- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz Máté94 #19651 üzenetére
Igaz is, a szinkronhang a lényeg... de gondolom azért csak életkor szerint válogatják ott is a szinkronszínészeket.
Az OVA tehát egy új évad, ami a TV-ben nem.jelenik meg?
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Nova96
őstag
válasz Mister_X #19652 üzenetére
Nem, rosszul vetted le OVA=Speciális rész kicsit,
nagyonhülyén fordítva.Szinkronszínészek se számít, mert úgy tudják változtatni a hangjukat, hogy az ecchi és egyéb férfi főszereplőket nem egyszer nő szinkronizálja.
Igaz, mostanában annyira már nem , mivel van egy kisebb hype egy szinkronszínész után. -
Nova96
őstag
válasz Mister_X #19655 üzenetére
Nem, az film.
OVA általában 10-40 perc között mozog,
Az első kérdésre vissza térve, van amikor folytatás. Vagy kiegészítés, vagy fanservice érdekébe, vagy egy nem is a történetbe beletartozó rész(alternatív befejezés).
<10 perc alatt meg speciál azok csak vicces kis, történések a szereplőkkel.De, pár anime után már érteni fogod.
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz Mister_X #19648 üzenetére
Szvsz mindannyiunk járatosak vagyunk a J-Pop/J-Rock téren, hiszen mindannyian ezeket hallgatjuk a részek elején és végén. (Ha uncsi lesz akkor én személy szerint áttekerem/kihagyom, de volt olyan, amikor minden részt a sorozatból az utolsó másodpercéig végig néztem, mert jók a zenéi. Ilyen pl. a K-On! és a folytatása és a filmje és miegymás.
Nem intrónak hívjuk, hanem szakszóval OST -nek, és ezen belül Opening -nek (OP) (és Ending -nek (ED)), az ilyen oldalakon is így fogod megtalálni őket.
Az AnimeAddicts oldalon, ha kikeresed az anime ismertetőjét, akkor az Online tartalmak között megtalálhatod a zenét, általában fent van. Pl. A Mirai Nikki -hez elég sok zene van fent itten
Jelenleg elég sok zenét tartok pendrive-on az autóban és ezeket hallgatom.
Egy kis ízelítő:
itt
és ittAkkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Máté94
addikt
válasz unclefucka #19658 üzenetére
Mayoi Neko alatt gondolom nem szeretnéd, ha kihallatszana...
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
Ha az online tartalom letöltése gondot okozna, akkor szólj, segítünk.
(bár kétlem, hogy ez gond lenne)Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
Vagy ilyet:
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Máté94
addikt
válasz unclefucka #19661 üzenetére
Remélem eközben ilyen macskafül szerű hajad van, és így megmozdul... már csak a vicc kedvéért.
-
Nova96
őstag
válasz unclefucka #19661 üzenetére
-
unclefucka
senior tag
válasz Máté94 #19663 üzenetére
Az sajnos nincs, de dolgozom rajta...
Mellesleg, olyan marhaságokat tudnak az emberek hallgatni az autókban, miért pont ezeket ne lehetne "bömböltetni"?
A legújabb szerzeményem: Hatsune Miku - Kocchi Muite Baby. Ez most a TOP 1.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
Jelenleg 56 anime zene van a pendrive -on, és csak lassan bővül.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
unclefucka
senior tag
válasz Nova96 #19668 üzenetére
Így van, természetesen 56 db zenéről beszélhetünk.
De dolgozom a válogatáson, így nőhet a dolog.
Nyáron szerintem még dobok fel 10-et.
Egy kicsit azért finnyás vagyok, egy ideig hallgatom a gépen őket és, ha nem válik unalmassá az adott szám, akkor mehet az autóba.
Van minden más zene is az autóban, David Guetta -tól kezdve Kraftwerk -en át az István A Király -ig széles a paletta.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz Mister_X #19650 üzenetére
Ha tetszik a Mirai Nikki, akkor nagyon ajánlom a Higurashi no Naku Koro ni-t és a folytatását a Kai-t. Viszont ne említsd meg előtte, hogy ezt nézed, nehogy elspoilerezze, az nem lenne túl jó.
mod.: 20 éves átlagéletkort meg nehéz lesz találni egy animében, mert sok éve már hogy a világmegmentő tini hárem az alapfelállás, csak a ruha más mindig. Ehhez hozzá kell szokni sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz bozont #19670 üzenetére
Magyar sub van hozzá? Én már csak ilyen igénytelem vagyok.
mod: Olyan sincs, ahol detektívesdi van? Nekem leginkább a harmadik jött be, kár, hogy már a legelső epizódban kinyírták.
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
bozont
veterán
válasz Mister_X #19671 üzenetére
Van természetesen, itt az AA-n sokhoz van felirat, egy időbe én is onnan szedegettem, aztán belejöttem az angol nyelvbe,
-
alderaan_
csendes tag
válasz Mister_X #19650 üzenetére
Szia!
Most vettem észre az On és Kun olvasatra vonatkozó kérdésed. Ezek a japán kandzsik olvasatai, az On olvasat a 8. 10. századi kinai kiejtést alapul vevő, a japánok saját nyelvére átalakitott olvasat - akkor használják ha tövbb kandzsi áll egymás mellett. A Kun a kandzsi "japán olvasata", azaz a kandzsi jelentése alapján hozzárendelték az ugyanazt jelentő japán szót (tehát önmagában van jelentése), akkor használják amikor 1-1 kandzsi áll egyedül, illetve japán eredetű összetételekben. Viszont javaslom hogy keress egy nyelvkönyvet, mert csak kandzsi-tanulást nem lehet csinálni (vagyis lehet csak nem érdemes), szükség van nyelvtanra, a másik két abcre, valamint a szókincsre is ezek mellett.
Magyar nyelvkönyvek: Dekiru, Genki (ezek az újabbak), Jamadzsi Maszanori: Japán nyelvkönyv (20 évvel ezelőtti, teljesen jó, viszont nehéz). Angolul pedig rengeteg van.[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz Mister_X #19671 üzenetére
Ha detektívesdi kell, akkor Gosick. Nem egészen tudom, miért, de akármennyi animét néztem is meg azóta - jó, nem volt az olyan nagyon sok, de a jövőben is így lesz -, arra valahogy mindig nagyon emlékszem. Egyszerűen olyan kerek, és nagyon epic. Kár, hogy a nyomozós részek nem túl agymozgatóak, és a sherlockos logika valahogy háttérbe szorul a főszereplő lány "módszere" mellett, de végeredményben nem túl zavaró, el lehet fogadni, hogy az az ő módszere, ami, és kész. Bár itt is főként tinik szerepelnek, ez bocsánatos, mert itt nem csak fanservice miatt történik, hanem az alapkoncepció és a történet része.
Másik, amiben van nyomozósdi, és ami fate listáján tán nem is szerepel, de szerintem jó kis anime, csak eléggé underrated a néhány laposabb közbülső rész miatt, ám remek film lehetne belőle, az a Speed Grapher. A legjobb és legösszetettebb antagonista is ebben van, akit animében valaha láttam. Szintén epic. Ja, és a szereplők átlagéletkora bőven 20 fölött van.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Crystalheart #19674 üzenetére
+1 a Gosick-ra, az egyik kedvencem még mindig.
-
Mister_X
nagyúr
Kösz mindenkinek! Lesz mit nézni Ma vagy holnap befejezem a Mirai Nikkit, utána csemegézek.
-
veterán
válasz Crystalheart #19674 üzenetére
Gosick +1 kedvenc
Mondjuk ha gépen néznéd, 1080p-ben, akkor még a látvány is megcsapna[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Ijk
nagyúr
Gosickot támogatom én is.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Mister_X
nagyúr
Na, végignéztem ezt a Mirai Nikkit. Első tapasztalat: hát nagyon elcseszték szerintem a végét, úgy a huszonakárhányadik résztől (nem akarok spoilerezni). Második: nem egy szót azért már felismerek Meg tanultam is.
Fú, de annyit írnék...
-
veterán
válasz Crystalheart #19679 üzenetére
Ezen mindig meglepődök, ha ránézek, hogy milyen jól meg van rajzolva..
Everybody lies.
-
Crystalheart
őstag
válasz Crystalheart #19679 üzenetére
Ejjejj, a második kép nem müxik így.
-
Mister_X
nagyúr
Ez a Gosick nagyon jó
-
Mister_X
nagyúr
válasz Crystalheart #19690 üzenetére
De most dühös vagyok. Iskolai PC-n egy király webappal lementettem mp4-be az indavideo-s részeket (480p, pont jó). Először nem volt elég hely a telefonon, most meg fel sem ismeri a gép... sebaj, akkor majd megnézem itt. hetedik rész jön még csak. De nagyon profi sorozat
-
Mister_X
nagyúr
válasz Máté94 #19692 üzenetére
Lehet... de jó ez a webapp, mert csak egy ikon a böngészősáv mellett és bárhonnan kinyeri nekem a videót. Olyat is ami nincs AA-n Jól gondolom, hogy magyar honban ez a legjobb "magyarító" társulat, de sokszor kifogásolhatóak?
Csak nem gáz már ennyire a japán nyelv Mondjuk a Mirai Nikki nyelvezete már hallásra is egyszerűbb, mint a Gosické.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz Mister_X #19693 üzenetére
Pont ők nem kifogásolhatóak. A legjobbak, merem kijelenteni.
Még jó, hogy érhető, ilyen változatos szókinccsel,így nem nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nova96
őstag
válasz Máté94 #19697 üzenetére
Szerintem most a animesekai,dragonhall,totenkopf
( ez eddig is jó volt )is jó, na inkább úgy fogalmazok jobb mint az átlag, nehogy meglincseljenek itt.
De, itt is van félre fordítás, nem 1x, de ezzek szerintem bele fér.Amit meg R*cz csapata csinál érdekes, olyan változatosan fogalmaznak, hogy már zavar...pl. lolicon szót úgy körbe magyarázzák, mintha kötelező lenne. És sorolhatnám, de legalább néha jót röhögök a fordításain, mivel van amikor nagyon jól adja vissza. -
Crystalheart
őstag
válasz Máté94 #19697 üzenetére
Hát azért egy lektor mindre ráférne, mert olyan fogalmazványok fordulnak elő szinte az összesben, hogy az ember nem is a poénon röhög, hanem a mondaton. Dialógust formálni az íráson belül is valóságos kis tudomány, azoknak sem mindig megy jól, akik máskülönben szép leírásokat tudnak alkotni.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs