- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Head88
addikt
Srácok... megtörtént az első rossz tapasztalatom az ifixit céggel kapcsolatban.
Történet dióhéjban annyi, hogy a 15" 2012mid (nem retina) gépemben 380 töltésciklus-t követéően úgy lerohadt a gyári akksi, hogy az eredeti kapacitásának csak a 23%-át tudja.
iCentre-től árajánlat a cserére 50.000Ft amin spórolni szerettem volna. Na itt kezdődtek a bajok.
Számomra évek óta megbízhatónak tartott ifixit átszámolva kb 34000Ft-ért árul (ingyen szállítással) állításuk szerint kiválló minőségű akkut ehhez a géphez. Dec 12-24 közt karácsonyi kuponnal 28000Ft-ért berendeltem tőlük akksit. 3nap alatt megérkezett, beszereltem, elektronika hibás. Első feltöltés után egyszerűen nem érzékeli az akkut a gép. (ha lehúzom a töltőt, kikapcsol a gép, smc reset után pár percig használható és ujra jelentkezik a hiba) Coconut pedig olyan infókat ír róla, hogy 1979-ben gyártották és ,hogy -273 C fokos az akku hőmérséklete.Pampogás megtörtént az ügyfélszolgálaton. Mielőtt még jelezhettem volna nekik, hogy pénzvisszafizetést kérek már jött az üzenet, hogy feladtak egy csere akkut a hibásat pedig postázzam vissza nekik. Küldtek hozzá label-t amivel díjmentesen visszaküldtem.
Ma megérkezett 2 napos szállítási idővel a csere akksi. És láss csodát ez is pontosan ugyanúgy viselkedik mit a visszaküldött. (természetesen a gyári 23%-os akkuval hibátlanul működik a gép, csak kb 50percet bír max az akksi minimális terhelés mellett)Egy érdekes észrevétel, hogy az újonnan érkezett akksinak pontosan ugyanaz a szériaszáma mint a visszaküldöttnek.
Véleményem szerint 34, akciósan 28ezerért ugyanazt a kínai hamisítványt adja az ifixit is mint amit ebay-en 20ezerért lehet beszerezni. (egyetlen pozitívum, hogy 1 év garanciát vállalnak rá)
Azt azért szeretném kiemelni, hogy retina gépekhez valóban minőségi SMP/Simplo gyártású akksikat árusítanak. (többszörös tapasztalat)
Konklúzió: Aki nem retina unibody Pro géphez szeretne akksit venni az kerülje el az ifixit termékeit mert egyszerűen gagyi és használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Hozzáértőktől kérdezném, hogy melyik megoldás a legjobb Windows futtatására: a beépített BootCamp vagy a Parallels Desktop? Olyan szempontból kérdezem, hogy melyik a legkompatibilisabb a programokkal, játékokkal, stabilabb és melyik esetében tudja kihasználni a legjobban gép erőforrásait a Windows?
Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
derrik
őstag
Sziasztok!
Hozzám került egy 2012 év végi Macbook Pro. Az első ilyen gépem ki szeretném cserélni a hdd-t ssd-re
Lenne e valakia aki privátban, hogy a fórumot ne idétlékedjem tele válaszolna néhány kérdésemre .... a számitástechnikában jártas vagyok nem az alapoktól kellene kezdeni -
Mr.C
őstag
-
Head88
addikt
válasz FIREBLADE78 #73103 üzenetére
Macerás de lehetséges.
(#73102) majestic
A bootcamp a használhatóbb. Parallels-nél párhuzamosan fut a macos és a win.[ Szerkesztve ]
-
jófejsrác
senior tag
Ha használtok a macbook Air-hez tokot hordozás miatt akkor milyet? Esetleg valaki fel matricázta valamilyen logóval az alma jelet? Képet is szívesen nézek róla. Jöhet privátba ha esetleg sokan nem kíváncsiak rá.
Köszi
-
galaxys80
veterán
Van egy program aminek a telepítéséhez ki kellene kapcsolnom a GateKeepert. Ez mennyire kockázatos?
Jöhet a válasz pm-ben is nyugodtan, ha itt nem fér bele a témába. -
drfirsty
tag
Sziasztok,
egy kb 8 eves Mac book pro-rol atkoltoztem egy ujra time machine-al.
Amikor megnyitom a photos alkalmazast megkerdezi, hogy melyik foto konyvtarat hasznalja, megadom neki a regi iphoto konyvtarat ami at lett huzva time machine-bol, ekkor elkezdi importalni a kepeket es tizen valahany szazaleknal a photos osszeomlik es bezarja magat... Ilyenkor mi van? Neten eddig nem talaltam megoldast. -
Imy
veterán
Macbook kijelzőjét hogyan tisztítjátok, ha valami ráfröccsent? Nem rég cseréltettem kijelzőt, nem szeretném, ha megint a felső réteg nekiállna leválni...
-
TigerCat
nagyúr
válasz drfirsty #73115 üzenetére
Nem értem, miért importálja? Nem használtad a legfrissebbel?
(#73116) Imy:
Néha enyhén nedves, majd száraz pamut ruhával, de jellemzően portörlő pamacsot használok a mindennapokban. A billentyűzetet hetente egyszer letörlöm száraz, puha ruhával, hogy ne legyen zsíros és koszos ami átkerülhet a kijelző.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
aktív tag
Sziasztok! Van egy 2017-es 128 GB-os Air gépem. Mivel kevésnek gondoltam a tárhelyet ezért tettem bele egy 128 GB-os memóriakártyát és egy 256 GB-os SanDisk Ultra Fit pendriveot ami alig lóg ki oldalt. Úgy gondoltam, hogy ezzel megoldva a tárhely gond. Napi szinten esténként legfeljebb 1 órát használom a gépet majd lecsukom és a következő este használom. Akármilyen ismeretlen a Mac OS azért feltűnt, hogy cirka 20-22 óra alatt alvó állapotban 30-35 %-ot merül. Volt, hogy a 3. nap este már nem lehetett bekapcsolni. Próbáltam, hogy altatás előtt a kártyát és a pendriveot leválasztottam, akkor másnap estére kb. 15-20 %-ot merült. Ha kivettem mind két adattárolót akkor semmi gond nem volt. Teljes feltöltés után 2 napig nem nyúltam hozzá és felébresztéskor 100 %-ot mutatott. Most csináltam Nvram és Smc resetet és teljes feltöltés után másnap este 62 %-ot mutatott. Kérdésem, hogy ez miért van és mit lehetne ellene tenni? Persze nem szeretném minden este kikapcsolni vagy a kártyát és a pent állandóan ki-be rakosgatni. Esetleg vigyem szervizbe?
-
galaxys80
veterán
Van itt olyan aki használja a Mirror For Samsung TV alkalmazást?
Feltettem és viszonylag gyorsan kapcsolódik is a TV és a Macbook. Egészen addig nincsen gond, amíg nem engedélyezem a hangot is neki. Ilyenkor egyből megszakad a kapcsolat és nem jön létre amíg ki nem veszem a pipát a hang elől.
Ez normális? -
drfirsty
tag
válasz TigerCat #73117 üzenetére
A regi gepen meg iphotos volt, nem lehetett mar ra frissiteni uj rendszert. A photos app az uj gepen meg elso megnyitaskor megkerdezi, hogy melyik konyvtarat hasznalja, megadom neki a regi iphotos konyvtarat ekkor elkezd konvertalni vagy importalni amibe belefagy es kilep.
Valaki tud erre megoldast? Rengeteg keprol van szo... Kezzel atmasolni mindent egyesevel es ujra albumokba rendezgetni hetekbe telne... -
TigerCat
nagyúr
válasz drfirsty #73126 üzenetére
Tudom hogy az volt, de készít újat magának. Nekem így volt és hibátlanul ment ezt követően. Majd feltöltöttem iCloud-ba és azóta is az az elsődleges. Próbáld net kapcsolat nélkül. Más ne fusson közben, hagyd ott kicsit.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
jófejsrác
senior tag
Mióta meg van a masina az üzenetek app folyamatosan szinkronizál
Ezzel mit lehet csinálni? Egyszer majd csak abbahagyja, tudom e nézni hol tart jelenleg?
Köszi
-
Dhampir
félisten
Csabee. és Imno
Köszönöm szépen, hogy írtatok erről.
-
Mattb
senior tag
Tudom hogy van másik topic, de ott nem sikerült választ kapni és ez itt jobban is pörög.
Sziasztok!
Még mindig a Mac Pro-val szívok. Early 2008.
Jelenleg ha bekapcsolom akkor tölt az alma logo utánna bedob, szerintem a recovery menüben mert kéri előbbb a nyelvet, de utánna onnan nem tudok telepíteni rendszert.
Készítettem USB telepítőt, de indításnál hiába van be dugva a gépbe az USB (több porton is próbáltam), csak a HDDről akar bootolni.
Gépbe ha netkábelt dugok, akkor sem tud az internetről letölteni új szoftvert, hogy feltelepítse a rendszert. Valaki tudna segíteni, hogyan kelthetném életre ezt a gépet?
Előre is köszönöm! -
Csabee.
nagyúr
Milyen appot javasoltok merevlemez takarítására? Felesleges fájlokat törölném helyfelszabadítás céljából.
Mattb: Boot gombot kell nyomnod bekapcsolásnál.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Head88
addikt
válasz Smiley #73143 üzenetére
Ezt már én is leírtam neki, hogy EFI firmware frissítésre van szükség előbb.
[ Szerkesztve ]
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Adott egy 2017 macbook air. Lightroomhoz használom főként és sajnos úgy tűnik bizonyos szerkesztéseknél elfogy a gép. Talán a turbo boost segítene némileg. Ezt hogyan tudom bekapcsolni, illetve mennyire befolyásolja a gép élettartamát? Köszi
-
Lall
veterán
válasz atish15 #73147 üzenetére
El is fog. Egyszerűen kevés hozzá. A PS talán még nem is fogja annyira, bár ha ott is bonyolultabb dolgokat csinál az ember, az is megeszi. TurboBoost gomb nincs rajta, ez nem Kitt.
Összességében el lehet vele lenni, de ha folyamatosan komolyabb munkára kell akkor Pro vonal.
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
atish15
aktív tag
Program talán van, amivel lehetne talán, turbo boost switchert találtam amit többen írtak. Hobbi szintű fotózás utómunkáihoz használom. Volt/ van egy i7 Dell laptopom de a legutóbbi windows összeomlás után eltűnt sok még ki nem exportált képem és meguntam. De sajnos a Pro még megfizethetetlen volt számomra. Azzal főzök ami van.
-
Smiley
addikt
Aha, annyi hogy az kicsit trukkosebb mert ott meg nem volt beepitett parancs arra hogy megcsinalja az usb drive-ot. Most nezem, a viragbolt-ban fennt van az iso, ha azt fogod es
dd
-vel kitolod egy pendrive-ra az is jo lesz. Ehhez meg mukodo osx se kell akkor csak egy linux.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OTP Bank topic
- Weblap készítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest