- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Kéderekre mit ajánlotok glicerin hiányában, ami hatékonyságban nem marad el attól? Autoglym rubber amd vinyl szere mennyire ajánlott ilyen felhasználásra?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz BigBlackDog #30551 üzenetére
Én kéderekre black outot használtam régebben, mostanában perlt. Mind a kettő nagyon jó szerintem.
Your car, your life ;)
-
szabi325
tag
válasz BigBlackDog #30551 üzenetére
Aldiban lehet kapni glicerines gumiápolót.
-
ruzsabazsa
aktív tag
Biztos hogy én értetlenkedek de a saját autóimon minden apróbb lakksérülést úgy javítottam hogy becsiszoltam vízpapírral vagy vizes 2-3-4 ezres szivacskoronggal és a kapott matt felületet pár lépcsővel visszahoztam fényesre.
Na most ez kevésbé hatásos mint a gyapjú ?
Láttam hasonló videót ahol szárazon csiszolnak be 3m trizact 3000-es papírral meg mindennel,csiszológéppel.Nekem az elég vad.Miből állapítom meg hogy mit bír el a lakk ?
Köszi nektek ! Dodi72 , Formaster[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz ruzsabazsa #30554 üzenetére
A lépcsők nagyjából úgy épülnek fel sorrendben, hogy szivacs, mikroszálas, gyapjú majd a csiszoló korongok. Értelem szerűen a durvábbal gyorsabban haladsz, de nagyobb rutint igényel és több utómunkát. Általában a finomabbaktól kell próbálni a durvábbak felé, hiszen ha nem muszáj nem akarunk vékonyabb lakkot és több utómunkát. Csiszolásig szerintem a legdurvább esetben érdemes elmenni, általában akkor, ha egy bizonyos karcot akarunk eltüntetni, de az egész autót csak a legritkább esetekben csiszolnak, például narancsbőr eltávolítása, vagy eszméletelen durva lakk esetén, pl a Porsche Cayenne-nek van egy olyan lakktípusa, aminél 1000-1500-ig le kell menni, mert más meg sem mozdítja
A lakk vastagságát biztosan csak rétegvastagság mérővel tudod megállapítani, de az is csak viszonylagos adat, mert nem tudod mennyi az alapozó, mennyi a szín és mennyi a lakk rajta. Lehet következtetni, de ez is rutint igényel. Szárazon csak akkor tudsz csiszolni, ha van elszívós géped, különben a papír fél percenként fog eltömődni. Remélem tudtam valami támpontot adni
-
ruzsabazsa
aktív tag
válasz Formaster #30555 üzenetére
Persze hogy tudtál,nagyon is
Jelenlegi autóm május óta egy 2008-as focus.Ilyen színű.Pár helyen volt javítva.Pl motorháztető újra lett fújva.Viszont a motorháztetőt nem lakkozták.(Ami számomra meglepően nem is igazán tűnik fel elsőre.)A polírszivacs rendesen kék lett a hologram eltüntetése után elég keményen
Jó pár helyen gyönyörű hologrammok voltak rajta.Az ilyen lakkozatlan felületet hogy érdemes polírozni? Nagyjából ugyanezek a lépések csak finomabban ?
Pl,egy nem metál fehér első szériás a4 ?[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz ruzsabazsa #30556 üzenetére
Ha nem lakkozott akkor az akril. Igen, gyorsabban kopik vigyázz vele. Az a4-re nem tudok mit mondani, mondjuk az alap színek pl fehér, kék, piros sok esetben akril. De ettől függetlenül lehet akár lakkos is, ezt csak élőben lehet megmondani. Az akril sokkal hajlamosabb a mattulásra
-
MunezXBK
nagyúr
válasz ruzsabazsa #30556 üzenetére
-
MunezXBK
nagyúr
válasz ruzsabazsa #30560 üzenetére
Az még FL előtti, de gondolom az is lakkozott.
Egy ilyen fehér A3-at csináltam, az nagyon szép lett. Keresek képet.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz ruzsabazsa #30558 üzenetére
Persze, a DA gép kiváltja, de ha a rotával tudsz haze mentesen dolgozni, akkor felesleges.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz ruzsabazsa #30562 üzenetére
Eladásra csináltam, másnap el is vitték.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz ruzsabazsa #30565 üzenetére
Nézz Titan nevű gépet, Rupes koppintás. Árban baráti.
-
törölt tag
válasz MunezXBK #30568 üzenetére
Azért a Rupes koppintásokkal vigyáznák, kipróbálás nélkül nem vennék ilyen gépet, max, ha valakinek van a kiszemelt géppel tapasztalata. Az egyik ismerősömnek van egy másolt gépe a nevét nem tudom, de gyakorlatilag használhatatlan, olyan zajos, hogy elviselhetetlen, de ez a kisebb gond, még az "egyenes" géptetőn sem forogja ki magát.
-
TaylorPro
addikt
Jazz 2006. A hűtőfolyadékot akarom cserélni. Még soha nem volt. Megvettem hozzá a gyárit. Ha csak le engedem a régit, kimosom a kiegyenlítőt, majd feltöltöm ennyi elég? Gondolkodtam deszt víz, ioncserélt vízzel átmosni a hűtőt. De olvastam hogy ezzel vigyázni kell mert járatni kell és újra leengedni hogy tuti kijöjjön a deszt víz. Meg az ioncserélt víz ugyan úgy jó mint a desztillált víz?
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
ACAB95
tag
Üdv
Akarok vásárolni PH semleges sampont és gumi ápolót... milyen márkát tudtok ajánlani, ami tényleg nagyon jó? Nem baj, ha kicsit drágább. Köszönöm!"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
veterán
válasz ACAB95 #30575 üzenetére
Igazából a nagy nevekbe nem fogsz csalódni. Chemical Guys - Carpro - Meguiars - Nanolex - Autoglym és még lehetne sorolni.
Samponból én Chemical Guys Citrus Wash & Gloss használok - nem ph semleges. Műanyag illetve gumi ápolóból pedig Carpro Perl. Ezek nálam beváltak.
Szeretnék segítséget kérni én is. Ma kocsi takarítás volt, és rásütött a nap a szélvédőre és észrevettem hogy tele van szöszökkel. Egyelőre hagytam a dolgot, most este kimentem led lámpával, és rájöttem hogy a mikroszálasból ment rá. 3 féle Cuies mikroszálast próbáltam ki és mindhárom szöszölt. Olyan mintha a hajszálnál vékonyabb nagyon rövid szálakkal lenne tele a szélvédő. Ez kb. annyi hogy ennyit bírt a mikroszálas és elkezdtek hullani a mikroszálak? Jelzem van olyan ami csak 1x volt kimosva..
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Pardise #30578 üzenetére
Nappal akkor lehet csak észrevenni ha benne ülök és rásüt a nap. Illetve most este nagyon jól lehet látni ha led lámpával rávilágítok. Iszonyat zavaró az a sok szál. Az a baj fogalmam sincs miért csinálják. Ha az ujjammal végighúzom akkor lejönnek vele együtt a szöszök, gondolom a bőr zsírossága miatt. Eddig nem volt velük ilyen gondom.
iPhone 13 Pro Max
-
weres78
senior tag
válasz jozsi252 #30577 üzenetére
Hasonló problémám nem megfelelően mosott mikroszálas miatt volt. Túl jót akartam, és több mosóport használtam a kelleténél. Kiderült, ha nincs rendesen kitisztítva a kendőből a mosópor sokkal rosszabb, mintha esetleg halványan marad egy-két folt. Rá kell számolni, hogy a mosópor részecskéihez is jobban ragaszkodik a mikroszálas, mint egy egyszerű szövet.
Próbáld meg újramosni a szövetet nagyon kevés mosóporral, esetleg amit nem használtál simán, mindenféle mosószer nélkül. Ha ez sem segít, akkor ennyit bírt a cucc. Nálam segített. -
veterán
válasz weres78 #30580 üzenetére
Kipróbálok akkor egy újramosást hogy úgy milyen lesz. Lehet hogy azzal lett elcseszve legutóbb. Amikor végighúzom a kezemen a mikroszálast akkor "tapad" a kezemhez úgymond. Szóval olyan mintha a szálak megakadnának a kezemen.
(#30581) Pardise
Mióta az ő mikroszálasukat használom nem volt semmi gondom velük. Holnap kipróbálok egy új 800 gsm-es mikroszálast hogy azzal mi a helyzet. Előtte jól lemosom a szélvédőt, remélem az lehozza a szöszöket teljesen.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
törölt tag
válasz ruzsabazsa #30554 üzenetére
Szárazon sose csiszolj.
Vagy újra festett volt a mocitető és 3* meglakkozták úgy el tudom képzelni.Hétvégén csináltam egy nissan leaf na azt ha igy az ember megcsinálja tuti újra kellett volna fújni.
50mikron nem volt a festék.[ Szerkesztve ]
-
G@ß!
