Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • access_denied

    senior tag

    válasz erdoke #25144 üzenetére

    Mihez kell redundáns mentés? A letöltött MKV-khoz? Mai net sebességek mellett 10-15 perc alatt lent van újra...

    "Mai net sebességek", "10-15" perc... Ez a matek olyan, mintha egy diszken egy mkv-t tárolnál. Így van?
    Egy 2TB diszk kihullásakor egy 40 mbites vonalon kb. 5 nap kell, hogy újból letépd az adatokat. Aztán ha nem vagy rendszerető akkor kész is vagy, de ha van némi jukebox igényed akkor rámegy még nem kevés idő mire összeáll a rendszer. Ha neked ez nem szempont, akkor nem az, de másnak lehet, hogy az.

    A családi képek és videók, esetleg a zenék pedig mehetnek fel a felhőbe azonnal, egy kis kliens kell hozzá, semmi más.

    Aztán ha nézegetni akarod, akkor meg nézed a lassú sávszélt. Egy 20 MB-os raw az előző 40Mbiten ugyebár 5 sec / picture. (direkt írtam kirívó példát, hogy lásd, mennyire szubjektív a téma)

    Ezt csak kíváncsiságképp:
    Nem tudom, hogy mi történik a WD Mybook Live-al, ha meghibásodik benne a diszk? Ki tudod cserélni, vagy csak specifikus firmware-el rendelkező diszket tehetsz (tehetnél) bele? Én szívtam eleget a WD Mybook témával (Studio II kicserélhetetlen diszkek, World Edition II 5 MB/s sebesség gigabiten). Vajon milyen diszk van benne? Green? Ha az, akkor a 8mp-es parkolási probléma nem probléma?

    Ha külön NAS-t veszel, megválaszthatod a diszket. Kicserélheted. Vehetsz 1, 2, 4, 5, 8 stb. diszkes változatot. Nem kötelező, szabad a választás. Azt se felejtsd el, hogy nem áll meg az élet 3TB-nál, se 4-nél, se 10-nél.

    A redundancia, valamint az egyéb igények kérdésköre meglehetősen szubjektív, tehát ami neked tuti, az másnak lehet, hogy nagyon nem az.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák