- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #28340 üzenetére
Gondolkodtam, hogy odaírom a végére: ha a Metabot thyeby is meri ajánlani, akkor megveszem. Aztán mégsem írtam oda, de mégis válaszoltál rá. Képek alapján (no ez aztán jó szempont ) jobbnak tűnik kicsit a Makitánál, de azt többen dicsérték már.
A Tritont a német ebay-n is lehet venni, meg angolon is. 120.000 körüli áron ide is küldik. Azért gondoltam egy kérdést feltenni a paliszandernek, már csak a garancia miatt. Majd megírom, mit mondanak.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Loobelt70
csendes tag
válasz darkipista #28332 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm Neked!
Örök hálám üldözzön!"Nincs bedugva és mégse' forog!"
-
jeni
félisten
Üdv
A ragasztó pisztoly kategóriájában melyik a jobb?
A Makita KE3000 vagy a Bosch PKP 18E?
A Dremel-l nem merem megvenni.
A Stanley-t aminek a vezetéket meg lehet bontani azt most viszem vissza a boltba,mert a ragasztó rúdat nem tolta tovább. Cserélhető,levasarolhato a boltban.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
A Stanley világmárka ipari kategória.
Esetleg a ragasztó rúd a lúdas (Dremel volt kisebb ?) mert még tolómérővel is megmérte,hogy nem-e kisebb az átmérője,hogy amiatt nem tolja tovább. Pedig a nagyobbra 11mm rudakat írnak elő,és használható hozzá.
Mondta a srác,hogy némelyik úgy kerül vissza ,hogy eltörik a kallantyút. Nálam nem volt törés csak egyszerűen a tolóka nem tolta beljebb a rudat. Ott nem olvadhatott meg a toló rúd vagy micsoda mert az a része nem melegszik.epmd
Ha a Metabora megadják a 3év garit (regisztrálásra?) akkor azt veszem ,ha nem akkor a Bosch mert arra ki van írva,hogy 2 év gari (Hometools boltban)
[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
Megkérdeztem a Paliszandert 3 Triton gép áráról, és a szállítási feltételekről is. Most akkor itt az autentikus válasz, hogy ne legyenek kétségeitek, mennyiért kaphatók ezek a gépek:
"Örömmel vettük érdeklődését. A triton céggel jelenleg is folynak a tárgyalások, egyeztetések a forgalmazásról. Amint sikerül velük megállapodni elkezdjük a termékek értékesítését."A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék bútorlapból összehozni egy L alakú számítógépasztalt otthonra. A tervek már megvannak, szeretném leadni lapszabászatba a darabokat, de egy-két kérdés felvetődött:
- Az asztal lapját két négyzet alakú bútorlapból szeretném összerakni. A kérdésem az, hogy ezeket hogyan szokás szakszerűen összefogni? Ragasztással? Vagy fém lappal alulról összecsavarozva? Melyik a praktikusabb megoldás?
- Van olyan lap, ahol nem kell minden oldalt élzárni. Hogyan szokták megfelelően jelölni, hogy mely oldalt kell zárni? Korábban mondtak olyasmi jelölést, hogy A oldal és B oldal, de hogy melyik melyik, arra már nem emlékszem. Le tudjátok írni, hogy is van ez?
Köszönöm a segítséget, bízom benne, hogy nagy butaságokat nem kérdeztem.
-
martong
tag
Szia,
Nem világos (nekem), hogy két négyzetből hogy lesz L alak.
Tudnak L alakot is szabni, ha esetleg azt akarod összehozni. Be is tudják élfóliázni a negatív sarkot is.Ha egymásra akarod rakni (vastagítani), akkor a ragasztás a jó módszer, de otthon nem egyszerű megoldani a préselést. Ez esetben előbb kell ragasztani és utána élfóliázni egybe a kettőt. Ezt is megcsinálja egy lapszabász műhely
A lapszabászaton megmondják, hogy náluk hogy kell jelölni az élzárás helyét, Mindenhol más jelölést alkalmaznak.
Ha olyan a lap minta, akkor van szálirány, és ahhoz képest van A és B. Legjobban akkor jársz, ha a munkafelvevővel együtt töltöd ki a papírt. (OBI-ban pl bepötyögi számítógépbe, amit diktálsz)
[ Szerkesztve ]
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
wopi
aktív tag
válasz martong #28369 üzenetére
Köszi a választ!
Van egy hosszabb, és egy rövidebb oldal. Ezt gondoltam két részből összerakni, tehát egy hosszabb négyzet alakú bútorlapot egy rövidebb mellé tennék, és ezt valahogyan összefogni. Így jönne ki az L alak. Most (munkából) sajnos nem tudok képet mellékelni, elnézést! Tudom, hogy egyben is lehet vágatni, viszont gondoltam így hátha olcsóbb megoldani. Vagy mégsem?
Nem tudom, hogy szabad-e itt ilyesmit, de Szegeden tudtok ajánlani olcsó, mégis megbízható lapszabászatot? Ismerek néhányat, de nem tudom, hogy hol dolgoznak megbízhatóbban.
-
Drebil
csendes tag
válasz Loobelt70 #28346 üzenetére
Esetleg a Karcher porszívókban nem gondolkozol? Lehet kapni olyan változatukat ami kezeli a rájuk csatlakoztatott elektromos gépet, azt hiszem, 2000 Wattig. Többféle teljesítmény és opció közül lehet választani. Igaz, nem egy Festool, de a Karcher a takarítógépeiről és a nagynyomású mosóiról ismert.
[link]Csak példának hozom fel.
-
yooccoo
aktív tag
rétegelt lemezt méretre szabva hol lehet legjobb áron kapni?
ha nagyon muszáj, felszabdalom, de egyszerűbb lenne, ha nem nekem kellene[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Speciali #28377 üzenetére
Épp ma voltál eszemben, hogy megkérdezlek Festo ügyben, épp a porszíjóról.
Nyáron írtad, hogy vett a céged ilyet, és papírzsák nélkül használjátok. (Most meg azt írod, hogy nem.) Épp arra lettem volna kíváncsi, hogy hogy teljesít papírzsák nélkül hosszabb távon, ipari léptékkel fingatva?Ehhez tartozik.
A metebóba sose tettem még sekszpírt se, semmit se. Sokat ment, és a mai napig megy. Mától nem az enyém.
De!
Járt nálam aranykezű Bari. Egyebek közt szétkapta a kresst, hogy diagnosztizálja a beteget. (Egy turbóra kapcsolt szakszervizes szerintem nem szedi szét atomjaira, és rakja össze a porszívót olyan gyorsan, mint Ő. Negyed órába belefért volna.) Kiderült, hogy gyenge lakkozású motor járatos bele, és hővédelme sincs. Nem használtam azon a szűrőn soha semmilyen zsákot, burkot, akárcsak a metebón. És a motortér olyan arany tiszta volt, mint ahogyan elhagyta a gyártósort. Szóval nagy humbukk ez a porzsák dolog, mint filtervédő hókuszpókusz. Ha ki van a filter időnként levegővel fújva, nekem évtizedekig olyan, mint az új.Több fa van, mint asztalos!
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #28371 üzenetére
Na, felhívtam a kedvenc barkácsboltomat is, mondjanak valamit a gyaluról. Csak Makita és Metabo van náluk, és a Metabora most elég komoly akció van (188.900 bruttó, a Makita meg 219.900). Elmeséltem a metibohoz fűződő (v)iszonyomat, de nem hatotta meg őket. Sőt: a Metabonak jobb a háttere állítólag. Ugyanis a Makita szerviz egyre sz@rabb szerintük, lassú (volt mindig is), és egyre háklisabb. Egyre többet vitatkoznak, azt állítják, hogy "nem rendeltetésszerű használat miatt" romlott el a gép, és nem akarják javítani garanciában. Már ott tartanak, hogy a Makitát nem is merik ajánlani, mert a vevővel nekik kell csatázni, és nem a szerviznek, és ez nekik nem jó reklám.
Ha meg hozzáteszem thyeby rémtörténeteit a metibo szervizes eseményeiről, akkor elég elkeserítő lehet a helyzet ebben az országban. Csak azt nem értem, miért is panaszkodnak a kereskedők, hogy nem tudnak eladni semmit.
Tritont meg nem merek így venni, külföldre küldeni valamit javítani meg még macerásabb.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
jeni
félisten
válasz thyeby #28373 üzenetére
boccs
elírtam
Tényleg Metabo lett volna a helyes szó.
Akkor az a jobb a Bosch-nál?Újra akciós áron a Dremel Multi-Max MM40
[ Szerkesztve ]
-
mahoo
csendes tag
Tud esetleg valaki táblásított tölgyet, méteres szélességben, kb 30-as vastagságban 20e/nm-nél olcsóbban? Asztallapnak kellene.
-
thyeby
őstag
Igen Főnök úr. Tekintve, hogy a metebó ipari gép, a ződbosch meg ződfos. Lebutított szerszámnak látszó tárgy.
Nem szívesen reklámozom ezt a márkát, mert ha Te is úgy jársz velük, mint én, akkor húzhatom a paslát. Mondjuk a fájintos lézerkutjára hogy tudták azt írni, hogy vörkdontplé, arról fogalmam sincs - egy gagyi kategóriát is csak alulról súrol annak ellenére, hogy a motorja és a benne levő korong príma, a markolata, rugója pedig annak a legkényelmesebb a soksokféle közül, ami eddig a kezeimbe került. Ahhoz hasonlítanám, mint ha a Mercedes kiadna egy kisautót izmos, kisfogyasztású motorral, eltalált váltóval, jó kormánnyal, csak a fékje szarakodna sorozatosan, meg néha kiesne a kereke.A Dremelről tervezek egy kisebb esszét a napokban. Épp a mai napom munkája kapcsán. Lehet, hogy ma ez már nem fér bele az időmbe.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Dremel Multi-Max.
Előre vetem, ezt csak azok olvassák el, akik mélyebbre akarnak ásni a multicsiszolók világában. (Na, nem a magmáig, de mélyebbre a szokásosnál.) Másnak száraz és uncsi lesz.
Mint jeleztem, rárepültem a Metro által kínált 15 ezer forintos Dremelre. Régóta ácsingóztam már egy ilyen szerszámra. Ritkán használtam volna, de olyankor nagyon jól jött volna. Akkor sem izgultam be igazán, amikor jött a fórumra többször is a füles, hogy 25 ért ad a Bauhaus MM-40-et. Mert volt a kezemben a Fein, és az meggyőzött. Azt mondtam, inkább adok érte többet, és akkor az egy életre kipipálva. De ez a 15-ezer az MM-20-ért már igen alá ment a Fein kezdőkészletének.
Hazahoztam, kipróbáltam, elégetett voltam -és vagyok.
Aztán tegnap kiadta a feleségem napi parancsba, hogy a fürdőszoba ajtót le kell festeni. Oké, van Multi Dremelem, irány a bolt, veszek rá kaparókést, aminek MM600 a műszaki keresztneve, és indula mandula. Végiglótifutiztam a faluban az összes helyet, ahol csak remény volt Dremel tartozékra. Siker nélkül. Volt egy bolt a városközpontban, ahol 200 forint parkolójegyért megtudhattam, hogy igen, rendelhető, körülbelül egy hét, és megérkezik. No, ez sem járható út, nekem már holnap reggel kell. Utolsónak bementem egy helyi kisgépszervizbe (Tóth kisgépszerviz, Nyíregyháza, Vasgyár u.), és kérdeztem, hogy nem tart-e Dremel tartozékot? (Régebben láttam nála kitéve hosszabbító bowdent a Dremel manikűrözőhöz.) Nincs, nem tud adni, de mert jó a nexus, kölcsön adja a saját Fein Multimasterjét, telefonáljak rá estve, hogy ne felejtse betenni nekem a kocsiba.
És ma egy szinte vadiúj Fein-el dolgoztam, noha van egy saját vadiúj Dremel-em.
Amikor hozzáláttam a munkához, hamar konstatáltam magamban, hogy a Fein az bizony Fein. Pedig ez csak egy régebbi 250W-os, de már autolock-os gép. Valahogy másképp esik a fogás rajta, kézbeillőbb. Tekintve, hogy ma volt szerencsém jobban, ráadásul egymás mellett összehasonlítani a Dremelt a Feinnel, el kell mondjam, hogy bár a Fein sokkal vonzóbb sok tekintetben is, a Dremel is nagyon hasonlóan muzsikál ám. Picikével kisebb az amplitúdója. Ez van, amikor jó, van amikor rossz. Pontosabban rossznak nem rossz, csak lassabb. (Meg is fogalmazódott bennem, hogy az lenne egy frankó innováció, ha lehetne az amplitúdót is változtatni.) Úgy 40 perc használat után a Fein-től is bizseregni kezdtek az ujjaim végei. Valószínűleg a dremeltől jobban fog ugyanennyi munka után, mert az könnyebb gép, ergo a motor jobban meg is tudja rázni.
A festékkaparásba, mint feladatba bele kellett rázódnom. Meg kellett érezni egy három ismeretlenes minden változójának az optimális értékét. Úgy mint rezgésszám, tolóerő, haladási sebesség. Mire befejeztem az ajtó kaparását, bele is jöttem annyira, hogy gondoltam magamban, ha most ezt filmre vettem volna, akkor a Fein cég fizetne ezért, mint reklámanyagért, annyira hatékonyan kaparta le a 40 éves festéket.
Az autolock az autolock. Olyat érdemesebb venni. Bár az imbuszkulcsos megoldású Dremellel is tudok folyamatosan dolgozni, de nagy figyelemmel kell meghúzni a csavart. Ha túlhúzzuk, az a baj, ha nem húzzuk elég erősen mag, akkor az a baj. A Fein fix befogásánál esélye sincs a késnek lelazulni - briliáns megoldás.
A Dremelhez nincs bőséges felhozatal feltétek tekintetében. Vagy ötféle van. Ennyi van, ennyit kell szeretni. Adafter nem létezik, amivel befogatható nem saját kés. Mindenki által kínált adafter arról szól, hogy a Dremel kést fogadni tudja egyéb márkájú gép. És ez az adapter dolog, mint írtam is már, egy plusz rizikófaktos a korrekt rögzítés megvalósításához. Ne kottyanjon az, csak öt századot, ugye annyit kottyanni fog jobbra is, balra is. Az hangot termel, még jobban ráz, és forrósodik, tekintve, hogy akár harmicezerrel is meg lehet visíttatni egy ilyen masinát.
A Dremel feltétek árai szolídabbak, mint a Feiné. Sacc per kábé a Bosch-éval vetekszenek fej fej mellett. A Fein feltét aranyáron van. Meg kell itt jegyeznem, hogy a Fein feltét teljesíteni is tud (A Dremelt még nem volt alkalmam jól meggyötörni.). A géphez kaptam fűrészlapot is. Egy fémhez is használhatót, használtan. Ez a kés elvágta a betonacélt. Igaz, egy sarka kicsorbult tőle, de a kés még egyben van, és lehet vele tovább vágni. Igaz, beletolva ezt a kést a fába, megjelent a füst. De vágott. Valaki számolja egyszer össze, hogy hány mezei vasfűrészlapot kell elkoptatnia ahhoz, hogy elfelezzen vele egy 10-es betonvasat. (Vagy harminc éve kipróbáltam, emlékeim szerint hármat - és ugyanennyi kondás karéj zsíroskenyeret.)
Vannak Bosch feltétek szép számmal, amiket a Fein gépje is tud fogadni. Ez nagyon a Fein malmára hajtja a vizet, mert bár nem volt még a kezemben Bosch multigép, akármilyen is az, az ábra a következő: A Feinhez jó a Fein kés is, a Bosch kés is. A Bosch-hoz nem jó a Fein kés. Szerintem ezeket az átalakító adaftereket most felejtsük el. Ha valakinek van 20-50 ezer forintja ilyen gépre, azt okosabb úgy rászánnia, hogy tartós is és hatékony is legyen. Szerintem az adafter épp ezt a két dolgot fogja lenullázni.
S hogy mennyiféle feltét használható egy géphez, a használati értéket az nagyban befolyásolja. Szar érzés volt nekem, hogy van egy új Dremelem, de nincs hozzá kaparó kés. Jó, rendelhető, tehát mégiscsak van. De szemléltetem egy élethű példával. Ma nekem csak festék kaparásról szólt a dal. A Fein készletében csak szögletes spaklival találkoztam (bár nem ültem órákat a böngésző előtt, hogy felderítsem a teljes kínálatot). A Bosch-nak van íves is. Mi a különbség? A szögletes halad, mint a állat. Nagyon könnyen alá tud nyúlni a festék alá. De ha megremeg a kezed, már bele is kapott a kés a fába, amit nem akar az ember, mert drága a jóféle javító kitt. A Bosch ívese nem fog olyan hamar beleharapni a fába, ugyanis az ív megegyezik talán a kés rezgés közbeni útjával.Néhány szót a teljesítményről:
A Fein is, a Dremel is 250W-ot kóstál, amik ma a kezeimben voltak. (Az újabb Fein tudomásom szerint 350 W.) Ennél a munkánál én egy pillanatra sem éreztem, hogy lustulna a gép. És nem is forrósodott. Lehet, hogy a Tóth Gyula kezében forrósodott, amikor betonvasat vágott, azt nem tudom. De a 250 W bőséggel elégnek bizonyult. A fa fűrészelésekor is. Mindkét típusnál. Mondjuk, a a Tecsóban kellene a járólap közül a fugákat kivakarni vele, lehet, hogy érteni kezdeném, hogy minek az a 350 W? Mert most csak azt sejtem, hogy egyszerű marketing dolog, semmi más. Másik dolog, ha a tecsó csempéje közül kellene a cementfugát kivakarnom, akkor nem multigépet, hanem flexet használnék. (Volt már olyan munkám, hogy egy komplett és elég nagy medence összes fugáját kellett kiszednem, újra cserélnem - nem is kerestem vele rosszul.) De az, hogy az MM40 20W-al tud többet, mint az MM20, embernem tudja nekem megmagyarázni, hogy az nem egy üres marketing agymosás.
Direkt kipróbáltam, hogy melyik géppel milyen pontosan lehet célozni, ha fába merítünk, mert ez nagyon érdekelt. Nagy különbséget nem éreztem. Úgy fogalmazok, hogy kicsit sem. Inkább icipicit. De nem a Fein javára ám! Talán a kisebb rezgőkör okán? Vagy azért, mert a Dremelben vadiúj kés volt, a Feinben pedig egy betonacéllal edzett? De mint ha a Dremel, kevesebbet sétált volna visszább, míg be nem merült. (Ennek is technikája van egyébként. A sarkát nyomjuk be először a fűrészlapnak, aztán mehet a teljes él - úgy pontosabbra fog sikeredni mindkét típussal.)
Tulajdonképpen csak ennyit akartam írni eredetileg.
Vettem egy Dremelt. Jó gép. És vadi új. Mégis a másét kellett kölcsön kérnem.Azért még mindig nem bántam meg a Dremelt. De megfogalmazódott bennem, hogy ha egy kék Bosch-t kínálnának 25-ért, elcserélném rá ezt a Dremelt értékegyeztetéssel. De igazán a Fein-re vágyok továbbra is. Ehhez nincs köze a kromoszómáimnak, sem a tesztoszteronnak. Egyszerűen arról van szó, hogy a Fein az valóban multi. Vagy inkább így: Az a legmultibb.
A mai napon pedig megtanultam, hogy hirtelen felindulásból nem vállalunk olyan munkát a Dremelre, amihez nincs még meg a feltét.Több fa van, mint asztalos!
-
jeni
félisten
válasz thyeby #28389 üzenetére
Nem olvastam végig csak apró kiegészítést hozzá fűznék:
A Dremel MM 40-re valóban nincs gyári adapter,mert az amolyan betolós kivitel és amolyan elfordítom a kart bepattan és kész! Pedig könnyebb szerelni,praktikusabb,csak hát erre igaz,hogy szinte nincs semmi hozzá! Na ezt a gépet hirdetik 24000 Ft áron és erősebb az MM20-nál
Ellenben az MM20-ra amit vettél és annyiért nagyon jó ár,korrektül összerakott PRÉMIUM kategória,valóban létezik hozzá,kapható gyári adapter amivel a Bosch,a Makita,a Fein tartozékok rátehetőek. A többi gyártóét nem sorolom fel,majd nem azonosak.
A többit tudod.
Röviden ennyit szerettem volna hozzá fűzni. -
jeni
félisten
Amúgy korábban én is beleszaladtam a hűha occsóó meg kell venni ennyiért azt az MM40-t. Igen ám a megvétel után kapiskáltam,hogy ez azért nem olyan öröm,hogy van egy gépem és utána aztán vehetem várost a vállamra ! Budapesti révén nem lenne gond de vidéken rosszabb a helyzet.
Mert hiába a szép doboz,hiába a két-három tartozék hozzá,na de ha egyszer cserélni kell valamit?
Mint ahogy thyeby bementél jó pár boltba és nem kaptál semmit hozzá.Na ezért adtam el a Dremel MM40-t. Ezt akartam elkerülni későbbiek folyamán. Nem a géppel van a baj, (szuper gép az,de szuperül nincs semmi hozzá),hiába ez Magyarország. Hanem a Dremel MM40-hez való alkatrész ellátás,a marketingje a csapnivaló. Nem sok boltos szereti látni a polcain a Dremelt,mert félő,hogy nem tudja eladni őket. Tehát még a vágóeszközöket sem szerzi be hozzá,hát minek,mondaná..ha van a dobozában.
Viszont ha valaki nem 24 órában dolgozik vele,ha valakit nem érdekli,hogy 4 bolt közül csak az egyikben kapható szerszám hozzá,vagy épen a szomszédjában van az a piciny bolt és ott hozzájut ezekhez,akkor neki ez is tökéletesen megfelel számára.
Tény a Fein drágább,tény,hogy régóta piacon van ezzel a termékkel,tény,hogy ő az aki elsőnek elindította ezt a projektet,tény,hogy jobb helyeken tutira kapni hozzá cuccokat.
A Makita és a Bosch multigép is jó lehet,mert azok teljesen egyforma sablonnal dolgoznak,így nagyobb az esély,hogy kapj is valamit hozzá. Az OLX oldalról Bosch vágószerszámokat vettem zsír újakat potom áron. Igaz garancia nem volt hozzá.Minek? A boltira sem adnak utána,ha az első szeget elvágtad a fémvágóval.
[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #28385 üzenetére
Még egy kis adalék a korrajzhoz, jeni hozzászólása is megihletett. Mondták azt is a gyaluboltban, hogy nincs nekik egyik gép sem raktáron, meg kell hozatni. (Pedig ez elég komoly bolt, komoly Festool forgalommal.) Kérdem: mikorra ér ide? Hát, ha van az országban, akkor 1-2 nap, de ha nincs... Erre mondtam én: hogyne lenne, hiszen akció van. Nem úgy van ám az, én kis naiv! Már belefutottak olyanba, hogy akciós gépekre kellett várni, mert a nagybudapesti országos raktárba sem hozattak, hátha olcsóbban sem kell senkinek.
Most sírunk éppen, hogy vasárnap majd nem tudnak árulni a boltok. Mi lenne, ha előbb megtanulnának hétköznapokon is kereskedni?A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
Számomra is értékes volt a kiegészítésed, aminek kapcsán az imént meg is rendeltem az adaftert (elveim ellenére! - egy próbát megér jeligével.)
Csakhogy számomra továbbra sem tiszta a kép. Írásod, linkjeid reményt sugalltak.
Nem írhatom azt, hogy lássunk tisztán, mert zavaros továbbra is. A linkelt MM300 termékismertetőjét idézem:"A Multi-Max univerzális adapter biztosítja a Multi-Max tartozékok illeszkedését a piacon kapható legtöbb rezgőszerszámhoz (beleértve a Rockwell, Bosch, Craftsman, Mastercraft és Masterforce gyártmányokat). "
Ezt nem tudom másként értelmezni, mint úgy, hogy a Dremel kést feltehetem a Rockwell, Bosch, Craftsman, Mastercraft és Masterforce rezgő gépekre. Ezt így kenhetem a hajamra.
A linkelt videóban 20 másodpercnél van egy ábra, azon egyértelműen leolvasható, hogy ez az adafter a Bosch, Fein, stb gyártók késeit illeszti fel a Dremel gépre. Az összes többi része a videónak egy kétértelmű, összecsapott semmise. Bennem továbbra is megvan a majré, hogy ez egy tudatos inkorrekt, ám mesteri ködösítés, ami a megtévesztés zavaros jogi kibúvója. Amennyiben mégsem az, hanem az adafter arra való, amire nekem kellene, úgy az ilyenkor olajozott szlogenemmel élek:
Nem mindenkit én csináltam.
Születni kell az ilyen mértékű tökéletlenségre.Mert 41 másodpercnél viszont éppen az ellenkezője egyértelmű, miszerint az adafter arra jó, hogy Dremel kést tegyünk egyéb gépre. És a Fein profil fotóját, videóját sehol nem látom, az egyedül a leírásban jelenik meg. Viszont ha megnézed, 24 másodpercnél épp egy Fein gépre illeszti az adaftert.
Vissza is mondom a megrendelést gyorsan. (B@xxák +!)
Ha majd kipróbáltam, beszámolok azok kedvéért, akiket érdekel ez a témakör.
-
jeni
félisten
válasz thyeby #28394 üzenetére
Nekem azt mondták a Praktikerben,hogy azt a Dremel gépre kell tenni és arra a többi gyártó késeit. Egyébként láttam mert a kezemben volt,és rá volt írva TUTIRA,hogy csak a MM20-ra tehető fel és az MM40 gépre kizáró OK!
Ugyanis épen annak nincs értelme,hogy a Dremel gyártson adaptereket a Fein,a Bosch,Makita gépre ,hogy a Dremel késeket arra feltegyem.
Tehát egyetértünk abban,hogy ennek nincs értelme! -
thyeby
őstag
Teljesen egyetértünk benne Főnököm, hogy annak semmi értelme.
De nézd meg az általad linkelt videót 24 másodpercnél. A Bal kezében a Fein Multimastere, és a jobb kezével teszi rá ezt az ökörséget. És lőn a Feinből Dremel.A Fein tartozékok tudvalevően aranyáron mennek. Szerintem a Dremel erre hajazott épp. Csak hát akinek nem felelt meg a Dremel Multi-Max, és inkább vett egy Feint, az nem fog sz@rakodni, hogy ki tudja milyen késeket, ki tudja, milyen illesztőkkel gyimakoljon a legprofibb multi szerszámjára.
-
martong
tag
Porszívó gégecsövet keresek méterre. Jó lenne, ha nem kéne a porszívót sokat tologatni.
Milyet vegyek, milyet ne vegyek?
Pl ez nem tűnik olcsónak, jó lehet?Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs