Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Berci77

    tag

    Sziasztok!

    Már lassan 5 éve vagyok Mac user, de van 2 dolog, amivel sehogyan sem tudok megbírkózni, ezekben kérném tanácsotokat:

    - NTFS külső meghajtót is használnék, próbáltam a Paragont és a Tuxerát is. Windowsos gépről a külső HDD-k hibátlanul, gyorsan mennek. Mac-en viszont (mid '14 Retina Pro) legtöbbször az percekig tart, hogy betöltse a finder vagy a Commander One Pro a gyökérkönyvtárat. Másolás párszáz KB/másodperc. Most átformázom ezeket exFAT-ra, windowsos környezetben is kell használnom őket, de azért ez nem ideális megoldás.

    - Ha másolok a Mac-en hálózati meghajtóról (Pl. NAS) külső USB-s HDD-re, akkor az adatokat nem egyből a HDD-re tolja, hanem "felzabálja" a helyet a Mac SSD-jén. Ez miért van? Hogy lehet kikapcsolni? Ha át akarom rendezni a pár tera anyagomat, akkor pillanatok alatt tele a Mac SSD-je és se előre, se hátra. Egyelőre ilyen műveleteket Parallels Desktopra telepített Win7-tel oldom meg, de azért ez elég barkács így.

    - Milyen normális fájlkezelőt tudtok, ami nem csinál ilyeneket? A Transmit-et használom még a hálóról másolásra, de kissé kényelmetlen. Még a Norton Commanderen szocializálódtam.

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák