Hirdetés
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz marslakócska #10113 üzenetére
Szia!
Egyiket se vedd meg... ha használt gépet veszel, akkor csakis MacBook-ot vagy MacBook Pro-t nézz, és Core2 Duo + GeForce 9400M hardverest és afelettit. Ezeken még jó a sebesség, és a legújabb rendszereket is támogatja, ellenben az általad kinézett PowerBook-kal vagy iBook-al.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Misi1979
őstag
válasz marslakócska #10116 üzenetére
Nem, sajna, ahhoz még gyűjteni kell.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
nagyúr
válasz marslakócska #10116 üzenetére
Régebbi 5 év körüli gépeket ki lehet fogni 100-150k között ebben a méretben, de azokat azért rendesen meg kell nézni vásárlás előtt. Pl. - első generációs 15-ös MBP 2007-ből, 17-es MBP 2008-ból, de szét lehet nézni Mac-es oldalakon is természetesen. Ezeknél a 2007-2008-as konfigoknál régebbi gépeket az általad jelzett használatra nem igazán érdemes vásárolni, legfeljebb, ha műkedvelő rajongó vagy, és érdekességképpen veszel egy régi klasszikust. Az 50-100k-s ársávban inkább más gyártó termékeit lehet érdemes böngészni a használtpiacon ár/érték arány tekintetében.
DanielK: normális, minden nem túl régi noti így igyekszik kímélni az akksit.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TommyNagz
senior tag
válasz marslakócska #11853 üzenetére
(#11853) marslakócska
Neeee...púderbúkot felejtsd el. Az utsó púderbúk is kb. egy Pentium 4-nek felel meg, és évek óta nem támogatott a PowerPC platform (mert ugyebár ezekben még nem intel CPU ketyegett, hanem IBM PowerPC G4). Az utolsó OS X verzió, ami elmegy rajta a 10.5.8 (2008-ban adták ki, az aktuális verzió a 10.8.3) Új szoftvereket már nagyon ritkán adják ki PPC platformra. Mindenképp egy inteles Mac-et vegyél, és ne hagyd hogy lehúzzanak, nehogy már egy Core2Duo laptopért adjanak egy PowerBookot.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
Misi1979
őstag
Felejtsd el a cserét. Én már csak Unibody gépekben gondolkodnék mac-fronton.
A hp után hatalmas visszalépés lenne a g4.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Xero
nagyúr
Röviden: Ne.
Intel-re válts. Abból is minimum 2008 vagy az utáni MBP.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz marslakócska #11857 üzenetére
Nem... annyi hogy válogatni kell hozzá az alkatrészeket (ezért bukó a történet notinál, persze ez alól van pár kivétel), de ettől függetlenül ugyanolyan stabilul fut a rendszer mint a normál Mac-eken.
Semmiképp se válts PowerBook-ra... inkább gyűjts még rá, aztán később vegyél használtan egy nVidia 9400m-es vagy erősebb GPU-val szerelt gépet.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Xero
nagyúr
válasz marslakócska #11929 üzenetére
Ne vedd meg. Elavult már.
Én legalább Mid 2007 (második 2,1)-től fölfelé nézelődnék. -
tDr1v3r
veterán
válasz marslakócska #11933 üzenetére
3.1 vagy afelett szerintem.
De én a helyedbe gyűjtenék még egy 50-est rá, 150k körül mennek a 2009-es unibody fehérkék, azok legalább erősebbek és az újabb touchpad van rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
macbookman
csendes tag
100k-ért 3.1-et lehet találni. 1.1 hátrányai: Max OS X 10.6, max 2GB ram, ami kevés manapság. 2.1-4.1 között max 4GB (bár 2.1-nél csak 3.3-at lát belőle), és OS X 10.7. 100-150e Ft között van még 2.1-és Air vagy 5.1-es Unibody Alu Macbook. Én az Unibody fehéreket nem javaslom mert jön a gumi az aljukról (cserélik még?), de ez ízlés dolga.
-
iOce
tag
Szerintem is érdemes kicsit többet költeni, és venni egy fiatalabbat, jobban jársz vele, tovább marad használható. Egy nagyon régi gép megkeserítheti az életed, mert már kezdenek benne elfáradni az alkatrészek, és nem várt szervízszámlád keletkezhet, akár a gép árának 50-70%-a is...
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
bongeszo
aktív tag
Nézz körül itt az aprón, 120k körül mennek az 5.1, 6.1-es macbookok. Ebből még alkudhatsz is egy kicsit. Ne hagyd, hogy 100k-ért rádsozzanak valami régi szart, ddr2-vel meg régi touchpaddal! Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.