- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sgt. Chris
aktív tag
No ilyen tápom van, remélem a kábelezése elég lesz az RX470-hez... 2x6pin van a tápon... eddig HD4850, HD7850 és HD7870-est hajtott ugyanebben a masinában.
(Egy másik fórumban már megkaptam, hogy mekkora f*s táp, de érdekes módon a tápos topic-ban nem találom a "nem ajánlott és veszélyes tápok listáján"...)
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
addikt
válasz Sgt. Chris #9301 üzenetére
Gondolom azért, mert nem minőségi belsővel rendelkezik. Amúgy az 500whoz képest a 12v-os ág nem valami acélos, nekem az ősrégi fsp 400wattoson 17-17A van. Gondolom emiatt írták amit írtak.
De ez csak feltételezés részemről.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
MSI RX480 8GB Gaming 88000 Ft.
MSI RX480 8GB Gaming X 91000 Ft. -
Hobbbyt
őstag
válasz Sgt. Chris #9293 üzenetére
Nembaj, legalább van élet a topicban.
Ha újat vesz az ember és van rá pénz akkor egyértelműen a legfrissebbet kell megcélozni. Ezért ajanlottam, töredék áron a használtat. Egy Haswell-hez képest a Skylake nem nagy előre lépés, azonos órajelen alig van pár szazalék eltérés. Viszont a X4-hez képest pl. egy i5 4590 alsó hangon 75%-al gyorsabb. A másik pedig, hogy.. mire használod a gépet? Ha eddig kitudtad húzni a Phenommal, akkor hardcore felhasználó nem lehetsz.
De persze ezt neked kell eldönteni.De persze ezt te tudod. Én ha pénz szűkében lennék de gépet kéne vennem, biztos, hogy nem gyűjtenék az újra, ha alig lassabbat harmad pénzért is vehetek.
Táp: Az, hogy a tápos topicban nem találod, a kerülendő tápok között, nem azt jelenti, hogy az nem egy rossz táp. Sajnos igazuk van azoknak akik leszólták a tápod.. Már csak a Passive FPC is figyelmeztető jel. De Ezek az újkorában mért feszültségek csak erősítik a gyanút, hogy gyenge a belseje. Nem egy élet biztosítás..
(#9294) ncc1701
Én 6pines táp csatival használom az RX480-at. A tápom bírja a VGA-n meg ugyan oda van forrasztva az a +2 láb ahová a 6 pines lábak is.. szóval a kártyának nem is hiányzik.[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
-
-
füles_
őstag
1 ventillátoros PowerColor RX 480:
[link]
Jövőhéten érkezik Amazonra.Bár nem hiszem hogy nálunk ez nagyon elterjedt lesz,PowerColort alig kapni MO-nEgy kis érdekesség:
RX 480 1580MHz-cen[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz Create. #9309 üzenetére
Coil Whine?
Ha igen, akkor semmi baja.. magas frekvenciás tekercs hang, a túl magas FPS-től, vagy nagy terheléstől (ez a ritkább eset) Menüben, régi játékokban előfordulhat..[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
A Nano bebizonyította hogy le lehet hűteni ezt a TDP területet 1 ventillátorral,de ahhoz kell egy normális hűtőborda és vapor chamber.
De ez a hűtés 100% hogy kevés lesz az RX 480-ra.A Sapphire 2 ventis RX 460-asa (nem a Nitro) 75W TDP-vel kapott ilyen kaliberű hűtőbordát... -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Hobbbyt #9307 üzenetére
Hát valóban nem vagyok hardcore gamer... Mondjuk így 37 évesen és 3 gyerkőccel az ember eléggé matekol minden ilyen "luxus kiadáson"... Ettől függetlenül pár FPS-t (Arma2-3, COD sorozat) és szimulátort (DCS World+kiegei; Il-2 sorozat...) azért tolok, amikor időm engedi...és töröm a fejem, hogy hogyan lehet minimál büdzsével is kézzelfogható eredményt elérni :-)
A használt dolgoktól feláll a szőr a hátamon...a mostani váltást is egy ilyen dolog váltotta ki. Megvettem életem első használt VGA-ját, váltottam 7850ről egy 7870re... Az sikeresen be is halt 2 hét alatt... Nesze neked fejlesztés...most visszaült a gépembe a polcról a 4850-esem... de ez így semmi.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Hobbbyt
őstag
Cáfollak.
Nekem a PowerColor HD3870, Gigabyte HD4850, Sapphire HD4870, Sapphire HD5850, MSI R9 380 Gaming is zizergett, és most az MSI RX480 Gaming X is.
Ez egész sorozatban 1 közös komponens van, a pedig a tápegységem.. szóval.. zizergős tápegyságem van. Eddig gyedül az Intel HD4600 nem zizergett.. De én már annyira hozzá szoktam, hogy aha nincs cicergés mindig azt hiszem, hogy valami baj van.(#9320) Sgt. Chris Ó.. Sajnálom.. Bár.. HD7850 -ről 70-re fejleszteni, a teljesítményért eléggé.... vicces. Ettől függetlenül nem rosszak a használt cuccok, néha ki lehet fogni rosszat.. de ezért kell garanciásat venni.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz Sgt. Chris #9320 üzenetére
VGA-t nagyon szépen ki lehet csinálni eszetlen tuninggal, nem figyelve a hőfokokat, jó ki zárt házban. Szinte az egyetlen alkatrész, amit csak újonnan veszek meg. Alaplap, proci nem ilyen kényes. Pláne, mióta szilárd elektrolitos kondik vannak az alaplapokon.
-
huskydog17
addikt
válasz #13056512 #9318 üzenetére
Én sokat használtam. Akkor kellett, amikor a játékban nem volt jó a V-sync implementáció, ez segített. Tégy egy próbát vele az a biztos, úgyis freeware.
Amúgy sajnos ennek a fejlesztése már évek óta le lett állítva, így nem garantált, hogy új játékok alatt is működőképes lesz.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
macy
addikt
válasz Sgt. Chris #9320 üzenetére
Én azt mondom, ha szimulátorozol ne radeont vegyél. Főleg ne DCS-hez. Igaz nekem AMD procim van, pár hete vettem egy MSI RX480 8GB Gaming X-et, de a DCS az katasztrófa. Ha jobbra nézek 170fps, ha balra akkor 30. Batumi fölött kb. 20.
-
BReal
addikt
Sapphire RX 480 8GB Nitro+ 85000 Ft, 3 év garanciával!
-
dergander
addikt
Megérkezett az új AMD Driver
-
Televan74
nagyúr
válasz kisza25 #9332 üzenetére
Látod nekem már a kezdetek óta gondom volt vele,ezért nem is használom a freesyncet.Kétszer nem kapcsoltam ki a gép kikapcsolása előtt.Már untam a DVI kábelt elő rángatni a fiókból.
(#9333) Szaby59 Erre az LG -nek illet volna jobban figyelnie,monitor bioszban tiltani addig a freesyncet még be nem tölti a windows a drivert.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
aginor
veterán
válasz Hobbbyt #9321 üzenetére
Nem cáfolsz, csupán beismerted, hogy szar a tápod.
Amúgy ha visszaolvasol, akkor a legtöbben akik cicergésre panaszkodnak, azok Xfx tulajok, ugyanakkor természetesen a probléma nem csak őket érintheti.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Sgt. Chris
aktív tag
:-) Igen, viszont a több memória miatt affelé hajlok...:-) egy 1060 3Gb volt az első körben a kiszemelt...
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
Az XFX 480-as tulajoktól kérdezném hogy a hivatalos oldalon 2 fajta bios van. Ezek tunning biosok és vagy a kártya gyári bioszai?OFF Más: Akkor most szar széria a RX 480 , hogy mindenki panaszkodik a kártyájára? cicereg , melegszik,hangos?
Akkor most vegyek 100k-ért MSi-t? mé az össze van rakva? az XFX meg xar?
Vagy GTX xyzc-t?
OFF vége[ Szerkesztve ]
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
BReal
addikt
válasz MikaVejneGI #9341 üzenetére
MSI RX480 8GB Gaming 88000 Ft
MSI RX480 8GB Gaming X 91000 Ft -
addikt
Nem szar, a hűtése szerintem elég korrekt, bár nem tudom, hogy a 470-hez képest mennyivel melegebb a 480. Nekem 70fok körül mozog, és szerintem halk. A cicergés meg tényleg csak magas fps-nél van jelen, ha terhelve van a vga elmúlik, mint ahogy iddleben sincs. Ezt úgy képzeld el, hogy amíg pl a farcry 4 be nem tölt a karakterig, addig van cicergés, utána már semmi. Starcraft 2nél mondjuk csinálja elég gyakran, mert ott 120+ fps-el megy elég sűrűn fhd-ban ultrán is. Gonolom, ha a vsync be lenne kapcsolva, akkor ott se csinálná, csak ha benyomom tv-n akkor 30fps-em lenne, gondolom annyit bír a tv.
Ez előtt 950 gtx-em volt és az is cicergett, gigabyte wf2, az játék alatt 75fok volt és hangosabb .
aginor: ettől függetlenül teljesen elégedett vagyok vele és számomra se zavaró mértékű ez a cicergés, fülessel nem is lehet hallani, pedig le van szedve az oldala is jelenleg, illetve most közel is van a gép a fejemhez.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz Hobbbyt #9339 üzenetére
A lényeg, hogy a géped biztonságban legyen, pláne, ha téged nem is zavar a cicergése.MikaVejneGI: nem szar a 470/480, de az egész széria egyelőre szoftveresen nincs egyben, és sajnos több típus hardveresen sem. Ajánlom az MSI-t saját tapasztalat alapján, vagy az XfX GTR-t, azzal is sokan elégedettek itt.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Hobbbyt
őstag
Ki panaszkodik melegedésre, hangra és cicergésre?
A cicergés nem AMD specifikus.. az nVidia is ugyan úgy cicereg. És amúgy sem hiba.
-
Scuderia77
csendes tag
Sziasztok, már sokat olvastam visszafele, és sok hasznosat megtudtam tőletek a két kártyáról.
A két típus közül szeretnék választani, rx 470-480 (XFX és MSI márkában). Nézegettem a tesztek pont értékét, és a kártyák alaptulajdonságait, de talán a játék tesztek voltak amik a legjobban hatottak rám. Én kizárólag 1080p-ben gondolkodom, szóval ezért is került egyáltalán képbe a 470-es, mert alapvetően a 480-at nézegettem. Na szóval a játék tesztek alapján, lehet én tévedek, de nem láttam olyan óriási különbségeket fps-ek terén (ami mondjuk komolyan a játékélmény rovására menne) a két típus között (1080p-ben), legalábbis a két kártya ár különbségét egyértelműen nem láttam indokoltnak. Az rx 470 4GB-s esetében azzal is tisztában vagyok, hogy némely cím esetében a 4gb vram miatt kizárt az ultra grafika.
Eddig egy GTX 780 3GB OC-t hajtottam, ezt szeretném kiváltani (mert rosszalkodik) az új konfigomban (i7-6700, Gigabyte H170-d3hp, 2x8 GB Kingston Savage 2133MHz) Videózom, és az összehasonlítások alapján a 470 is hozná a GTX780 fps tudását, még felül is múlná azt, és (ha úgy hozza a dolog) nem is olyan hosszú távban gondolkodom 1-2 év (és akár váltanék is) az is esetleg a 470 mellett szólhat, szóval most egy kicsit holtvágányon vagyok, azt szeretném (kérni tőletek), ha esetleg egy két érvet, ellenérvet tudnátok felsorolni, mondani egyik ill. másik kártya mellett (az én esetemre), amivel elősegítenétek a döntést. Köszi előre is!
Egyébként, ha a rx480 8GB szerintetek jóval hosszabb távra lehet, maradhat kártya akkor szívesen választanám azt, igazából ez volt az alapkoncepció, csak közben elkezdtem nézegetni ezt az olcsóbb 470-et ami nem is tűnt olyan rossz megoldásnak... (mindkettőt XFX-ben néztem), igazából én nem láttam benne (az rx480-ban) a 8GB-n kívül, azt a pluszt, amitől jóval tovább maradhat használható kártya, mint egy rx470-es, de simán lehet totál rosszul gondolkodom, és megéri azt a plusz 20-30ezer pénzt is.
Tényleg köszi, ha segítetek tisztábban látni
Üdv: ScudÜdv: Tamás | alias: Scuderia | www.scuderiavideo.hu
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Scuderia77 #9346 üzenetére
nincs akkora difi a 470 és a 480 között teljesítményben, hogy azt lehessen mondani, hogy utóbbi jóval hosszabb ideig fog kitartani. Ezek középkategóriás kártyák, évek múlva ki tudja mi lesz.
Ha 3éves nagyságrendben gondolkodok akkor én az 1070-et választanám, de nyílván az meg más szint. (na meg ez szubjektív, mert nálam a VGA-k nem nagyon élnek meg soha fél évnél hosszabb időt )
Nyílvánvalóan se a 470 se a 480 nem lesz használhatatlan később, hisz egy 4-5éves 7850-el is simán el lehet lenni a mai napig megfelelő kompromisszumokkal.
Ha van rá keret, én azért a 480-at venném, ha kicsit meg akarod húzni a nadrágszíjat, akkor 470, utóbbival se nagyon fogsz mellélőni, sőt ár-érték arányban jobb választás a nagyobb tesónál.
[ Szerkesztve ]
-
tothm1991
csendes tag
Sziasztok!
A gép, amit össze szeretnék rakni:
asrock b150m pro4 alaplap
core i5 6500 proci
kingston 8 gb ram
wd 1tb ezex hdd
kingston hyperX fury ssd 120 gb
zalman z9 neo ház
fsp 500 w hyper m táp
alpenföhn brocken eco procihűtő
A gépösszerakós topikban a gigabyte gtx1060 wf2oc kártyát mondták a srácok, a 6gb-os verziót.
Viszont engem érdekelne, a ti véleményetek is. Legfőképp játékra használnám a gépet, full hd-ban játszanék. Az rx 480as kártya is a gondolataim között szerepel.
Intel procival együtt milyen teljesítménye lenne? Hallottam ezt-azt, biztosra akarok menni.
Illetve, ha ez mellett döntök melyik lenne a legjobb választás és miert?
Köszi! -
Hobbbyt
őstag
Szia!
Tökéletesen jól látod a helyzetet pro és kontrával együtt. Szerintem ez az a pont ahol már csak neked kell igazán dönteni.
Az RX480 -tesztek válogatják de- kb. 10% gyorsabb az RX470-nél FHD felbontásban. Ez Nem túl sok.. (szerintem az AMD-nél is ennél többre számítottak)
-
füles_
őstag
Szia!
Ha szereted a kimaxolt textúrákat/effekteket/élsimításokat és szeretnéd minél tovább kihúzni a VGA-val akkor az RX 480 8GB-ot válaszd!Ezt későbbiekben könnyebben el is tudod majd adni a 8GB vRAM miatt.Ha az RX 480 8GB mellett döntesz akkor én a BReal kolléga által linkelt MSI-k közül választanék.Ha úgy érzed hogy megelégedsz a kicsit kisebb teljesítménnyel és a nem kimaxolt textúrákkal akkor megteszi neked az RX 470 4GB/RX 480 4GB is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest