítőt és mélysugárzót.
    Elskő körben tehát egy fejegységre és egy magas és közép (egyelőre csak az első ajtókba) hangsugárzóra lenne szükségem, erre kb. 40-50 ezer forintot mondtak.

    Olvastam régebben. hogy hangszorót csak 16 cm felettit éredemes beszerelni, mert az képes már elegendő légtömeget megmozgatni. A kocsi ajtót nem szeretném megbuheráltatni emiatt, így ez szinte ki is esett, a kérdés inkább az, hogy esetleg az ovál helyett legyen hagyományos kerek hangszoró? Van hangzás beli különbség a kettő között? Természetesen csak egy utas hangszórók lennének.
    Ami a márkát illetve, tesóm autói már 2x voltak JBL hangszorókkal szerelve, s nagyon meg votlunk elégedve vele, szóval maradnék ez a márka mellett.

    A fejegységről viszont fogalmam sincs mi legyen, ami szempont, hogy legyen rajta vagy elő- vagy hátlapi USB, a pendrive-hoz, CD nem fontos, viszont, jó lenne, hogy ne csak mp3-at, hanem CD minőségű zenét is lejátszon (talán .wma fromátum?!).
    Mire figyeljek a fejegység kiválasztásánál, van esetleg valami olyan funkció, ami jól jöhet később?

    Köszönöm a segítségeteket.

Új hozzászólás Aktív témák