őstag
-
veterán
Mostanában nem tervezem a beszerzését egy 150-200k-s szárítógépnek. Úgyhogy megpróbálom az újramosást nagyon kevés mosószerrel. Amúgy gél állagú mosószer lett hozzárakva, nem mosópor. Kutakodtam kicsit itthon, aztán ráakadtam még egy csomag bontatlan 290gsm-es ablaktisztítóra. Telefon kijelzőjén kipróbáltam, 1-2 szösz jött csak le mikor hozzáütögettem. Szóval akkor a mosással b@szarintottam el sajnos.
iPhone 13 Pro Max
-
ruzsabazsa
aktív tag
válasz ruzsabazsa #30588 üzenetére
-
FIREBLADE78
addikt
válasz szabi325 #30535 üzenetére
Köszi. Még soha sem kövéreztek le nyilvánosan Még igazi férfi súlyom sincs sajnos Ezeket a karbantartásokat olyan negyedévente érdemes ugye? Azon filózok,hogy mennyi lehet egy teljes bőr belső tisztítás,ápolás? Legalább nem kell ezzel baszakodni,viszont nem bízok meg senkiben. Egyszer vittem külső tisztításra,rakás szar volt az egész. Szegeden tud vki ajánlott céget?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
veterán
válasz FIREBLADE78 #30590 üzenetére
Bp-en 20 rugó a "Bőrember"-nél.
-
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #30590 üzenetére
Negyed vagy fél évente (használatfüggő), sajna ajánlani nem tudok senkit, én egyszer vittem egy lederzentrumos kozmetikába ahol egy foltot kellett volna festeniük (az előző tulaj ledörzsölte az impregnáló réteget) de sajna a bézs színt nem találták el (igaz azóta meg is szűnt az a telephelyük)... Így inkább megoldottam DIY és többet nem viszem sehova
-
veterán
Közbe kimentem a kocsihoz és nekiálltam csak a szélvédőnek, szerencsére a nap is szépen süt. Frankón leöblítettem, utána lemostam samponnal, öblítés megint, majd szárazra törlés, utána pedig Lotus ablaktisztítóval áttöröltem az ablakot azzal az 1 új ronggyal és szép tiszta lett. Na mindegy, most kiöblítettem tiszta vízzel az összes rongyot, aztán meglátom milyen lesz. Ha szöszöl még mindig akkor kimosom megint, kevesebb géllel, esetleg +1 öblítést beiktatok.
Közben tapasztalatot osztanék meg. Július elején rendeltem Auto Finesse spricnis flakont Slim's-ről -> Auto Finesse Pro Range Mixing Bottle <- és az a helyzet hogy azóta is hibátlanul működnek. Nem csöpögnek, rendesen porlasztanak, szóval nagyon beváltak. Aki esetleg rendel, ezzel nem fog melléfogni ez 100%! Eddigi legjobb amit használtam.
iPhone 13 Pro Max
-
FIREBLADE78
addikt
Döntöttem! Chemical lesz! Lesz cleaner,conditioner,serum. Milyen göncöt vegyek hozzá? Látom van több féle párnácska.
Lakkozott fabetétekre mehet az ablaktisztító?[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
veterán
válasz FIREBLADE78 #30594 üzenetére
Múltkor bőrbelsős autóm volt, én is magam tisztítottam, ápoltam. Mivel a tiéd újszerű autó, nem lesz sok gondod vele, fő a rendszeresség. Ha nem kell tisztítani, csak ápolni, az megvan max. 20 perc alatt; utána hagyod kicsit száradni.
Én applikátor-szivaccsal hordtam fel. Bőrápoló márkát nem tudok ajánlani, nekem nem jött be amit használtam. -
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #30595 üzenetére
Nekem mind 3 volt/ van, a chemical guys vált be a legjobban.
Ilyennel szoktam felvinni a tisztítót, majd nedves mikroszálassal letörlöm (ne hagyd hogy beszívja a bőr).
Ezzel pedig az ápolót és a Serum-ot majd szintén mikroszálassal 10p száradás után visszatörlöm.Lakkozott fabetétre valamilyen quick detailert nyomj, vagy rendes waxot , csak vigyázz hogy a műanyagra ne jusson belőle
-
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #30598 üzenetére
Nem kell eldobni , simán vízzel kimosod és kész is. Visszatörölni a bőrt kb bármilyen mikroszálas jó, akár tesco is amit 100 ft-ért árulnak az autós részlegen.
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, nem auto és nem ide való de nem találtam megfelelő topic-ot. Műanyag polírozásban kérnék segítséget vagy fejér megyében egy szakit aki segítene (esetenként Szolnok és környéke). Laptop alkatrész (fényes műanyag) karcolásait szeretném eltűntetni vagy javítani az állapotán.
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake