- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lmano
tag
Új ROM a support oldalon!
http://www.asus.com/Phone/PadFone_S_PF500KL/HelpDesk_Download/
.37-ről kézi kereséssel megtalálja a frissítést OTA-n keresztül, így csak 70MB.
-
lmano
tag
OTA-n még a .41-est töltötte le.
Új program a Mobile Manager. -
lmano
tag
Feltettem a .43-ast is. Ha eltérést, esetleg javulást tapasztalok, akkor megírom.
-
gps76
őstag
Én most töltöm le...
Kíváncsi vagyok ezek javítva lettek-e,mert írtam a supportnak(mondjuk mindre volt semmi válaszuk...):
- Ha be kapcsolva az intelligens energiatakarékosság és a wifinél a speciális fülnél a "mindig tartsa ébren..." a sohára nyomok magától kikapcsolja az energiatakarékosságot. Pedig az lenne a logikus,ha energiatakarék be van kapcsolva elaltatva a telefont a wifi is logikusan ki lenne kapcsolva.
- Ha a hangerőről átváltok ne zavarjanak módra, kirakja a holdacskát, visszakapcsolva viszont ott marad egy jó ideig a holdacska és sokszor ellenőrizni kell, hogy felhangosítottam vagy nem?
Volt még valami csak nem jut eszembe... -
HUNited
őstag
Most jött vissza a szervezetből, alaplap, kiképző, és akkumulátor csere volt. Legyalultam mindent, és most a legfrissebb rendszer van rajta. Kíváncsi leszek. Mondjuk fogadjon, aki a magyarra állított billentyűzetre ß-t rakott. Mondjuk lehet eddig is ilyen volt,én másik billentyűzetet használtam.
-
HUNited
őstag
Hét totál átirat amit ittam. Bihariszabi kezdhet lebalfekezni, de ez a billentyűzet egy fos!
-
bihariszabi
aktív tag
Nem balfékezlek le. Mert tényleg ganyé a billentyűzet. Jó lenne, csak mikor swypeolok tabon, akkor valami gesztust érzékel és szétugrik kétkezes módra. A hajam tépem már. Írtam nekik, erre az válaszolták, hogy kérjek segítséget a fórumon (zentalk). Ott elgügyögtem mit akarok, de csak adtam a szarnak egy pofont. Szerintem nem is értik mi a bajom. Következő telefonom samsung lesz vagy hüvely.
-
HUNited
őstag
válasz bihariszabi #809 üzenetére
Én most egy Diákok Fedni Notesz 2-t nyúlik, es tökéletes, nézd meg te is.
-
HUNited
őstag
válasz bihariszabi #813 üzenetére
Inkább feltettem a jól megszokott AnySoftKeyboardomat :-)
-
Tomacko
senior tag
A Samu vagy a wáhweij (ejtsd helyesen Huawei) páros közül én tutira az utóbbit venném. Volt egy P6-m de sajna nem tetszett neki, hogy kint hagytam az autó tetején ezért elhagyott Soha egyetlen alkalommal sem hagyott cserben, vagy csinált érthetelen baromságokat amiket nem én akartam. Mindig azt hajtotta végre amit én akartam, srtabil nagyon jól működő rom volt rajta a gyári is. Az asszony a mai napig használja az övét, mert azt még nem tettem ki a kocsi tetejére
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
gps76
őstag
Nekem ez a billentyűzet [link] jött be a legjobban,tud qwertz+ -t is meg nagyon sok hasznos funkciója van. Ha kell valakinek egy optimális beállítás jelezzen elküldöm.(.txt-ben van és lehet beállítást importálni)
-
gps76
őstag
válasz Courage_7 #817 üzenetére
Találkoztam Sony billentyűzettel valahol, nekem is tetszett, de amit linkeltem az ékezetes betűk is ott vannak külön gombként, meg be lehet kapcsolni a kurzort ami nagyon hasznos tud lenni, nem is beszélve a teljes testreszabhatóságról és 1 MB az egész,nem 10, 20....
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
Xiaominál a MiuiHu csapata áütal készített ROMban Xperia billentyűzet van. Valóban egész jó, de én már az évek alatt nagyon megszoktam az AnySoftot, főleg a zseniális Magyar billentyűzete miatt (amit egy Magyar, külsős srác készített)
-
gps76
őstag
Nem lett javítva a "holdacskás" probléma, hiába van felhangosítva ott figyel a félhold.
Tudtok valami linket - a magyaron kívűl, mert ezek megpróbálják megmagyarázni amit nem lehet - ahol célba is érne a probléma? Meg jó lenne ha minél többen írnánk nekik. Szerencsére nem sok apró hiba van,de jó lenne ezeket is kiküszöbölni.
Eszembe jutott még az említetteken kívűl: Ha a tabletba van belerakva a teló, és úgy kapcsolom be a zöld led folyamatosan világít,csak kivétel és visszarakás után alszik el. Ugyanez a led értesítéskor van amikor villog, van amikor nem. -
bihariszabi
aktív tag
Fiúk. Most komolyan, mi a pontos baj a gyári billentyűzettel? Azt olvasom, hogy szar, de konkrét problémát egyikőtök sem ír.
Én leírtam, hogy az a bajom egyedül, hogy swypeolás (rajzolásos írás de nem kézírásfelismerés) közben a full billentyűzet szétugrik kétkezes módra. Tehát azt a gesztust érzékeli, mintha szándékosan akarnék erre a módra váltani. Mintha két ujjal középre böknék és szétpöckölném. Mert hivatalosan így kell kétkezes módra váltani. Én ezt az egyet szeretném kiütni belőle. Más baja szerintem nincsen. Az a német betű engem nem zavar. És olyan témát állít az ember full ingyen, amit akar.
Amúgy én is megvettem a swypeot, most azt használom. Csak idegenkedem a külső billentyűzettől, mert erről a telefonról bankolok. Nem akarom, hogy idegenek olvasgassák a jelszavamat.
Egyébként egészen addig nem zavart a gyári billentyűzetben ez a kétkezes szétugrás, míg meg nem vettem a tabletet. Hiszen telefonál ilyen gond nincs.
Viszont a swype keyboard annyira sűrűn teszi a gombokat telefon módban, hogy mindig mellé nyomok. Ezért is sírom vissza a gyárit.[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
válasz bihariszabi #821 üzenetére
Olvasd el a tegnapi hozzászólásaim, amit AnySoft előtt küldtem. Nem látsz benne semmi furcsát?
Meg kell erőszakolni a billentyűzetet, hogy azt írja, amit én akarok (szavanként még egyszer rákattintani, hogy ne írja felül.
-
-
HUNited
őstag
válasz bihariszabi #825 üzenetére
Akkor én a Swype billentyűzetet sem szeretném (AnySoftKeyboard nálam a befutó)
-
HUNited
őstag
válasz bihariszabi #827 üzenetére
Hát én a jól bevált pötyögős módszert szeretem (informatikusként hozzászoktam a billentyűzethez)
-
HUNited
őstag
Srácok, valaki aki telekomos Psdfone-s-t vett, ptóbált más szolgáltatós SIM kártyát tenni bele?
-
Courage_7
aktív tag
válasz bihariszabi #821 üzenetére
Nekem a fő bajom vele, hogy benne van a ß. Sokszor félrenyomok. Meg a Swiftkey-t valahogy jobban testre tudtam szabni.
-
bihariszabi
aktív tag
Érdekes. Mármint az ok, ami miatt nem szeretitek a gyárit. Ahogy olvasom a hozzászólásaitokat, rajtam kívül senki nem swypeol. Viszont ha meg a pötyögős módszert választjátok, akkor nem értem, hogy miért kellenek különös funkciók, vagy egyáltalán bármilyen. Pl miért zavaró a gyári billentyűzeten a német betű? (Egyébként tablet módban nincs is német betű)
Hiszen ha "mellé üt" valaki, akkor mindegy, hogy német betű van ott, vagy egy másik magyar betű, az illető ígyis-úgyis mellé üt.
Windows Phone nekem is volt, de abban semmi olyat nem láttam, amit ez ne tudna.
A szójavasatot pedig ki lehet mapcsolni beállítások/nyelv és bevitel/asus billentyűzet/szójavaslatok mutatása/mindig rejtveTehát hiába kapcsolod ki úgy, hogy itt a billentyűzeten a fogaskerékre kattintasz és ott kiveszed a pipát. Be kell menni a beállításokba és ott kell kikapcsolni. És akkor nem fogsz érdekeset írni, csak azt amit bepötyögsz mint egy hagyományos billentyűzettel. És a Vica is itt nézte el, azt hitte, hogy nem lehet kikapcsolni. Pedig képernyőmentéssel mutattam meg neki, hogy miként lehet kikapcsolni.
Egyébként swypeolva sokkal könnyebb írni és mindig kiteszi az ékezetet is. De nem akarok senkit meggyőzni, csak leírtam a tapasztalatomat. -
HUNited
őstag
válasz bihariszabi #836 üzenetére
Én ASK-t azért szeretem, mert minden magyar ékezetes betű a helyén van, mint egy igazi billentyűzeten. És lehet a gombok magasságát állítani, ami teló módban jó nekem a nagy ujjaim miatt. Hja és van hozzá SSH billentyűzet, ami a szerver matatásnál jól tud jönni :-) (mint írtam informatikus vagyok, és szervert is üzemeltetek)
-
gps76
őstag
válasz Pikkolo^^ #834 üzenetére
Amit nemrégen linkeltem Multiling Keyboard-ot próbáld ki, nem fogsz csalódni benne...
Ami nekem megtetszett benne, hogy az összes beállításást egy .txt fájlba ki tudja menteni és más eszközön nem kell kínlódni az beállításokkal, meg teljesen testreszabható mindene, gombok nagysága mérete, hol mi legyen ,stb. -
Courage_7
aktív tag
válasz bihariszabi #839 üzenetére
Bár ez csak félig válasz, de próbálgattam a gyári Asus billentyűt is egy kicsit. Ha ékezetes betűt írnék, azt a sokfélét amit javasol, nem lehet 'leszűkíteni' kevesebbre? Olyanokra gondolok, hogy pl. ha hosszan rányomsz az U-ra, kihozza az Ú-t, Ü-t stb., illetve ezeket úgy, hogy az ékezet maga "másféle" áll. Nem tudom, érthető-e, ha ránézel, szerintem megérted. Viszont így beállítva ettől függetlenül majdnem olyan jó lenne, mint a SwiftKey.
De egyébként a konkrét válasznál maradva, én is pont ezért ódzkodok az ismeretlenebb billentyűzetektől.
-
HUNited
őstag
válasz Courage_7 #840 üzenetére
Az ASK sok éve megbízható billentyűzet. Ha kémkedne, már rég kiderült volna. A gyári billentyűzet is látja mit gépelsz. És ezek nem tudják hol, csak hogy mit írsz. Manuálisan, egyesével kéne nekik keresni jelszavakat. Ami Magyar nyelvi környezetben egy külföldinek nehézkes.
Én évek óta használom, banki belépésre is. Elég hardcore Android user vagyok, még nem találtam a telefonon olyan fájlt, ami az általam begépelt adatokat tárolná. És másoktól sem hallottam ilyesmit.
Egyébiránt az ASK-nak nincs olyan hozzáférése, hogy ki tudjon menni a netre (open_network_sockets ha jól emlékszem). Teljesen offline! Tehát ha gyűjtene adatot, sem tudná elküldeni.
Szabi, ha ennyire "paranoiás" vagy, windowst, és főleg win10-et ne használj :-)
-
bihariszabi
aktív tag
válasz Courage_7 #840 üzenetére
Értem amit írsz. Szerintem azt csak hozzáértő tudja megcsinálni. Régi telefonoknál úgy kellett ezt megcsinálni, hogy meg kellett keresni a billentyűzet karaktertáblázatának a .txt fájlját. Abban szerkesztve lehetett beállítani, hogy az adott gombra kattintva miket hozzon fel. És akkor az ember beállította, hogy ha az a betűt lenyomod, akkor volt az a á à és más nem. Hiszen ki használ å ã â betűket? Senki. Igazad van, az tényleg jó lenne.
Amúgy azt csinálom, hogy használok olyan billentyűzetet ami tetszik. És amikor bankolok, vagy kényes helyen járok akkor visszaváltok gyári billentyűzetre. 5.0-ban jobb alsó sarokban van a váltó gomb (akkor jön elő, ha szövegmezőbe kattintasz). 4.4-ben pedig az értesítési sávban van a váltó gomb. Ez a leghumánusabb amit ki tudtam találni.
-
gps76
őstag
válasz bihariszabi #839 üzenetére
Mióta létezik ezt használom elég sokat bankolok is, de nem tapasztaltam semmiféle visszaélést vele, nem is olvastam róla, hogy lett volna ilyen. Még jópár éve azért szerettem meg, mert tudásához képest fürgén dolgozik gyenge hardveren is. Most nézegettem kicsit, ha a shiftre nyomok hosszan ctrl, alt funkció is előjön.
Szerintetek érdemes rootolni a telót? Az adaway miatt akarnám, csak eddig sok telefonon root után mintha nem lett volna olyan stabil a rendszer. Mondjuk a reklámmentességre nemrég olvastam az Asus a gyári böngészőbe bele akar valamilyen Adblock-ot.
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
Használok adawayt, felemás megoldás (nem szűr minden reklámot). Csak ez miatt Rootolni? Miért ne.
És Root miatt nem lesz instabil a rendszer. A Root lehetővé teszi, hogy instabillá tedd a rendszered. (Ha van fegyvered, nem leszel gyilkos, csak lehetővé teszi hogy megölj valakit - hülye de szemléletes példa).
-
bihariszabi
aktív tag
Amikor én rootoltam, akkor az OTP banki alkalmazás a kijelző tetejére tett egy 5 mm-es vörös csíkot és az volt beleírva: Módosított operációsrendszer.
Na én azóta nem rootolom. Kb 2 napig volt nekem rootolva. Aztán rájöttem, hogy semmilyen előnyét nem használom ki. Persze ettől még biztosan nem hülyeség. -
HUNited
őstag
Milyen verziót használsz? 5 felett (lollipop) sajna nem megy Towelroot. Ergo:
Kingroot + Titanium Backup full mentés a progikról amik kellenek
Flashify => Lemented a gyári recoveryt, és Felteszed Chainfire TWRP recoveryét.
Letöltöd a full Asus Romot (a legújabbat érdemes), a Supersu 2.52 zip (flashelhető) változatát.
Recoveryben engedélyezed a módosításokat, full wipe (belső tárhely és sd kivételével). Telepíted a romot, a supersut, cache és dalvic wipe, újraindítás. Az első indulás nem elírás, kb fél óra.
Telepíted Titanium Backupot, visszaállítod ami kell.Néha elsőre nincs root, ilyenkor vissza recoverybe, és flasheld újra a supersut.
Www.gidano.hu oldalról telepítheted a magyar adawayt.
Azért kell így, mert rootolni csak kingroottal tudsz, ha még nincs twrp, és az tényleg veszélyes alkalmazás.
Ha 4es androidod van, akkor towelroot! Az megbízható. Utána Supersu a Playből, és kész. TWRP telepítését minden esetben ajánlom (Flashify a Playből, Chainfire twrp.img fájljával)
-
HUNited
őstag
válasz bihariszabi #847 üzenetére
Xposed framework + RootCloack. De persze akinek nincs szüksége rootra, az NE rootoljon. Megint más kérdés, hogy pont root kell ahhoz, hogy szabályozni tudd a jogosultságokat :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Politika
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest