Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • estikornel

    tag

    Sziasztok,

    Jó rég kértem ajánlásokat dráma kategóriában kezdőként, azóta jó párat meg is néztem, köztük a Clannadot is. Ha nem bánjátok kifejteném róluk a véleményem, ami olyan azt persze spoilerben. Továbbá felmerült pár kérdés is a Clannadról.

    Hotarubi no Mori e: Nem szerettem volna túl sok fantasyt, de pont egyensúlyban volt még ebben, így nagyon tetszett.

    Koe No Katachi: Nálam most egy szinten van a Kimi No Na Wa-val, imádtam a dalokat, a sztorit és a szereplőket. Lit Var a kedvenc.

    The girl who leapt through time: Itt jöttem rá, hogy az animékben nagyon szeretik húzni, meg csavargatni a történetet aztán a végén mindent tisztázni. Nagyon tetszett, hogy a befejezés nem teljesen happy end, van benne önfeláldozás és emberség.

    In this corner of the world: Ez annyira nem jött át, nem szeretem a háborús filmeket, de simán megütötte a mai közönséges filmeket.

    Clannad: Nagyon ódzkodtam attól, hogy sorozatot kezdjek nézni még ha csak 24 perces is egy rész, azért így is van majdnem 10 óra. Említettétek, hogy kezdőnek annyira nem ajánlott, de nekem nagyon tetszett, bár eleinte nem gondoltam, hogy tetszhet ez az iskolás sztori és helyszín, de örülök, hogy megnéztem. Ha jól sejtem 3 szál futott: Egyik Fuko-ról szólt a kómában lévő lányról (akinek a történetének végét nem értem teljesen, egyik epizódban ugye kapjuk a hírt, hogy romlott az állapota és sejthetően meghalt, de utána felbukkan epizódokban; miért? Egyébként ő volt a kedvenc szereplőm, kár.. Második szál ugye Kotomi. Harmadik pedig Nagisa és a színházi előadása, nos nem fejteném ki, sokan láttátok lélektipró jelenetet.

    Kérdéseim tehát:
    Miért tér vissza Fuko?
    A prológusban lévő másik világban ki az a lány?
    A Clannad szónak van jelentése? Mert én nem találtam róla semmit sajnos.
    Elvileg 23+1 részes az After storyt beleszámolva, van még folytatása?

    Ezekben a japán nevekben mit jelentenek a x-san és stb. "utótagok"? Ha jól sejtem a két ember közti kapcsolati erősségét jelzi, meg talán a she/he-nek felel meg.

    Továbbá szívesen várom még az ajánlásokat az olyan drámák terén, amik széttépik a lelket és keresni kell utána egy hétig az élet értelmét. Van egy hat epizódos sorozat még amit említettetek csak nem tudom a címét, a borítóján lila hajú lány szerepel, de majd rákeresek; az lesz a következő szerintem majd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák