Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz Mister_X #24252 üzenetére

    Nekem a legrégebbi a '79-es Versailles no Bara eddig. A 40 részt 2 részletben néztem meg. Hoppá.

    Azon kívül a Macross-univerzum első darabja, a Choujikuu Yousai Macross 82-es sorozata, de ott is nagyon hamar belefeledkezdtem a vizuális megvalósításba, pikk-pakk elpörgött a 36 epizód. Utána meg megnéztem az összes többi Macross-t is, szóval lehet, hogy szar volt. :DDD
    Ott meg aztán jön az eyecandy is dögivel (kiv. Macross 7).

    Ilyen régebbiek közül volt még Maison Ikkoku '86-ból, a romantikus komédiák egyik igazi alapműve. Szintén epic, kötelező jelleggel örök darab, 96 rész volt-nincs. De hát Takahashi Rumiko, ugye.

    Vagy a Kimagure Orange Road '87-ből, az alap sorozat 48 részével. Szintén alapok alapja.

    De akár egy Akira vagy éppen egy Venus Senki movie is '88, ill. '89, ahogy az első Kidou Keisatsu Patlabor movie is '89 (majd '90-ben jöttek már OVA-k is). Ezekből még BD is van.

    '90-ből az eredeti Lodoss-tou Senki. (High) Fantasy esetében itt kezdődik az ABC és olyan eszetlen a karakterdesign, hogy magam alá piszktok a gyönyörtől.
    Szintén ebben az évben látott napvilágot a Cyber City Oedo 808, ami nem egy világmegváltó darab, mégis a cyberpunk egy igazi nagyöregje, kellemes vizuális körítésben.

    És akkor még csak innentől indul, amit úgy neveznek, hogy "az OVA-k aranykora."

    A lista még folytatódhatna, csak érzékeltetni akartam, hogy "régen" több nemesfém volt, mint mostanság. Elment az anime egy full eyecandy-kliséhegy-moe semmitmondásba és egyre ritkább a tényleg érdemleges alkotás; és még a karakterdesign-t is tucatoítják
    .
    Régen más jellegű volt az anime-élmény; "lelke" volt valahogy, nem csak a szereplőknek, de az akciónak is és az átlag karakterdesign is nyerőbb volt szerintem. Sajátos HANGULAT lett rajtad úrrá, miközben nézted.
    Manapság már nem olyan, 1-1 van csak, ami IGAZI atmoszférát teremt (pl. Kodomo no Jikan, Aa! Megami-sama!, Chobits, Love Hina, School Rumble, Fruits Basket - egy megmagyarázhatatlan, egyedi érzés kerít hatalmába, miközben nézed őket).

    Nem azt mondom, hogy 2000 után nem csináltak kiemelkedő darabokat, mert elég sok van azért ott is, de olyan 2010 táján elkezdett elszaladni a ló a rossz irányba.

    A kedvenc időszakom alapjáraton igazság szerint '92-'98 között.

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák