- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martong
tag
válasz Drebil #28151 üzenetére
A sínt gondolom az asztal oldalába és nem a tetejére szándékozol belemarni. Mert ha az oldalába, akkor szerintem nem ez a te cuccosod.
Igazad van, azt nem írtam, hogy a stellert is jó lenne megoldani, de én alapvetően a tolóasztalt tervezem, tehát az asztal lapjába akarom bemarni.
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
mahoo
csendes tag
16os tengelyre szeretnek fureszlap kulso/belso alatetet plusz rogzitocsavart beszerezni. Merre keressek, mert egyelore nem talaltam, bar nem is tudom a hivatalos nevet.
Gondolom a marka mindegy, h mihez szeretnem, a meret szamit.
Esetleg nincs valakinek felesgesse valt ilyen alkatresze?[ Szerkesztve ]
-
mahoo
csendes tag
válasz martong #28146 üzenetére
Mivel en is hasonlo cipoben jarok, mint Te, hasonlo kerdesek merultek fel bennem is.
En is neztem azt a sint, amit linkeltel, bar eloben nem lattam, de ugy gondolom, h ha a toloresz kikerul az asztal fuggoleges sikjabol, azaz letolod/huzod az asztalrol, akkor az nem lesz kepes nagy sulyt megtartani. Vezetosin, amit Drebil linkelt, szerintem az mar jo lenne. Bar gondolom azok meg nem olcsok.
En is meg csak tervezgetek, de az 5cm-es anyag tobb mint eleg. Persze alatamasztastol, fesztavtol fugg.
Ha egy beepito lemezen keresztul epited be a gepet, amik csavarral rogzulnek, annak mindig ugyanugy kellene allnia. Vagy mashol lehet difi?
-
martong
tag
Bar gondolom azok meg nem olcsók.
Itt vannak egészen profi sínek, és szerintem olcsók. Az a baj, hogy a 6 m-t meg kell venni. A 10x20x10x2 több, mint megfelelő, és a 6 m csak 2800 Ft. nekem a fele bőven elég lenne. Én Budapesti vagyok, M3 vonalán járok. Ha gondolod írj privit, összehozzuk.
Amúgy ilyesmi alu sínt vettem nemrég a fürdőszobai szekrénybe a led szalaghoz, stabilnak tűnik, de a legtöbbnek a mélysége nem elég, és a belső fala is inkább díszes, mint függőleges.
Az én asztalom egy (igazándiból kettő van) ősrégi íróasztal, darabja vagy 50 kg, szereltem alá kereket is.
Azt szeretném összehozni, hogy a marógép vagy a dekopír vagy a körfűrész is bemenjen ugyanabba a résbe.
És persze legyen pontos.
[ Szerkesztve ]
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Bari
Modder
Köszönöm. Megtisztelő a véleményed
Nagyjából 40-45 perc volt kivágni egy tálat, plusz még legalább fél óra az élek lecsiszolása, újabb 30-40 perc az összeragasztása. Egyszerre nem lehet az összes réteget mert könnyen elcsúszik, ha 3-4 réteget ragasztok egyszerre, akkor a súlytól ami ráteszek képesek eldeformálódni a gyűrűk. Így max 2 réteget egyszerre és két ilyen réteg között legalább 10 perc szünet.
Üdv: Bari
-
mrcruiser
csendes tag
válasz martong #28160 üzenetére
Urak,
Néztétek itt a szállítási/fizetési feltételeket? nem igazán a kistételes vásárlások barátja.
Ajánlanám figyelmetekbe a sapát, ahol szintén van ilyen profil és személyesen, Budapesten, a Soroksári út-M0 csomópontnál lehet megvásárolni.
Ezen kívül még az uni-maxos merevítő profilnak elkeresztelt T-tracket javasolnám megfontolás tárgyává tenni. Igaz, hogy ez drágább, mint az alu U profil, de sokkal merevebb is. Nekem van belőle kettő, még nem építettem be sehova, de már többször terveztem . -
fahobby
újonc
Sziasztok !
Új vagyok itt (regisztrációs szempontból), de már nagyon hosszú ideje olvaslak titeket.
Sok hasznos információhoz jutottam.
Ezért gondoltam most ha megengeditek én segítek egy kicsit nektek, természetesen csak tanács szintjén.
Az alu profilból épített asztalok tárgyában tudok nektek egy kis útmutatást adni.
Ha ilyen asztalt akartok építeni mindenképpen mélyen bele kell nyúlni a zsebetekbe.
Van egy hely ahonnan én szoktam vásárolni, (www.dioda.hu) a hozzá szükséges elemeket (nútanya, sarokelem, merevítő elemek stb. a fath Kft-től lehet beszerezni.
Mindegyik elég húzós árban van. De viszont az előnye az, hogy szinte bármit meg tudsz belőle csinálni.
Én a fűrészem stellerétől kezdve gép asztalt, segédgörgőt, stb. készítettem.
Ami még esetleg megemlítendő az, hogy ha megunod akkor nyugodtan szétszedheted és bármi mást tudsz belőle építeni.Üdv
Karcsi -
Drebil
csendes tag
-
fahobby
újonc
válasz Drebil #28165 üzenetére
A fath oldalán szerintem te is tudsz regelni.
Ha item profilt veszel (én azt szoktam), akkor a méret szerint 40x40 vagy 40x80 vagy 80x80 kell a sarokelemeket vásárolni.
A 40x40 400 ft/db
A 80x40 1045 ft/db
A 80x80 1450 ft/db
A nútanya amivel rögzíteni tudod 115 ft/db
És még rengeteg sok más kiegészítőt tudsz venni (a pénztárcád határáig)
Ezek az árak nettó árak. -
martong
tag
válasz mrcruiser #28162 üzenetére
Néztétek itt a szállítási/fizetési feltételeket? nem igazán a kistételes vásárlások barátja.
Igaz, így annyira nem jó üzlet, de maga a tény, hogy nem aranyárban kapható és elég nagy a választék, az már biztató
Ajánlanám figyelmetekbe a sapát, ahol szintén van ilyen profil és személyesen, Budapesten, a Soroksári út-M0 csomópontnál lehet megvásárolni.
Ez nekem igen közel van, és van ugyanolyan, köszi
Ezen kívül még az uni-maxos merevítő profilnak elkeresztelt T-tracket javasolnám megfontolás tárgyává tenni. Igaz, hogy ez drágább, mint az alu U profil, de sokkal merevebb is. Nekem van belőle kettő, még nem építettem be sehova, de már többször terveztem .
Ennek mi az anyaga? mert a felhasználási területe sokkal bővebb. Mondjuk az ára is 5-szörös.
A youtubos videók és gépek nézegetése azt mutatja, hogy U profilú szokott lenni a sín az asztalokban.
Miért lehet jó a C profil? Abba nem egyszerű belerakni a szánt, ugye csak a végéről lehet betolniOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
yooccoo
aktív tag
alapvetően körfűrész felfogó (rögzító) tárcsaként szokták hívni
fontos a márka, mert nem mindenhol ugyanolyan a tengely kiképzése és hossza sem
ha nem találsz, a Boronkay-nál (Egressy út 23-25) fognak neked tudni csinálni, bár sajnos nem olcsó, kb 4-5000
ha találsz a gyártónál, az olcsóbb, de inkább kellene keresni valami használtat vaterán, jófogáson vagy valahol -
kungzi
veterán
Sziasztok
Szeretnék csináltatni asztalossal hangfal állványt. Fából szeretném csinálni. 1m magasnak kellene lennie max. 10-15000Ft lenne rá, szerintetek ennyiből ez megoldható? A lényeg, hogy a rezgéseket elnyelje, stabil, masszív legyen.
Előre is köszi
-
mrcruiser
csendes tag
válasz martong #28168 üzenetére
Az anyaga ugyanúgy alu, de a profil kialakítása miatt több van benne (mármint az aluból ) és merevebb is.
thyeby mester pedig már elemezte, hogy felhasználás szempontjából mi az előnye. A kiugrás mellett még az egy könnyen elképzelhető eset, hogy amikor az asztalról túlhúzod vagy túltolod a szánt, akkor a C sínből nem fog előre vagy hátrabillenni a kóceráj, hanem marad az asztal síkjában. -
paye
tag
Megnézte valaki a Dremelt a Metroban?
-
Winner_hun
titán
Konyha alsó sarokelem pillérpántos kivetőpánttal való megoldásánál létezik ajtóra szerelhető kuka?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Tzupi
csendes tag
Najó, butaságot nem akarok mondani persze, de többnyire olyanokat láttam.
Öntvényasztalok sima U marással. Viszont jóval szélesebbek, 3/4"-osak és masszív fémcsúszka szaladgál bennük. Mondjuk ott fika áron adják a nagy öntvényasztalos gépeket, ahol igazából nem kell attól félni, hogy letolod véletlen.
