- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Caldera1
tag
Talán érintett vagy és fáj, ha valaki olcsóbban akar vásárolni?
Ahonnan a BF indult ott valóban vannak komoly akciók szerszámgépekre, nem csak szórakoztató elektronikára, okoska.
Az említett kék Bosch sem a best buy, ha azt hiszed, na az is gáz, csak nézz meg egy-két német videót róla. -
ViktorSz
tag
Falra rögzíthető panelt kell csinálnom és az extrém méretek miatt el kell választanom az összetételeket valamilyen aluprofillal,de a képen látható méretektől max 2-3mm-t térhet el(hullámos vonallal jelölve a hibahatáros méret).Én feltúrtam a világhálót,de egyszerűen nem találok olyan profilt,ami megfelelne a vevőnek...Az ilyet külön le kell gyártatni x céggel egyedi méretben,vagy csak én vagyok a béna,hogy nem találok hasonló profilt?
Mellesleg sima aluból nem lehet,csak inox/rozsdamentes,illetve matt fekete.
Ha feketére kell fújni,megoldható,de ilyen méretű T/H-profilt egyszerűen nem találok.Legközelebb a forest-es CSV40 elválasztó t-profil áll hozzá,de azt a 13mm-es látszódó részt is sokallják [kép] -
ViktorSz
tag
válasz Caldera1 #55301 üzenetére
Na igen,most kaptam a d*w***-tól email-t,hogy milyen faszaóccsón lehet venni gépeket/szetteket" black-yellow"pénteken és elsírja magát az ember,hogy ettől mennyire le vagyunk maradva
Már egy sima hétköznapon is elképed az átlag szaki,hogy mekkora az árkülönbség-választék az itthoni körülményekhez képest,nem beszélve a szárnyaló forintunkról,ami megint "sokat segít" az itthoni "paraszton"
Kisország/kiskedvezmény[ Szerkesztve ]
-
ViktorSz
tag
válasz kavalkád #55305 üzenetére
Nem akarok ilyen +munkát,ami ráadásul ki tudja hogy sikerül(csak keresztvágáshoz van alkalmas gérvágóm/fűrészlapom,a hosszantit inkább hagyjuk ).
Egyébként azért kell a minimális szélesség,hogy leutánozzam a kb 5mm-es fekete fugázást,ami az adott csempézéshez illik.Ez a panel éppen mellette van és nagyon hasonlót szeretnének a lehető legkevesebb szemre látható eltéréssel[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
válasz ViktorSz #55302 üzenetére
Miért kell a profil? Miért nem elég a táblákat összetolni, vagy hézaggal illeszteni, esetleg távtartóval, ami nem lóg ki a síkból, vagy ki se ér a síkig (mély fuga)?
szerk.
fogtunder:
Igen, egy feketére vagy sötétbarnára festett idegencsap még esztétikus is lehet. Vagy bútorlap-színű hátfal-lemez. Fém lapos-profil nem biztos hogy jól nézne ki, mert vékony nútba nem látszik egyértelműen, hogy mi az.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
Én egy ilyet láttam, rétegelt lemez panelekre szerintem ötletes és dekoratív megoldás [link]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
ViktorSz
tag
Tök jó egyébként,hogy most már ezt is tudom(köszönöm)
, de szerintem @kavalkád megoldása lesz a befutó,legalább nem kell túl sokat dolgoznom vele,bár a @TJ általi idegencsapos dolog is megfontolandó,van is itthon hozzá elegendő rétegeltlemez.Na mindegy,holnap tiszta fejjel átgondolom újra és mégegyszer köszönöm mindenkinek az ötleteket!
[ Szerkesztve ]
-
ViktorSz
tag
válasz fogtunder #55314 üzenetére
Elsőre csak beletekergettem a videóba,de most rendesen megnézve már értem is ,hogy miért válaszoltam baromságot .Abban a hitben voltam,hogy az is vmilyen fémprofil...
Ez is egy nagyon jó ötlet,de bútorlaphoz nem az igazi,mindenesetre elmentem az emlékeimbe,vmikor még jól jöhet... -
csudri
őstag
Tetollal kezelt fára mehet lazur is vagy akár alapozó is?
Nem akarok úgy járni, mint a múltkor, hogy alapozos fémet lekentem Hammerrite-tal és összevesztek... -
st6969
őstag
válasz pacman_123 #55065 üzenetére
Szia,
nekem a Metabo 216 KGS van. És hát tegnap csináltam egy jó nagy butaságot. Van nekem jó pár 6mm-es (én azt hittem MDF) táblám. Ezt a csomagolt laminált parketta lapoknál használják a raklapon, hogy összefogják őket. Lényeg, hogy azt hiszem, ez is ugyanabból az anyagból van, mint maga a laminált (szerintem nem MDF). Van, amin dekor is van. Na, pont egy ilyet vágtam tegnap, összesen szerintem úgy 4-5m-nyi vágás lehetett, de a végén már nagyon égette az anyagot. Azt hiszem, tönkre tettem a gyári lapot, én hülye.
Milyen lapot vegyek a gérvágóba, ami alkalmas fenyőhöz és ehhez a 6mm-es laminált padló anyaghoz (vagy akármi is legyen ez)? Van ilyen kombinált egyáltalán? Az arra érdemes lapok közül melyik az, ami ár-értékben ajánlott? Ritkán használom, szóval nem a csúcskategória kellene... -
mdk01
addikt
válasz csudri #55327 üzenetére
"Tetol a kulcsszó. A Tetol egy égéskésleltető só (illetve sóoldat) amivel a tetőszerkezetet kezelik. Néha előfordul, hogy csupa jószándékból a tetőtérben levő fapadlót, parkettát is lekezelik Tetollal. Sajnos mivel ez az anyag vízben oldható, ezért amikor a vizes lakkot rákenjük ez újra feloldódik, és szétmarja a vizes lakkunkat. Tehát Tetollal kezelt fára vizes lakkot (és lazúrt) nem tudunk kenni. Megoldás: alkalmazzunk oldószeres lakkokat, lazúrokat, ezeknél általában nem jelentkezik a probléma (eddig még sose jelentkezett, de azért jobb az óvatosság, alkalmazzunk próbakenést)."
-
B_I_G
tag
válasz st6969 #55328 üzenetére
laminált padlóhoz gyémánt lap kéne, sima karbidod nagyon hamar megeszi
-
pali923
aktív tag
válasz st6969 #55331 üzenetére
Én most raktam életemben először laminált parkettát, igaz, csak 7-8 m2-t. Nem vettem elő hozzá a gérvágót, hanem inkább vettem 2 hozzá való lapot a szúrófűrészhez párszáz Ft-ért. Szerintem jobban jártam, még ha kicsit lassabban is haladtam.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
st6969
őstag
válasz pali923 #55332 üzenetére
Elnézést, kihagytam a lényeget. Nem parkettázni szeretnék (azt én is dekopírral szoktam). Szóval ezek a laminált parketta anyagából készült lapok olyan kb. 1,20x1,20m méretűek. Van belőle vagy 8 tábla (ajándékba kaptam). Tegnap pár csíkot vágtam vele körfűrésszel (valószínűleg akkor azt a lapot is kinyírtam ), és azt daraboltam méretre a gérvágóval, ami a vége felé már füstölt.
Szóval, ha nincs emberi áron olyan tárcsa, amivel a fenyőt is és ezt is tudom vágni, akkor marad az, hogy csak dekopírfűrészt fogok használni ezekhez a táblákhoz.
De fenyőhöz akkor is kelleni fog egy jó lap a Metabo gérvágómba -
B_I_G
tag
válasz st6969 #55333 üzenetére
18 körül vettem 165öst a merülőre. minden nagy márkának van ilyen lapja.
másik lehetőség lehet aliról venni olcsó lapot. vágsz vele párat és mehet az élezőhöz itt pl 3db 20$
ilyet is vettem annó ha olyat kell vágni amiben lehet meglepetés szög/csavar ezt kevésbé fáj eldobni -
pali923
aktív tag
Mérd fel, mennyi ilyen lapot akarsz vágni a jövőben, és aszerint költ rá. Szerintem.
Én egyszer adtam kölcsön a kék Bosch gérvágómat, akácdeszkát daraboltak vele, elég sokat. A végén már füstölt a deszka az elbeszélés szerint, de a nagyobb baj, hogy a lapot is meggyalázta. Nyilván ezért is füstölt. Vastagon állt rajta valami kenőcs, amikor visszakaptam, éle semmi, egy fog is elveszett. Megéleztettem még, de vettem bele egy odavaló Freud lapot. Na azóta nagyon vigyázok erre a lapra, semmi kényes munkát nem fog végezni, de nem is megy ki a kapun, az is biztos.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
pacman_123
tag
"Szóval, ha nincs emberi áron olyan tárcsa, amivel a fenyőt is és ezt is tudom vágni"
Igen, ahogy a többiek is írták: olyan tárcsa nincs, amit jó szívvel használnál mindkettőre.
Öcsém gipszbeton-lépcsős-burkolós projektjénél volt az, hogy a rugdosót azt mondta, széles laminált parkettából szeretné. De úgy, hogy nincs szegő (!) a szélénél (ő akarta így), így a vágás nyilván nem mehetett dekopírral, legyen akármilyen jó a lap. Nekem akkor már volt jó minőségű Freud lapom a gérvágóhoz, de mondta öcsém hogy ugyan csak 15 (30) vágásról van szó, de olyan lapot válasszak amit nem sajnálok (ő dolgozott parkettás mellett 2 évig N.o.-ban, tudta miről beszél, ők ott kint egy szimpla HSS tárcsával vagdostak, meg dekopírral) Sok ilyen nem kímélendő lapom nem volt, maradt a Metabohoz adott gyári lap, azt addig nem sokat használtam. Szikrázott (!) a keményfém lap mikor csak hozzáért a laminátumhoz, el is ment az éle mire a 15 lapot levágtam....
Ahogy írták már: óccsó Alis lapok, vagy néha a lidl is árul lapokat, akár 216-os méretben is, na azok arra pont jók. 1x-2x újraélezteted őket, aztán kuka. Vagy: marad a dekopír ...
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
pali923
aktív tag
válasz pacman_123 #55337 üzenetére
Egyszer viszonylag közelről néztem a szúrófűrészt, amikor vágtam a lapot a Bosch Laminate nevű fűrészlappal, és bizony az is szikrázik. Csak kicsi szikrák vannak, nyilván a fogak méretéből adódóan, de vannak. Mi a fene lehet abban a bevonatban, talán kő?
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
st6969
őstag
válasz pacman_123 #55337 üzenetére
Köszi szépen (+kapu2006, pali923, B.I.G.)
Elengedem ezt a gérvágóval laminált parketta anyag vágást (pontosabban a Metabo gyári, most már életlen lapját meghagyom erre, ha nagyon kellene ilyet vágni).
Viszont akkor, vissza a fenyőhöz: mire cseréljem a gyári KGS 216 Metabo lapot? Mit és honnan érdemes venni? 6-10ezer körül gondolkodom. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Volt szó már korábban a szorítókról, illetve h spaniferrel, sarokelemekkel ez olcsóbban és egyszerűbben megoldható nagy szorítók beszerzése helyett.
Mivel külön sarok elemeket én nem találtam, ezért néztem az alábbi kész megoldást:
[link]
Ezzel konkrétan van esetleg tapasztalta valakinek? Bevállalható bútorlapból gyártott korpuszokhoz?
Ahogy számoltam ez jóval kedvezőbben kijön, mint a párhuzamszorítók. Legolcsóbban a 600mm-eseket 3500/db-tól láttam, de ugye 2 kellene 1 ilyen szalagszorító helyett.
Köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Soká
senior tag
válasz runner 125 #55340 üzenetére
Én azt mondanám, hogy ennek az acélszalagos változata az, ami használhatóbb.
De arra eleve érdemes odafigyelni, hogy a spanifer mekkora méretű elemet ér át! Fejből meg nem mondom, mekkora az enyém, én jellemzően gérbe vágott ajtókhoz, (kép)keretekhez használom. Tegnap délután például adventi "koszorút" (négyszögletű kerekerdő) dobtam össze vele.
A textilszalag azért nem jó mert nyúlik. És minél hosszabb a kerület, annál többet nyúlik. A linkelt eszköz meg csak arra jó, hogy x cm-t legyen képes húzni. Ha nagyobb a nyúlás mint a feszítési táv, akkor nem fogsz célt érni. -
pacman_123
tag
Egyben 100%-ig biztos vagyok: ezzel nem tudsz akkorát szorítani, mint pl egy racsnis spaniferrel. Ilyet használok eleget, pl ledes órakereteimhez, vagy a fahordómnál is jól jött.
De nem arra való hogy a lelket is kiszorítsd valamiből. Lehet hogy elég korpusz összefogására. Vegyél kettőt, meglátod, ha másra nem keretekhez tuti jó leszHa tutira akarsz menni, és csak korpusz szorításában gondolkozol : inkább racsnis spanifer, és "alátét" ott ahol racsnizol (hogy ne sértse fel a bútorlapot). Az sokkal olcsóbb és erősebb szorítást is tud ettől.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
pali923
aktív tag
Én is éppen ezt akartam írni. Nekem hasonló van, csak nem Stanley, és piros. Próbáltam összerakni vele egy nagyobb keretet, sikerült, de megszenvedtem vele. A textil valóban nyúlik benne, és a rögzítések is gyakran kilazulnak. Ezt nem korpuszokhoz találták ki, inkább képkerethez, de ahhoz is van jobb. A szalag 4,5m, elég hosszú lenne, de más baja is van.
Ezért aztán rendeltem egy fémszalagost a csehektől. Igaz, drágább, de ez a szalag nem fog nyúlni. Bár abban nem lennék biztos, hogy ez korpuszokhoz is jó lenne.
(Azt meg meg tudom erősíteni, hogy ez a cég korrekten működik, több más apróságot is vettem tőlük.)A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
fogtunder
nagyúr
-
Kiscsőke
aktív tag
Szia!
Csak ezt találtam a neten, viszont a Lidl-ben szokott lenni ilyen, erősebb mint az a tekerős. Nekem Lidl-is van 2 db. Elég erősen lehet szorítani vele, habár nem tudom mennyire derékszögű a műanyag amiben csúszik a heveder.A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Haladgatok lassan a RackLack-em megerősítésével, ezzel kapcsolatban lenne még pár technikai kérdésem:
1. Ahogy néztem, az ikea-s lack asztal lábának az oldalfalai nekem úgy tűnik mintha préselt papír lenne. Ebbe szeretném beragasztani az erősítő léceket, hogy stabilak legyenek. Nem tudom nagy eretnekség lenne ha ezt ragasztópisztollyal oldanám meg? Ha igen, milyen ragasztót tudnátok ajánlani papír és fa közé? Lehetséges, hogy papír az oldalfal, vagy valamilyen más anyag lesz az?
2. Nagyjából sikerült úgy feldarabolnom a léceket, hogy megállnak sík felületen, de azért nem vagyok velük 100%-osan megelégedve, viszont nem is tudnám jobban megcsinálni. Van esetleg valamilyen praktika arra, hogy a lehető legstabilabban álljon az asztal a lábán? A 2. asztalt az elsőhöz L vasakkal fogom hozzáfogatni, ott szerintem a stabilitással nem lesz gond, illetve az asztal tetejéjehez is L vasakkal fogom hozzáfogatni a lábakat, de azoktól a lábaktól amik a földön lesznek kicsit tartok. Arra gondoltam, hogy ilyen padlóvédő öntapadós cuccot tennék rájuk, így esetleg ki tudnám egyenlíteni a bénán vágott lécek alját. Esetleg lenne valamilyen más tippetek?
Előre is köszönöm!
El Psy Kongroo
-
Caldera1
tag
Jártatok már úgy, hogy az aliexpressről nem azt küldte az eladó, amit rendeltetek? Kontraprofil marószett helyett kaptam egy fésüs marófejet.
Érdemes bereklamálni az eladónál vagy az ali-nak jelezni?
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Caldera1 #55349 üzenetére
Én minden esetben az aliexpressnek írok, fotókat csatolva. Eddig még egyszer nem ítélt ellenem az ali. Volt már, hogy rossz terméket kaptam, arra is jött a teljes visszatérítés, igaz nem túl drága dologról volt szó.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest