Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz kelkaresz #2992 üzenetére

    A triangular annyiból "jobb", hogy látod a beillesztett területet, mert a Polynál azt hiszed minden ok de a refpontok által körülzárt poligonon kívül igazából ahogyan távolodsz a ref ponttól , úgy romlik és nagyon nagy eltéréseket tud produkálni a poligonon kívül. Amúgy a transzformációs pontok használatában különbözik, de a polyt használom mindig.

    A pontok között amennyiben nagy az eltérés lesz differencia , mert a pontokat transzformálja így ha sok a hiba egyik sem lesz pont rajta csak a közelében.

    A hibák több dologtól lehetnek :
    - ha mondjuk Nyíregyháza környékén vagy meg egyes országhatár melezti területeken, ott a digitális alaptérkép is szo-szo ( egy kaplap sz..) vagyis ott a "fogadó" refpontok minősége is probléma lehet
    - a scanelet állomány alapjában lévő hibák: torzulások (hibás tárolás, nem megfelelő hordozó anyag választás, stb. ) ,
    - a készítésnél előforduló hibák: a kézi átrajzolás hibái, stb.
    - az ingatlan változások miatti módosításokból való hibák

    Mekkora a scanelt állomány eredeti méretaránya ?

    Amúgy egy kísérleti javaslat : rajzolj egy háromszögekből álló rajzot , nyomtasd ki scaneld vissza majd próbáld ezzel meg , ha itt a hiba 0.00000000 körüli lesz és illeszkedik akkor nem te hibázol. Amúgy gyakorlásnak sem rossz. Egyéb javaslatok: ha a pontokat felveszed akkor haladjál valamilyen rendszerben ne össze vissza - hivatalosan ennek nem lehetne semmi hatása hiszen ez egy kiegyenlítő , transzformációs számításnál nem lehet probléma de nekem valamiért mindig jobban sikerültek a beillesztések ha így csináltam. A másik a vektoros rajznál használd a tárgyrasztert a refpont kijelölésre, a scanelt állománynál meg amennyire lehet közelíts rá és próbáld meg a vonal közepére tenni a pontot és kapcsold ki a tárgyrasztert nehogy a raszteres pont sarkára húzza a refpontot.

    Amúgy milyen RMS hibával illeszteted az állományt ?

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák