- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
-
Csabee.
nagyúr
Alvásból felébresztéskor egy pillNatra ilyen zizis képernyőt mutat a laptop.. majd bedobja a logint. Külső monitor miatt van ez? Más nem tapasztalt még ilyet?
Üdv: Csabee.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Csabee. #71455 üzenetére
Néha én is látom. Külső kijelző csatlakoztatásakor és annak leválasztásakor. Újabban lehajtott tetővel nyomok egy restartot, amikor egész napra a külsőre kötöm. Nem nagy macera és kevesebb a gondom. Úgy általában mindennel. Leginkább emiatt várom az új Mac Minit, hogy legyen egy stabil gépem, amit nem csesztetek fel-le monitorral, miegymással.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
xenonboy13
tag
Sziasztok! Első macbookom (2009-es) Olyan jelenséget produkál, hogy véletlenszerűen be fagy a gép,beakad a hang és újraindul. Ez lehetséges hogy ram hibára utal? winchestert megnéztem smarttal, és nem talált hibát. Segítséget előre is köszönöm. Ami ki maradt: 1db 4GB modul van benne, illetve 1db 2GB.
-
TBMC
addikt
srácok!
MacBook Pro (13-inch, 2017, Two Thunderbolt 3 ports) non-tb.ebben az akku alaplapra forrasztott? tehát ha eligible for battery replacement program, ez esetben komplett deszka csere történik mindennel együtt?
köszi!
-
Head88
addikt
válasz xenonboy13 #71459 üzenetére
Ez nem ram hiha mert akkor 3-at sípolna is a gép indításkor.
Inkább a hdd szalagkábelére gyanakodnék.
13 15 vagy 17"-os a gép?(#71460) TBMC
Nincs alaplapra forrasztott akku. Bele van ragasztva a topcase-be. Akkucsere esetén komplett topcase-t cserélnek.[ Szerkesztve ]
-
x220i7
tag
Fiúk, nagy bajban vagyok...
Tegnap megint megtörtént, hogy ilyen 30% körül egyszerűen kikapcsolt a gépem, mintha lemerült volna. (pedig 100%-ról használtam a gépet akkuról, kb. 4 órát)
Elkezdtem fórumozni, csináltam SMC reset-et, és most még kritikusabbnak gondolja az akkumat a Coconut. (bekapcsoláskor teljesen üresnek mutatta az akkut) Biztos, hogy ez akku hiba, s nem más haldoklik a gépben? Kérem, aki tud bármit, ossza meg velem.
Ha akku cserére szorulok majd, melyik szervizt ajánljátok? Utángyártottat nem akarok belerakni semmiféleképp sem. Isamurai-on láttam, hogy ott 20k az akku csere. Ők eredetit raknak bele? Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
Frontiner
aktív tag
válasz x220i7 #71463 üzenetére
Azért ennyi ciklussal egy 2 éves akksi így elég gáz, hogy meghaljon...
2 éven belül vagy még a vásárlással? Szavatossági igényt akkor sztem igényelhetnél.
De vki okosab biztos kijavít . Én se vagyok vele teljesen tissztában.[ Szerkesztve ]
IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
TayRol
nagyúr
Halihó!
Hétvégén leesett a kanapéról a karcmentes 2017-es MB Air-em de sajnos a rákötött külső noti is követte ám a kijelző nem tolerálta, és középen betört. Hol ajánlanátok cserét?
Illetve érdemes-e egyáltalán cseréltetnem, vagy kuka, és vegyek egy másikat?
Köszi!
-
TigerCat
nagyúr
Ma kíváncsiságból BT kapcsolaton csatlakoztattam a Logitech MX Anywhere 2 egerem. Úgy szaggat, hogy az valami botrány. Esetleg MX Anywhere 2S van itt valakinek? Az mit produkál?
-
TigerCat
nagyúr
UPC fehér Connect Box, 5GHz
(#71470) Mr.C
Hihetetlen, hogy ez még mindig gond. Windows alatt ugyanezzel semmi problémám nem volt soha. Na mindegy, ha lesz új Mini, veszek mellé egy új egeret is.
Amúgy vevőegységgel jobb a helyzet, de messze nem olyan sima, mint madzagos egérrel.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz TigerCat #71471 üzenetére
Jó, hogy olvasom mert én is most gondolkodtam egy G603 / G703 beszerzésén de ha ilyen gondok merülhetnek fel nekem sem fűlik hozzá a fogam. Főleg, hogy a G703-ban Bluetooth sincs, és ahhoz hogy bedugjam kell vennem egy USB C átalakítót.
Egyébként USB C átalakítókból / HUBokból csak gyári ajánlott?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
tboldi
nagyúr
válasz freelanced #71473 üzenetére
Bármilyet használhatsz, nekem egy Moshi Multimedia Adapterem van, hibátlanul működik.
-
hszilard666
veterán
Húúúú srácok nagyon várom a holnapot, ha lesz retinás air átdolgozás azonnal megveszem és összeeresztem a 2016 os 12" es macbookommal. El is adtam mindent, csak a 12 esem van meg Kényelmetlenül is érzem magam!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
jófejsrác
senior tag
válasz hszilard666 #71480 üzenetére
Én is csak arra várok, hogy dobják a bombát egy új Air-el vagy azt kiváltó géppel hasonló árban. Ha nem lesz pénztárca barát akkor veszek egy aktuális Air-t. Gondolom úgy is lesznek emiatt készlet kisöprések.
-
paix
tag
Sziasztok!
A gépemen volt 20 giga szabad hely, majd töröltem 30 GB adatot. Most az About this Mac/Storage füle alatt 50 giga szabad helyet jelez, azonban a Forklift (itt tűnt fel a dolog), valamint a System Profiler/Storage füle továbbra is 20 gigát.
A gép: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015) 512 SSD, Mojave
Sokszor újraindítottam, a kukát többször ürítettem, Disk Utility First Aid-et futtattam, Onyx-ot óvatosan, de szintén ráeresztettem a gépre. Van valami tippetek, hogy mitől lehet, és hogy mi a megoldás?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
Na sikerült behúznom valami mackeeper szerű förmedvényt egy virágbolti oldalon, safariban folyton elkezdett felugrálni plusz lap a mackeeper nyomulós hirdetéssel de a malwarebytes úgy tűnik megoldotta a kérdést
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
bmakszim
senior tag
válasz jófejsrác #71481 üzenetére
Már rendelheted is az Airt.
A 12" Macbooknál (Apple mércével) puritánabb gépet egyszerűen nem tudnak csinálni. Komolyan, abból már tényleg semmit nem lehet kispórolni és az is fél milláról indul.
Na jó, talán annak leviszik az árát, meg lesz belőle 128GB-os verzió és így 400k tudna lenni. A helyére pedig jön az "új Air", 500-ért.Elég csak megnézni az iPhone-t. Ott kb az SE felel meg az Airnek. Annak az utóda az XR, 300-ért, mint pénztárcabarát ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz bmakszim #71485 üzenetére
Nem szoktam "jósolni" de pár év almázás után én is azt mondom, hogy ha lesz új Air", akkor jól fel lesz húzva az ára, és azon is csak 1-2 usb-c lesz. Én a világért se adnám most az airemet, lehet csillió pixeles display, beton hardver, vagy bármi, a billentyűzetről nem is beszélve.... na meg a világító alma...
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
TBMC
addikt
srácok!
sorry. hogy ide írok,de most hívott fater, h az alábbi mailt kapta.nem láttam még ilyet, nem értek hozzá, kihez léehet fordulni ilyenkor mit lehet tenni? honnan lehet tudni mik jutottak a birtokába?
a jelszó ami ki van takarva nem ehhez a mail címhez használják, egy másik accounthoz.
2 mac gépről van szó amiről nézik ezt a mail címet. (+ 2db iphone.), mindkettőn van parallels - excel és számlázó miatt. másra nem használják.a NAShoz is hozzáférhettek vajon? - ott pl használták ezt a jelszót.
mi a fenét lehet ilyenkor tenni pw változtatásokon kívül?
-
HarryPotter
őstag
szerintem spam, én is kaptam ilyesmi levelet többet is. Fel se tűnt sokáig, mert automatikusan a spam folderbe ment, aztán egyszer benéztem oda, mondom mi a f+sz?? De nem foglalkoztam vele, és azóta sincs semmi bajom. De ha szakszerű tanácsot akarsz, menj a virusírtó topicba, keresd Plag-ot, és kielemzik neked.
[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
HarryPotter
őstag
-
TBMC
addikt
válasz HarryPotter #71488 üzenetére
köszi!
én is spamre gondoltam, de akkor hogyan jelenhet meg a jelszó? azt hogy küldik vissza? sima szöveges karakterként kiírva a tárgyba. ráaádsúl úgy, hogy ehhez a mail címhez nem is az a jelszó amit küldtek.
-
Friczy
senior tag
A Thunderbirdnek van olyan opciója, hogy a teljes levelet megmutatja (fejlécekkel, stb). (A levélen állva Több/forrás megtekintése.) Ott meg lehet nézni, hogy ténylegesen honnan jött az email. A feladó mezőt hamisítani nem nagy ügy, tehát az, hogy látszólag ő a feladó, nem jelent semmit.
-
Head88
addikt
válasz Friczy #71491 üzenetére
Ez valóban így van. Viszont ha a kitakart jelszó a tárgynál és a levéltörzsben tényleg valódi, (csak más mailcímhez/fókhoz tartozik) az egy kicsit aggasztó lehet. Egy olyan fiók lesz a ludas ahol ez a jelszó van használatban és van kötődése ehhez a mailcímhez. A szövegben leírtak viszont 100%-kamu.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Baromi egyszeru. Siman elloptak mashonnan, amikor megtortek ilyen kis latogattotsagu oldalakat mint a linkedin es tarsai. Ugyanis a kapitalista felfogas szerint a munkat csinaljak az indiaik havi 2 tal rizsert, es az indiai kollegak ugy gondoltak, hogy a plaintext jelszo tarolas megfeleloen biztonsagos. Sajnos a hittan meg az enek-zene sokkal fontosabb a kozepsuliban, mint mondjuk egy minimalis IT biztonsag. Nem szabad bedolni ezeknek, es plane nem szabad fizetni barmit is mondanak.
Itt tudod ellenorizni, hogy feltehetoen melyik tarsasag hibajabol kerult ki a jelszo. Nagyon nem akarok belemenni ebbe a temaba, de a safari kb 6-7 eve mar tud generalni a jelszavakat regisztraciokor... csak ezt nagyon kevesen hasznaljak ki.[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
TBMC
addikt
válasz Friczy #71491 üzenetére
köszi!
ezt jelzek, h nézze meg.egy olyan jelszó jelent meg amit nem ehhez a mail címhez, de más belépésekhez használnak.
megváltoztattak most mindent.Smiley: köszi!
totál igazad van. illeztve safariban én használom + lastpass, de fatert még nem tudtam rávenni. de azthiszem, most ráveszi saját magát. a fura az volt a sztoriban, hogy ehhez a mail címhez használt jelszó tökmás, viszont más belépésekhez pedig a kapott jelszót használta.
ellenőriztem a mail címeket, egyik sincs feltörve.u.i: bocsi mindenkitől, hogy ide szemeteltem ezzel kapcs.
[ Szerkesztve ]
-
paix
tag
Megválaszolom magam, mire jutottam, hátha segít majd másoknak:
Felmerült, hogy a time machine okozza a gondot (local snapshot-okat készít állítólag, ha rég nem volt mentés), ezért készítettem egy backupot, nem változott semmi. Ezt követően ki is kapcsolatam a TM-t, de így sem lett jobb.
Végül annyit tettem, hogy “dummy” adattal elkezdtem feltölteni a tárhelyet, és ekkor elkezdett felszabadulni a feleslegesen lefoglalt rész. Most az elvileg 50gb szabad helyből a system profiler (és ezáltal az általam használt file kezelő) 40-et lát, tehát még mindig van 10gb fölösleges cucc az ssd-n. Ha valaki azért el tudná árulni, hogy hogyan lehet ezt a helyet is felszabadítani, azért hálás lennék..
-
galaxys80
veterán
Mi igazából a különbség a Magic Mouse 1 és a 2 között? Tervezem a vásárlását, de el kellene döntenem, hogy megér-e 23.000-et egy új 2-es vagy vegyek egy használt 1-est 7-8000 ft-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- ÚJ Macbook Air 15inch retina kijelző 256GB SSD, GARANCIÁLIS!
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest