- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.Gabi
csendes tag
Szép estét!
A lotus cleaning termékekről mik a vélemények tapasztalatok? Törlőkendő mondjuk meg az Angelwax ? Angelwax árkatban esetleg más amit ajánlanátok?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
veterán
válasz HUTCHDB #31750 üzenetére
Kovács Attila vedd fele vele a kapcsolatot, hátha tud segíteni.
(#31752) P.Gabi
Használom a mikroszálas kendőiket, amiből 5 van egy csomagban ha jól emlékszem, azzal nagyon meg vagyok elégedve. Illetve nemrég óta használom az üvegtisztító szerüket, az is elég jó.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
d4d
tag
válasz #00809728 #31741 üzenetére
Megjöttek a hivatalos forgalmazó árai is. Az APC kb kétszer annyiba (14e nettó) kerül mint jelenleg az alzanál.. az OEMesek válaszát még várom, de ha az is ennyire megugrik egy darab vásárlása esetén, akkor marad a reménykedés hogy a csehek magukhoz térnek vagy irány valamelyik angol/német webshop. Sajnálom.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
válasz BigBlackDog #31759 üzenetére
Nem igazán láttam változást, teljesen jól beszívta. Az ápolóval vastgagon bekentem, majd jó 40 percet hagytam száradni, utána ment rá az impregnáló, az is tökéletesen megszáradt. Kormányvédőt természetesen csak akkor tettem rá, miután teljesen megszáradt.
Your car, your life ;)
-
bump3r111
tag
Valaki(k) Slimsdetailing-ről egy rendelésbe nem akar beszállni?
Vagy akár Cleanyourcar-ról.
Debrecen.[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
A lidl-s szélvédő mosó koncentrátummal szemezgetek. Miért jobb ez mint az előre bekevert szélvédőmosók? Sima vízzel keverhető vagy desztillált víz illik hozzá? Használt már valaki ilyet?
-
veterán
-
veterán
Ja meg majd elfelejtettem szólni. Polirtech-nél hamarosan kapható lesz az Auto Finesse, Chemical Guys, GYEON, ValetPro palettája. Végre itthon is lesz olyan bolt ahonnan be lehet szerezni ezeket a nálunk nem nagyon kapható termékeket.
iPhone 13 Pro Max
-
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
lenne egy b5 passatom és le szeretném kezelni a felületét, mivel úgy néz ki fóliázva lesz az autó
milyen kitöltő -azt hiszem glett?!- anyagot ajánlotok, ami normálisan fog viselkedni az idők folyamán? (gondolok itt hideg-meleg váltakozásra stb.) Szóval arra gondolok, hogy van elég sok (kb 20-30) kis felverődéses pötty, amit kicsiszolnék fémig és utána kitölteném és szépen simára csiszolnám a fényezés "magasságáig" így kapva egy egyenes felületet, mivel azzal tisztában vagyok hogy ilyesmit a fólia nem képes elfedni, ugyan úgy látszanának a gödröcskék....
mit ajánlotok milyen anyagot? ill. van esetleg arra is tippetek -ha addig fajulna a dolog- hogy a küszöböt körbe eltüntetem azt is ki lehet tölteni valamilyen anyaggal -amennyiben igen van erre esetleg valami ajánlásotok?!- ill. ha nem akkor oda mindenképp kell valamit "hegeszteni" és aztán simára dolgozni?
köszönöm szépen előre is a segítséget, tudom nem teljesen autóápolás de gondoltam hát ha tudtok tanácsot adni
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Formaster
addikt
válasz zsolt19900 #31767 üzenetére
Én nem ebbe az irányba mennék. Először is a gitt máshogy mozog, mint a lemez vagy a festék, ezért nem való gödrök kitöltésére, mert utána kireped. Aztán a gitthez nem hiszem, hogy rendesen tapad a fólia. Végül a fémig való csiszolás csak a legvégső esetben jó megoldás, mert leszeded a galván réteget a lemezről. Esetleg keress egy fényezésmentes horpadás javító szakembert.
-
zsolt19900
őstag
válasz Formaster #31768 üzenetére
ezért kérdeztem, hogy milyen -esetleg más- anyagot ajánlotok
van az autón össze-vissza vagy 40-50 pötty, karist karc stb. a pettyeket annyira csiszolom ki mindig, ameddig el nem tűnik a rozsda, mivel szerencsére felületiek és ezért megyek időben utána a dolgoknak
nem szeretnék ilyen-olyan mesterekkel foglalkozni, horpadásnak nem mondanám a dolgot, az van a motorházon és tudom, hogy az is megfog látszódni a fólia alatt, de a lényeg, hogy még egy 2-3 évre "konzerváljam" az autó kasztniját, mivel a felületiektől eltekintve rozsdamentes
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Formaster
addikt
válasz zsolt19900 #31769 üzenetére
Akkor ezek inkább kőfelverődések? Így más, a rozsdát tüntesd el, csiszolópapírral, majd a krátereket töltsd fel javítószínnel, 0-ás ecsettel, vagy egy fogpiszkáló hegye is megteszi, majd ismét lecsiszolod szintre, mondjuk 1000-es papírral.
-
zsolt19900
őstag
válasz Formaster #31770 üzenetére
nem fontos a javitoszin, mert teljes foliazni szeretném
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Formaster #31770 üzenetére
Az ezres papir nem hagy olyan nyomot, amit utana mar nem lehet kipolirozni?
A csiszolast egyebkent csak a javitoszinen kell megcsinalni?
Es mi van akkor, ha sok a kofelverodes? Javitgassam le egyenkent, es csiszolgassam at a javitasokat, majd polirt neki?
(Motorhaztetorol, es sarvedorol van egyebkent szo.)" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
veterán
Ha lenne fölöslegesbe jó pár millám akkor szívesen beindítanék egy ilyen webshopot itthon ahol csak az ilyen nagy márkákat lehet kapni. De sajnos tőke hiányában nem annyira kivitelezhető a dolog, pedig azért biztos lenne rá kereslet. Jó mondjuk sokan le vannak ragadva a Turtle Wax meg hasonló termékeknél, de mégis van egy réteg aki szívesen venne minőségi viaszt, sampont, előmosókat, kendőket, polír dolgokat meg egyéb termékeket itthonról.
Igen beszéltem velük én is, nagyon rendesek! Auto Finesse termékeknek örülök hogy lehet majd náluk kapni, nagyon minőségi termékeik vannak!(#31772) Drughi
Elvileg 2 héten belül. Lesz egy új webshop is.
iPhone 13 Pro Max
-
Formaster
addikt
válasz zsolt19900 #31773 üzenetére
Értem, de ha már csinálsz valamit, akkor lehet rendesen is. A gitthez (kitt) nem hiszem, hogy tapad a fólia, de kérdezd meg a szakit ő mit mond. Ha már valamivel fel akarod tölteni, akkor legyen lakk, ha már lakk, akkor bemész a tesóba, leakasztasz legalább egy hasonló színt, mert egyszer valaki azt a fóliát le fogja szedni és ne azt lássa már, hogy hupikékkel van odakulázva. De ezzel az erővel bemehetsz a festékboltba is és kevertetsz 1 deci festéket, vagy ha annyira gányolni akarsz kérj az asszonytól körömlakkot, az is megteszi
-
Formaster
addikt
válasz HUTCHDB #31774 üzenetére
Polírozható, de az ezressel már óvatosan kell bánni. Relativ csak a javított részen, de úgy sem fogod tudni annyira koncentráltan csiszolni. A lényeg, hogy egy szintbe kell hozd a fényezéssel és utána polírozható. Sajnos az utolsó kérdésre igen a válasz, de ha annyira össze van szórva lehet egyszerűbb leadni fényezni.
(inkább 2000/2500-as papírt ajánlanék.)
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Formaster #31779 üzenetére
Sérülésmentes (pontosabban gyári festésű) az autó, így nem szívesen festetném.
A lököst majd meglátom, lehet ügyes vagyok, és szépen rendben tudom hozni.
Akkor veszek finomabb csiszolót!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
zsolt19900
őstag
válasz Formaster #31778 üzenetére
köszi azt most, hogy 4-5 év múlva mi lesz egy addigra igen igen kórosnak számító autó tulajának a véleménye (lehet, hogy még addig is nálam marad, ki tudja) az mondjuk hidegen hagy.... addigra ezek az autók -mint sok társuk már most- a A-Bbe autó titulust fogják ellátni, és szerintem mindegy lesz a kövi tulajnak, hogy mi van a fólia alatt, avagy mi nincs
okés, ha azt mondod, hogy töltsek és fessek rá, akkor az lesz -van itthon színazonos srpés festék- és akkor itt jön a kérdés, hogy tudsz akkor ajánlni jóféle kittet?
olyasmi univerzálisnak mondott feltöltőm van itthon, ami két komponensből áll és pl. asszony autóján a felnin található karcokat töltögettem ki vele és annyira nem is sikerült rosszul, ha az pl. mehet nekem is a kasztnira akkor az fog menni, de ha mondasz esetleg valami konkrét jóféle -mivel így szeretem csinálni így van - fajtát, akkor megveszem azt
-
Formaster
addikt
válasz zsolt19900 #31782 üzenetére
Esetleg dobj fel róla képet, hogy miről is van szó. A rozsdát ki tudod pucolni egy ilyen tollal. Szerintem az a feltöltő teljesen megteszi, csiszolás után mehet rá a festék, azután csiszold össze a régi lakkot az újjal és mehet fóliára. A lényeg, hogy a rozsda legyen kikaparva, különben szívás lesz. Ha nagyon profi akarsz lenni, a kaparás után még bekened rozsda passziválóval.
-
martillo
tag
válasz Formaster #31783 üzenetére
A napokban jott meg egy ilyen toll nekem, pontosan a kofelverodeses hibak javitasahiz rendeltem.
Van vmi step by step video hozza, hogy megis hogyan kell szakszeruen csinalni, hasznalni ezt a tollat? Meg sose hasznaltam ilyet, azt se tudom, hogyan faragjam a hegyet, merz ahogy erkezett ugy biztos nem lesz jo, vastag... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz legionarcart #31781 üzenetére
Húúú, de szép lett.
Leírnád, hogy ez hogy lett ilyen?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Petyyyyy
addikt
válasz legionarcart #31781 üzenetére
Ez igen.
Szegény Astra újr szép napokat lát majd.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
veterán
Kicsit többet vártam volna tőle. -> Nanolex Pre Wash Concentrate.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #31788 üzenetére
jó nagy 0
Amiről tudom hogy jó, csak eddig még nem vettem rá magam hogy kipróbáljam az a AF Avalanche. De elvileg 1-2 héten belül jönni fog 1, aztán be tudok róla számolni. A VP Citrus Pre Wash nagyon jól fel oldja nálam a bogarakat, simán magasnyomással le tudom mosni őket a karosszériáról, nem kell nagyon bogároldó sem. A koszt azért nem hozza le az sem teljesen, de sokkal sokkal jobb mint a fent linkelt Nanolex.
Avalanche-ról egy teszt videó, eléggé meggyőző -> Auto Finesse AvalancheiPhone 13 Pro Max
-
zsolt19900
őstag
válasz Formaster #31783 üzenetére
okés készítek képeket, nem nagy dolgok itt-ott egy kisebb, egy nagyobb pötty, lakkhiba, mélyebb karc és felületibb karc.... szóval az idő vas foga na
a lényeg, hogy ezeket kijavítgatni stb. stb. szerintem többe kerülne fényezővel és ki tudja, hogy mennyire csinálná meg jól, én pedig érzek magamban annyit asszonykámmal, hogy egyszer nekiállunk és szépen beburkoljuk az autót valami normálisabb minőségű fóliával
csak tényleg ez alá szeretnék dolgozni, mert nem szeretnék hepehupákat és tudom, hogy az alá is ugyan úgy alá kell dolgozni, mint pl. egy festés alá
-
MPowerPH
félisten
Tudjatok mi a kulonbseg a Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30 es a Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30 kozott? Azt latom, hogy a Pro dragabb, de nem irnak kulonbseget.
Don't Tread On Me
-
Gratin
újonc
Sziasztok! Van esetleg valakinek tapasztalata a Koch-chemie fleckenwasser dekontamináló szerrel kapcsolatban?(mennyire kiadós, könnyű-e vele dolgozni, stb..) Illetve abban kérnék segítséget, hogy tudnátok-e ajánlani valami tuti beszerzési forrást, masszív, rakásolható mosó vödörre, aminek legalább 26 cm az alsó átmérője, hogy a grit guard beférjen.
-
legionarcart
újonc
válasz HUTCHDB #31785 üzenetére
Sziasztok!
Iszonyat nagy szopóroller volt ez az Astra. (Csiszoltam volna telibe :-)
Szóval: Mirka sárga gyapjú +Menzerna fg400 +rotary (full hologram)
Zöld rupes pad+RUPES Quarz Gloss + rotary (még mindig full hologram:-)
Sárga rupes pad + RUPES CERAMIC gloss + rotary
Piros flexipads korong+ ZERO SWIRL Liquid Shine +rotary
és a végére jó kis wolf csemicsalsz Hardbody
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz legionarcart #31796 üzenetére
Szep nagyon!
Viszont egy szot sem ertek abbol amit irtal...
Kicsit muveletlen vagyok ezen a teren." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
cOxeR
Ármester
Cserébe elég szép lett.
-
Formaster
addikt
Próbáld ki a Menzerna 2200-at. Véleményem szerint a Quarz Gloss ettől valamivel durvább, a Ceramic Gloss pedig gyenbébb. Egy alapos 2200 kihozza a 300 csiszolását is, erre elég egy tetszőleges finish és mehet fel a bevonat. A 400 nem koptat eleget, én 300-al mentem volna a helyedbe, majd 2200. Esetleg megnézheted az 1100-at is, az kifejezetten gyapjúra van, az egyik kollega már használja. Mondjuk rotációsra én nem feltétlen pakolnám a rupes padokat, arra van olcsóbb megoldás is, de még a rupesre sem feltétlen muszáj rupes korong.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...