- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztomi1981
tag
Sziasztok, vennék egy jól használható olcsóbb fajta lejátszót, gondoltam hozzáolvasok itt de eléggé developer szinten megy a téma úgy látom. Ha csak szeretnék egy jól használható 912-es készüléket, ami esetleg 4k-it is visz meg gigabites portja van, a mecool vagy tanix jöhet szóva, úgy látom, de sokféle van és az összefoglalóban meg nagyon kevés típus van ajánlva.
Tudtok segíteni mik a best buyok?köszi
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sberci #65897 üzenetére
Első találat gugliból (csak mert kérdezem): -> [link] Itt az írja, ill. direkt kiemeli amikor szó van róla, hogy az olvasás még oké ezekkel az EXT4-es 3rd. party szoftverekkel Windows-on, de az írásról úgy ír, mintha az már egy veszélyesebb dolog lenne (mint az NTFS CE alatt), így írja is, hogy külön örül, ha egy programban van csak read only beállítás. ???
Mert ha netán én is az EXT4-et fogom majd javasolni a bizonyos rokonomnak, akkor legyek már tisztában ennek a veszélyeivel is, mert ő Windows-on is mindenképp használná majd a winyót (valamilyen formában).
(#65900) Dare2Live: Csak azt tudom mondani, hogy akkor mit ne vegyél semmiképp: Microsoft All-in-One: Jobb a bill.-zete, de tapipadja rosszabb, mint a K400-nak.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz sztomi1981 #65901 üzenetére
Tanix TX9s Gearbest 25 USD, gigabites LAN, de nincs SPDIF, BT és 5 GHz wifi (de nekem sem kellettek ezek) ugyan van régi -nem HDMI-s erősítőm, de oda van másik boxom
-
csubyy
tag
válasz sztomi1981 #65901 üzenetére
CE vagy dual rendszerre: [link]
(Kenand megelőzött, ezért csak ráerősítek.)[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz sztomi1981 #65905 üzenetére
CoreEleccel igen, 1080p-ig (szoftveres kódolással) Ha android alatt akarsz Netflixet/HBO GO--t Mi Box jön szóba (jóval drágábban) és csak wifin vagy USB-LAN adapterrel
-
sztomi1981
tag
ez érdekes, ezek szerint android TV (mecool)-al sem jobb a streaming vagy sima hardveres kódolással?
-
Csati7100
csendes tag
válasz DJGABI #65879 üzenetére
Most ment el a kedvem az egésztől. (Egy időre)
Mindent úgy csináltam, ahogy írtátok.
"kenand" által ajánlott fájlt ( CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.1-Generic.img.gz) töltöttem le. Kibontás, átmásolás, átnevezés, resetes indítás, ahogy az ismertetőben le van írva.Eredmény ugyanaz. Egy kis, néhány sorból álló menübe jutok.
Itt kínomban minden menüpontot kipróbáltam. Hülye fejjel az adatok kisöprését is.
Alig tudtam maghát a tv-boxot újra feléleszteni.Egyébként CoreELEC nélkül a Kodi szuper módon működik. Azt nyújtja, amire eredetileg gondoltam: filmek nézése (szinkron, vagy eredeti nyelven, vagy magyar felirattal).
A kép élessége is megfelelő. Vezetékes internet-router kapcsolat 80-95 Mbps -el.
A TV max. felbontása 1920x1080Konkrétan miért favorizáljátok a CoreELEC v. LibreELEC programokat, mit nyújt pluszban?
-
kenand
veterán
válasz sztomi1981 #65907 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy a HBO Go és a netflix csak néhány "brand" gyártó termékét fogadja el. És csak ott engedélyezi a HW codecet.
Sőt mostanában a HBO azt is kitalálta, hogy nem engedi a LAN kapcsolatot.De CoreEleccel jól működnek, elég erősek a SOC-ok hogy 720p/1080p-ig menjenek, én is így használom őket,
valószínűleg androidos KODIi alatt is mennek a pluginok, de jobb a CoreElec(#65908) Csati7100
Azért favorizáljuk, mert nem kell erőforrás pazarló Android réteg a Kodi alá, CoreElec alatt flottabbul megy.
Nálad nem tudom mi a gond, nézd meg egy USB driveról nem tudod-e feltenni?
Általában könnyen felmegy CoreElec a megfelelő dtb-vel.[ Szerkesztve ]
-
Csati7100
csendes tag
válasz DJGABI #65879 üzenetére
Most ment el a kedvem az egésztől (Egy időre)
Mindent úgy csináltam, ahogy írtátok.
"kenand" által javasolt fájlt töltöttem le. (CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.1-Generic.img.gz)
Kibontás, kiírás, átmásolás, átnevezés, resetes indítás, ahogy az ismertetőben le van írva.Egy néhány soros menübe jutottam, az SD kártyás installálást választva ismét a régi elakadás.
Visszakecmeregve a menüsorokhoz, kínomban minden lehetséges elágazást kipróbáltam, sajnos még az adatok kisöprését is. (Nem kellett volna). Alig tudtam újra feléleszteni a TV boxot.Amit eredetileg vártam, azt a Kodi CoreELEC nélkül is szuper módon hozza:
rengeteg film (ingyen) szinkronizált, vagy magyar felirattal, vagy eredeti hanggal.A képminőséggel is meg vagyok elégedve (TV felbontása: 1920x1080). A TV box és router között vezetéken jön a jel 80-90 Mbps sebességgel. A szolgáltató által max. 100 Mbps-t biztosít. Idáig még nem akadozott.
Egyébként miért favorizáljátok a CoreELEC vagy LibreELEC programot, mit nyújt pluszban?
-
kenand
veterán
válasz DJGABI #65912 üzenetére
Általában 5 perc alatt feltehető a CoreElec, sokkal gyorsabban indul, nem kell Androidot pluszban állítgatni, nekem minden boxon CoreElec fut, egyedül a feleségem, használja dual bootban mert a HBO Go-t Androidon szokta meg és nem akarja másképp megtanulni......(Egy régebbi HBo Go és még engedi a LAN kapcsolatot)
(#65913) Csati7100
SD helyett USB drivera írd ki az imaget, és arról bootolj, az SD-t vedd ki
[ Szerkesztve ]
-
Csati7100
csendes tag
BOX: Beelink GTmini-A
SD kártya. Kingstone Micro SD 8GB
dtb: g12a_s905x2_4g_1gbit.dtb
Kiíró program: LibreELEC.USB-SD.Creator.Win32Ui: Az előző hozzászólás azért dupla, mert az első olyan soká jelent meg, hogy azt hittem, hogy elkallódott. Megírtam még egyszer, erre az első is megjelent. BOCSI
-
-
Beni2360
félisten
válasz Csati7100 #65908 üzenetére
Kibontás, átmásolás, átnevezés, resetes indítás, ahogy az ismertetőben le van írva. - kibontás után így kellene kiírni. videó.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
válasz DJGABI #65865 üzenetére
Igen, arról beszélek [link].
Ha nem kell X, akkor nem hiszem hogy hozott újat. Van benne dtb S905-912 vashoz is, és X3-hoz is. Z6+-on (912) próbáltam, de az X ott addig ment, hogy elindult az asztal, de rá is fagyott az egér egyből, és onnantól csak táp kitépés lehetett, teljes fagyás. -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
megjött az X96 Max Plus 4/32 médialejátszóm.
Türelmesen, alaposan végigolvastam a bevezető minden pontját, hogy kellőképpen felkészült legyek a CoreELEC-re történő váltással kapcsolatban.
Nos, már az elején megakadtam. Ha a CoreELEC oldalán a Stable verzióra kattintok, felajánlja, hogy milyen médialejátszóm van.
Már ott sincs ilyen lehetőség, csak a "sima" X96osok, ha ebből kiválasztok egyet, akkor meg ugye a Ram/Variant nem stimmel (max 2Gb).
Melyiket kellene használnom?
Remélem a továbbiak könnyebben mennek, mert ha már az elején ilyen akadályokba futok, ajajj... -
-
DoItYourself
Topikgazda
Tenném föl a csmc-re az hbo go eu addon-t zip-ből. Miután letölti, kicsomagolja a widevine-t, utána cryptodome függőség miatt leáll. Némi kereséssel ezt találtam:
sudo apt install python-pip
sudo pip install pycryptodomexCsinálhatom?
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #65902 üzenetére
Erre valaki valami konkrétat? (Az a gyanúm, hogy itt az a baj, hogy vagy Linux (CE) guruk vannak, vagy akink inkább a Win-hez értenének, de a kettő együtt valahogy kizáró tényező...)
-
cof
veterán
válasz SunMount3r #65939 üzenetére
Én exFAT-al használtam egy darabig. Ezt ugye mind kettő rendszer ismeri. Aztán nem variáltam, mert Windows alól meg elérem SMB-n ha akartam rá másolni, így tértem át EXT3-ra (EXT4-et nem tudta a partícionáló prgram). De jobb egy külön HDD-t venni, ha másra kell.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
junkpod
veterán
Az új játékszerem egy X3-as. Gondoltam felprogramozom a távirányító gombokat, a Kodi leállítása után a dmesg listás egyfolytában ezzel van tele:
cectx ff80023c.aocec: wrong rx message of bad follower:8Ez mitől lehet?
Box's don't touch!
-
kenand
veterán
válasz DoItYourself #65937 üzenetére
Szerintem gondot nem okozna, csak nem fog így menni..... CoreElecre csak Etware van, nem Debian alapú teljes Linux
Le lehet venni a pip-et (Synologyn szoktam telepíteni a Xiaomi BTs hőmérők miatt)
Plugin honlapon erre írja:
"On OSMC/Raspbian/Debian"wget https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py
python get-pip.pyDE -én még nem próbáltam- fogalmam sincs elérhető-e CoreElecre python...
CoreElec alatt soha sem kérte még a HBO GO plugin
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz kenand #65868 üzenetére
Na azt sem ismerem! Mivel nem olyan fontos hanyagolom.
Ma valamiért nem megy egy csomó Youtube videó, ami néhány nappal ezelőtt még ment. Semelyik Kodin se Windows se Android se CoreElec alatt. Nem mintha értenék hozzá, de meg akartam nézni a hiba log fájlt,de a CE-n nem találom. Azt hol lehet megtalálni? Androidin megtaláltam, de itt sokkal kevesebb könyvtárat és fájl látok.DJGABI
A Netflix miatt tettem fel a CE-t. Kíváncsiságból megnéztem, mennyire pörög azonos film esetén a proci Android és CE alatt.
CE-n közel 30-35%-a csak az androidosnak.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz SunMount3r #65939 üzenetére
Ne haragudj, ez még mindig az a problémád, hogy mire formázzad az ismerősöd boxra kötött hdd-jét? Kaptál már rá 48 választ, kellőképpen körül lett járva a téma. Vagy nagyon unatkozol, és floodolod vele a topikot, mint anno a youtube-os kérdéseiddel?
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
kenand
veterán
válasz DoItYourself #65945 üzenetére
Ok ott mehet
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest