Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #2436 üzenetére

    Húú! Nem is tudom, hogy köszönjem meg, hogy csajozás helyett leszaladtál a műhelybe bőséges műszaki illusztrációkért. (Ha úgy hozza az élet, nem leszek rest visszasegíteni.)

    Azok a karcolások a hengeren azért vannak, hogy jobban fogja meg a papírt? A csapágyazása hogy van megoldva? Ami a békán volt, és kész? Vagy tettél ZZ csapágyat? Szerintem a villanymotor csapágya így nem fogja sokáig bírni. Ilyenkor használnak talpcsapágyat, de ebben aligha van.
    Előbb a képeket nézegettem, és ott agyaltam, hogy honnan a halálból kerítettél ekkora vastömböt a 20 centis hengerhez? Kifűrészeltél egy darabot egy harckocsi lövegtornyából?
    Azt hiszem, én ebonitból, bonobitból, vagy valami ilyesmiből fogom megoldani.

    Másik kérdésem: Az egyenes szakaszt ellentámasztó fa hogy a manóba nem pörkölődött meg? A szalagot Te ragasztod, vagy készen veszed, mert valamelyik gépre (ami persze nem ilyen dögös :D) csupa véletlenül épp ezt használják?

    Az a finombeállító mechanizmus óriási találmány! Szabadalmaztasd le, míg el nem lopja valamelyik faipari csúcsgépeket gyártó nagyágyú, és azt állítja, hogy az az ő találmánya. (Egy biztos: Rendkívül költségtakarékos - hacsaknem ébenfából készült az ék.)

    Már annyiféle csiszológépem van, de erre a példányra úgy licitálnék a vaterán, mint a vihar!

    Tudod, mennyit törtem már a fejem, hogy milyen csiszológép lenne nekem igazán jó? Gondoltam én ilyesmire is, de valamiért mindig vagy öt méteres szalaggal gondoltam el (mivel hasonlókat láttam hol itt, hol ott), és el is vetettem az ötletet, hogy annyi hely az egész városban sincs, hova tenném?
    Most meg azon gondolkodtam el, hogy elférne ugyanezen az asztalon még egy harmadik henger is. Egy harmadik rádiusszal. Nekem király lenne, de Neked biztosan nem, mert akkor egy 180 fokos ívet már nem lehetne ráforgatni sehogy.

    Mégegyszer köszönöm a segítséget! :R
    Ha eljön az ideje, hogy belekezdek, biztosan kérdezek még ezt-azt ezügyben.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák