Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #00809728

    törölt tag

    válasz Formaster #30722 üzenetére

    Amikor az audi a5 meg vettem én is sokat agyaltam mit tegyek fel rá
    2napig csutakoltam -becsiszoltam-extra finom polír stb új szivacsok bla-bla szóval tutira megcsináltam.
    Majd vettem nanolex hd amit a Hertelendy is használt, meg voltam is a nanolexes termék bemutatón..Felraktam ,igen festék szagú volt nyáron 30fokot meg is kapta 2napig garázs volt.
    Használtam 2hónapot 1* elvittem egy kézi mosóba.Na azt nem kellett volna.De azért egy úgymond kerámiát így szétkarcolni nem hittem a szememnek(Gőzborotva ipari,szivacs féleség,szilikon lehúzó és a megkeményedett vileda féleség.)
    Megpolíroztam ismét igaz ultra finom és hamar kijöttek a karcok.Majd adtam neki cquartzot.
    Betartottam minden gyári utasítást Működött is a dolog..De sajnos a gyárban a parkolóban egy seregély raj megtisztelte rendesen a kocsit és úgy döntöttem a kézi mosókat körbe járom itt Szfváron ki az aki szépen karc nélkül le tudja mosni 5-6 helyen láttam ,hogy csinálják.Valami fekete vízfélébe volt valami habzó cucc majd szivacs amivel az dísztárcsát nem merném megmosni,a háttérben meg a szilikonos lehúzok 2-3 féle. Korábban leírtam ezt a tortúrámat.
    Maradt az érmés lemosó amit tudtam sajnos nem lesz jobb és sajnos igazam is lett.Előmosót használtam az meg valami savas cucc mint kiderült+sampon+leöblítés+őlyen-olyan szuper viz 700-900ft fizettem.Kocsiban volt egy mikrószálas amit még nem használtam azaz új és azzal szárazra törölgettem
    Madár cucctól megszabadultam és a lakkon nem találtam hibát a cquartz tette a dolgát ,vízlepergetés stb...
    Garázsban hétvégén azért megnéztem az autót más fénnyel és elképedtem apró karcok voltak benne és úgy mintha puskával lőtték volna a felületet.
    Szerintem: Csak a gőzborotva 150bar nyomásából kijövő víz+valami okozhatott ilyen dolgokat.
    Aztán kicsit be is igazolódott mert Apósom a gyári új 0 km megkerámiázott autóját ott mossa rendszeresen és azt is megnéztem más fényben.Sajnos tele voltak apró pici kb 3-5mm egyenes karcokkal.
    A5 vissza térve komplett polír ultra finom majd utána servfaces cucc minden gyártói utasítás betartása.
    Azóta vettem egy habosító pisztolyt,makitára egy samponos cuccot,minőségi sampont+merinoi gyapjú
    kesztyű ill. minőségi szivacs +10 vödröt és egy szűrő berendezést lll egy lágyító berendezést a vízre+ saját gyártású rongyokat azokról anno raktam fel képeket.
    Láss csodát egy karc sincs az autón sem napfény sem garázsban speckó lámpával átnézve.Sajnos rájöttem a mosással nagyon sokat lehet tenni,hogy a kerámiát leamortizáld.Jó sokba is került ez a tanulópénz
    Feket a5 beszéltem..
    Felteheted TE 200.000ft-os über kerámiát és rá is süttetheted ha nincs utána megfelelő mosó ahol lemosasd.
    Szerintitek az ilyen érmés mosók nem forgatják vissza a vizet és azt meg is szűrik rendesen!!!

    Megcsináltam egy Bp-s embernek egy ford focus rs-t 1évvel előtte kezeltette egy profi gárdánál kerámiával 250.000ft fizetett de mintha meg sem látszott volna.Pedig a BP-s gárda rásütötte az új autóra.
    Mikor rákérdeztem ö nem mondták nem adtak semmiféle szakmai leírást mit merre hogyan.Ott ahol lakik van egy mol benzinkút ott van egy mosó oda bevitte 2 hetente lemosatta.Télen melyik autómosó fűtött?
    Lényeg a 250.000ft kerámia sem védte meg.
    .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák