Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freeman11

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az alábbi problémában kérném a segítségetek, mert az XFX RX 480-am rakoncátlankodik egy kicsit :D

    A gyári beállításokhoz képest annyit tettem, hogy megemeltem a cél hőmérsékletet 60-ról 75 fokra. Ettől a játékok alatt a hűtés számomra csendessé vált, problémákat nem tapasztaltam (lásd lenti grafikon).

    Minden újraindítás után viszont azt tapasztalom, hogy amint elindul a játék (tehát csak terhelés alatt) fokozatosan felpörög a hűtés, néhány perc alatt már 3000-en pörög függetlenül a hőmérséklettől. Ha ekkor belépek a Wattman Globális beállításaiba és átkapcsolom a "Fan" rész "Speed (RPM)" kapcsolóját kéziről automatikusra, akkor a ventilátorok elhallgatnak. De ekkor a cél hőmérsékletet visszaugrik a gyári (60 fok) beállításra. Ekkor visszatolom a csúszkát 75 fokra és rányomok a bal felső részen lévő elfogad gombra. ekkor a "Fan" rész "Speed (RPM)" kapcsolója ismét kézire vált. Ezután a következő újraindításig a hűtés megfelelően működik függetlenül, attól hányszor terhelem (lépek be a játékba) a kártyát.

    Néha előfordult, hogy "nem romlott el" a hűtés szabályozás, de ez a ritkábbik eset. Az utóbbi hónapokban az összes megjelent drivert felraktam, jelenleg is a legfrissebb béta van fent. Valakinek van ötlete, tapasztalta a fenti problémát?

Új hozzászólás Aktív témák