Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz HSM #1070 üzenetére

    Ezt nekem nem kell magyaráznod. Szerintem kb. 10 évre visszamenőleg is találsz itt a fórumon tőlem hsz-t amiben arról írok, hogy erős cpu kell a vajsima gaminghez és nem vga ami az utóbbi 10-15 év tévhite. :) Ill., hogy a min fps részeken a cpu fog meg és nem a vga. Szintén tévhit.

    Ettől függetlenül egyrészt lehet élni 99.9%-ban jól futó játékokkal is, másrészt nincs úgy eltolva az arány mint ahogy azt gondolod. Az erős proci nem az jelenti, hogy 6-8 éve 4 magosra lett volna szükség vagy, hogy ma ne lenne elég a fenti 99.9%-hoz egy 4/4, 4/8 játékfüggően. Tényleg nézz bele vmi sokjátékos átlagtesztbe, ne a legprociéhesebb MP frametime grafikonokba. A min fps ábrákon is igen jól muzsikál(t) nemrég még egy i3 is. Nem 100%-os, lesz pár játék amire nem alkalmas, de a legtöbb helyen olyan min fps-t is tol aminél nagyon erőltetni kell, hogy miért is nem elég, atom frametime ingadozások meg nagy min fps esések nem lesznek.

    Persze, nyilván olyan játék is van, ami 10/20-as procin + Titan X SLI mellett is csinál 2db mikro lagot óránként. De nem ez a "musthave" és a "minden más csak netezni jó" választóvonal szvsz.

Új hozzászólás Aktív témák