Gyűlölöm is őket ezért. Olyan csudajó öntvényasztalos, erős gépet tudtam volna venni ott a PTS10 áráért, hogy csuda
-
thyeby
őstag
Meg is vettem.
Epmd eligazított, hogy az MM40-től annyiban fapadosabb, hogy 20 W-al kevesebbet tud (250W), és imbuszkulcsos befogású. Gondoltam, bekapcsolom a led reflektort is és akkor már ki lesz az a 270W. Szóval itt 20W egy akkora óriási marketing majomság, aminek racionális jelentősége semmi nincs.
Balázs mondta, hogy alaposan nézzem körbe. Nos, az üzletben ez lehetetlen volt, mert be volt dobozolva a portéka. Gondoltam, hazaviszem, és három napig úgy is csereköteles, majd megstírolom otthon. (Mondta Balázs azt is, hogy az akciós termékekre másképp szól a garancia. Erre akkor elfelejtettem reflektálni, ezért itt most pótolom: A hatályos törvény szerint tartós fogyasztási cikkre (és ez az) egy év teljes körű garanciát köteles az eladó adni. Ettől eltérni nem lehet. Tehát ha egy üzlet valakit ilyen dumával le akar kapcsolni, akkor vásárlók könyve, ajánlott levél a fogyasztóvédelemnek, és előbb-utóbb megjavítják/kicserélik a terméket. Többnyire nem kell ezzel élni, érteni szoktak a szóból, ha az ember nem nyugszik bele.)
Nos, a Dremel MM20 tesztje:
Jól használható, elég jó a rezgéscsillapítás, de elmarad a Fein-től. (Itt pölö drágábban(!) adják a Fein-nél)
Valamiért nem működik a link beszúrása most. Sőt, semelyik gomb nem működik! Akkor így:
Dremel 55 ezerért:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=818996Fein 50-ért:
http://shop.woodholz.eu/webaruhaz/view/oszcillalo-gepek-multifunkcios-gepek/fein-multitalent-start-fmt-250/6578A tápkábelt rövidnek találtam (2m), majd kicserélem hosszabbra. Viszont minőségi gumikábel. Az imbuszkulcsos dologban nem is az a bosszantó, hogy nem szerszám nélküli lapcsere, hanem az, hogy ha az ember hanyagul húzi meg, akkor garantáltan lerázza magát.
Fűrészlap jó, fogkialakítás jó, amplitúdó jó, zaj jó, hatékonyság jó, vágáskép jó. A pontosságot mérsékeltebben jellemzem: Tanulni kell felvezetni az anyagra, és tanulni kell megtalálni az optimális rezgésszámot. Kicsit ellent kell tartani beszúráskor, mert jobb kézben, függőlegesen szúrva vinné lefele a vágás kezdetét. (Na, ilyet a Fein-nél nem tapasztaltam.)
Többnyire 20-25 ropi körül bő a repertoár a boltokban ilyen típusú gépekből. De 20-25-ért többnyire ennél egy léptékkel silányabbat, vagy kevésbé eltaláltat kínálnak.Összegzés:
15 ezret szerintem bőséggel megér ez a gép.
(Tudom, hogy ezzel most jól elodáztam a Fein vásárlást, mert jövőre tervbe volt véve. Így azonban akkor lesz Fein Multimasterem, ha olyan munka adódik, ami kiöli a lelket ebből a Dremelből (strapabírónak nézem), vagy valahol jól megakciózzák a Fein kezdőkészletét.)Több fa van, mint asztalos!
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #28186 üzenetére
Ha a kuka kifordul(elég széles az ajtó) akkor sztem teljesen mindegy az ajtó milyen pánttal van felszerelve akkor is ugyanúgy nyílik.
....vagy a pillérpánt mellé akarod, hogy beforduljon a kuka?[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
Alu profilok és hozzá kiegészítők egy helyen... szerintem árban sem vészesek!
[ Szerkesztve ]
-
paye
tag
válasz thyeby #28193 üzenetére
Köszönöm, ez alapos teszt volt!
Ami legjobban aggaszt az egészben az az imbuszkulcsos felfogatás?! A helyzet az hogy ilyenem már van / igaz csak ParkSide / és valóban nagyon könnyen kilazul. Megnézve 1-2 Fein videot a Youtube-n a Fein kiegészítői verték ki nálam a biztosítékot, akkor lehet tovább kell nyitni a bukszát? -
epmd
tag
Hátha érdekel valakit egy ilyen gérvágó.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest