- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peu407
senior tag
válasz banderasz77 #37595 üzenetére
Tegnapelőtt rendeltem egyet kuponozva. 62k volt. Rendeltem ma is egyet. 50940 Ft Röhej. El fogom adni az egyiket a játékokkal, így gyakorlatilag 0 hozzáadással cseréltem kártyát. Ezek nem normálisak, hogy egy 590-es kártyát meg lehet venni 51e ft-ért.
-
Pferi
senior tag
válasz peu407 #37602 üzenetére
Alzáról raktam össze az utóbbi 1 hónap alatt gépet:
Alalplap: MSI B450A-Pro MAX 20.000
Memória: G.Skill 3000 2x16GB kit 34.000
CPU: Ryzen 7 2700 43.000
VGA: Sapphire Nitro+ RX590 51.000
Nem sok hasznuk lehetett rajta...Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Chaser
legenda
a gskill produkciót hogy csináltad? okosan 37-re számoltam, bontott volt?
én 44-ért vettem év elején valamikor, de lecarom', 1,2v-on mennek 3000-et, kárpótol majd felmegy az áruk, akkor jóóó drágán eladom a fiókban levő 2x8-at amit szintén akkor vettem :d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Vettem Hardveraprón egy MSI Armor OC RX580 8GB-os kártyát. A problémám az lenne, hogy játékok alatt is a GPU max 1200Mhz-ig megy a gyári 1377 helyett, illetve a memória 2000Mhz helyett 2180MHz-en van. Szerintetek ez bányász kártya volt, és moddolt a bios, vagy mi lehet a probléma? Ha igen, akkor valaki tudna segíteni hogyan tudnám vissza faragni rá az original BIOS-t?
Köszi.
-
Chaser
legenda
válasz zovifapp111 #37605 üzenetére
azt az 570 is de jóval többet is eszik, 590 meg pláne, az már 1660 nyakán is tud lenni
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
banderasz77
addikt
Mi az a tuning, amivel lehet indítani egy 590 Nitro+-t?
GPU mehet kis undervolttal, fix boost 1500 körül jó 24/7-re?
Memó kizárólag alapfeszen, mennyit mehet még úgy nyugiban?
Wattmannal esnék neki. -
Pferi
senior tag
válasz peu407 #37610 üzenetére
Köszönöm 🙂 A gyerkőcnek rakom össze, hogy legalább 3-4 évig ne kelljen hozzányúlni.
Chaser: igen bontott volt, de ugyanúgy élettartam garanciával, tökéletesen működnek, egyenlőre 3266-on, még nem finomhangoltam be.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
peu407
senior tag
válasz banderasz77 #37611 üzenetére
Próbáld meg ezt. Nekem stabilan viszi a Sniper Elite 4-et és a Superposition-t is. Áramfelvételi korlát 40%-ra van állítva, ez nem látszik a képen.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz banderasz77 #37611 üzenetére
ramot hagyd, bőven elég az 256 bit mellé, még sok is
gpu-t kezdd 1,1v-tal 1500-ön fixen - azt add meg boostnak és az előtte levő 2-3 statnak is, az előtti statokat ehhez hangold -, ha megy akkor mehet lentebb fnomanszerk:
Pferi
notebookba vettem úgy ramot én is teljes garral
_egyelőre_ nálam marad 1,25v@3000 - azért nem 1,2@3000 h el ne butuljon a szentem :d de néztem 3200-ön, az is ment neki 1,3-on talán, de minden feszt "lebutítottam", valszeg azért nem ment tovább, mondjuk pár percet szántam rá -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Vettem hardverapron egy MSI RX580 Armor OC 8GB kartyat, ami a gyari GPU1377/Memoria2000 helyett 1200/2170 en fut. Olvastam h lehet banyasz bios van rajta. Eseltleg tudna valaki segiteni benne, hogyan tudnam ellenorizni? Illetve vissza rakni a normal gyarit?
Koszi.
-
Csupingo
veterán
válasz csababarca #37616 üzenetére
V-sync vagy valami nincs bekacsolva? Esetleg a vsr, nem számol nagyobb felbontásban?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
gunco0202
csendes tag
Sziasztok..
Tulajdonosa lettem egy ASUS ROG Strix Radeon RX 580 8gb nak.
Gépem elég régi, december januar környékén lesz lecserélve.
Jelenlegi tápom : chieftec ctg-500-80p 500w
Cpu: athlon x4 750kElbirja hajtani a gép januárig?
Milyen tápot javasoltok?Ez eddig a terv:
Corsair VS650 650 W Active PFC 80 PLUS
Amd ryzen 2600
Gigabyte B450M DS3H
Corsair CMK16GX4M2D3000C16 Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB)
Western Digital WDS500G2B0B WD -
peu407
senior tag
válasz banderasz77 #37617 üzenetére
Igen, ezek az értékek. Nem tudom sajnos az általad említett játékkal megnézni, mert én nem játszom vele.
-
Chaser
legenda
válasz gunco0202 #37622 üzenetére
attól is függ hány éves az a csoda chief
tervezett géphez akkor vegyél 650-est ha passzívan akarod járatni a tápot és tudja a passzív módot, egyébként totál felesleges, 450-es is lazán elviszi ha értelmes, 550-es is már bőven sok, de éppen vehetsz akkorát is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ratchent
csendes tag
Szerintem elbírja a tápod de jobb lenne egy nagyobb vagy ami egy ágon adja le a teljesítményét én egy rx5700-at 450-es táppal (CX450M)hajtok és gond nélkül megy, konnektorból eddig játékok alatt 280wattot vett fel a komplett gép maximum ,ha levonom a táp hatásfok veszteségét az akkor csak 240 watt valós amit a tápnak kell előállítani,egyedül az lehet probléma hogy 2 ágon adja le a teljesítményét(2x20A) a tápod és ott bele lehet futni esetleg túlterhelésbe
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
bár ez inkább a tápos topicba lenne való, de ha már itt vagy. mondjuk nem írtad le a jelenlegi config többi részét, de így látatlanban általános dolgokkal(2 vinyó,3 hűtő) húzva kb. 350-380 wattot fogyaszthat full loadban de ez a nagyon nagyon maximum ha minden szénné lenne húzva rajta. a mostani tápod 80+-os ami 400W-ot tud maximális terhelésnél kipréselni hosszútávon, szóval bőven elbírja az új tápig.
ha szabad ajánlani tápot én most vettem alzáról kuponnal [EVGA 550 B3] 16990 Ft-ért
japán kondik, moduláris, ECO mode és 5 év gyártói garanciaaz a corsair helyett én inkább ezt venném
r5 2600
2x8gb ram
rog strix rx 480 ocbőven elég még tuning mellett is
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Chaser
legenda
válasz Ratchent #37626 üzenetére
így van
két ágas 12v-ról megoszlanak a vélemények, va aki szerint jobb az osztot, valaki szerint meg az egyben hagyott
áganként 20a az 240w, bőven elégnek kell lennie cpu-nak és vga-nak külön ágon ennyiMaddeNNNN
az ajánlott táp jó
a levezetésed nem jó - blődség -
kb századjára találkozom itt olyannal, aki úgy gondolja hogy a hatásfok függvénye mit tud leadni az x teljesítményű táp
felejtsétek el ezt a hülyeséget végre, semmi köze a hatásfoknak a leadott teljesítményhez
a hatásfok azt mondja meg, ha pl 200w a gép tiszta igénye, a _konnektorból_ mennyit kell felvennie hozzá, legótvarabb hatásfokú 450-es táp is ha az elektronika rendben van leadja a 450w-ot, az nem mindegy konnektorból 500w-ot vesz ki hozzá, vagy 650-et_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
syberia
veterán
válasz Chaser #37629 üzenetére
A kártyád csákány volt, az alacsony gpu és magas memória órajelet látva nem vitás. Most már csak a megfelelő gyári BIOS-t kéne rászerkeszteni szakszerűen.
(#37631) bobalazs: Gondolom a legfrissebbet érdemes letölteni, a kártyán lévő S/N alapján is azonosítani lehet a kompatibilis verziót.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
-
Chaser
legenda
válasz syberia #37634 üzenetére
bemérgelsz összerakok egy 590 cf-et, az se baj hdd hangjuk lesz, majd munkavédelmi fülvédőben nyomom, osztán' többet el se kell indítanotok az sp-t , az én gépem akkor is többet csinál ha ki lesz kapcsolva :d
lemusz
ha csinálok valamit vagy normálisan vagy sehogy ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
uregpapa
csendes tag
Sziasztok! Melyik az ajánlottabb rx 570es? Pulse 4gb itx, vagy Asrock Phantom Gaming 4gb? Mutimédia, inecraft, csgo, gta v-höz?
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Nemrégiben szó volt az újrapasztázásról.
Az RX580 Nitro+ kártyám garanciája lejárt, szétszedtem, kicseréltem a thermal padot és újrapasztáztam. Megéri.
A lenti kép bekapcsolás utáni pár perces youtube videózás melletti hőfokokat mutatja.Idle 41 C-ról 32-33C-ra ment vissza.
Játék közben ( BFV, FHD, HIGH, 60FPS, 1300MHz/1070mV) a max 62-63 C-ról 60-ra esett vissza és a venti is a 27-30% helyett csak 23-24%-on pörög.A kártyára thermal pad GP Gelid Extreme 1 mm-es [link] és Noctua NT-H1 került. A chip feletti réz hűtőt 1000-es, majd 2000-es csiszolópapírral kb 8-10 percig finoman átcsiszoltam, mert az elég érdes, csíkos.
Szétszedésnél érdemes a csavarokat sorrendben magad elé rakni, mert több féle hosszúságú csavar van a hátlapnál, így nem keveredik össze.
A hűtő 4 db csavarját a gyárihoz képest erősebben, de ésszel húztam meg.
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
válasz csiga8 #37641 üzenetére
Érdemes lett volna furmarkot tolni x percig és közben afterburnerrel beállítani egy fix venti fordulatszámot, pl. 50%. Így pontosabb különbséget kaptál volna a pasztázás eredményéről, mert hát játékok alatt elég ingatag lehet a dolog, eleve nekem sántít az a 63 fok előtte eredmény is, mert a sajátomat valahogy még sose láttam 70 alatt pl PUBGben. Az idle eredmény is a 40-esek lehet hogy már több órányi használat után voltak, a friss 30-asok meg vissza szerelés után azonnal. Érted mire gondolok...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
csiga8
senior tag
válasz lemusz #37642 üzenetére
Értelek, de én sem számítottam "ekkora" javulásra. Furmark nincs a gépemen, az afterburner játék közben folyamatosan monitoroz. A kártya éhségét szépen vissza lehet fogni 110-120W környékére, de le is írtam, hogyan használom. Wattmanban az utolsó két érték 1300MHz/1070 mV, fix 60FPS.
Kettő éves kártya, abból 1 évet bányában volt, ott meg ( normális, hűtött Rig-ben) nem melegszik túl, nem volt kikeményedve igazából sem a thermal pad, sem a paszta.
A réztalp polírozása és a gyáritól jobb paszta jobb hővezető képességet adott. Érdemes megcsinálni.
A kártyát ( komplett gépet) 3-4 havonta kompresszorral kifújom, évente egyszer szétszedem, ecsettel átporolom és úgy fújom ki kompresszorral.
A kártyát nemrég, talán 1 hete fújtam át. Pasztázás előtt kíváncsiságból toltam egy kis BFV-t, majd utána is. Érdemesnek találtam a tapasztalatot megosztani, nem tesztelés miatt készült a pasztázás. Kb 1-1,5 óra az egész, a thermal pad méretre vágása a pöcsölős része a dolognak.
Már egy órája megy a gép ( netezés, vidózás) de még mindig csak 33 C fok idle a kártya a korábbi 41 C helyett. ( 45 C fokig a venti nem indul) Szerintem ez elég informatív. ( jobb első sarok, AIDA)
-
csiga8
senior tag
válasz NdrewSunix #37644 üzenetére
Valószínűleg jobban szellőzik a házad. ( vagy esetleg folyamatosan megy a venti) Az én házam egy öreg nagytorony, ( Chieftec BA- 02-BB) a tizen év alatt a szívemhez nőtt, nem korszerűen jól szellőző.
Másrészt pont most írtad le, hogy akkor érdemes volt ( időszerű) pasztáznom, mert nekem előtte 41 C fok volt idle.
[ Szerkesztve ]
-
fahrii
őstag
Azért tegnap kicsit megreccsentem, mikor utólag láttam a jóárasított 590-et. Persze nagyon nincs okom panaszra a XFX 580-al sem.
-
Chaser
legenda
válasz kisza25 #37639 üzenetére
már rég, én vttem el az utolsót, de hagytam többször kiugorjon a kosárból, legyen másnak is lehetősége - első kiugrás után valaki élelmes volt, de aztán újra elérhető lett -, még kiugrást engedtem, de mindenkinél _IS_ gyorsabb voltam, így hozzám jött a testvére mellé
uregpapa
570 itx pulse, olcsó, jó
kicsit finomhangolod a világbú' is kimegy és nem darálja le a villanyórát sem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gray Zone Warfare
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amatőr csillagászat
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest