-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Janesz2323 #8950 üzenetére
Kedves Janesz, megkeresed a driveredben a wattmant és felteszel egy tesztprogramot ajánlott a firestrike
És addig feszeled alá amíg működik. Ez a GPU minőségétől nagyban fog függni, és ennyi mert tuningolni nem akarsz
Ha nem működne tökéletesen nálad a wattman akkor használd az MSI afterburn vagy a Sapphire TRIXX nevű progijából a legújabbat!
Ha adsz neki Power limitet pluszban (vagy mínuszban) akkor a számára felhasználható fogasztást tudod növelni tuning reményében, ezen kívül a memóriát húzhatod, meg GPU frekit de nem ez volt a kérdésed ugye.[ Szerkesztve ]
-
-
Hobbbyt
őstag
A jó grafika amúgy is csak ideig, óráig lényeg.. Persze néha még most is megállok a BF4-ben egy kicsit a tájat nézni és magamban elmondok egy "hubazdmeget" mert emlékszem, hogy régen mi volt.. és csodálatos. De arra is emlékszem, hogy ugyan azt a játékélményt kapom most is mint annak idején a BF2-vel.(#8940) Speeedfire
Igen, igen..BReal jól mondja, ez csak Monitor nem Tv. Lemértem, játék közben pont 80cm-ről nézem (kényelmesen hátradőlve stb.)
Innen már nem látom a pixeleket (egy 24"-os 1920*1200 monitor 94ppi, ez 111, szóval nem sokkal kisebbek a betűk sem) de még kényelmesen eltudom olvasni, meg a win-t sem kell felskálázni.Ha filmezni akarok, akkor azt is úgyis a FHD projektoron teszem, kb. 90colban.
(#8942) BReal
Ezt megtapasztalva, 32 colra a 4K-t csak azért tartom problémásnak mert a win10 felskálázása még mindig nem tökéletes.. viszont anélkül tényleg lehetetlenül picik a szövegek.(#8943) sagit
Philips BDM4065UCAz időzítés átírásához bios módosítás kell.. de működik, hiba nélkül. ITT minden fontos dolgot megtalálsz. (persze ha mégsincs meg, szólj nyugodtan.)
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
sagem
addikt
-
noblem1983
senior tag
Holnap jön elvileg a Sapphire RX 480 4 GB-osom. Melyik most a legstabilabb Crimson driver? 16.9.2 megteszi?
[ Szerkesztve ]
Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Ez jó választás lenne egy i5 6600k mellé?
-
BReal
addikt
válasz noblem1983 #8955 üzenetére
Úgy tudom a 16.10.2 javított valami bugot az általad említetted driverből.
-
BReal
addikt
válasz noblem1983 #8955 üzenetére
Úgy tudom a 16.10.2 javított valami bugot az általad említetted driverből.
(#8956) Alcsi69: Igen, az fasza lesz!
-
huskydog17
addikt
Ma tudtam még egy kicsit tesztelgetni. Ma életszerű teszteket csináltam, ami annyit jelent, hogy olyan beállítások mellett teszteltem, ahogy a mindennapokban is játszok, hiszen ott számít a VGA, nem a stressz-teszt alatt, legalábbis én így gondolom. Na most amint azt korábban is említettem én mindig minden játékban bekapcsolom a V-Sync-et, így a framerate nem mehet 60 fölé, a stabil 60 számomra az abszolút tökéletes játékélmény. Tudom, hogy még sok, főleg frissebb cím vár tesztelésre, de ma ezekre futotta:
Grid Autosport (max settings; V-sync On)
Fan RPM: 26%
GPU Temp: 60 fokDoom Demo (Vulkan Renderer; Ultra; 8x TSAA; V-Sync On)
Fan RPM: 27%
GPU Temp: 61 FokFar Cry 3 (Ultra; V-Sync On; HDAO; MSAA Off)
GPU Temp: 62 fokThe Talos Principle (Custom Ultra; 4×MSAA; V-Sync On)
GPU Temp: 62 fokA ventilátor fordulatszáma (Fan RPM) és a GPU hőmérsékleti adatok (GPU Temp) mindig a játékban fellépő maximális, peak értékek. A játék indítása előtt elindítottam a GPU-Z progit majd az a háttérben figyelte a szenzorokat miközben játszottam, végül megnéztem a max értékeket. Ezek szerepelnek fentebb.
Azt hiszem nekem ez a hűtő nagyon is Overkill lesz lesz. Azt hittem legalább a Doom megizzasztja, de ott is néma maradt. Kiemelném, hogy a Doom és Talos alatt beton stabilan tartja a 60 fps-t, az a két játék zseniális mestermunkák. Talos-ban a fotogrammetriával készített textúrák szemkápráztatóak, sok mai AAA játékot megszégyenít ebből a szempontból.
Ami még durva volt, hogy Grid Autosport alatt (High Res Texture Pack DLC is fent van) nagyrészt nem is forogtak a ventik, csak ritkán indultak el. A Doom-ot pedig kétszer is lefuttattam, mert először azt hittem, hogy valamit én rontottam el mérés közben, de nem.
Azt hiszem ezzel a kártyával nagyon jó barátságot fogok kötni, megérte hetekig szenvedni az IGP-vel, ez a VGA egy áldás.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
BReal
addikt
válasz huskydog17 #8959 üzenetére
Szolgáljon sokáig egészségben.
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Csak eljutottam ide is. Adva van egy i5 2500K@4Ghz, 8 Gb DDR 3 RAM és egy 960 GTX 2Gb VRAM konfig. A játékok nagy része tökéletesen megy, azonban Doomnál már elkezdtem érezni, hogy rossz döntés volt a 2Gb VRAM.
Eddig valamiért csak Nvidiákat néztem, próbáltam jó árban GTX 970-et kifogni, de véleményem szerint nagyon rosszul lőtték be a használt árakat a 1060-at figyelembe véve. Aztán súgtak más topicban, hogy nézzek azért szét RX 470 fronton is. Elkezdtem nyálazni a teszteket, YT videókat és most ott tartok, hogy RX 470 4Gb 60-63 körül, vagy érdemesebb RX 480 4Gb-ba belefektetni még ~10e Ft-ot. Külföldi tesztek egyértelműen utóbbit ajánlják, mert kezdéskor 20$ különbség volt, de idehaza ez majdnem a duplája. Előbbi fele hajlok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre
XFX és Sapphire Nitro+ típusokat nézek.Xbox GT: nozsolt
-
noblem1983
senior tag
-
füles_
őstag
Szia!
A custom hűtéses RX 470-esek ára most felszökött 63 ezer környékéről 67-68 ezer környékére.Ha jól emlékszem PCX-nél Nitro RX 470 volt 63 ezer forintért,XFX RS 470 meg 61 ezer forintért,ezek most 5-6 ezer forinttal drágábbak.Ha mindenképpen custom hűtésű RX 470-et akarsz akkor várj egy kicsit amíg mérsékelődik az áruk.
Máskülönben meg ezek közül választanék:
Sapphire RX 470 4GB (referencia hűtős)-Ennek nagyon jó ára van,viszont blower style hűtője van,ezért hangosabb és melegebb mint a többi.De ha kellően alulfeszeled és kap egy jó ventillátorprofilt szerintem rendben lesz
Sapphire RX 480 4GB Nitro-Az RX 480-ak közül ennek szuper ára van,tegnap ugyanitt 69 ezer forint volt.3 ezer forinttal drágább mint a 470-es kistestvére,szerintem ennyi felárat megér.Bár sajnos csak 2 év garancia van ráHardveraprón egyébként lehet kapni jó áron bontatlan RX 470-eseket.Megéri ott is körülnézni az ismert kollégáknál
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Mindenképpen egyedi hűtésű kártyát szeretnék, igen. A PCX árai tényleg nagyon korrektek. Elvétve láttam pár jobb ajánlatot hwaprón, de elég gyorsan jegelték őket. Most úgy is jön a hosszú hétvége, hátha felbukkan valami, aztán jövő héten ráveszem magamXbox GT: nozsolt
-
-
lacus83
senior tag
válasz sakal83 #8971 üzenetére
Ha 8 k ért lehet 16 Gb ramot kapni kérlek jelezd honnan.
Persze ramból sosem árt de ez is olyan téma most mint az I5 vs I7.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
-
törölt tag
MSI Afterburner v4.3.0 Final változatra frissitettem a programot és adodott egy kis problem. A GPU 100%-on tekert még idle állapotban és újraindulás után is. Töröltem és visszatelepitettem a béta14-et és a hiba megszünt. Mondjuk nálam eddig sem volt a szoftveres résszel gond, de írtak a hibajavitásban továbbfejlesztett stabilitást az RX 400-as szériához. Gondoltam felteszem, mit árthatok vele.
-
Yany
addikt
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy miért lett törölve, az pont nem volt off. Bf4-gyel tolja valaki RX480 társaságában? Nektek 40-50 perc után nem kezd néha bedarabosodni az FPS? VRAM, freki rendben van a GPUID szerint. A procin sem látok ilyenkor extra terhelést. Elmúlik 2-3 perc alatt mindig.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
dergander
addikt
válasz JegesEmber20 #8982 üzenetére
a Drágább az 1342Mhzig Boostol,az olcsóbbik az csak 1304mhzig. Rossz a kiírás
-
JegesEmber20
aktív tag
Meg is rendeltem ne aggódj
Veszteni nem vesztek semmit, gyorsan belenéztem az ÁSZF-jükbe
"Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől."
Viszont ez elég gáz, hogy "ja mi csesztük el bocsi, mégse!"
Edit: Egyébként szerintem az az ár a nettó akart lenni csak elírták , de hátha!
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
válasz JegesEmber20 #8986 üzenetére
Ez mondjuk de nagy ugrás lenne ahhoz képest amin vacillálok, de lehet nekem is be kéne próbálnom
Xbox GT: nozsolt
-
Apollo_21
addikt
válasz JegesEmber20 #8984 üzenetére
Na, ez a "jó" ár kb ezért a kariért..egy petákkal sem több!
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
atee
őstag
válasz JegesEmber20 #8986 üzenetére
Járj szerencsével! Már berendeltem az xfx 480 8gb black kártyát.
Ha ezt kicsit előbb látom. Bepròbaltam volna.D-day 2002-01-04 01:54
-
lacus83
senior tag
válasz Apollo_21 #8988 üzenetére
Jó felbecsülted.
Még az én 83 ks áram azért a kariért még mindig best,azóta se láttam annyiért.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Hobbbyt
őstag
válasz sakal83 #8971 üzenetére
Hékás.. a BF1 videója alatt olvasd el a leírást.
A srác eddig 1x8 GB ramot használt, most váltott 2x8 Gb-ra. Szóval eddig SC-ben ment.. most meg DC-ben.
Tehát sokkal inkább a DC előnyeit látjuk a SC-hez képest.. ami eddig sem volt titok.A 2db GTX 980Ti-s teszt pedig.. hát.. szóval nem összevethető az 1 db RX480-al.
(#8979) Yany Én eddig nem vettem észre semmiféle lagot. Pedig pl. tegnap egész nap BF4-eztem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz sakal83 #8992 üzenetére
Persze, ramból nem baj ha több van.. de a játékok akkor se kérnek többet 8-nál. És tudod,hogy miért nem? Mert a PS4 és Xboxban is 8GB van.
Megnéztem 5 millió tesztet, és mindenhol azt olvastam/láttam, hogy most még biztosan elég 8gb. Nagyon extrém esetben lehet előnye a 16-nak pl. CF vagy SLI rendszerekben.
Itt játékokról van szó.. PS alatt nekem is muszáj volt +64Gb virtuális memóriát adni a gépnek ideiglenesen
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
-
kwzatz
őstag
válasz Hobbbyt #8995 üzenetére
Hm... Azt hittem, hogy azért valamilyen korreláció csak van a grafikai beállítások és a RAM-használat között. Tehát akkor azt mondod, hogyha 800x600-ban indítok valamit csontminimumon és 4k-ban kimaxolva, akkor nagyjából ugyanolyan lesz a két esetben a RAM-használat?
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
forguet
senior tag
Vajon az XFX GTR-ről miért nincsenek review-k sehol?
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.