- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csicsóka
őstag
válasz Pelican #29180 üzenetére
Jobb az NFS, az SSH, a titkosítás miatt kicsit több processzort eszik. Stabilitásban kiváló az SSHFS is, én már akkor is használtam ezt amikor ilyen box még nem is létezett, gond nem volt vele soha.
Ezeken a boxokon az SSH egyáltalán nem vészes, lazán visz a 4K anyagokat is SSHFS-en keresztül is, és itt főleg ez a cél. Az SMB idióta megoldásait nem is említem, kiráz a hideg minden dózeres megoldástól Linux környezetben. Ha az LE alapja dózer lenne, biztosan kiválóan működne a saját SMB hálózatán, de így egy borzalom.
Egy NAS NFS konfigurálása sokszor még több lépés, vagy bonyolultabb, mint egy kulcsot felmásolni scp-n. Onnantól kezdve akár a NAS gyökér fájlrendszere is elérhető LE alól. Semmi más módosítást nem igényel szerver oldalon.
Az LE alá fixen felcsatolt hálózati könyvtár (meghajtó) megint sokkal előnyösebb, mint ha azt a KODI intézné.
Én a szerverem NFS megosztását is mindig így csatolom, mát az OE óta.
Ezt is csak egyszer kell elintézni az autostart.sh-ban, aztán semmi gond tovább vele. KODI-ban meg betallózni a /var/media/Nas-t, és csók. -
DoItYourself
Topikgazda
A Windows 10 őszi frissítésében szigorítottak a megosztások elérésén, most már csak jelszóval működik. Itt van egy logoutos írás szabitól, majd linkelem az összefoglalóba is: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
dugynok
senior tag
válasz DoItYourself #29211 üzenetére
Nàlam win7 64bit-nél is vàltozott.
-
-
nagycsabi80
csendes újonc
Eddig transmissiont hasznaltam, ezt a klienst szeretem a legjobban, mert kenyelmesen vezerelheto pl a irodabol a gepemrol akár. Androidra nem talalok transmissiont. En avygok a béna? Létezik? Beelink GT 1 Ultimate-ra szeretnem telepiteni, es a hozza csatolt kulso vincseszterre tolteni. Mit tudtok ajanlani alternativakent ami az asztali gepemrol kenyelmesen vezerelheto, hasznalhato... A transmissionbe meg ami tetszik az a "teknosbeke" button, igy amikor fimezni akarok, csak egy gombnyomassal lelassitoma letolteseket, ezaltal nem fog akadozni a player...
-
Batib
őstag
válasz DoItYourself #29211 üzenetére
Köszi, olvasom. De nekem is Win7 van, nem Win10. Emellett nekem Androidnál is jelszót kér.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
divan
őstag
válasz Pelican #29180 üzenetére
Kicsit tovább jutottam. "a network-tools addon telepítése szükséges a használathoz" na ezt hagytam ki az elején. Így már működött. Viszont a távoli könyvtár felcsatolása megint nem megy. A /var/media/nas létrejön. A jogosultság kiadása is. Viszont mikor kiadom a "sshfs root@192.168.0.103:/media/Nas /var/media/Nas" parancsot, akkor kéri a jelszót. Az eddigieknek az lenne a lényege, hogy ne kérje nem? Ha beírom, akkor nincs ilyen fájl, vagy könyvtár. Gondolom valószínűleg nem jó a /media/nas elérési út. De ezt kitotóznám valahogy, de miért kéri a jelszót?
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
Visszatérve az RK3229-re, oké, hogy a teljesítmény elmarad az S905X-től, de a gyakorlatban vannak vele gondok, ha csak alap Android használat lesz (böngészés, youtube, filmek)? Mert ha nem kell LibreELEC, inkább tűnik racionális döntésnek egy RK3229 +2 GB RAM felállás, mint egy Amlogic 1 GB RAM-mal.
-
blakey
titán
Telepítsd az aptoide app-ot és akkor sokminden telepíthető.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
Régebben mintha lett volna szó arról hogy a mecool m8 s pro pluszokban lévő wifihez kszaq már készített(?) drivert. Ez még ugye nincs benne az uj libreelecben?
-
128bit
tag
Bajtársak !
Windows alol NFS megosztást ha valaki keni vágja kérem szépen jelentkezzen és segítsen megoldani !Beállítottam egy laptopot torrentezö gépnek ,azaz az a NAS om .
SMB megy ,de szeretném NFS -n megoldani inkább .Nagyon sok sört tudok cserébe ....
(medence gépész) 06708810076
-
128bit
tag
válasz DoItYourself #29225 üzenetére
Ja azon gondolkozom felrakok rá egy linuxot
(medence gépész) 06708810076
-
DoItYourself
Topikgazda
Rockchip alatt csak androidot tudsz futtatni, nincs menekülőút, azaz LE, ha mégis vmi probléma akadna. Anno, mikor hasonló kérdések gyötörtek engem is, megnéztem melyik topikban mekkora a mozgás, és abból próbáltam következtetéseket levonni.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
bostone
addikt
válasz nagycsabi80 #29215 üzenetére
ttorrent alkalmazás a play áruházból telefonról transdroidról vagy webről is működik.
-
-
m0ski
aktív tag
válasz DoItYourself #29232 üzenetére
Zyxel ennél butább, külön kell telepíteni NFS csomagot, utána külön eleresi utat beállítani a megosztásoknak.
SSHFS-nek lehet értelme? Alapvetően nincs bajom a Kodi-SMB kapcsolattal sebesség szempontból, de mivel szeretek kísérletezgetni, megpróbálnám. -
Pelican
őstag
válasz DoItYourself #29232 üzenetére
Nálam is pont így van.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Pelican
őstag
válasz 128bit #29224 üzenetére
Ha már linux, akkor ajánlom az OMV-t, egyszerű telepíteni, elfut szinte mindenen, és lesz torrent, smb, nfs, meg amit akarsz, egy egyszerű webes kezelőfelületen. Van itt saját topikja, ha elakadnál, kapsz segítséget.
[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Csicsóka
őstag
Szerintem ha kísérletezős vagy, próbáld ki. 1xerűbb bármi másnál. Az előbb írtam a fixen csatolt hálózat előnyeiről. Ha a NAS gyökerét adod meg
sshfs root@10.1.1.1:/ /var/media/Nas
akkor, lpd. LE alól MC-vel korlátlanul tudsz garázdálkodni benne. Bármit bárhová másolhatsz, szerkeszthetsz, stb. De még a KODI fájl kezelővel is akár.
-
Csicsóka
őstag
válasz nagycsabi80 #29215 üzenetére
Van, itt.
-
B1T3
addikt
válasz DoItYourself #29227 üzenetére
Akkor utolsó off az RK3229-es kérdéseimmel (csak mint mondtad, ez a topic pörög igazán, így habár itt az Amlogic SoC a téma, több tapasztalat van a másik oldalról is): a SCISHION V88 Mars II mennyire megbízható konstrukció? Azt látom, hogy népszerű, de az alap androidos felhasználásra (böngészés, youtube, filmek) megfelel?
-
Technoman
őstag
válasz dgyuri0123 #29192 üzenetére
Minixem U1-em van. Jelenleg 2db 4TB-s WD My Book-ot használok vele, lassan 1 éve. Tökéletes.
-
DoItYourself
Topikgazda
Fogalmam sincs mennyire megbízható. Ebből a "márkából" van Amlogic verzió is, azt vettek itt egy páran, nem valami jól sikerült box.
Az áfa határ miatt ne aggódj annyira, kell egy kis izgalom.
Konkrét box ajánlás mindig van, olvass vissza pár napot, vagy nézz be az összefoglalóba, S905X ami manapság mindenütt kapható, és jó is. S912 is lehet jó, megoszlanak a vélemények.
Youtube, filmek megy gond nélkül, a böngészés android alól biztosan, de elég furán néz ki a weboldalak mobil nézete tévén (tudom, lehet asztalit is kérni), a kezelhetőség se az igazi, ugye nincs érintőképernyő. Szóval ezt az "alap" felhasználást ki lehet próbálni, utána lehet róla véleményt mondani.
Az android OS kicsit küzdős (lásd összefoglaló), a LE egy célrendszer, minimál linuxon fut egy Kodi, ami viszont mindenféle kiegészítővel bővíthető.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
B1T3
addikt
válasz DoItYourself #29243 üzenetére
Igen, látom, hogy a Kodi kiegészíthető pont a lényeges dolgokkal, mint a YouTube és a Spotify. Még nézelődöm, főleg, hogy most jutott eszembe, hogy nézelődhetek kicsit fentebb is, mert van némi Gearbest pontom. 30 dollárért van is egy Sidiwen X11 nevű cucc S905X + 2 GB RAM + 16 GB ROM felszereltséggel, de szinte semmi vélemény nincs róla, szóval én lennék az első fecske.
-
fecus
őstag
válasz Technoman #29179 üzenetére
Panasonic VIERA TX-P42G30E
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Keef_Lee
senior tag
Ott van a videoban a dobozán, hogy 100 M a netcsati.
S905X-nél ez normális. Viszont a kérdésre a válaszuk az oldalon, hogy milyen sebességű a LAn, arra 1000. Szóval szerintem tök lutri, de valószínűleg jó leszMód: Meg a user manual elején is ugyanaz 1:52-nél a videoban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó i5 PC/ 4X3,3GHZ / 8GB RAM / Geforce GT 730 2GB/ 1000GB HDD / USB3
- AKCIÓ! Cooler Master PC konfiguráció - 4TB HDD + 8GB RAM, böngészéshez, tanuláshoz, szórakozáshoz!
- Gigabyte Z68AP-D3 (1155) - i5-2310 - 4GB RAM - Chieftec - DVD-RW - 320GB Samsung
- Használt reszkonfiguracio
- Apple Macbook Air 2021 M1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest