Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
A kernel forrásban (5.ös) ezek a módok vannak:
conservative ondemand userspace powersave performance schedutil
Mindet is lehetne aktívra választani, a config fájlban, és úgy buildelni.
Akkor elérhető lenne mind, és választhatnál amit akarsz. Kérdezd meg a nagymenőket, miértcsak kettő van a CE kernelben.Amúgy nálam x2-n ha már fut a kodi, maxon megy az egész bót ondemand alatt.
root@CoreELEC-X96:~# cat /sys/devices/system/cpu/cpufreq/policy0/cpuinfo_cur_freq
1800000Alig van terhelés pedig, üresjárat, lejátszás nuku.
Kodit leállítva lemegy szépen.root@CoreELEC-X96:~# cat /sys/devices/system/cpu/cpufreq/policy0/cpuinfo_cur_freq
666666Előzők nem így viselkedtek.
-
Csicsóka
őstag
Nem kopna el az újuk nagyon, ha a kernel konfigban yes-re állítanák az összes elérhető variációt. És már nem is lenne miről beszélni.
A userspace is megérne egy próbát.CONFIG_CPU_FREQ_GOV_PERFORMANCE=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_POWERSAVE=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_USERSPACE=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_ONDEMAND=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_CONSERVATIVE=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_SCHEDUTIL=y[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Annyi haladás már ugye történt, hogy az Ondemand lett az alapértelmezett, eddig meg csak a performance volt. Meglátjuk, hogy miként fog változni. A kernelnél is megy a foltozgatás. Elvileg mától az X3-asokon és a többi boxon is jó az analóg audio kimenet. Nem tudom, hogy így van-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Készült az X3 4G/1Gbit-hez egy új dtb, elvileg alacsonybb hőfokon megy a lejátszás, ha tudod akkor próbáld ki, innen letöltheted.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
Ami olcsó és tényleg nagyon jó => Ugreen 2.0 kábel
-
kovakovi77
tag
A95X MAX-on lőttem ezt be. Többek közt 90%-ban csak torrent seed megy, így felesleges a pörgés. 10-13 fokkal kissebb így a hőmérséklet.
Film lejátszásban sem látok akadozást, bár 4k-val nem teszteltem. Hordozós box, emiatt wifivel van a kapcsolat. Végre ehez sem kell már +wifi stick, most majd annak nézek utánna miért kell ennyi cpu idő a wifi modulnak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A mai frissítésnél egy picit javult az "ondemand" kezelése, pár fokkal hűvösebb, legalábbis S922X esetén, + infónak szántam. Amúgy már Kodi 18.6.
-
nagyúr
-
blakey
titán
A Horizon GO jól megy az Airen.
-
blakey
titán
Nem foglalkozom azzal, hogy rootolt vagy sem, megy vagy sem, ennyi érdekel. X96 Air-en megy a Horizon GO, mindig és minden boxon kipróbálom, eddig nem volt olyanom amin ne ment volna.
-
nagyúr
-
nagyúr
Azért mert úgy állítottad be hogy olyan BOX ot nem szabad megvenni ami ROOT.olt gyárilag, és csak olyat szabad venni amin nincs root mert azon megy csak minden!
De ez egy hülyegyerek is 3 kattintás hogy leszedje a root.ot, szóval ezt nem kell NEGATÍVUMKÉNT felhozni!
És diploma sem kell hozzá hogy megtudja bárki csinálni, le lett írva mivel és hogyan, ha meg valaki ennyire béna hogy ne tudja használni a keresőt, annak nem való ilyen BOX, sőt semmilyen![ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
-
ORCA58
addikt
Köszi. A LED csak azért érdekelt, mert jó lett volna, ha látni lehetne a lekapcsolt állapotot a kütyün is. Az egyik a lányomé lesz majd, és gyanítom, nekik a droid is megfelel, sőt kel is, mert az unoka, ha jól viselkedik néha játszhatna rajta. Majd meglátjuk.
Ők főleg online filmet néznének, és az LG TV-n csak böngészőn keresztül tudnak, már ha hajlandó működni rajta. A Netflix és a Youtube ami jól használható.kenand
A távja elég jól működik, és akkor is bekapcsol, ha a teteje felől próbálom. Lehet függőlegesen lesz akkor el helyezve, így nem süti ki az ember szemét, és nem is kell leragasztani. -
nfsu17
veterán
Félreértetted. VAN LED, android alatt még pirosan világított kikapcsolva, ezzel megvilágítva azt a mintát, ami a box tetejére van feste. Mióta CE van fent, azóta egyszer sem láttam a LED fényét...ha így adod nekem oda elsőre CE-vel, akkor meg nem mondanám, hogy ebben van LED. Ezt akartam mondani...és hogy miért? Hátha vkinek ez fontos szempont, hogy NE legyen mondjuk LED és akkor nem kell semmit ragasztgatni
-
cof
veterán
Egy régi 1/8-as S905 vas giga lannal... Hol lehet még ilyen vashoz hozzá jutni, de komolyan?
Teljesen jó rá a CE, én a 9.2.0-t tenném rá belsőre, ext4 nem hiszem, hogy sokat dobna rajta, én is ilyen vasat hajtok, és nincs gondom a sebességgel.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
nfsu17
veterán
https://github.com/jdf76/plugin.video.youtube/wiki/Personal-API-Keys
"elvileg a Youtube API key-t is be lehet írni ami sokaknak megkönnyítené a YT beüzemelését. ( erről ha lenne időm írnék útmutatót, de az még várat magára)"
Gyakorlatilag is, kár ezt tovább ragozni, elég jól le van írva.
Enable the api configuration page, to enable this go to the Settings - API and enable Enable API configuration page
You should then be able to update your keys by visiting http://<IP of Kodi device>:<port>/api
The port used is Settings - HTTP Server - Port which by default is 50152
pl: 192.168.5.26:50152/api
Feljön egy ablak, ahova be kell másolni a 3 kapott kódot.
"API KEY HERE",
"CLIENT ID HERE",
"CLIENT SECRET HERE"
Mentés.
Ennél vannak sokkal nehezebb és fontosabb dolgok is CE-ben/Kodiban, amiről tényleg lehetne szájbarágós leírást írni, ha már vki akar dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
stifi82
aktív tag
Úgy tudtam össze hozni hogy az első telepítéskor kihúztam a LAN kábelt és a wifire felcsatlakozott így volt internet és a leírtak alapján meg is csináltam szépen mindent. Plexet fel is tudtam tenni meg a laptopot is elérem servioval minden ment.
Újra indítottam azóta megint nincs hálózat se wifi se vezetékes. Ilyenkor mi van? (a routerban villog a lanja amivel x96max csatlakozik. Elvileg gigabites lan-ja van a leírás úgy szól meg azért is vettem azt. Vagy cseréljem ki az átírt fájlt a 100asra?
[link] 64/4 az enyém. -
ginola
addikt
-
blakey
titán
Volt téma, onnan tudom, hogy javították, de én nem teszteltem, ki kell próbálni. az biztos, hogy sokminden javítva lett 9.2.1 óta.
-
-szabi-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- Eladó pcm
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest