- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
nekem az volt a baj, hogy a tv távirányítónak az IR kódjai tárolva voltak benne (valószínűleg egy másik boxnak a távja ugyanezeket az IR kódokat tartalmazta), így nem CEC-en keresztül kommunikált, hanem közvetlenül a box vette az IR jelet. persze nálam is össze-vissza voltak a gombok és a funkciók. végül úgy oldottam meg, hogy - bár ment OOB a gyári táv - de legyártottam hozzá a map fájlt, így a többi előre definiált IR kódot nem töltötte be, így nem vette a tv távjának a jelét sem, csak CEC-en.
itt van a leírás. -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #46866 üzenetére
Hmmm? S905x-es valami esetleg (ebben még mindig jobban bíznék)?
-
Beni2360
félisten
-
blakey
titán
válasz -szabi- #46950 üzenetére
Vorke Z6 Plust rendeltem, remélem jövőhét elején/közepén megjön.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-szabi-
őstag
válasz SunMount3r #46957 üzenetére
Fentebb ajánlották, mivel most igen kedvező az ára.
Valóban ennyiért ilyen paraméterekkel nem találni másikat.
Viszont tapasztalat eddig nem sok van.(#46958) Stewe Dragon
Elbeszélünk egymás mellett én a távirányítóról mondtam.(#46959) csubyy
Agyalok rajta, de ....., most vettem Tanix TX3-at és a kérdés kell még egy!?
Illetve a távirányító hiánya CE alatt, mivel m8s II-t sem tudtam megcsinálni, más által készítettet használtam.(#46960) blakey
Hiába elég sokféle box van, erről most olvasok először.
Tetszik, hogy van rajta óra, de ez TX3-n is tetszett.Jah még egy szösszenet TX3 témában.
Képtelen folyamatosan játszani 4k@30Hz videót.
Miközben m8s II simán viszi.
Szóval elég gyengécske hiába írják, hogy ezt még tudja.üdv
szabi -
zavatar
csendes tag
Köszi a tippet. Gyanakodom én is a tápegységre. Másik tápegység kipróbálása tekintetében az a gondom, hogy a készüléken lévő tápcsati aljazat nem USB hanem kis kerek DC dugó. Van a készüléken két USB aljzat de azt nem tudom, hogy ezen keresztül is megtáplálható -e készülék. Tartók tőle, hogy nem. 2A-es teló töltő fejem az van, de olyan kábelem nincs ami usb-DC dugó. Valami ilyesmi kellene nekem...
-
Csicsóka
őstag
válasz kenand #46964 üzenetére
Kell lennie, nélküle eddig sem működött volna.
CoreELEC-t95m:~ # ls -a .kodi/
. .. addons cdm media system temp userdata
CoreELEC-t95m:~ # ls -a .kodi/cdm/
.
..
EDEF8BA9-79D6-4ACE-A3C8-27DCD51D21ED.challenge
EDEF8BA9-79D6-4ACE-A3C8-27DCD51D21ED.init
EDEF8BA9-79D6-4ACE-A3C8-27DCD51D21ED.response
libwidevinecdm.so
widevineEsetleg hozd létre, és másold bele a libwidevinecdm.so-t
mkdir .kodi/cdm
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz kenand #46966 üzenetére
Ez érdekes, hisz nálam egyik vason sem volt soha 2.0.8, és még is megy gond nélkül. Nézd meg nálad mi van, mert a packages-ben benne van, minden korábban települt addon.
Itt ez van:
CoreELEC-t95m:~ # ls .kodi/addons/packages/
game.controller.default-1.0.6.zip
game.controller.default-1.0.8.zip
inputstream.adaptive-2.2.27.0.zip
inputstream.adaptive-2.3.3.0.zip
inputstream.adaptive-2.3.6.0.zip
....Lehet nem ártana törölni a .kodi/addons/inputstream.adaptive és a .kodi/userdata/addon_data/inputstream.adaptive könyvtárakat, majd megint neki futni az egésznek.
Esetleg a kodi/addons/packages/-ből is lehet alacsonyabb verziószámút, telepítés zip-ből metódussal feltenni. -
blakey
titán
válasz -szabi- #46961 üzenetére
Elvileg ez is egy Tanix, ha minden igaz alapból menni fog a táv CE alatt, az óra fő szempont volt, mert nekem is bejön. Szeretem ha mutatja a lejátszási időt. Lehet, hogy ez lesz az utolsó Amlogic box amit kipróbálok, hacsak az új SoC-ok nem lesznek támogatottak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
darvinya
titán
Hát elég érdekes.
Már utolsó lehetőségként kérdeztem, hol lehet ilyen menü, mert már mindent felturtam érte a rendszert.
Kb. 6 óra után jön elő, mikor nincs csatorna váltás, stb.
Valójában nem lenne rossz, csak app-ot fagyasztodik és következő indításkor szenvedés mire újraindítható az app.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Ha jól értelmezem az összefoglalót, akkor van lehetőség a CE belső fájlrendszerét is elérni PC-ről.
Az advancedsettings fájl így érdemes létrehozni, vagy hogyha a kártya a Win-hez van csatlakoztatva. Egyáltalán látható ez a fájlrendszer a Winen?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
vargalex
Topikgazda
-
Agostino
addikt
válasz ztsoft #46867 üzenetére
hello
nem voltam gépközelben a hétvégén. a helyzet az, hogy fogalmam sincsen mivel lehet ezeket a videókat megvagdosni, de [itt] a link, az egész csak valami 1 GB szóval nem vészes. nekem ettől teljesen lehalt a player.
#46968 - blakey: megy a távja ce alatt, semmit sem piszkáltam rajta. teljesen out of the box szinte az egész, egyedül a kijelzővel kellett minimálisan matatnom, hogy ne csak boot legyen rajta, de ha én meg tudtam ugrani, akkor kb. bárki más is : )
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
vargalex
Topikgazda
-
darvinya
titán
válasz ekrisztian #46975 üzenetére
Ezt nem app csinálja, hanem rendszer.
Ha nem indítok el semmilyen app-ot, akkor is lesz automatikus leállítás kb. 6 óra múlva.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kmarci25
veterán
válasz Dolphine #46974 üzenetére
SMB megosztáson pl. win alól eléred a CE fájlrendszerét, a korábban (LE alatt) rejtett mappákat is, így nem kell ezzel mókolni. Ha kiveszed a kártyát, és azt próbálod win alól elérni, az tényleg nem szerencsés, ahogy vargalex is írta.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
ztsoft
őstag
válasz kenand #46966 üzenetére
Szia!
Igaz, nekem a Youtube hisztizett a verziószám miatt, de hátha megoldja Neked is. Telepíteni kellett az InputStream Helper-t, így már nem számított, hogy más volt a verziószám. Ezt pedig a Youtube beállításaiból tudod telepíteni, MPEG-DASH->InputStream Helper telepítése (alul).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
sticky35
tag
válasz ztsoft #46982 üzenetére
Nekem is hasonló problémám van:
CE 8.98.4.2, telepítve van az Inputstream adaptive, de mégsincs widevine, HBO GO nem indítja el a lejátszást:
11:24:20.936 T:2982138672 NOTICE: Creating InputStream
11:24:20.961 T:2982138672 ERROR: GetDirectory - Error getting /usr/lib/kodi/addons/inputstream.adaptive/
11:24:21.466 T:2982138672 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Unable to load widevine shared library (/storage/.kodi/cdm/widevine/libwidevinecdm.so)
11:24:21.466 T:2982138672 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: OpenDRMSystem failed
11:24:21.468 T:2982138672 ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening
CoreELEC:/usr/lib/kodi/addons # ls -l /usr/lib/kodi/addons/
total 0
drwxr-sr-x 2 root root 116 Oct 29 22:40 peripheral.joystick
CoreELEC:/usr/lib/kodi/addons #
CoreELEC:/usr/lib/kodi/addons # ls -l ~/.kodi/cdm/widevine/
total 1
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Nov 19 10:08 68747470733A2F2F6C69632E64726D746F6461792E636F6D
CoreELEC:/usr/lib/kodi/addons #Újrainstalláltam az Inputstream adaptive-ot, feltettem másik verziót, futtattam nmacleod.com scriptet, de nem segített, nincs meg a widevine lib.
Van esetleg valakinek ötlete mi lehet a probléma?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz sticky35 #46983 üzenetére
11:24:21.466 T:2982138672 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Unable to load widevine shared library (/storage/.kodi/cdm/widevine/libwidevinecdm.so)
, libwidevinecdm.so-t kell bemásolnod /storage/.kodi/cdm mappába.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ztsoft
őstag
válasz Agostino #46978 üzenetére
Szia!
Leszedtem a videót. Nos, LE 8.2.2.3 alatt nézhetetlen, diavetítés, ráadásul 6 - 7 másodpercenként megáll a kép és a hang 1 másodpercre. A CE 11.16.-ai Nightly-val sem jobb a helyzet. Érdekes, a megállásokkor a CPU felugrik a 30 %-ról 44 %-ra, látszólag a cache nem fogy el, de az előtöltés felirat mindig megjelenik.
Nem is értem, mert a jellyfish 400 Mb/s-es 4K demó akadás nélkül megy, így a hálózati sebesség nem lehet akadály, ráadásul ez a videó csak 4764 Kb/s-es.
Lehet a videó kódolásával nem kerek valami. Semmi nem indokolja a megállásokat, sem a CPU terhelése, sem a hálózati sebesség, sem a RAM fogyasztás. Sajnos az öreg laptopom sem birkózik már meg ezzel a kódolással (100 %-os CPU terhelés), így még ott sem tudom megnézni.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
mexel
veterán
válasz Dolphine #46974 üzenetére
Nem kell annyira leírni a ringyózt , azért mindenre van ott is megoldás még komolyabb dolgokhoz is, nem csak linux létezik ilyesmire
( tény hogy sok minden ott egyszerűbb droid és LE/CE mókoláshoz) de egyszerű feladatokhoz mindegy mit használ az emberfia. pl ilyen .storage és más eléréshez-másolgatáshoz ott a WinSCP és egyszerűen elérhető a rendszer, írható ami kell stb.
Szerintem ez a legegyszerűbb és legátláthatóbb módszer Win felhasználók számára. ( akinek több kell meg úgyis kénytelen más eszközökhöz is nyúlni - sok más eszköz is van win alatt is, én a legegyszerűbbet próbálom javasolni win usereknek)
A Winscp egy párhuzamos ssh támogatással igen jól hasznmálható sok mindenre.[ Szerkesztve ]
-
-
kenand
veterán
Rájöttem azért nincs CDM mappám, mivel a korábban működő script (HBO Go pluginnál írák)
nem fut le rendesen CoreElec alattcurl -Ls http://nmacleod.com/public/libreelec/getwidevine.sh | bash
-
Agostino
addikt
válasz ztsoft #46987 üzenetére
szia
köszi a szemrevételezést : ) egyébként a [720] esetén sem sokkal jobb a helyzet, az is akad és nézhetetlen. de mondjuk tényleg minimális utánajárással találtam másik, hagyományosabb változatú forrást, azt kacagva viszi.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
vargalex
Topikgazda
válasz kenand #46990 üzenetére
De, lefut a script rendesen, hiszen annyira módosították, hogy ezt kiírja (konzolra) és kilép:
"*** THIS SCRIPT IS OBSOLETE ***
Any guide recommending the use of this script is out of date.
The widevine library should now be installed (and updated) by
script.module.inpustreamhelper.
script.module.inputstreamhelper will be installed automatically as a dependency
when installing video addons (Netflix etc.) from a suitable repository.
Contact the video add-on author if the video add-on does not support
script.module.inputstreamhelper."Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz kmarci25 #46994 üzenetére
Én még soha nem használtam, de a forrását elnézve platformtól és operációs rendszertől függően megpróbálja letölteni és a megfelelő helyre másolni pl. a drm lejátszáshoz szükséges binárisokat. ARM esetében pl. ChromeOS recovery image-t tölt le, csomagolja ki és másolja ki belőle a libwidevinecdm.so-t.
Alex
-
-
Mcleod
tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek Windows 7 drivere ehhez :[link]
Megnézném, hogy mégis hány Mb lehet, mert szerintem inkább 10, mint 1000... Ment is a dispute!Csak egy maradhat!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest