Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz szazbolha #2370 üzenetére

    Nem sporolok, hanem kiserletezek.. en csak azt gondolom, ar/ertekben nem feltetlen tartok jogosnak minden hangszorot. Azert ha megnezed a melysugarzot, nem 10 Ft, es ha akarok oldalankent 4 melykozepet, maris nem mindegy a matek ott sem, az 8 darab. A fel internetet keresztul-kasul turtam, honapokig agyalva, mi legyen, tucatnyi adatlapot atnezve es hogy illik-e az adott motyo az elkepzelesembe, abba az 5-10 parameterbe, aminek prioritas sorrendben meg kellett felelnie, vagy sem. Teljesitmeny, impedancia, frekvenciamenet, impedanciamenet, Thiele-Small 1-2 erteke, horizontalis es vertikalis diszperziok a felso keresztezesi frekiig, ahol a kozeppontok tavolsaga hol kezd nem-elegendo lenni a hullamhossz miatt, rezonanciafreki, doboz rezonancia, minimum also keresztezesi freki es az ott meglevo impedancia es teljesitmenyturo kepesseg, fizikai meret, satobbi. Minel tobb feltetelnek kell megfelelnie, hogy minel kevesebb kompromisszumot kosson az ember, az adott felhasznalashoz, adott rendszerben.

    Epitek szobat, milliok ? :N Ezt miert hiszik az emberek ? Epitkezes elott allva a haz ala kerul egy pince, vegig, ez nem hifiszobara kidobott milliok, ezt barki megteheti, aki epit, es tette is eddig is, ebben semmi speci nincs. Savalap helyett pince lesz, ez ugy kb. masfel-2 plussz, de ez mindenkit erint, aki most all vagy a multban allt epitkezes elott.

    Nem kell azt hinni, hogy csak irdatlan lovebol jon ossze egy normalis szoba. Ha zenepincet tervez valaki, annyit erdemes tenni, hogy kicsit belenyulni az alaprajzba, "ortopedda" tenni az amugy teglalap helyiseget, egy kicsivel tobb vasbeton ide, oda, hogy a statika megmaradjon, jo komuves/muszaki tervezo/generalkivitelezo (ez nekem volna) es ugy epul meg, kesz. Ez nem magia..

    Annyival fog kulonbozni egy barmilyen garazstol/pincetol, hogy nem barackbefott fog allni benne salgo polcokon, mint apamek hazaban gyerekkoromban, meg rozsdas kondigep, meg egerragta konyvek, es kap egy extra fazist + kulon foldet, az meg aprosag az egeszhez kepest.

    A majdani hifi felhasznalas nem dobja meg szignifikansan az epitkezes koltsegeit, ha igyis-ugyis pincevel tervezel.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák