- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz errorcode06 #39401 üzenetére
Igen ezt láttam első részben. Vicces volt CS-t látni egy animében, főleg osztott képernyőn.
Live-Die-Respawn
-
mark!
őstag
válasz errorcode06 #39401 üzenetére
fúj de utáltam d2-t, főleg amikor derankoltam a sok ruszki miatt
szerencsére vacoltak, így játszani se tudok. meg kedvem sincs. szar játék>
-
lolCS
Viszont ha a VAC ban cheat miatt, akkor akár CS, akár nem, tessék süllyedni, igen mélyre.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
errorcode06
őstag
Hát igen. Ez is azt bizonyítja, hogy csalni is meg kell tanulni.
szerk: Mármint direkt bannoltattak ki szülinapodra? Még jó hogy senkinek sem adom meg a jelszavam...
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
mark!
őstag
-
Mister_X
nagyúr
Örülök, ha pörög a tpoic, de próbáljunk a témánál maradni.
@coco2: én előbb kezdtem japánul tanulni, mint animéket nézni, azóta egyszerűbb dolgokat tudok felirat nélkül is nézni.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
-
mekker
őstag
A gyakori szavakat és a közhelyes szólásokat megértem, és ennyi. Szerintem passzív szókincs építésére nem rossz módszer felirattal sem, mert hát ezt szívesen csinálja az ember, és azért ragad közben valami
a zsebkendős már el lett lőve. Kétnyelvű felirattal érdekesebb lenne a dolog, latin betűvel, vagy kanával.Most tervezem elkezdeni a tanulást, de már előre érzem, hogy idő előtt elfogy a motiváció. De nincsenek is komoly céljaim, egyszerű agytorna. Illetve diákként van egy kis esély kijutni Koreába, Japánba, és nem is az, hogy feltétlen kell hozzá angolon kívül más, de fejben szívesebben áll neki az ember, ha már minimálisan ismeri a nyelvet, a kultúrkört.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mark!
őstag
válasz mekker #39413 üzenetére
meg azért ott se beszél mindenki angolul. lehet hogy a fiatalabb réteg legalább megérti, de ha egy tradicionális helyről beszélünk, ahol nagy eséllyel van idősebb ember, makoghatsz angolul, nem fogja érteni.
ha legalább egy minimálisat tudsz, gondolok itt a tájékozódáshoz szükséges kifejezések, meg az alap dolgok (köszönések, megszólítások, meg amit az illem megkíván), azzal kevesebb nem leszel>
-
tDr1v3r
veterán
válasz mekker #39413 üzenetére
Animebol nem jo japanul tanulni, eloszereplos sorozatokbol / filmekbol a legjobb. De ott meg a jatekukat megszokni ihaj...
ZedMester, angolra ne epits a japanoknal, borzasztoan rosszul makognak.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
válasz tDr1v3r #39415 üzenetére
Először pont ezért inkább anime a kettő közül; mert alapvetően sokkal tisztábban beszélnek bennük. Szerintem.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Totheground #39417 üzenetére
Meg ha fickó létére hozzászokik a női szófordulatokhoz, furán fognak nézni, mi?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
F34R
nagyúr
Meg eleve masabb sokkal, van par japan fejes a cegnel es teljesen elteroen beszelnek mint pl egy animeben, vagy filmben. Nagyon oda kell figyelni, hogy barmit is kimazsolazz.
Kerdes, a japanok nem szeretik ha bamuljak oket???
[ Szerkesztve ]
-
Ok. Amíg nem tudok elfogadható alapokat felmutatni (értsd mindennapi dolgokról folyamatos kommunikáció), én preferálom, ha tisztán értem a szót, nem félböfögésekből kell találgatnom. Kinek mi.
weeb - Ez inkább féjszbukk és AA fájdalma, mintsem a topiké. Nem is tudom, hogy jött ide.
-
Totheground
addikt
válasz Synthwave #39421 üzenetére
Ugy, hogy az osszes Japan kollegam kb szinonimakent hasznalja az anime otaku-t es a weeb-et.
Egyebkent a valos eletben pont azt a gyors, pattogos, elhatapot, elhummogott Japant kapod, uh szerintem jobb, ha valami felkeszit ra. A semminel persze az anime is jobb, de abbol tanulni necces.[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
válasz Totheground #39422 üzenetére
Végülis minden országban van olyan, hogy keverik a szezont a fazonnal.
Tudom. Csak szerintem akkor van igazán értelme az ilyen jellegű felkészítésnek, ha már van mire építeni.
-
Mister_X
nagyúr
Nyelvtanulásra alkalmatlan mind az anime, mind a drama. Maximum kiegészítés, passzív tanulási módszer (értsd, addig is japán nyelv marad az alap), de szórakozással csökken a tanulás hatásfoka. Igenis le kell ülni és seggelni be a szavakat, nyelvtant meg a kanjikat, akkor fogja az ember megtanulni a nyelvet, mert anélkül még relációba se tudja hozni a képernyőn kerersztül hallottakkal, addig meg semmi értelme. Max tud annyit mondani weebesen majd az illető, hogy ohájó meg szümimászen.
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Máté94
addikt
válasz Totheground #39422 üzenetére
Tehát akkor már rád szóltak...
-
válasz Mister_X #39425 üzenetére
Angolom 95%-a nem iskolapadból való, pedig első osztálytól nyolcadikig napirenden volt, majd kilencediktől tizenkettedikig nyelvszakon "tanultam" (költői túlzás teteje ) és simán megvoltam vele külföldön - vagy a fórumozásom 70%-ában.
Szerintem igazán eredményesen csak szórakozva lehet tanulni. Meg ugye minden létező felületen körbe kell venni magad a nyelvvel (OS, játékok, egyéb programok, weboldalak nyelvbeállításai, telefon menüje stb.).
Nyilván emberfüggő is, de nekem soha nem volt se kedves, se túlságosan eredményes a seggelés. Meg úgy általában semmi, ami "kényszer"- így nem is próbálkoztam vele túl sokat.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz Synthwave #39428 üzenetére
Japán azért is mentes a "passzív nyelvtanulással telszívható" kategóriából, mert nem lehet hatékonyan tanulni (amúgy egy nyelvet sem) egyetlen forrásból - itt mozgókép. Más forrás (játék, manga, LN, anyanyelvű oldalak, újságok, stb) meg egyszerűen felrakja a lécet az írásrendszer miatt.
Amíg te eltengődtél 12 évet a közoktatásban kötelező angoltanulással (kettesért is "küzdeni" kell), kaptál némi alapokat, mint általános mondatszerkezet, alapvető nyelvtan, ragozások és a kivételes igék, némi szókincs. Na ezek épp elegek ahhoz, hogy el tudj indulni könnyen, ha fejleszteni akarod a nyelvtudásod.
Japán esetén ez a "kötelező" alapozás nincs meg és az a kényszer sincs az emberen, hogy angolul tudni nem extra, hanem alap. Be kell seggelni a táblákat (kana, ragozás), N3-as nyelvtanig kb, mindent és ismerkedni az N2-essel is (ott kezd eldurvulni a helyzet), minimum 500 kanji és vele 1500-2000 szó, ami jó esetben lefedi legalább a kyouiku-szett harmadát is* - ha ezek megvannak, lehet nekiállni lelkesen a szókincs és az írás-olvasás felturbózásának, lehet tartalmat fogyasztani (jegyzetelve), változatosság kedvéért japán rádióállomásokat meg híroldalakat olvasgatni.
ui.: telefon meg weboldalak átállítása se ér szart se addig, amíg le nem ülsz lekörlmölni, hogy mi mi a franc, mert ez nem angol vagy nétem, hogy felolvasod.
*ez a művelet amúgy egy hónap, de 2-3 hét alatt is teljesíthető, ha valaki elszánt.
-
Ducati916
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni itteni fórumozóktól itthon lehet e kapni anime ost cd-ket valahol? -
nonsen5e
addikt
válasz Ducati916 #39431 üzenetére
Ha lehet is, biztosan igencsak vérszegény lesz a kínálat.
CDJapan egészen olcsó, a szállítási díj is baráti, elég gyors, és van minden.
Ha csak az kell, hogy ne virágbolti legyen, és nem a fizikai cd a fontos, akkor meg itunes-ról lehet a CD-hez képest 10-ed áron venni a számokat.
Totheground: Hány óra vót?
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
válasz Mister_X #39430 üzenetére
Nem "eltengődtem", hanem 12 év alatt végig 5-ös voltam, elsőtől negyedikig pedig egyáltalán nem volt kötelező.
1991-1994 közötti időszakról beszélünk, az angol totálisan nem volt úgy a mindennapok része, mint manapság - és ennek ellenére mennyien nem tudnak englisül manapság, még alapfokon sem. Már csak abba belezavarodnék, ha magyarra lennék korlátozva, még ha csupán böngészés közben is - az infohegyek 95%-át ezzel alapból kizárva az életemből. No de kicsit elkanyarodtunk.Nem kell bemutatni a japán nyelv tanulását, nekem is volt benne részem úgy, hogy fizettem érte, nem is keveset. Más, mint az angol magadra szedésének folyamata, bizonyos szempontból - ahogy írtad- főleg az írás miatt. A most basicet nyilván be kell vágni - és gyakorlat alatt tartani -, de ott is áll, hogy sokkal könnyebben tanulsz úgy valamit, ha a kontextus valóban érdekel is; értsd pl. kedvenc mangát olvasol RAW-ban, nem Yamada-san lement a boltba hőseposzt. Vagy a telefonod hívásbeállítás menüjét akarod elérni, de a nyelvi beállítások helyét már elfelejtetted.
Csak erről volt szó, nem másról.Amíg nincs meg a hiragana + katakana (ez kényelmesen ~3-4 délután, nem egy nagy was ist das) és némi kanji alap (na ez már több ), a romaji is segít - a beszélt nyelvhez meg nem kell írás, így azt bőven lehet mozgóképből / zenéből / rádióból / hangoskönyvekből / jó esetben japán ismerőstől voicecom-on is csipegetni.
-
válasz Ducati916 #39431 üzenetére
Pl. cdjapan.co.jp, amazon.co.jp. Ezek a legegyszerűbbek.
Itthon szerintem nem nagyon, max. megrendelésre - és azt is japánból importálják, szóval lesz átfutási ideje. Meg némi felára ahhoz képest, mintha te magad rendelted volna meg.
-
válasz nonsen5e #39432 üzenetére
Vagy akár full ingyen szedni azt a FLAC-et.
Az eredeti CD (VHS / LD <3 / VCD / DVD / BD / bakelit / akármilyen fizikai hordozó) vásárlásának áhítatát abszolút elismerem és teljes vállszélességgel támogatom, ha az ember megteheti, de hogy iTunes-on fizessek egy fájlért akármennyit is..
Amúgy régóta nem használtam iTunes-t, mint playert. Még mindig nem tud FLAC-et meg <keybind> tekerést?
-
-
Írhatnék premisszákat meg használhatnék irodalmi ihletésű fogalmazási stílust (hexametrikusan, amolyan vitéz-módra - tényleg, ő hol van?), de az nem tükrözné az általános viszonyulásomat a dolgokhoz.
Néha szoktam ("szép")írogatni ezt-azt (eddigi visszajelzések alapján nem éppen a könnyen feldolgozható fajtából )) ), de a mindennapi érintkezések során jobban szeretem a megközelíthetőséget - ami az olvasatomban a karót nyelt státusz maximális purgálása. És a határtalan pajkosság.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Mister_X #39430 üzenetére
"1500-2000 szó (...)*ez a művelet amúgy egy hónap, de 2-3 hét alatt is teljesíthető, ha valaki elszánt."
Lehet, hogy a munka mellett csak nem vagyok elég elszánt, de ez nekem már németből sem megy
50 szóval Anki segítségével képes vagyok másfél órát úgy elszórakozni, hogy szerintem egy óra múlva az egész cucc kiesett[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
F34R
nagyúr
En mar csak arra lennek kivancsi engem mennyinek tippelnek
ownf4te-re visszaterve, az irasai szepen tukrozik azt, hogy nem egy 15-16 eves szemelyrol van szo, itt aki valamire is hasznalhato mondanivalot tud firkantani mind elmult 20 eves.
Rajta kivul meg Mister_X is hasonloan jokat tud hozzaszolni..... Totheground pedig arrol, hogy real-life mennyire jol tud alkalmazkodni Japanban.... nah meg persze az aktualis school-idol torteneseket is kovetiElnezest a tobbiektol akiket nem emlietettem meg, kizarolag szakmai a meglatasom
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Dennou Coil is hasonlo.
-
nonsen5e
addikt
válasz Synthwave #39437 üzenetére
Természetesen mindenki szed mindenhonnan mindent, de most nem ez volt a téma, és Mister_X bácsi is morcos lenne, ha megint az lenne a téma, hogy ki hány oldalon milyen überelite+ rangú és hány petabájt szídje van.
Dunno, iTunes lejátszásra egy selejt, soha nem is próbáltam arra használni.
Ismerek viszont olyat, aki (teljesen jogosan, és minden tiszteletem az övé), nem hajlandó nagyiparban zenét (meg minden más jót) lopni, viszont az egyes cd-k ára szállításostúl, mindenestűl meg elég borsos. Annak alternatívák az egyre elterjedtebb online multimédiatékák.[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
válasz nonsen5e #39445 üzenetére
Mér, ez volt téma?
Multimédiatéka?
Szerintem vicc bármi olyan digitálisért fizetni, ami létezik hard print. Pláne, ha csak "kölcsön" van.
Ez egy vélemény, nem több.Ha lesz rá pénz, úgyis megveszem fizikailag, akár movie, akár sorozat, akár zene - viszont amíg nincs, addig nem vergődöm aszkézissel.
Játékokat kivárom (úgysincs túl sok, ami érdekel - és azoknak a zöme is régi, szóval általában árban sem vészesek), na de hogy pl. csak azért ne hallgassak kiváló minőségben egy audio tracket, ami ráadásul egy olyan lemezen van, amin mondjuk 13 számból érdekel 2, mert nincs rá tízezrem (+napok / hetek szállítás)..Ennek ellenére meg lesz véve, ha a finanszírozás úgy alakul.
Kinek mi.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Tudtok ajánlani most vagy a közelmúltban futott animékből néhány jót? Az elmúlt évben az attack on titan s2 volt meg nemrég, nem nagyon néztem mást.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
bandiras2
senior tag
Drifters A HELLSING alkotógárdájától. Hentelés, vér, belek, [opening]
Joujo senki-Tanya the evil , a Pszicho loli ámokfutása [link]A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest