- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.C
őstag
válasz iSonic #77050 üzenetére
Mondjuk sokkal kellemesebb, mint Steve Ballmer produkciója
sudo rm -rf /*
-
TigerCat
nagyúr
Na, akkor nézzük mi volt tegnap...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Nagyon dolgoznak: Apple System Status
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
kkp900
senior tag
Itunest szeretném kiváltani ,és az Imazing szerintem a legjobb progi erre de egy csöppet drága nincs valakinek egy jó linkje véletlen ami működik is és friss is!
[ Szerkesztve ]
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
2017-es macbook airnál olyat tapasztalok, hogy halkabb hangerőn van egy elég erős sistergés amit lehet hallani fülessel.
Gyári apple earpodsot használok a géphez.
Meg a másik problémám az, hogy az normális, hogy amikor ölben van a gép, és ráteszem a kezem a csuklótámaszra pattan egyet a gép.
Vagyis hát egy kattanó hangot ad ki a háza.
Ez mennyire normális?
Se ütés se nyomás semmi nem érte a gépet, vigyázok rá nagyon.
Ez normális szerintetek? -
Smiley
addikt
Úgy néz ki a Dashboard-ot is dobják az uj OSX-ben. Igazából számomra ez egy olyan funkció amit kb 14 éve minden nap hasznlálok. Nem értem, hogy ezt is miért kellett kiszedni...
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
vasi89
addikt
válasz TigerCat #77064 üzenetére
hát a mostani célközönség esetében az is csoda lenne, ha tudnák, hogy létezik dahsboard. Csak nem értem miért a starbucksban kávézás közben macbookot nagyon nyomkodó tiniket és egyéb embereket veszik alapul. Akkora ellentmondásokba esnek hogy az hihetetlen. Kiadnak egy 10 millás gépet pro felhasználásra de az osx-et tovább butítják.
-
Viszlát
addikt
Hátha járt már valaki más is így...
Retina Macbook Pro, 2013-as, tegnap még tökéletesen működött a touchpad, ma felébresztés után viszont random váltakozva egyes területei nem reagálnak semmire. Néha működik az egész, néha csak a bal oldalán érzékel, néha csak a jobbon, sokszor rövid időn belül váltva. Van egy olyan érzésem, hogy ezen csak a csere segít (restart nem javított rajta)...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
nemethchek19
aktív tag
Megerősítésre lenne szükségem.
Adott a következő gép: Apple MacBook Pro Core i7 2.6Ghz 15" (évjárat 2013)
Az sajnos hiányos, hogy early, mid vagy late.google alapján (everymac.com) ez a cpu van benne: Intel Core i7-4960HQ
Meg tudjátok ti is erősíteni, hogy ezekben tényleg ez a proci van?
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
-
Head88
addikt
válasz nemethchek19 #77077 üzenetére
i7 4960HQ 15" 2013 late
-
sztanozs
veterán
válasz tuzpenge #77080 üzenetére
Vsz a 3d touch érzékelőt szedik ki, és szoftveresen fogják megoldani az emulálását (long touch, vagy longtouch+drag) - lehet vele spórolni néhány száz köbmilimétert és dollárcentet.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
pethYeti
addikt
Más tapasztalt már olyat, hogy külső mintor képe 1 pillanatra fekete lesz majd minden normál? Nem csinálja sűrűn, kb másodjár fordult elő az elmúlt 5 napban. Ez valami bug lenne, vagy kábel gond?
-
-
brickm
őstag
válasz pethYeti #77084 üzenetére
Nekem első mojave frissités óta csinál olyat, hogy ha lehúzom a külső monitort(mirrored megy általában) miközben alszik a gép/le van hajtva akkor hangyás képet dob mikor felhajtom 1 mp-re.
Illetve ha földhurkod van a zajszűrő lekapcsolja a képet amúgy, azt megfigyeltem már. -
Komendabence
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, jelenleg egy 2013 MBA-t használok mindennapi használatra (safari 60%, photoshop, lightroom 40%, közben youtube vagy spotify) i5, 1,3ghz, 4gb ram, MacOS 10.14.3
Nagyon szeretem ezt a gépet, viszont érzem, hogy kevés a teljesítmény ezért elkezdtem nézegetni a MBP-kat. Mindenképpen használtan szeretném megvenni a gépet és a maximális keretem 300.000 forint lenne, szóval a 2016 vagy ujabb gép sajnos nem jöhet szóba, majd legközelebb
A kérdésem az lenne, hogy mennyi fejlesztésbeli különbség van egy 2013-14-15 MBP között ha az alap felszereltséget nézzük? -
brickm
őstag
válasz Komendabence #77091 üzenetére
Szia. Nem válasz a kérdésedre teljesen, de ha teheted 2015 MBpt vegyél i5-i7 az annyira nem szűk keresztmetszet, 16GB RAM-mal. Azzal bőven elleszel. A 13colos is jó, csak abból elég kevés van a piacon 16Giga rammal. Árban is kb 300ért megkapod(vagy kicsit több,de mindenképp tartós lesz)
2016ot nem ajánlom. Sok az issueja. Kijelző lakk kopás, szalagkábel törés, portok hiánya, nincs sd kártya foglalat, sz r a billentyűzete, ssd firmware visszahívás(vagy az 2017től...?)
[ Szerkesztve ]
-
Frozzy
őstag
Macbook air 2017 - milyen kabelt kell vennem, hogy ra tudjam kotni a tevere HDMI-vel ?
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
kicn
csendes tag
Sziasztok! Egy 2012 i7 8gb 256gb SSD air Mojaveval mennyire lehet elég alap feladatokra( netezés, filmezés)? Teljesen döcögős a rendszer vagy egész smooth?
-
leroyclub
senior tag
Most vagy ennyire béna vagyok, vagy valami megváltozott az oldalon? Akartam keresni a topikon belül, de nem találom a kereső sávot?
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Páromnak van egy mid2010 Macbook Pro-ja (legerősebb kiépítés, i7 2,66, GT330M, 8Gb RAM, 15inch, 256Gb SSD). Nyilván kezd korosodni, márpedig munkára használja (user xp kutatás, nem kőkemény dizájn vagy tervezés, de rengeteg programot használ egyszerre), úgyhogy kellene valami vérfrissítés, viszont 200e-nél többet nem nagyon szeretnénk erre fordítani.
Nyilván csak használt jöhet szóba, mint ahogy ezt is vettük.
Lényeg, hogy teljesítményben lényeges előrelépés legyen, ne kelljen 1 éve múlva megint feltétlenül cserélni.
Jó lenne a 15 inches kijelzőt is megtartani, ez viszont ahogy látom csak Macbook Proban létezik (shame on you Apple...), mert hordozza magával és nem mindig lehetséges monitorra kötni.
Ritkán azért használ design, tervező programokat is, pl. InDesign, stb,, ezért volt anno szempont a dedikált GPU is, de a GT330M már annyira gyenge, hogy egy újabb iGPU is gyanítom 3x olyan erős.Mit lenne érdemes keresnünk? Illetve milyen szériahibákra kell figyelni, mert anno ezzel a típussal egyszer befürödtünk a dedikált GPU szériahibája miatt, amit az első gépnél még nem ismertünk. :/
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Mr.C
őstag
macOS 10.15 Beta Release Notes-ból kiemelve:
"[...] Deprecations
Scripting language runtimes such as Python, Ruby, and Perl are included in macOS for compatibility with legacy software. Future versions of macOS won’t include scripting language runtimes by default, and might require you to install additional packages. If your software depends on scripting languages, it’s recommended that you bundle the runtime within the app. (49764202) [...]"
Érthető döntés, ugyanis a legtöbben azt sem tudják, mi ez, és inkább biztonsági fenyegetettséget jelent(het) számukra. Csak azért osztom meg, hogy ne érje meglepetés azokat, akik rendszeresen használják.sudo rm -rf /*
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest