- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz TommyNagz #11901 üzenetére
Családban van egy szerkesztőség. Oda került 2000-2001-ben a PowerMac és az iMac is, majd amikor cserélődtek, akkor kerültek hozzám 2002 táján. A G4 emlékeim szerint 6-800e magasságában volt (lehet már rosszul emlékszem, régen volt) a Studio-val. A softwarek licenszelése költségesebb volt akkoriban.
[ Szerkesztve ]
-
TommyNagz
senior tag
Azért a PowerPC korszakban inkább munkagépek voltak ezek, nem? Én nem tudom elképzelni, hogy valaki azokban az időkben főleg Magyarországon otthonra vegyen magának egy Mac-et.
szerk.: mert én úgy veszem észre, hogy azért az intel korszak óta többen fejlesztenek a platformra, vagy nem?
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
Xero
nagyúr
válasz TommyNagz #11905 üzenetére
Az asztali Pro vonal mindig is munkagép volt. Az az én egyéni agymenésem volt, hogy a PC mellett egészen 2005-ig tartottam egy PMG4-et és iMac-et is. Ez utóbbi mondjuk inkább otthoni gép volt. A szerkesztőségben is jellemzően apróbb feladatai voltak és adminisztráció.
Most sem vesz normális ember alap feladatokra Mac Pro-t otthonra (pár éve nem is éri meg munkára sem már).
A PPC korszakban is meg volt mindennek a maga helye.
A platform támogatottsága növekedett, de nem számottevően. A PPC érában is megvolt mindenre a megoldás, sőt a Pro softwarek még komolyabbak és támogatottabbak voltak. Jelenleg nagyon érződik, hogy az Intel váltás óta elcsúszott az Apple a consumer vonal felé, ahogyan az Jobs mindig is szerette volna. Én sajnálom, mert pont alólam húzzák ki a jó megoldásokat, de bízom benne, hogy a következő Mac Pro végre megint nagy dobás lesz. -
TommyNagz
senior tag
Hát igen, a Mac Pro-t az utóbbi években nyugodtan lehet komolytalannak nevezni, úgyhogy kijelenthetjük, hogy nincs rendes Apple PRO gép. (Komolyabbakat lehetett/lehet összepakolni negyed/feleannyiból, de ezt Te is tudod ) Szerintem nincs baj a consumer vonallal, kell a hétköznapi embernek is Mac, aki megunta a Windows hülyeségeit, és szeretne egy gépet, ami tényleg "just works". A PPC érában tényleg munkagépekről volt szó, mivel elég kevés játék volt a platformra. Amióta Intelre váltottak, szerintem sok embernél szűnt meg a gát, hogy Apple gépet vegyen, hiszen tehet rá Windows-t, játszhat rajta (ha a gyenge VGA bírja a játékokat.....) Bár van, aki azt mondja, hogy a legjobb megoldás arra, hogy játszhass Mac-en, nem a BootCamp, hanem ha szépen elmész és veszel egy konzolt. A Mac-en pedig dolgozol, hiszen munkagépről van szó.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
nagyúr
válasz TommyNagz #11884 üzenetére
Én személy szerint többször, erőteljesen fejbekólintanám azt, aki az iTunes-os szenvedést kitalálta és kizárólagossá tette. Ha lecserélem az iPhone-t, az nagyrészt az iTunes miatt lesz. A működését értem nyilván, csak nem szeretem használni, és igen, sokkal egyszerűbb bármilyen filekezelőben ráhúzni vmit egy eszközre, mint szinkronizálgatni. Nekem legalábbis.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Úgy tűnik, három év alatt még nem volt kedvem belakni. Mondjuk, ha az iTunes-t használnám valamire a szinkronon kívül, valszeg jobban megbarátkoztunk volna, de audio/video fronton számomra nem alternatíva, és az appokat is jobb szeretem az egyes eszközökön kezelni, mint a PC-n. Az iPod-ot néha szinkronizálom az Air-rel pár zene kedvéért, de ennyi. IPhone-ra meg félévente feldobok 20GB zenét, és akkor fél évig megint nem kell ránéznem az iTunes-ra. No, de kinek mi jön be jobban ugye.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Ez egy lépéssel korábbról is kezdődhetne. Nem áll kézre -> nem használom -> nem ismerem -> nem szokom meg.
-
TommyNagz
senior tag
Persze, tok masok vagyunk. Nekem az itunes a no1 zene lejatszo mindenhol. Video macera, mert ugye azonnal masolja is befele, mdg bem tudom ugy rendszerezni, ahogy akarom, de hat nem lehet minden tokeletes. Vlc egy emberiseg ellen elkovetett buncselekmeny, igy videora a legjobb nalam az MPlayerX.
encapsulation dot1q
-
Xero
nagyúr
-
TommyNagz
senior tag
Nekem a fotók úgy vannak megoldva, hogy használok Aperture-t, és iPhoto-t is.
Két Library-m van. Vagy egy nagy és egy kicsi. Ami nagyobbb, szervezett esemény, mint pl. az, hogy elmegyek fotózgatni xy helyre, vagy esetleg rendezvény, nyaralás, stb. az megy a nagy library-be, mint nagy esemény, amit az Aperture kezel. Tehát ahol kell, ott számtalan lehetőség van utómunkára.
A "kicsi" library-be pedig minden olyan hétköznapi fotó megy, aminek nincs jelentősége, pl. amiket iPhone-nal lövöldözök a hétköznapokon, tehát ami nem komoly, ezt kezeli az iPhoto. Nagyon jó, hogy oda-vissza kompatibilis mindkét program library-je, bár nekem mindkettő egy-egy Aperture-ösben van.encapsulation dot1q
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Macbook Air 11" -be lehet utólag 250GB-s SSD-t rakni?
Köszi előre is a segítséget! -
Xero
nagyúr
válasz Ochocinco46 #11917 üzenetére
option (alt) + Q
-
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #11918 üzenetére
Külső megoldás van rá.
-
xedos
addikt
válasz mAtThEw0319 #11918 üzenetére
Lehet. OWC oldalán kell keresgélni...
Kollégám 512-est rakott bele -
iOce
tag
Ne aggódjatok tovább, megoldottam Soha többet hama mini display-dvi kábelt, egy évet se húzott ki. Vettem egy alma logós verziót csillió dollárért, kipróba után. Sajna mindig beigazolódik az olcsó húsnak híg a leve (kivéve, mikor nem) A töltés mizériát pedig úgy oldottam meg, hogy csumára lemerítettem, majd fel, most már rendesen működik minden.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
nagyúr
A probléma forrása a routeren beállított 13-as csatorna volt. Vmiért nagyon nem szereti az Air. Kicsit aggódtam, hogy az IP kamerák a csatornaváltás miatt majd nyifognak, de mentek az SSID után szépen. Szal átpakoltam a WLAN-t a 3-as csatira, és már egyből kapcsolódik is, ahogy bárhol máshol.
-
chege
aktív tag
amatőr kérdés, de a mini display port kábel belemegy a thunder-bolt portba? Tudom vele használni a dell monitoromat?
-
-
Xero
nagyúr
válasz Ochocinco46 #11925 üzenetére
Megnyitás helyett nyomj egy space-t rajtuk.
-
marslakócska
csendes tag
Sziasztok Szakik
MacBook White 1.1-ről mi a tapasztalat? Megbízható gépecske?
Netre, irodai alkalmazásokra, filmnézésre kéne...Illetve ha valaki tud erről, ill. a többi macbookról magyar nyelvű teszteket azt külön macköszönném
Válaszokat előre is köszi
Halló! Alien? - Nem, itt nem él ilyen. XD
-
Xero
nagyúr
válasz Ochocinco46 #11930 üzenetére
Van: [link]
-
Xero
nagyúr
válasz marslakócska #11929 üzenetére
Ne vedd meg. Elavult már.
Én legalább Mid 2007 (második 2,1)-től fölfelé nézelődnék. -
tDr1v3r
veterán
válasz marslakócska #11933 üzenetére
3.1 vagy afelett szerintem.
De én a helyedbe gyűjtenék még egy 50-est rá, 150k körül mennek a 2009-es unibody fehérkék, azok legalább erősebbek és az újabb touchpad van rajtuk.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
-
macbookman
csendes tag
100k-ért 3.1-et lehet találni. 1.1 hátrányai: Max OS X 10.6, max 2GB ram, ami kevés manapság. 2.1-4.1 között max 4GB (bár 2.1-nél csak 3.3-at lát belőle), és OS X 10.7. 100-150e Ft között van még 2.1-és Air vagy 5.1-es Unibody Alu Macbook. Én az Unibody fehéreket nem javaslom mert jön a gumi az aljukról (cserélik még?), de ez ízlés dolga.
-
TommyNagz
senior tag
válasz macbookman #11938 üzenetére
Az alu unibody jó választás lehet. Nekem annyi bajom volt vele, hogy melegedett, más nem. Mondjuk én rohadt nagy máker voltam, a garázsvásáron 2010 év végén szerváltam egyet bontatlanul 150-ért. Fél év múlva 220-ért el is tudtam adni
encapsulation dot1q
-
iOce
tag
Szerintem is érdemes kicsit többet költeni, és venni egy fiatalabbat, jobban jársz vele, tovább marad használható. Egy nagyon régi gép megkeserítheti az életed, mert már kezdenek benne elfáradni az alkatrészek, és nem várt szervízszámlád keletkezhet, akár a gép árának 50-70%-a is...
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
bongeszo
aktív tag
Nézz körül itt az aprón, 120k körül mennek az 5.1, 6.1-es macbookok. Ebből még alkudhatsz is egy kicsit. Ne hagyd, hogy 100k-ért rádsozzanak valami régi szart, ddr2-vel meg régi touchpaddal! Szerintem...
-
Luminary
csendes tag
Üdv! Az a kérésem / kérdésem lenne, hogy mennyit ér ma egy ilyen Mac?
Angol billentyűzetes, a tápegység átalakítóval csatlakoztatható a magyar hálózathoz, de ez van hozzá. Leopard fut rajt, és a telepítő DVD is adott, ezen felül még egy bluetooth-os egér, és egy hama táska jár hozzá. A teteje és az alja nem erősen, de azért hajszálkarcos. Itt van is pár kép: -
bongeszo
aktív tag
válasz Luminary #11943 üzenetére
Olyan 90k körül van szerintem a reális ára. Elég új mert az unibody-k között van, de még is elavultabb technika. Az öreg mac-esek talán tudják a miértjét. Azért legalább még egy véleményt várj meg mert nem vagyok akkora szakértő, de vásárláskor elég jol beleástam magam a témába...
-
bongeszo
aktív tag
válasz tDr1v3r #11947 üzenetére
Igen tudom, hogy nem unibody ezt próbáltam megfogalmazni ezek szerint nem elég érthetően...
Tudjátok, hogy ezt miért hozta össze az Apple? Nem egy logikus gép. Talán sok alkatrészük maradt ki...Xedos:
120k-ért mennek most az 5.1, 6.1 unibody-k az aprón! Boltban persze drágább...[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest