- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
shagy
tag
Sziasztok
Hogy deríthetem ki, hogy az asus k73sv-m sata 2-es vagy 3-as?
előre is köszi
- shagy
-
nussa5
aktív tag
válasz Schuby #15600 üzenetére
Véletlenül nem N53SN-t akartál írni? Mert amit írtál típust, nem tudok róla semmit sem. Ha N53SN mégis a gép, akkor az usb 3.0-hoz használhatod az N53SM windows 8-as drivereit. N53SM vagy innen letöltöd a legfrisebb Fresco Logic drivert: USB 3.0
#15601) shagy
Intel® HM65 Express Chipset van a K73SV-ben. Az már sata 3-as lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
nussa5
aktív tag
válasz fajemujiba #15599 üzenetére
Ha sietsz, talán még hozzájuthatsz egy multimédiás notebookhoz. Az elvárásaidnak biztos megfelelne maximálisan. ASUS N53SM
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Adott egy Asus K50AB, újra raktam a win7-et de fényerő felvételre nem reagált attól hogy funkciós gombok telepítve voltak, megtaláltam hogy a régi bios a ludas win7 alatt nem jó, ezért felraktam a 220-as bios-t rá. Majd újra indult és elkezdte az integrált vga-t telepíteni, majd újraindítás ismét, és csak a venti pörög se kép se hang.
Ötlet?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nussa5 #15607 üzenetére
Fekete képernyő van, vennti pörög ennyi. Legalább egy bios resetet tudnék csinálni, csak nem tudom ezeknek mi a billkombináció.
Jártam már ugyan így egy Acer notinál, ott egy leírás alapján lehetett olyan hogy vagy különböző bill kombinációból + egy pendrive segítségével újra rakni a biost. Gondolom ennél is lehet....
Amúgy szerintem csak a vga módot kellene átállítani BIOS-osba csak ugye nem férek hozzá.
-
Kicsirics77
veterán
válasz B-L-A-C-K #15608 üzenetére
legegyszerűbb hogy mefordítod és megkeresed a kis jukat az alján
akku kivesz majd a kisgomb benyom vagy 30 mp-re
és próba,ha elindul akkor alap default bios-szal indul el..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Kicsirics77 #15609 üzenetére
Ezen nincs olyan (vagyis nem találtam), elemet viszont kiszedhetem, de az ab aj ezzel a bios resettel hogy szerintem szart sem ér, mivel mikor új bios felment az azzal a beállítással van alapon ahogy most is.
-
nussa5
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #15613 üzenetére
Ez AMD RS780 / RX781 Chipset-es, szerintem itt nem a bios frissítés okozta hiba van, mert utána még elindult a windows. Kérdezd meg a problémáról KillHates -t. Kiváncsi lennék az Ő véleményére is.
Ráadásul pont ATI Mobility™ Radeon® HD 4570 VGA van benne.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
ASUS Zenbookokról mi a véleményetek?! Egy ultrahordozható irodai gépre lenne szükségem és most találtam ezt az UX32A jelzésű zenbookot 210k-ért, ami szerintem teljesen jó, főleg, h a többi horror árban van, közel 400k körül. Mondjuk ez erősen belépő szintű modell, de irodai cuccokra jó hardverileg. Összeszerelés, anyaghasználat, portok szempontjából viszont tesztek alapján ugyanaz, mint a fél millás Zenbook tesói.
Íme a specifikációk:
- Intel Core i5 3317U, 1,7GHz (ez mondjuk azt hiszem Sandy Bridge)
- 4GB ram
- 500GB hdd + 24GB gyorsítótár
- Intel HD Graphics 4000 videó
- 1366x768-as matt, LED kijelző
- Win 7 64 bit van rajta
- 1,46kgEbből a ram és a vinyó upgradelhető házilag is, egy SSD-t rögtön tennék bele. What do you think?!
(Lenovo ThinkPad EDGE E430 jönne még szóba, mert 2 (1,8kg) kiló alatt van és jóval erősebb hardverrel és több porttal 186k-ért, de ugye jóval vastagabb is, mint a zenbook. Esetleg ThinkPad L430, ami egy alapszintű brutál irodai álom, de ugye rendes súlya van, vastag, stb, ez 210k lenne szintén. A szívem és tapasztalat útján is a Lenovo felé mennék.)
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nussa5 #15614 üzenetére
A hiba számomra egyértelmű, miért nem indul, vagyis gondolom. Ezt a típust árulják úgy hogy integrált+dedikált, illetve csak dedikált vga. Na most ezt biosba lehet állítani hogy mind2-őt használja win alól, vagy csak az egyiket. És miután lefutott a bios frissítés ment is a gép, win bejött de nem azt a vga-t érzékelte amit kéne így újra indul és gondolom a bios most a újra indítás után nem azt akarja kezelni ami valójában benne van.
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nussa5 #15617 üzenetére
Hát igen ez kib@szott nagy szívás, lyukat én látok rajta, és attól is félek hogy az ennek a biosnak az alap beállítása is ami most van. De azért egy reset biztos nem ártana, ha mégse.
Acer gépemnél emlékszem, olyan szépen le volt írva
"Leformazol FAT32-re egy USB flash drive-ot. Töltse le a legfrissebb BIOS-t, és az mind FLASHIT.EXE és a BIOS tedd a leformázott pendrivera. Átnevezés a BIOS fájlt ZG5IA32.FD-re, ez fontos.
(zip-bol a FLASHIT.EXE-t es a BIOS fajl-t (ZG5_3305.fd), majd ezt atnevezed ZG5IA32.FD -re.)
Kikapcsolod az AA1-et (aa1=acer aspire one). Akksi es tolto is be kell legyen dugva. Bedugod a flash-et.
Lenyomod az Fn+Esc kombinaciot, es nyomva tartod. Megnyomod es elengeded a bekapcsologombot. Par masodperc mulva elengedet az Fn+Esc-et. Ekkor elkezd villogni a bekapcsologomb LEDje. Megnyomod es elengeded a bekapcsologombot ujra.
Hagyod hogy tegye a dolgat, nem nyulsz semmihez, majd ujraindul magatol az uj BIOS-szal."Á fene vinné el....
-
B-L-A-C-K
titán
Valakinek nincs esetleg Asus szervizes ismerőse, vagy itt valaki esetleg?
-
Kicsirics77
veterán
válasz B-L-A-C-K #15621 üzenetére
szerintem már régen le kellett volna szedni az alját és megnézni mi van a kis luk alatt de a nyakam teszem rá,hogy a bios reset kapcsolója
de nézd meg és reseteld ki a biost,ha szolnokon lennél még rá is tudnék nézni.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Kicsirics77 #15622 üzenetére
Az volt az első szétszedtem, elemet is kiszedtem, de reset gombja nincs hidd el. vagy ha van olyan helyen hogy én még nem találtam meg. Amúgy informatikában dolgozom, szóval úgy gondolom nemi rálátásom van, és idegesít is nem tudom megcsinálni, mert úgy gondolom ha lenne valami billkombináció némi leírással már nem meg is csináltam volna. Neten ezt keresem fél napja de semmi gondolom az Asus se adja ki ezeket csak úgy. Ha meg beviszem esetleg mondják alaplap hiba 25-30 ezert megcsinálják, kb úgy mint az említett Aceres dolognál.
Plusz látom sokak ugyan ezzel a hibával hirdetik rosszként bagóért, és lehet 5 perces megoldás pedig az egész. Nálam ugye egyértelmű nem hardveres hiba, mivel előtte ment, csak bios frissítés után lett gond.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv!
Van itt olyan,aki ASUS márkaszervízben dolgozik?Konkrétan a Fixdirektnél.Már másodjára van ott a G75-ös gépem,ahhoz képest,hogy 6 hetes!Hosszú lenne itt újra leírni a az egészet,az "Azonnali notebookos kérdések órája" topikban szépen taglalva van az egész az elejétől fogva.(a nickemre rákeresve szépen sorban le van írva) -
-
nagyúr
Az első szervizes útja során semmit nem cseréltek,úgy jött vissza,ahogy elment,a papíron az áll:Tesztelés alatt a bejelentett hibákat nem tapasztaltam.RAM slotok ellenőrizve,rendellenesség nem tapasztalható.Teszt OK.
Itthon kivettem a dobozból,és ugyanúgy nem kapcsolt be,ahogy előtte.
Most is a szervízben van,szombaton jött érte a futár-a kért hétfő helyett!!Közben KillHates szakinak is megírtam a hibajelenséget,aki 5 perc múlva küldte a választ,hogy a CMOS elem haldoklik,hiába meg van benne a 3 V,nem képes elég áramot leadni,stb.
10 perce hívtam a szervízt,azt az illetőt,aki konkrétan "javítja"a gépet-mondta,hogy még mindig nem talált semmit.Felolvastam neki amit Killhates írt nekem,kértem,cseréljék ki azt az elemet és küldjék a gépet,mert nagyon kellene a munkámhoz.Lekezelő hangnemben mondta,hogy nem úgy megy az,először is ha van is itt olyan alkatrész,és be tudja tenni,a gépet még utána tesztelni kell!Jövő héten adja a futárnak,addig ne is számítsak rá.
Mivel tudok fenyegetőzni?Mit jelentsek fel,kinek?Az ember ki van szolgáltatva a "szakszervíznek",mert ugye garanciás gép máshová nem mehet-és ezt ők is tudják,és vissza is élnek vele.Magyarul ha semmi baja nincs a gépnek,akkor is ülnek rajta napokig,az ember meg le van sz.....
Aki járt már hasonló cipőben,segíthetne,mit lehetne még tennem,mert nem akarom én sem hagyni csak úgy.
Egyáltalán kihez fordulhatnék?Milyen ASUS felettes szerv van itthon?Semmit nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Problémám megoldva, csak szervizben tudták orvosolni, rendes volt a szervizes csávó, mert elmondta hogy kell, egy speciális eszközzel lehet amit az asus kizárólag a szervizeknek ad, legyártatni sem lehet mert speciális asus chip van rajta. 10 perces művelet volt ára 4500+ áfa, de van ahol jóval többért csinálják.
-
-
-
Sobod87
tag
Sziasztok!
Egy Asus K53TA notim van, az lenne a kérdésem, hogy honnan tudnék hozzá top case-t (nem tudom rá a jó magyar szót - talán felső borítás- ) rendelni? e-bay-en nincs. asusalkatrészek.hu-n pedig k***a drága. valami ötlet?
előre is köszönöm!
-
Szbarna87
csendes tag
sziasztok
erről a laptopról szeretném ki kérni a véleményetekAsus K55A
http://www.t-home.hu/lakossagi/extrak/digitalis_otthon/notebook/asus_k55a
(leírása Alul)olvastam róla teszteket nagyon istenítik de a tükrös kijelző miatt lehúzzák és senki nem venne ilyet. Magyarán egy rossz van benne amit pont én is észre vennék a kijelző. Plusz azt írták hogy asus K szériája nem megbízható.
130k tudnám meg venni ami szerintem annyira nem sok
szerintetek ér ennyit? érdemes meg venni ? vagy ennyiért van jobb -
-
nagyúr
válasz matteo_szg #15635 üzenetére
Ment PM.
Igen,többször beszéltem az ügyfélszolgálattal-nem a szervízzel!meg is nézte az RMA szám alapján,hogyan is áll a dolog,de türelmet kért,stb.neki is vázoltam,hogy nem ezt vártam volna a nagy ASUS-tól,hogy minden ellenőrzés nélkül kiadnak ilyen prémium kategóriás gépet(ugyanis a legelső alkalommal sem kapcsolt be!)
Gyakorlatilag virágnyelven hajtott el. -
nagyúr
válasz matteo_szg #15637 üzenetére
Türelem?Na az egyre kevesebb van,remélem ezt is meg lehet érteni.
-
choco01
addikt
Üdv.
Mennyire jó minőségűek jelenleg az asus laptopok,sokaktól hallottam hogy nem túl támogatás,minőség szempontjából.
Ez igaz?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
És egy lenovohoz vagy egy toshibához képest?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
Visszanéztem hogy miért rossz a radium..de az miért baj ha külföldiek a gépek?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest