-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz szabi__memo #34447 üzenetére
Most készül az rc2.img várd meg. Kisebbre vettem az img méretet, mert erősen szórnak a 2 gigás SD-k. Más is volt ebben a cipőben.
Ez már biztosan felfér. Ebben az eddig felmerült hibák is javítva vannak. Hamarosan feltöltöm. -
blakey
titán
válasz djnice #34435 üzenetére
FYI: MrMC 3.5.0-ban belekerült a Yadif2X meg a half is. tvOS-sen, máshol nem néztem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz headhunter #34446 üzenetére
Nálam ezek semelyik boxon nem nagyon mennek akadásmentesen teljesen. Ez normális?
-
blakey
titán
válasz szabi__memo #34454 üzenetére
Igen de nem Androidon, lövésem sincs, hogy ott mire képes, tvOS-sen a legjobb és mindent visz, nem foglalkozom a pontszámokkal, saját magam tesztelem, de nem ide való téma, nem Amlogicra fejlesztet hanem Apple TV-re, elsősorban.
(#34455) mexel
A h264 10 bit nem egy szokványos, sztenderd kódolás. Nem csak az Amlogic hanem sok más lejátszó is elvérzik.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csicsóka
őstag
Elkészült az rc2 változat az OSMC-ből.
Az rc1 tesztelésekor felszínre került problémák mind javításra kerültek.
Az image méretét 1.7 GB-ra csökkentettem, így biztos hogy felmegy 2 gigás SD-re.
Ez még mindig nem kész változat, több megoldandó van még hátra, pld. rootfs átméretezése a teljes szabad helyre, eMMC-re telepítő szkript írása.SSH-n elélhető.
user: osmc
passwd: oscmsudo van.
SMB-n a /home/osmc könytárt megosztja, jelszó: osmc
[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
válasz Csicsóka #34457 üzenetére
Próbáltam 2 és 64 gigás kártyán is, fel is megy, ellenben a boot partíciót nem tudja felcsatolni windows alá, pedig fat; így nem tudok dtb-t cserélni
Bootba bele is fagy.(Viszont nem tudom egyértelműen az image hibájának írni, mert most valami nem kerek a hálózatomban - annyira szeretem a Win10 napi meglepetéseit, hogy csak na! )
[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
válasz szabi__memo #34462 üzenetére
Azért nem tudom egyértelműen az rc2-nek tulajdonítani, mert - egy eldaszás miatt - újraírtam az rc1-t és az se megy. Már két órája szívok azzal - nem tudom miért :S
-
darvinya
titán
Azt nem.értem 10bit-es filmek, csak HDR+ filmeknél van haszna, összes többinél 8bit-es is lefedi színteret.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
ttt
senior tag
válasz szabi__memo #34465 üzenetére
Azt hiszem nekem is, már nincs rá több időm.
De Csicsókának köszönet!
-
Timyyy
őstag
Üdv!
Ez a boxom, pár hete van meg, de már kezdődnek a gondok. YT hd videók lejátszásával alapból nincs gond, de ha élő közvetítést néznék rajta, akkor ilyen 360p-s a felbontás max, mintha jó pár évtizedet visszarepültem volna az időben... nézhetetlen, feliratok nem olvashatók a videón. Már a 2. élő közvetítést nézném yt-n, de ilyen minőségben nem lehet, pixelharc az egész.
Mi ennek az oka és orvosolható egyáltalán?
Betöltöm ugyanazt a streamet gépen, a servustv honlapján pl, és a boxon is böngészőben, az asztali gépen van HD gomb a videón, a boxon nincs. Így is nézhetetlen, nem csak yt-n...
Ez volt az egyik oka annak hogy boxot vettem, mert sok jégkorong meccs csak online nézhető, erre nem vagyok beljebb, görnyedhetek így is a gép előtt.Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
blakey
titán
válasz darvinya #34464 üzenetére
Ha nem érted akkor kérdezed? 10 bitnek van haszna ugyanis az átmenetek (verlauf) szebbek, 12 bitnek már nincs különösebb haszna. Ha lehet akkor a lejátszókat 444 10 bitre állítom.
-
headhunter
addikt
válasz blakey #34449 üzenetére
Japán anime rip készítők vannak rákattanva a Hi10P-re. (x265 10bit miért nem jó nekik... )
"TV Box"-ok közül akkor maradt kettő vagy egy mini pc a lejátszásra. (1080p)
"...You need a Apple TV 4K, NVIDIA Shield or Intel I series machine that has a decent CPU package to do 1080p Anime CPU software decoding and playback..."
-
blakey
titán
válasz darvinya #34471 üzenetére
Kb.5-6 éve a legtöbb készülék képes a 1080p 10 bitre de még a 12 bitre is. Simán megjeleníti, nagyon sok tv-vel volt dolgom. Mielőtt tovább boncolgatnád, nem ugyanaz mint a 10 bites panelekkel ellátott mai tv-k, az egy másik dolog. Ezek az animék már 6 évvel ezelőtt is így készültek, ha jól emlékszem, a DVD-lejátszók is tudták a Deep Colourt, a Blu-ray lejátszók meg főleg, azaz a 24/30/36 bitet, azaz a 8/10/12-et, 444 és 422-n
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz mayday00 #34467 üzenetére
Én letöröltem már a keymap editort, kézzel beirom inkább a keyboard.xml fájlt. Egyszerűbb ha hordozni vagy frissiteni kell.
Blakey: őszintén meg lennék lepve ha az OLED tv-n kívül bármelyik kommersz tv képes lenne 10-12 bites szín mélységét teljes terjedelemben megjeleníteni, legfeljebb egy ügyes dirhering segíthet rajtuk, de tuti nincs ennyi állapota egy pixelnek...
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz junkpod #34474 üzenetére
Látom te is kevered, meglepődhetsz, enyém kezeli a 12 bitet is és még csak nem is 4K és 3 éves modell, mint írtam semmi köze ahhoz amit manapság 10 bites panelnek nevezünk. A színmélyég kezelése évek óta benne van a Blu-ray lejátszókban, Deep Colour néven, kb. 5-6 éve a tv-k tudják ezt és kezelik is, szépek az átmenetek, stb. A Dune-n is használtam a 444 10 bitet, a 12-nek nem láttam előnyét. Irány a blu-ray, Házimozi topik és lehet olvasgatni a témában, meg fogsz lepődni.
A mostani LE alatt is beállítható és műküdik, erősítőm kiírja, hogy 10 bit, TV-m megjeleníti és jó is.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz blakey #34473 üzenetére
5 év stimmel, de én sem veszek 5 évente Tv-t, s így átlag sem.
Csak azért vetem fel, mint álprobléma, mert betévedő user az látja ez nem, az döcög, végén oda biggyesztve 10bit-esre gondoltak.
Miközben neki nincs megjelenítője hozzá, s ezzel nem is kellene ezzel foglalkozzon.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
blakey
titán
válasz darvinya #34476 üzenetére
Azt írtad, hogy nincs haszna, értelme, én meg azt, hogy igen, van és leírtam, hogy mi. Ha valaki kipróbálja és van kép akkor működik, ha nincs akkor pár másodperc után visszaáll a régi beállításra. Olyan TV-n ami nem tudja a 10 bites megjelenítést ott semmilyen haszna nincs hiszen nem látnál semmit. A legtöbb film még mindig 420 8 bites, de akkor is a 10 bites beállítás az átmeneteket szebben kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
válasz Timyyy #34468 üzenetére
Ja rosszul fogalmaztam, youtube-n az élő közvetítéseket be sem tölti, hibaüzenettel visszadobja.... és ha böngészőből nyitom meg weboldalon keresztül mondjuk az osztrák tv oldalát és ott nézem a live videót, akkor meg max 360p-ben tudom nézni, a feliratok olvashatatlanok, a kép meg vicc...
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
blakey
titán
A legújabb Devel verzókba van benne.
-
mexel
veterán
válasz Timyyy #34479 üzenetére
Most hogy írtad az élő videót megnéztem. Sajnos nálam sem megy boxon az alap Youtube-al. Még jó hogy már becsomagoltam, összeállítottam kb 8-10 romot a 905W-khez, éppen akartam tesztelőket kérni. Amikor kezdtem cseréltem a Youtube-okat, de most úgy döntöttem marad az alap, és majd mindenki azt tesz fel Youtube-ból amit akar mert több is van belőlük.
Vagy így lehet kipróbálni a romokat, vagy nekiállok és mindet szétszedem, de ebben nem vagyok biztos
Egy frissítés a play-ről talán megoldja, kipróbálom. -
ERPY
őstag
Adamg devel cuccait próbálta már valaki?
-
mexel
veterán
Droid alatti. Több boxon megnéztem és a gyárilag telepített droidon a Live alatt lévő videók nem mennek.
Én telepíteni szoktam 2 féle youtube-ot: az egyik az Android TV-s xoutube, abból azt a verziót ami csak távirányítóval működik, de az jó mert mindig full képerbyőre teszi és mindig a legjobb felbontást állítja be.
A másik Youtube pedig az OGyoutube, mert ezt be lehet állítani milyen felbontáson iduljanak a videók, és ez kezelhető egérrel tökéletesen.
kipróbáltam, ezekkel mennek az élő videók, de ezekben alapból nincs olyan hogy "élő" ,csak ha rákeresünk.
Most vagy minden romot szétszedek, újra telepítek és felteszem ezeket Youtubokat, vagy hagyom úgy ahogy vannak, a gyári Youtubbal. Ha újból megcsinálom az minimum egy napos meló lesz -
Mcleod
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy X96 Minit (1G/8G S905W).
Meg tudnátok mondani, hogy melyik LE-t tudnám rá telepíteni és melyik Device Tree szükséges hozzá.A 8.2-es LE-k közül nem sikerült addig eljutnom, hogy elinduljon az LE, a 8.0-knál pedig nem működik a távirányító.
Nagyon kezdő vagyok ebben, eddig egy Asus Oplay-t használtam, azzal ugye nem voltak ilyen kérdések...
Előre is köszönöm a segítségeteket!Csak egy maradhat!!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Kicsit most OFF leszek, mert a hálózatos Topic-ban nem kaptam rá választ, itt meg eléggé gyakoriak ezek a kütyük az S905X és a 4K videók miatt.
Szóval, ilyesmi USB-s Gigabit hálózati adaptert keresek. Nem Amlogic Box-hoz, hanem egy Win7-es notihoz. A lényeg az, hogy az Ethernet-en kívül még legyen rajta egy pár plusz USB port is és, hogy ezek együtt is működőképesek legyenek. Ezek közül vett már valaki? Van valami bevált típus, ami jó minőségű? Lehet akár hazai webshop-ból is, nem baj, ha kicsit drágább, csak jó minőségű és megbízható legyen. Az még jobb lenne, ha aktív USB HUB-ja lenne, tehát, ha lenne külön saját tápegysége is, de eddig ilyet nem találtam (de ha nincs olyan, hát nincs).
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Igen picit olvass vissza, Blakey többször írta, hogy Tanix mini egészen használható lett a devel változattal. Ha régebbi megjelenítőd van a színteret 444/8 bitre kell állítani (újra kell indítani a boxot) akkor norm színek lesznek. (ha 10-bites is norm néz ki nálad hagyhatod azon)
-
sugarforce
addikt
válasz SunMount3r #34489 üzenetére
Azért nem kaptál rá választ ott, mert leírtuk többször is, hogy akár om3-as optikára is cserélheted a laptopodban a hálózati csatolót, attól a routered-re dugott usb-s hdd a router cpujának limitációi miatt nem fog gyorsabban tekerni a rákötött usb-s hdd, legyen az akár usb 3.0. Azt is leírtuk, hogy mivel próbálkozhatsz, hogy kicsit gyorsabb legyen, csak emiatt teljesen felesleges usb- lan kártyát vásárolni, a helyzet nem lesz jobb. Megértem, hogy szerinted ennél többre lenne képes a router usb-re írás-olvasás terén, de sajnos nem így van. Persze vannak kivételek, de az nem ez az árkategória.
Amúgy nem találkoztam mostanában külső tápos ethernetes usb hubbal, viszont itt van kettő is, amikből kényszerűségből használnunk kellett pár tucattal. [link] [link][ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sugarforce #34491 üzenetére
Azzal kezdtem a probléma leírását, hogy akad az 54Mbit/s-es video stream a notim-ról. Tehát mindenképpen ott kell keresni a bibit. Amúgy nemsokára 1000-es net lesz nálunk, úgyhogy amúgy is jól jön majd az upgrade, meg ettől függetlenül is. Ma majd tesztelem a router és a Box közötti stream-et, ha úgy menni fog az a videó, akkor egyértelmű hol a hiba. De ezt majd a másik Topic-ban.
-
dugynok
senior tag
Na, tegnap beléptem a LE-s tàborba Egy X96mini 2/16-os boxra tettem fel. Nem volt nehéz, tényleg max 10 perc az egész. Nincs extra rendszerem, nem nézek extra kódolàsú filmeket, a W-s prociknàl levő hw gyorsítàsi gond (mkv) nincs, nem kockàsodnak a filmek. Amit észrevettem, hogy kb. -10 fokkal hűvösebb a box terhelés alatt és terhelés nélkül is. Ez nàlam sokat szàmít, mert a tv hàtàra ragasztom a boxot és az is melegítí plusszba. A LE beàllítàsokat először nem talàltam conluence skin alatt, aztàn meglett a programok menüben
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz Mcleod #34488 üzenetére
8.2.x és 8.90.3-ig használd a 8.2.x-ből a dtb-t
https://sx05.eu/s905/8.2/device_trees/S905X/
gxl_p212_1g.dtbA x96 mini-nek megfelelő remote.conf-ot is tedd a SD kártya FAT partíciójára.
(keress rá itt, vagy vedd ki az Androidból)8.90.4-eshez más dtb kell, de ott mókolni kell a távval inkább, csak 8.90.3-ig használd.
8.90.3 telepítése után tiltsd le a automata frissítést mert feltolja a 8.90.4-et, és nem megy majd a táv (Más dtb is kell ahhoz)(#34489) SunMount3r
Ez van nekem, megy rendesen, de lehet Orico még jobb[ Szerkesztve ]
-
blac
tag
válasz Csicsóka #34457 üzenetére
Szia!
Nekem nem sikerül a mc telepítés.
login as: osmc
osmc@192.168.1.131's password:
Linux osmc 3.14.29 #150 SMP PREEMPT Tue Dec 26 16:55:23 MSK 2017 aarch64The programs included with the Debian GNU/Linux system are free software;
the exact distribution terms for each program are described in the
individual files in /usr/share/doc/*/copyright.Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent
permitted by applicable law.
Last login: Mon Feb 26 10:45:09 2018 from 192.168.1.128
osmc@osmc:~$ apt-get update
Reading package lists... Done
W: chmod 0700 of directory /var/lib/apt/lists/partial failed - SetupAPTPartialDirectory (1: Operation not permitted)
E: Could not open lock file /var/lib/apt/lists/lock - open (13: Permission denied)
E: Unable to lock directory /var/lib/apt/lists/
W: Problem unlinking the file /var/cache/apt/pkgcache.bin - RemoveCaches (13: Permission denied)
W: Problem unlinking the file /var/cache/apt/srcpkgcache.bin - RemoveCaches (13: Permission denied)
osmc@osmc:~$ apt-get install mc
E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13: Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
osmc@osmc:~$Mecool M8s Pro plus-on teszteltem, Mint alatt én is látom, de bemásolni a dtb-t nem engedi
Üdv:blac
-
blac
tag
válasz sugarforce #34497 üzenetére
Köszi, így sikerült.
Üdv:blac -
mexel
veterán
Tesztelőket keresek S905W DualSystemhez!
Elsősorban X96mini, W95 és TX3 mini tulajokat. 1/8GB-os boxok tulaja is érdekelne mert olyanon nem tudtam tesztelni, azt találomra készítettem
A 2/16-os tulajok is jöhetnek véleményformálásra, azok tesztelt romok. Priviben írjon akit érdekel. Amit csinálni kellene: a dualsystemes romot TWRP-vel feltelepíteni és kipróbálni. Elvileg android alatt a videólejátszási és Youtube hibák kijavítva ( fullhd, 4k, live megy) és a videólejátszási problémák kiküszöbölve, megfelelő lejátszók feltelepítve. AFR kapcsolható és működik ( de arra ott a LE inkább)
Libreelecből a Kszaq féle 8.2.3.1 stabil van fent, azon is megcsinálva minden amivel kb jelenleg a legjobban használható a 905W. ( nálam minden videó jól működik, a mecerásak is )
Olyanok jelentkezzenek aki ha elszúrnak valamit a boxukon vissza is tudják állítani Nem nehéz telepíteni, nagyon részletes leírás van a telepítésről, de ha valaki soha nem csinált ilyet az csak akkor álljon neki ha biztosan több boxon is működik már. ( eddig kb 10 boxon teszteltem de sajnos az a tapasztalat hogy mindnkinél minden máshogy működik )
Akit érdekel írjon privit, annak küldök linket a leírásról és a romok elérhetőségéről, ha érthető a leírás és működik a próba akkor elérhető lesz. (Így is az csak kicsit keresni kell még) -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Mini M8S II-höz töltöttem le új remoteconf állományt innen, de hiába csinálom végig a leírásban írtakat, csak ezt kapom eredményként, és a távirányító továbbra sem működik.
# ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
table from /etc/rc_keymaps or /usr/lib/udev/rc_keymapsMás is jelzett ilyen hibát, ott friss dtb-t javasoltak, de ez sem oldotta meg a problémát
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...