Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz kalman7 #2120 üzenetére

    :N
    Ez a spanifer nem az a spanifer!
    Az anyaga ugyanaz, de a spanolója speciálisan keret összeszorításhoz készült, és jár hozzá négy sarokra illeszthető elem, ami egyrészt derékszögre segít, másrészt frankón megvezeti a hevedert. (Már most nem tudom lefotózni Neked, mert a fiam elaludt - végre -, és ott a fotoapparát.)
    A derékszögeléshez teljesen jó az átlók egalizálása, persze. Ám körülményesebb. A pitagorasz módszer egyszerűbb, gyorsabb, és ugyanolyan pontos. (nem kell egyetlenegyszer se visszaméregetni, arról nem is beszélve, hogy ha tartol a műhelyben egy 30, egy negyven és egy ötven centis lececskét, akkor amiről nem lóg le, azt nagyon gyorsan belövöd. Feljelölöd a befogókat, ráteszed az átfogót, és addig kótyonfityikéled, amíg pontosan beáll.)

    A fecskefaroktól nem kell annyira félni! Ha rendesen bemutatkozol az illesztőfűrésznek, akkor szót fogad Neked majd, és meglátod, kézzel gyorsabban ki tudsz egy idő után fűrészelni egy fecskafarkú illesztést, mint amíg egy asztalos beállítgatja a gépeit hozzá. Valójában a gép akkor üdvös igazán, ha soksok egyforma illesztést kell legyártani.Két fiókillesztés addigra megvan kézzel, mire kiszámolom a marógéphez a vezetőléc távolságát a marófejtől. (Árulnak csillagászati összegért olyan vezetősablont egyébként, ami épp ilyen illesztéshez előnyös)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák