- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
válasz sakal83 #14754 üzenetére
MSI RX480 8GB két megjelenítővel, folyamatos max (2240MHz) memória órajellel zárt házban, alacsony házhűtő ventillátor fordulatokkal pár percenként eléri a 60 fokot, ~10s hangtalan hűtés után 49°C és abbahagyja. Majd emelek egy minimálisat a házhűtők fordulatszámán, úgy nem fogja elérni a 60-at a kártya és nem indulnak majd be a ventillátorok. Ha nem lenne tuningolva a memória, akkor fele ennyit enne idle a kártya két monitorral (most 45-50W GPU-Z szerint) és nem indulnának el a ventik.
Mindjárt ránézek levett oldallappal (amúgy 22,4°C van a szobában per pillanat).
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Szoszo94
őstag
válasz sakal83 #14757 üzenetére
Levett oldallappal is ugyan ez a helyzet, szép lassan kúszik fel a hőmérséklet.
Igen, gyárilag 0,975V@2000MHz, nálam pedig 1,165V@2240MHz a 24/7-es beállítás (+50% TPD)
Most visszaraktam gyárira (TPD limitet szintén), így 30-35W a fogyasztás idle, levett oldallappal megállt 57°C-on. 10+ böngészőlap nyitva van, a GPU 500-1000MHz közt ugrál folyamatosan, azt gyárira rakva még lehetne szerintem fogni pár wattot.
-
Simi37
őstag
válasz Szoszo94 #14758 üzenetére
Hmm ez a 1,165v vram érdekes ... én még soha nem mentem 1,05 fölé. Mióta használod így, illetve szerinted mennyi a max egészséges fesz neki? Lehet, hogy kicsit túl óvatos voltam eddig a vrammal. (benchmánia)
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
bozont
veterán
válasz sakal83 #14759 üzenetére
Ha nem jött be az XFX (GTR ?) akkor szerintem az MSI sem fog, azért annyira nem különböznek. Vagy venni kell egy nagyon jól szellőző házat. Majd holnap megnézem milyen hatása van ha kicsit feljebb tekerem a ház ventiket.
(#14753) Szoszo94
Jah, csak nem működik az az opció. Hiába kapcsoltam be (amúgy újabban már csak egy 'Yes' és 'No' közül lehet csak választani), ugyanúgy frissítette. Egyik lehetőség a "Show or hide updates" troubleshooter package, de az is csak addig jó amíg nem frissül a windows driver. Akkor újra le kell futtatni, ha időben észreveszed persze.
A másik, hogy metered connection-re kell állítani a net elérést, ami LAN esetén egy kis registry turkálást igényel.[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz bozont #14761 üzenetére
Ezzel óvatosan, másképp emelkednek ki a többi vga közül. Az viszont igaz, ha nem lenne megfelelő vrm és hűtés itt is ott is, akkor nem lehetnének ennyire jók. De más az erősségük. Már amennyire egy ugyanarra a gpu-ra építő termék más lehet persze.
[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz Hobbbyt #14762 üzenetére
Így így, elírtam, köszi a javítást
Amúgy azt vettem észre, hogy míg a 280X-nél semmit nem nyertem a memória órajelének emelésével (gondolom a 384bit miatt), addig itt Furmark teszt alatt 10FPS különbséget tapasztaltam. Azt nem tudom, mennyi lenne az egészséges illetve a maximum, amit elviselne a vezérlő, de az biztos, hogy így Furmark alatt 80 fok fölé nem megy a kártya, a VRM is max 90 fokot éri el. Játékok alatt így 65-75 fok közt alakul 4K-ban a GPU hőmérséklet, VRM is maximum 80, úgyhogy így jónak érzem a dolgot
Viszont ránéztem, Furmark alatt 275W-os csúcsfogyasztást mértem, sikerült utolérnem az ex-kártyámat
Viszont hihetetlen, hogy mennyire halkan tud hűteni, az előző kártyám egy turbina volt ehhez képest....még 2000rpm fordulaton sem vészes, pláne, hogy ott már 70 fok környékén van és a házhűtők is beindulnak, van ott már szélzaj. Egy rossz szavam sincs erre a szériára, tuningot bírja, teljesítménye kielégítő, jól el leszünk egy darabigVisszanéztem 3dmark adatbázisban a tesztjeimet, sikerült mindig dupláznom VGA váltással (7750-280X-480), érdekes volt a régi pontokat is megnézni
[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
válasz Szoszo94 #14772 üzenetére
Ó igen? Akkor majd ha lesz időd keress vissza aug-okt körülre akkor volt itt nagy pont méregetés, de ha hazamegyek tolok még1x én is fs. Nekem is simán meg van a 15k+ ha akarom (nyilván nem 24/7re)
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Mohan
csendes tag
Sziasztok!
(Félig OFF téma )
Vásároltam egy MSI RX 480-s kártyát az AQUA-nál, amihez járt volna a Civilization VI játék.
Járt valaki úgy, hogy ígérgették, hogy majd küldi az AQUA vevőszolgálat, de már több napja nem kapta meg a játék kódot? -
Szoszo94
őstag
válasz Simi37 #14773 üzenetére
Na, kihívás elfogadva, süssük meg azokat a kártyákat
Viccet félretéve, asic %-od mennyi?Mohan: én! Írj nekik, nekem küldték emailben a kódot, de már ni cs Civ VI játék sajnos...helyette német nyelvű emailben majd az AMD fog küldeni egy másik kódot, amivek választhatsz a többi promóciós játék közül. Első körben tehát Aqua, emailben kapsz kódot, azt az amd oldalán beregisztrálod, pár napra rá jönni fog a német nyelvű mail az új kóddal, azt is beregisztrálod és kiválasztasz valami játékot
[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Melyik màrka ajànlott rx 470 be? Tudom van kereső,de telon valamiért nem műkődik. Valaki belinkelte a keress ajànlott szóval,de nem talàlom.
- Nem akarok tuningolni
- Ne legyen hangos
- Ökör àru nem kell max 65k
- Corsair 450es tápom bírja.
Csak tegye a dolgàt.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
füles_
őstag
Ennyit tudtam kihozni alapfeszen a kártyámból:
XFX RX 470 Single Fan @ 1310MHz / 1800MHz / 1025mV1320MHz GPU órajelen már kifagyott a teszt, a VRAM 1820-on már hibázott. Power limit maxon volt. Feszültség emeléssel nem próbálkoztam a 6 pines tápcsatlakozó miatt már lehet így is belefutottam a 150W-ba.
ASIC Quality egyébként 86%.[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
Köszönöm mindenkinek Hasznos volt.
Melyik típus amelyiknek a ventije könnyen kiszedhető?Pattintós asszem.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott egy Sappnite RX 470 4GB Nitro+ OC-s VGA, meyhez most 17.1.1-es drivert használom.
Olyat tapasztaltam, hogy a beállított profilom (link) 3-4 naponta visszaáll alapra, vagy épp a max órajele ami 1260 alapértelmezetten, az 630-ra állítja be a wattman indításkor.Próbáltam már olyan nem egyszer, hogy DDU-val töröltem mindent, gép restart majd feltelepítettem a drivert újra, viszont ez a problémám ugyanígy elöjött többször is, hogy alapra visszaállt (1260 @ 1162Mv). Ilynekor kézzel újra be kellett állítanoma beállításaim.
DDU-val próbáltam pár driver-t feltenni de nem sok sikerrel:
16.12.1 és 16.12.2 esetén is midne újraindítás után alapra llt vissza a profilom.
A legutolsó jól működő driverem 16.9.2 volt ha jól emlékszem.Én magát a Wattman configolom.
3rd party alkalmazásom csak a MSI Afterburn + rivatunner van, hogy játék közbe lássam a hőfokokat.
Sapphire TriX nincs feltelepítve.Valaki tapasztalt már hasonlót?
Más ötletem nincs ha pár napig még ez lesz a probléma, akkor egy win10-et újrateszek.
Segítséget előre is kösznöm.
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
füles_
őstag
válasz Pokesz007 #14785 üzenetére
Kiszedhető ventillátorai a Sapphire Nitro-nak és az XFX RS-nek (Hard Swap) vannak 470-ből.
(#14786) stigma
Ezt nekem is csinálta, de mióta nem használok AB-t csak WattMan-t azóta abbahagyta.(#14787) ncc1701
Magas ASIC Quality értékelésű GPU-k kisebb feszültségen viszik ugyanazt az órajelet, mint az alacsonyabb értékelésűek, vagyis kevesebb az alapfesz.
Neked 1300MHz-hez kellett 1110mV, nekem elég volt az 1025mV is. Tiéd hány százalékos? -
Szoszo94
őstag
válasz Hobbbyt #14784 üzenetére
Akkora fesszel nekem is menni fog
300 pont kell a 15k-ig, kicsit bátrabban belenyúlok a rendszerbe szerintem. Házventik hadd szóljanak, fűtést lecsavarom a szobában, majd nagykabátban megkeresem a végét nekiLexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
füles_
őstag
válasz ncc1701 #14790 üzenetére
Amilyen jó a GPU az enyémen, olyan rossz a memória 70MHz emeléstől már kifekszik. Előbb olvasgattam vissza, voltak itt olyanok akiknek meg volt az 1950MHz is. Mondjuk az lehet Samsung ramos volt, enyém Hynix.
Az előző kártyámon nekem is csak valami 69%-os volt az ASIC Quality, de mondjuk szerintem annyira nem is volt anti tuningos. Memóriatuningot az nagyon jól bírta
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
-
-
stigma
addikt
válasz füles_ #14789 üzenetére
Köszi.
AB-t csak hőfok moniorozásra használtam, mikor játszottam. (AB+Rivatunner-t pontosabban)
Lehet helyette inkább GPU-Z-t bekapcsolva hagyom a háttérbe igy is logolni tudom a hőfokokat.Habár eza problémám azóta áll fenn, hogy a profilt visszaáll alapra, mióta kb feltettem.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Pernyo
csendes tag
válasz füles_ #14794 üzenetére
Tuningra RX 470-ből a az MSI 4GB-os Gaming-je egész jó. 8 pin-es a tápcsti és jó a hűtés is. Én 1370/1750ig húztam, 5% feszemelést engedtem. Így stabilan futott a Fire Srike és a Time Spy is. Hangja azér egy idő után lesz, de még elviselhető.
Time Spy: 4055
Fire Strike: 10000 eleje, előkeresem a pontos eredményt. -
kisfer
aktív tag
Sziasztok.
Vennék egy Rx480-as kártyát, melyik márka ajánlott?
Nem lesz tuning
Legyen csendes
Chieftec Ctg-500 as tápom van.Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
MasterMark
titán
No kikerult a 82 ezres ipon-os Sapphire a hivatalos oldalra is, es ez bizony nem Nitro+, hanem sima Nitro.
Raadasul lassitott memoriaval...!?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest