-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #124839 üzenetére
apple féle design termék, nincs mit rajta csodálkozni, mondjuk forintot nem adnék érte, imac mellé járt anno, de ki se bontottam.
-
Raymond
titán
válasz
mAtThEw0319 #124056 üzenetére
Azert mert a Max-nal 384bit vagy 512bit a memoria bus szelessege a Pro-nal pedig 256bit, igy nem lehet 24GB csak 36GB mivel tobb RAM chip kell ott a minimumhoz.
-
bmakszim
őstag
válasz
Gondolom nem éri meg a kisebbik Max chipet is többféle konfigurációban gyártani. Szerintem erre a legkisebb a kereslet.
A kisebb memória sávszélből azt gyanítom körülötte 3 memória modul van (Pro esetén kettő, fullos Max esetén pedig négy). Ez egy budget Max chip, tehát a legkisebb 12 GB-os modulokat kapta, így lett 3x12 = 36 GB. 3x16 GB-os konfigban felesleges lett volna gyártani, mert 48-at megkapsz a nagyobbik Max chip 4x12 GB-os alapkivitelével és a lépcső is kisebb lett volna közöttük.
-
Schnorkel
tag
válasz
Arra tippelek egy ekkora CPU teljesítmény mellé kell bőven RAM is, hogy azt futtasd, amire vetted (videószerkesztés, LLM futtatása)
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #123152 üzenetére
Egy full újratelepítés megoldotta a problémám...
Érdekes, hogy ott az iCloud bejelentkezésnél már csak kb ~15 másodpercig homokórázott a biztonsági kód beírása után.. érthetetlen mi történt... -
K2016
csendes tag
válasz
mAtThEw0319 #122932 üzenetére
Köszönöm
A transmission dologra nincs esetleg valami megoldásotok?
-
-Skylake-
addikt
válasz
mAtThEw0319 #122731 üzenetére
brew install --cask iina
-
merqree
őstag
válasz
mAtThEw0319 #122401 üzenetére
Synology NASon van OpenVPN saját szerver.
De az ASUS TUFax3000v2 routeremben is van openVPN szerver. -
thewom75
tag
válasz
Mullvadot használok NAS ra és ót itthoni készülékre teljesen ok. Régen használtam Nordot is, a Mullvadban jobban bízom vmiért.
-
válasz
Én a Protont használom a cég háttere miatt, azt nyugodtan ajánlom. Azt hiszem, hogy megkötésekkel van ingyenes verziója is.
-
Schnorkel
tag
válasz
NordVPN vagy Surfshark ... A ProtonVPN-t nem ismerem.
-
csabiks
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #121301 üzenetére
Régebben, mikor így használtam, az alkalmazást bezárva is, maradt valamilyen folyamat, ami megevett 4-500 megát, és eltávolítani csak mókolva lehetett, emiatt nem használtam a továbbiakban. Persze ez lehet változott..
-
csabiks
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #121296 üzenetére
kicsit nagyobb teljesítmény igény - illetve utána feleslegesen fut a háttérben az egész rosetta..
-
CharlieDrop
veterán
válasz
mAtThEw0319 #121296 üzenetére
Ja, nekem semmi bajom vele, csak ha az esetemet nézzük, vagyis kézzel hoztam át pár appot a beálltásai miatt, azoknak mind van arm/M-es verziójuk minek használnám a régit?
De Apple bolondbiztos, ha olyat akartam feltenni, fogta magát és lecserélte az új kódbázisúra.
-
Pano
addikt
válasz
mAtThEw0319 #115481 üzenetére
Na, ezt pont nem tudtam.
-
Pano
addikt
válasz
mAtThEw0319 #115474 üzenetére
Bocsi, nem kioktatni akartalak, félre ne értsd.
A második képen nem látszódott, hogy be van-e kapcsolva, vagy nincs. -
törölt tag
válasz
mAtThEw0319 #115476 üzenetére
-
törölt tag
válasz
mAtThEw0319 #115474 üzenetére
Próbáld az utolsót ki és bekapcsolni.
Apple ID ki és bejelentkezés.
System Integrity Protection nem lett kikapcsolva valamiért?
-
Pano
addikt
válasz
mAtThEw0319 #115472 üzenetére
Ott a válasz a hibaüzenetben.
A frissítési beállításokban pipáld be, hogy a biztonsági frissítések automatikusan települhetnek. -
moklys1
aktív tag
válasz
mAtThEw0319 #101719 üzenetére
Véleményem szerint, még pénzért sem fogod tudni megoldani ezt. Ha 2020-as M1-es Air-ed van. Még nincs olyan Windows ami ezekkel indul virtuális gép mentesen, de ha lesz is az nem az XP lesz. A Windows XP-vel már rég nem foglalkozik a Microsoft.
A kérdező leírása alapján mivel azt írja, hogy alapból azt szeretné, hogy a macOs induljon, és egy "rejtett" menüből lehessen kiválasztani az indulást, hogy melyik operációs rendszer induljon, nem virtuális gépre gondolt szerintem. -
consono
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #101723 üzenetére
A Paralells is olyan, mint a Virtualbox, virtuális gépet csinál. Ráadásul M1-en nem tudom hogyan futna egy olyan játék, ami XP-n érzi jól magát. Mondjuk szerintem XP-t nem tudsz ARM-ra telepíteni, de sosem próbáltam. Mintha lenne a Paralellsből demó, arra jó, hogy lásd hogyan fut a program.
-
válasz
mAtThEw0319 #101723 üzenetére
A VirtualBox ingyenes, jobb ötletem meg nincs.
Csak régebbi Bootcamp + régebbi hardver támogatja az XP-t, akkor meg már egyszerűbb (és olcsóbb) direkt erre a célra venni egy egyszerű gépet amin normálisan fut az XP, és úgy játszani azzal, amit szeretnél. Nálam eddig ez a módszer vált be, van erre a célra egy P4-es gépem egy AGP-s GeForce-szal.(Igaz, én teljesen offline használom ezt a masinát)
-
válasz
mAtThEw0319 #101719 üzenetére
Erre a Parallels tűnik a megfelelő eszköznek
-
Head88
addikt
válasz
mAtThEw0319 #92671 üzenetére
Mármint kijelzőt szeretnél cseréltetni?
Új hibátlan kijelzőt az istyle, icentre, care center és almárium pro szervizekben kapsz. (az utóbbi a legjobb) Kb 170.000Ft-ra számíts árban.
Többi helyen sem olcsóbb, viszont bontott/használtat fognak adni...ha egyáltalán tudnak adni kijelzőt ehhez a géphez.Mindenképp megéri hivatalos szervizbe vinni.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
mAtThEw0319 #88074 üzenetére
Örülök hogy segíthettem
-
Frontiner
aktív tag
válasz
mAtThEw0319 #88065 üzenetére
Üdv!
Cd,DVD,iOS eszközök, ezt pipáld ki és ott lesz
-
válasz
mAtThEw0319 #77035 üzenetére
Normál wifin mennie kell. Kizárt dolog, hogy ki-be jelentkezés nem oldja meg a szinkronizálást...
-
válasz
mAtThEw0319 #77033 üzenetére
Képek mappában van a jelenlegi, azt törlöd. Indításkor létrehoz egy újat és iCloud bejelentkezéskor abba tölti le a fotókat. Vagy ALT billentyűvel indítod és csinálsz újat. Mindegy...
-
válasz
mAtThEw0319 #77028 üzenetére
Ha ugyanabban a fiókban vagy, be van kapcsolva az iCloud fotók (és az eredeti letöltése), más ötletem nincs. Esetleg új fotókönyvtárral próbálkoztál? Hátha...
-
válasz
mAtThEw0319 #77026 üzenetére
Másfél éve volt hasonló. Akkor minden eszközön ki kellett jelentkeznem (addig csak egy eszközön próbálkoztam), ezt követően működött.
-
válasz
mAtThEw0319 #77024 üzenetére
Jó kérdés... Kijelentkezést és újraindítást követően lejött az összes kép. Bár hagytam 1-2 órát, nem használtam. Nemrég volt gondom a fiókkal, emiatt.
-
válasz
mAtThEw0319 #77020 üzenetére
Normál wifin jó lesz, de kell neki idő.
-
válasz
mAtThEw0319 #77018 üzenetére
iCloud felületen hogy néz ki? Ott rendben?
-
vasi89
őstag
válasz
mAtThEw0319 #43506 üzenetére
Jaja, külső HDD-re torrentezek
nem seed szerver vagy akármi. De általában 8-12 között jön. Most stabilan 3.5 és bármit bárhonnan. Sávszélesség jó. Illetve sorozatok, filmek tehát 1 nagy file minden amit szedek, mondjuk ennél nem kellene h számítson.
-
kaviat
tag
válasz
csak tippelek, szerintem egy külsős ntfs diszkre menti a linux distrókat, hogy majd egy windows alatt is hozzá tudjon férni. bár lehet exfat erre talán jobb lenne..
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Lehet, hogy NTFS lemezre tölt.
-
válasz
mAtThEw0319 #43454 üzenetére
-
TheMarci
addikt
válasz
mAtThEw0319 #43191 üzenetére
Jaa, hogy bekapcsolás. Akkor ez a normális, én is csak altatni szoktam a gépet.
-
megema
őstag
válasz
mAtThEw0319 #43191 üzenetére
Ha naponta ki-bekapcsolnám, biztos, hogy engem is idegesítene. De egy Macet altatni szokás, így egy-két havonta kibírok egy plusz kattintást.
-
válasz
mAtThEw0319 #43189 üzenetére
Előfordult velem is, hogy a vendég fiókot hiába kapcsoltam ki, megjelent. Próbáld megint be-, és kikapcsolni, hátha.
Egyébként a keresés miatt érdemes bekapcsolva hagyni, sok vizet nem zavar, de jól jöhet...
-
válasz
mAtThEw0319 #43182 üzenetére
Ha a vendég fiók aktív, akkor az is látható és a sajátod is. Választanod kell. A billentyűzetvilágítás akkor kapcsol be, amikor a rendszer is elkezd betölteni. Sajnos recovery menüben és ilyen helyeken nem fog menni.
-
TheMarci
addikt
válasz
Nekem is be van kapcsolva, és egyből a jelszómező jön elő. Syspref - users and groups - login options alatt kell szerintem állítanod valamit.
-
Eszleny
aktív tag
válasz
Ha bekapcsolom a gépet akkor a bejelentkező képernyőnél már van billentyűzet világítás. (Macbook Pro 15 late 2011, Mavericks-szel). Ha kikapcsoláskor be volt kapcsolva a világítás akkor mikor elindítod, akkor újra bekapcsolódik.
-
Smiley
addikt
válasz
Roviden mind a 2 kerdesre a valasz az, hogy sehogy.
-
Eszleny
aktív tag
válasz
mAtThEw0319 #43160 üzenetére
Nincs véletlenül bekapcsolva a Find my Mac? Ebben az esetben, ha belépsz ebbe a vendég fiókba, akkor először újra indul a gép és csak a Safari jön elő. Tulajdonképpen ez nem a szokásos Vendég fiók és csak a Find my Mac-el együtt lehet kikapcsolni. Info innen.
-
Ragnar95
félisten
válasz
mAtThEw0319 #40867 üzenetére
Mindenképp külső email cím kell az Apple ID-hoz, nem tudsz létrehozni iCloudosat.
És nem rossz duma, ez az igazságHa véletlenül feltörnék az Apple valamelyik rendszerét, akkor ha a saját rendszerük egy másik darabját használnád a belépéshez, rögtön megszereznék az Apple ID-d és az iCloudod adatait is. Attól még, hogy téged nem érdekel a biztonság, az Apple-t igen, mivel sokkal nagyobb felháborodás lenne egy támadás esetén, mint hogy egyesek hisztiznek, mert fenn kell tartaniuk egy külső email címet is...
-
Ragnar95
félisten
válasz
mAtThEw0319 #40861 üzenetére
Nem oldható meg. Biztonsági oka van, nem hóbortból csinálta így az Apple.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #40861 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy most vettem észre, hogy amit létrehoztam iCloud-os e-mail fiókot az Gmail-es Apple ID-m alatt, azt használhatom Apple ID bejelentkezésre is. Szóval félig-meddig jól áll a dolog.. De én a Gmail email címemet teljesen ki szeretném zárni az Apple ID-mből .. Nem értem, hogy ehhez miért kell itt Tőletek segítséget kérnem, miért olyan bonyolult ez az Apple-nek, hogy én a Gmail-es Apple ID bejelentkezést törölni akarom és csak az iCloudot szeretném hasznáni....
-
válasz
mAtThEw0319 #40593 üzenetére
Ja értem - azaz tényleg félreértettem.
-
válasz
mAtThEw0319 #40591 üzenetére
Elvileg a fotóstream-en keresztül el kéne hogy érd a képeket.
-
válasz
mAtThEw0319 #40587 üzenetére
Egyből feltölti és elküldi azokra a gépekre, amelyen nincs fotókönyvtár. Ha viszont Mac-et használsz, akkor válts iCloud fotókönyvtárra és minden szinkronban lesz minden eszközödön.
-
Ragnar95
félisten
válasz
mAtThEw0319 #40288 üzenetére
Nem kell érte fizetni, Terminalból engedélyezhető az NTFS írás partíciónként.
-
TheMarci
addikt
válasz
mAtThEw0319 #40029 üzenetére
"Amikor csak tudom, töltőről használom, az akksit x töltési ciklusra tervezik. Tehát mindegy, hogy egyszer teljesen, vagy háromszor harmadig meríted, ugyanúgy egy lemerülésnek számít. Ebből van több száz lehetőséged, mielőtt elkezdene romlani a teljesítménye. Ha töltőn van, nem baj neki, megoldja, hogy ne töltse állandóan. Néha, pár havonta azért lemerítem nagyjából teljesen.
Amúgy meg használd, ahogy jólesik, lassan 3 éves a gépem, de még mindig bír 4-5 órát simán böngészve."Keyboard viewerrel látod a speciális karaktereket: https://support.apple.com/kb/PH18449?locale=en_US
-
Blaise
veterán
válasz
mAtThEw0319 #40029 üzenetére
Nekem mindig a töltőn van, nincs baja.
-
Misi1979
őstag
válasz
mAtThEw0319 #25548 üzenetére
Mi értelme 80%-os max töltöttséggel használni egy 11"-os laptopot?
-
xedos
addikt
válasz
mAtThEw0319 #11918 üzenetére
Lehet. OWC oldalán kell keresgélni...
Kollégám 512-est rakott bele -
válasz
mAtThEw0319 #11918 üzenetére
Külső megoldás van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- weiss: Pant* rant
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest