- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
epmd
tag
válasz runner 125 #54448 üzenetére
Igaz,csak részleges kihúzású,de ennyiért van Blum is [link] .
-
-
runner 125
nagyúr
Köszi! Jó ötlet. Az igazság az, hogy a tervezett fiókos műhelyszekrényem 700mm mély lenne. Tehát, ezért néztem első körben teljes kihúzásút, hisz ezekből én csak 600mm max hosszban találtam (kivéve golyósból, de azt elengedtem akkor..). Tehát, a teljes kihúzású, 600mm hosszú vasalattípus mellett is "bentmaradna" a korpuszban 10cm fiókszakaszom. Noh most ha ez részleges kihúzású, akkor gyanítom legalább 10-13cm bentmaradással kell számolni pluszba, illetve a plusz 10 cm-em a 700mm mélység miatt, tehát ott vagyunk, hogy egy 600mm-es részleges kihúzású fiókból bentmarad 20-23cm. Ez már sok.
Viszont, rákeresve a Sevroland-nál, van részleges kihúzású Blum vasalatuk, 650mm-es hosszban.
Ez érdekes lehet viszont számomra. Mennyi a pontos korpuszban maradása a részleges kihúzású Blum Tandem fióksíneknek?
Köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #54454 üzenetére
Bocsi, közben megtaláltam a leírásában, 139mm marad bent.
Tehát, 700mm fiókmélységnél, a 650mm-es részleges kihúzásúval számolva 14cm-t bentmarad, plusz az 5cm fiókmélységem, az-az 19cm így is bennmarad. Asszem az még elviselhető, vagy lehet akkor a fiókokat inkább kicsit mélyebbre gyártom."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bazsimano
őstag
-
kavalkád
aktív tag
válasz bazsimano #54458 üzenetére
ha csúszósín volt akkor műanyagosnál/plexisnél vágass a ugyanolyan méretű csíkokat, fúrj bele lyukat a csavarnak, sűllyesz be a fejnek és csavarozd fel.
vagy keress rá a neten, hogy "műanyag fiókcsúszó", biztos kapni készen is.
ilyen faltól-falig fióknál nem igazán fog más sín elférni.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz bazsimano #54458 üzenetére
Mindig a fiókmozgató vasalathoz készül a fiók. A te esetedben a műanyaghoz csúszóhoz csinálták a fiókot. Elképzelhető, hogy valamilyen szerelvénnyel megoldható lenne a mozgatás, de ahhoz kellene egy homlokmetszet a fiókról és a szekrényről beméretezve minden.
A legolcsóbb használható megoldás viszont az,hogy a széttört műanyag csúszó helyett gyártatsz bükkfából ilyen csúszót és felcsavarozod oda ahol a műanyag volt. -
bazsimano
őstag
Neked és kavalkád-nak is köszönöm! annyi,hogy ahol fel volt furva/téve a műanyag csúszó elég rossz állapotban van már és nem igazán gondolom, hogy megtartaná egy másik csuszot... azért is gondoltam, hogy pl más részén fel lehetne fogatni, vagy valami mas fajta fioksinnel megoldani.
De ha ennyire necc...akkor lehet nem szerencsetlekedek vele...a kozeljovoben ugyis be akarunk ruhazni egy masik szekrenyre...csak gondoltam addig rendbe hozom!
koszonom szepen! -
kavalkád
aktív tag
-
kavalkád
aktív tag
válasz bazsimano #54465 üzenetére
https://plexicentrum.hu/
párszáz forintos tétel. -
pacman_123
tag
Ha már "megszólítottál"
Miket szoktunk oda rögzíteni? Szorítófésűt vagy görgőt, ütközőt .. ilyeneket. Szerintem jobb ha nem felül van a sín, mert pl a szorítőfésűk legtöbbje úgy van kialakítva, hogy oda jobb (csak oda lehet) szorítani, hogy aztán a magasságot is be tudd állítani az anyagvastagsághoz. (Az enyémek pl teszkós vágódeszkából készültek, de szerintem ezeket már láttad) Amikor megcsináltam a vezetőmet túl sok videót nem néztem meg a témában, de ha jól rémlik fel sem merült hogy a sín fent fusson a vezetőn. Nem látom előnyét.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
default.
őstag
Tisztelt fórumtársak, láma kérdés következik:
Arra vetemedtem, hogy segítek a lakótársamnak készíteni egy egy egyszerű kis polcot.
Lehet kapni 250 mm széles deszkát valahol, vagy kompromisszumot kell kötni a 200 szélességgel?
Keresgéltem a gugliban faárut, de összezavarodtam
Köszönöm szépen előre is,Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz default. #54471 üzenetére
milyen anyagból?
196-os gyalult műszárított luc/boroviból 4 méteres hosszban szinte minden fatelepen van, lehet találsz 250-eset is valahol.
http://www.skandinavfatelep.hu/termekeink/gyalult_deszkak
https://www.fatelep.hu/termekek/gyalult-deszka/[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
válasz default. #54471 üzenetére
Faburgnál pl Bp X. Keresztúri úton lehet kapni 400 x 63 cm-es táblásított fenyőt, többféle vastagságban 18-42 mm között. Vannak darabok is, lapszabászgép is, saját termékük.
pacman_123
Én a kérdést se értettem, de még most sem. ... ilyen fésűket fából is tudsz csinálni.[ Szerkesztve ]
-
wargabe
csendes tag
Blum Tandem fióksínhez ki hogy szokott fióktestrt kesziteni? 18as vagy 16 os? 18asbol 12mm részen vissza kell marni? A fióktestet csavarozni?lamello? 100as szeg?
-
pacman_123
tag
"Én a kérdést se értettem, de még most sem. "
Én vágom a dillemmának azt a részét, hogy ilyen legyen vagy ilyen. A hosszütközőt mindegyikre fel lehet fogatni, pl az elsőn is épp azt mutatja be. De a szorítőfésűt az első verzióra már nehezen (sőt, egy-az-egyben lehetetlen, úgy hogy funkcionáljon is) , és akkor szerezz be olyat amit arra is lehet .... vagy gyárts le olyat, jóval bonyolultabban. Szóval a fentre rögzített T-sínnek én nem sok hasznát látom.
"ilyen fésűket fából is tudsz csinálni."
Valóban Az elsőt én is abból csináltam, de sokkal jobb ilyen kicsit rugalmas műanyagból, így tapasztaltam. Fánál figyelni kell a szálirányra is. Bár tény, hogy mivel fából van általában mindenkinél annyi hulladék, hogy kijöjjön belőle, abból olcsóbb.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Z0mbi
senior tag
válasz pacman_123 #54470 üzenetére
Koszi. Orulok hogy tegnap eldontottem es az elso reszebe belemartam 😆
-
NeoPampalini
senior tag
Na, készülnek a konyhába a felső szekrények. Ezen is sokat gondolkoztunk, hogy mi legyen, mivel pénz nincs rá túl sok, így egy kicsit kockáztatva a megoldás obi-s táblásított fenyő lett.
Bár sok nem fog belőle látszani, fecskefarkú fogazással lesz összeépítve, valahogy így:
Ahhoz képest, hogy vagy 15 éve nem csináltam ilyet, meg "jóárasított" szerszámokkal dolgoztam, egészen vállalható lett. Meg a műhelyem is eléggé "vészmegoldás" módban van, nincs egy rendes munkaasztalom/gyalupadom sem, ez mind az "asztal", ami látható.
Ez az elszívó szekrénye lesz. A gépet tartó alsó vízszintes elem is csapozva (+ csavarozva) került be:
Itt kiütközött a kockáztatás egy kicsit, ugyanis eléggé változó az anyagminőség. Egy másik szekrénynél nem volt semmi baj, amiből viszont ezt sikerült összerakni, az borzasztóan "pudvás" volt, nem lehetett szépen kivésni sehol (erről fotó nem készült, úgy felmérgeltem magam rajta, hogy kimaradt ).
Grátisz az egyik lapon gyári hiba is van, rejtve lesz, de azért na:
-
nagyúr
válasz NeoPampalini #54480 üzenetére
Nagyon ráérsz.........
-
hzsolee
őstag
Érdekes farkú fecskék vannak felétek
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Eagl3
veterán
válasz wargabe #54486 üzenetére
Jó a 18mm-es is igen, ahogy írod vissza kell marni a fenéken túl lógó oldal részt.
Méretezésnél amit ír a katalógus az jó. A Fiók belméretét adja meg (korpusz belméret-42mm). 16mm-es fiók káva esetén így 5mm marad a fiók oldal és a korpusz oldal között. 18-as kávánál akkor 3mm lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Bútorlapokhoz szeretnék sarokszorítót venni, hogy minél egyszerűbben és pontosabban tudjak két lapot 90°-ban egymáshoz csavarozni. Egy ilyen jó lehet a célra: [link] ?
Ha nem, mi az, amit már érdemes megvenni? -
NeoPampalini
senior tag
válasz zoli03 #54489 üzenetére
Nekem valami hasonló van, de olcsóbb (obi-s piros kivitel, talán Ellix?). Végülis használható, derékszög azért legyen kéznél, mert ez nem egzakt 90 fok lesz.
Ha van rá keret és termék is akad, akkor lehet, hogy célszerű olyat venni, aminek nagyobbak a szorítófelületei.
-
strange1975
csendes tag
Sziasztok.
Tudom már lerágott csont a kérdés.
De!
Ki mennyiért vállalna havi 2 alkalommal, konyha beépítést?
Mennyit lehet el kérni ami nem gusztustalan.
A konyháról :
Egyedi tervezésű, konyhastudió által gyártott konyha.
Általános beépítési idő 2 nap 2 emberrel.
Konyhák értéke 1 és 5 millióig Ft közt mozog.
2 év után tértem vissza a szakmába és most jött egy ilyen lehetőség. Mindenhol mást olvasok 50.000 től 150.000 ig.
Vagy konyha érték 8-10 %a a beépítési költség.
Helyszinre szállítást a cég fizeti.
Pakolás pl emeletre felhordás már a mi dolgunk lenne.
A cég biztosít céges autót és szerszámot is.
Van erre egy általánosan elfogadott ár vagy méter ár?
Köszönöm a segítséget előre is. -
zoli03
őstag
válasz NeoPampalini #54490 üzenetére
Kettő darab elég lenne elsőnek, szóval nem baj, ha drágább. Csak jó lenne, ha a drágább biztos jó, mert véleményt nem nagyon találok róluk.
-
zoli03
őstag
válasz kapu2006 #54493 üzenetére
A te módszered nem játszik. Gyors megoldás kell, egy fiókot vagy egy hasonló méretű dolgot nem fogok kiátlózni. Értelme sincs, mert ha felrakok rá egy hátlapot, annyit tud még tekeredni a keret, hogy jóra kihozzam.
Eddig egy munkalapból készült derékszöget használtam, plusz asztalos szorítókat, ezt akarom egyszerűbb és gyorsabb módszerre kiváltani.
-
JóGéza
aktív tag
válasz strange1975 #54491 üzenetére
Számold ki, mennyi lenne a költséged, és mennyit akarsz keresni rajta. Ha megadják, vállald el, ha nem, akkor ne.
-
qqzs
őstag
De ugye van a fecskefogakban lamello erosites? Bocs de a hany lamellohoz hany konfirmator csavartol is resetelek de most mar a winyo is letorlodott
Eladó: GTS450
-
epmd
tag
Az Fds-ből sokat raktam régebben de az évek alatt még senki nem szólt hogy baj lenne vele, aztán kb két éve áttértem a Slimre.A Slimnél nem kell a magasítókorlátokkal bíbelődni mert van négy magassági méret,igényesebben néz ki mint az Fds.Kihúzott állapotban nincs akkora oldalmozgása mint a Blumnak,és lágyabban záródik mint a Blum.Viszont a nyom-nyitos FDS fiókokkal probléma van olyat ne vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...