- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
Na könnyes búcsút vettem ma a 280X-emtől, nincs fél órája, hogy elvitték. Jövő héten a vizesektől (ha még ott lesz a legjobb árban) pedig érkezni fog az MSI 480-as 8GB-os példánya
Másik kártya topikjából már elbúcsúztam, ide egy ideje beköszöntem, de most már csak napok kérdése és tulaj leszek én isLexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
lacus83
senior tag
válasz Don.Corleone #13696 üzenetére
Szia
Teljesen rendben van az irány az Msi felé, minőségileg, hűtésileg is jó.
A felára ez miatt is ki alakulhatott a Sapphire, Xfx el szemben.
RX 470 8Gbn a ram mennyisége nem kompenzálja a felárat, ebben az összegben minden féle képpen jobb döntés lenne az Rx 480 4Gb.4gb és 8Gb között rám órajel különbség van csak.
470 és 480 között kb 10 százalék a különbség 480 javára.
Ha nem ragaszkodsz az Msi hez és tudsz hűtési hangban komprumisszumot kötni és valóban véges az anyagi kereted akkor jó döntés egy Xfx Gtr vagy egy Sapphire Nitro.Asus, Gigabyte most nem sikerült olyan jól a többi gyártó egyedi megoldásaihoz képest
[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
-
stigma
addikt
-
windlord
őstag
Ugy nez ki, hogy csatlakozom az MSI tulajok klubjahoz egy 480 8gb gaming kartyaval.
Kerdesem:
Ki kell tolni power limitet?
Ha igen, mennyivel?
Tuningot illetve alulfeszt hogy turik?
Mik a tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
válasz #45185024 #13709 üzenetére
Figyelj őt nem hiszem hogy érdekli ha kell neki megveszi ha nem akkor én veszek uj karit... és akkor mi van?? semmi szerintem nem fogok itt sirni hogy 50 wattal többet eszik és nem tudok a gpu n húzni 300 mhz t ennyi a történet..
és azt még senki sem mondta hogy az 1080 lesz az ellenfele (már megint megy a találgatás mint annó a 480 nál micsoda sírás volt hogy nem megy a gpu 1500 mhz n..
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Hunork
veterán
Üdv srácok!
Lehet, bugyuta a kérdésem: gépemben most egy Asus Strix R9 390 dübörög. A fogyasztást nézve egyértelmű, de amúgy érdemes most váltanom egy RX 480-ra? Ha igen, mennyit kóstál az R9 390? (fél éves, doboz, kellékek megvannak) Ahogy nézem 70-80k között látom hirdetésekben. Ez valós ár lehet?
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Csupingo
veterán
-
Hunork
veterán
válasz Csupingo #13716 üzenetére
Ja, az R9 árára értettem
RX árát vágom, MSI vagy Sapphire lenne, és azok 85-90 körül mozognak. Persze csak 8GB érdekelne.
És tényleg csak a fogyasztás/hő miatt érdekelne, erőben azért a 390 azért még ott van, mint Jedi egy rohamosztagos felett.[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz lacus83 #13702 üzenetére
Köszönöm szépen az információkat! Azt hiszem minden nemű kérdésemre, bizonytalanságomra válaszoltál. Gyártót tekintve szerintem meg van a befutó, csak jót olvastam az Msi-ről, a hűtését és minőségét tekintve, minden fronton meggyőzött a teljesítménye, kinézetre is pazar, bár ez a legutolsó szempont.
Kivitelben azért vonz a 8 gigás 470, mert szeretném hosszú távra venni és a mostani játékokat tekintve, lehet téves elgondolással, a 8 gigásat venném(~79k). Viszont ha tényleg ennyi a különbség akkor 480-as 4 gb nagyon vonzó, ~85k-ért még bele is fér, aztán hátha jön februárban valami finom akció, vételi szándékomra gondolván..Előreláthatólag, ha egyáltalán lehet ilyent, mennyi időre lehet egy ilyen kártyával tervezni?
-
Csupingo
veterán
-
Hobbbyt
őstag
Szia
Akkor rosszul látod, 50-60 körül mozog a sima 390 használt ára (+5e az X)
Az, hogy az aprón mennyiért szeretnék eladni nem jelenti azt, hogy annyiért el is fogják..
Aki 70-80 ezerért használt 390-et vesz az meg is érdemli, ugyanis újat is kapni 80-ból. (meg minek ha van ennyiből ugyan olyan jó 100wattal kevesebből?)Az RX lényegében egy 390 kevesebb fogyasztással. Teljesítményben ugyan az, talán az új fejlesztésekben gyorsabb lesz egy hangyafasznyival.
Mindenképp ráfizetnél a cserére, neked kell eldönteni, hogy mennyit ér meg a kisebb fogyasztás és hő.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
lacus83
senior tag
válasz Don.Corleone #13718 üzenetére
Megjelenés óta driver finomításokkal 5-10 százalékot biztos gyorsultak már.
Jelenleg FHDra tuti elég,RAMból sem fog kifutni egy darabig 8GB (a 4 GB neccesebb,de nem kell aggódni) GPU sem lett gyenge.
DX12 support erős,ami a jövő.
Az hogy meddig lesz elég,az nézőpont kérdése.Aki igyényli a full extra,ultra grafikát 60 FPSel mindig mindenhol az már most csalódni fog,de egy két beállítás 1 csúszka kockával vissza,élsimítás nem max,NV fricsőrök off és máris minőségromlás nélkül megy tovább minden.
Ha csak nem lesz valami erősebb ebben az ár kategóriában nálam kihúzza a Sapphire a 2 éves gar időt az biztos.Nézzük azt hogy egy GTX970/980 vagy egy Radeon 290/390 még most is bőven elég GPU erőben akkor a 480 sem fog elfáradni.
[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
TomBond
aktív tag
Nekem megint előjött a "hiba" miszerint valamennyi idő után, (most éppen 10 perc, tegnap 4 óra) egy színűre vált a kép, és nem segít csak a házon lévő reset gombbal való újraindítás. Csinálta régen a Tomb Raiderrel, a Farming Simulator 2017-el, most pedig a FarCry Primallal.
Ez ellen mit lehet tenni?
A kártya: Sapphire RX480 Nirto + 8 GB[ Szerkesztve ]
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
TomBond
aktív tag
válasz Lacccca87 #13725 üzenetére
Igen
smc:
Csak ami gyárilag van húzva. Az eddigi adatok alapján nem melegszik túlGolota:
És ha visszaküldöm, de nem jelentkezik a gond? Olyankor mi a teendő? Iponos rendelés tehát garis.[ Szerkesztve ]
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
HSM
félisten
válasz TomBond #13724 üzenetére
Nincs fenn véletlen egyszerre a gépen valami tuningprogram (TriXX, Afterburner) és friss ReLive driver? Ha igen, valamelyiket le kellene törölni.
Amennyiben volt használva a gép régebbi driverrel, és azzal jó volt, mindenképpen megpróbálnék egy windóz újratelepítést egyből a friss driverrel, mielőtt gariba küldeném.
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
-
aginor
veterán
válasz TomBond #13730 üzenetére
Ha a 12.2-őt tetted fel, akkor az csinál furcsa dolgokat, nálam pl nemes egyszerűséggel térdre kényszerítette a Win10-et..
Ha teheted, szerintem hanyagold az a drivert, próbáld meg inkább a 12.1-et, mert ugyan az is szar, de ennél sokkal stabilabb.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Cronerator
tag
Kíváncsiságból néztem egy Firestrike tesztet az új driverrel. A korábbi 13500gs helyett kaptam 11800-at. Másodszorra még a freesyncet is kikapcsoltam, mert írta, hogy befolyásolja az eredményt. Driverből tiltottam csak, monitorból nem. Kb 4 fokkal alacsonyabb lett a Max hőmérséklet. Most meg vagyok lepődve.😌
Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
TomBond
aktív tag
válasz aginor #13733 üzenetére
Jelenleg a 12.2 van fent, de a régebbiekkel is csinálta (novemberbe vettem a kártyát).
Most viszont több mint fél órát tudtam úgy játszani, hogy a felbontást UHD-ről levettem FHD-ra. Lehet ez lenne a megoldás?
-
TomBond
aktív tag
-
Apucy01
őstag
válasz TomBond #13742 üzenetére
hol vetted a karit?
szerintem olyan 3 hét mire cserélik ha valóban rossz (nekem már jött úgy vissza kártya hogy nálam hibás volt konkrétan nem adott képet a PCX nél is hibás volt de a gyártó szerint teszt ok volt így a PCX saját szakállára cserélte igaz ez kb 6 hétig tartott.. )
-
lacus83
senior tag
válasz Apucy01 #13743 üzenetére
Ilyenkor célszerű hibáról dokumentációt csinálni.
Képek, videók, leírás.
Ez menjen e-mailben kártyával egy időben vagy még előtte.
Ha nem halad a törvény szerinti javítási idő vagy csere idő betartása sűrű cseszegetés fogyasztóvédelmi bejelentéssel megspékelve.
Szeretik a közösségi médiás (Facebook) negatív reklámot is.
Ezeket követően halad azMSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
addikt
Ilyen vramtesztet használtatok már? Működnek?
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Apucy01
őstag
Igen én használtam annó 6770 vapor-x nél azt hittem ram hibás de nem az volt egész nap futott de nem jelzett hibát.
lacus83
Akkor én már neki voltam menve az asusnak egy alaplap miatt épp elég volt az nekik cserélte a vga t a pcx igaz sokáig tartott de meg történt, videót képet nem igazán lehetett volna csinálni mert csak folyamatosan azt sipolta a lap hogy nincs vga képnek hire hanva sem volt. Azt a mai napig nem tudom hogy mi volt a gond az első 380 al mert netezés közben restartolt a gép és onnantól megszült müködni az akkor pár hetes kártya
[ Szerkesztve ]
-
hatnor
tag
Sziasztok!
Gondolkodóba estem, kellene vennem egy videókártyát, eddig csak gtxem volt, de most olvasgattam ezt-azt és lehet bepróbálkoznék egy rx480al.
Mivel egy gtx970 60-65 körül mozog jelenleg használtan így lehetséges, hogy rászánnám azt a plusz 10-et és vennék egy rx480 4gb változatot, sajnos látom, hogy elmarad a memória sebessége a 8gb változathoz képest, de jelenleg nem szánnám rá azt a plusz 20ast, mivel 1-2 évig még a 4gb-ot se használnám ki.
Igazából nekem csak annyi lenne a kitétel, hogy a hűtés 70 fok körül maradjon, hangja nem számít, úgyis fejhallgató van rajtam. Jelenleg ami legjobban terhelné az a Battlefield 1.
Fórumot olvasgatva, illetve youtuben is néztem, hogy a gigabyte 80 fok alatt nem nagyon marad meg, így ez kilőve.
Ezek maradtak:
Sapphire RX480 4GB GDDR5 Nitro+ 11260-02-20G videokártya
XFX RX480 4GB GDDR5 RX-480P4LFB6 videokártya
Esetleg az MSI Radeon RX 480 GAMING (X) 4G 4GB videokártya (V341-004R), ha a Civilization VI-t értékesíteni tudom 8-9k körülEzek közül melyik lenne hűtés szempontból a legjobb vétel? Azt olvastam itt, hogy 8gb változatból az msi gaming illetve az xfx be a legjobb, de 4gbról nem nagyon olvastam, vagy csak elsiklottam felette.
Gondolom teljesítményben azonosak.Igazából én kicsit tartok a Sapphire és az XFX-től, (utóbbit pár napja azt se tudtam létezik), bár itt sok jót olvastam róluk.
üdv, hatnor
-
Hunork
veterán
Üdv!
Hasonló a kérdésem az előző hozzászólással párhuzamban: RX 480 MSI gaming X vagy Sapphire Nitro+? Utóbbi méretei miatt jobban elférne a házban. Hűtés / hang / megbízhatóság szemszögéből melyik a jobb?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Lacccca87
addikt
válasz TomBond #13728 üzenetére
Az "egyszínű a kép" az pontosan mit takar?
Hirtelen minden fekete lesz vagy random a szín?[/Virágbolti gameknek meg szokott köze lenni az ilyen x-aktás eseteknél, vagy lehet hozzá közük. Nálam pl FC Primal, virágboltinál tök random feketeképernyő és tényleg csak a reset segít, miután megvettem semmi gond. Az hogy hogy sikerült manapság kijátszani avédelmet az eléggé kérdéses, szóval generálhat hibákat. Viszont van ellenpélda is régebbről amikor jobban működik mint az eredeti OFF]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Hogwarts Legacy teszt
- Sorozatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest