- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
válasz traktorgumi #13789 üzenetére
Szia! Látom, hogy Neked is olyan CPU-d van, mint nekem. Milyen játékaid vannak, amivel ki tudnád próbálni?
-
Krisz1441
tag
válasz traktorgumi #13799 üzenetére
Nekem előfordult olyan, hogy AB és Trixx is futott egyszerre (RX470), AB-t használtam monitorozásra ami lenullázta a Trixxben kitolt power limitet ill. a fesz csökkentést! Ilyenkor rendre 20%-al alacsonyabb pontszámot kaptam a dropp miatt. Na töröltem is le egyből az AB-t! Amúgye se jött be....
[ Szerkesztve ]
-
addikt
iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
füles_
őstag
válasz traktorgumi #13799 üzenetére
Sokat számít ám az is, hogy egyből akkor futtatod le a tesztet amikor bekapcsolt a gép, vagy később.
1. Azért, mert ki van hűlve minden a gépházadban. Vedd csak az autókat
2. Amikor bekapcsolod a gépet, még egy jó ideig dolgozik a Windows, és lassacskán betölt pár szoftver.Vagy az is számíthat, hogy éppen fut-e a háttérben valami.
3DMark-ban a 13287 GS teljesen jó.[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
Füles!
Hogy hasit az 1 ventis XFX? zajos melegebb mint kellene?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
MasterMark
titán
A 470 miért jut eszébe bárkinek is, amikor +5 ezerért 480 van?
Bár először én is 470-en gondolkodtam, de már hónapok óta nézem az árakat, és 4-6 ezer különbség van egy 470 4 GB meg 480 4 GB között. Így meg 70+ ezernél nem ezen a 4-6 ezren fogok spórolni akkor már.
Switch Tax
-
füles_
őstag
válasz Apucy01 #13808 üzenetére
Nagyon fasza!
70 fok körül tanyázik játékokban, venti RPM 45-50% (1700-1800 RPM). Hangját olyan 44-45%-os RPM-től kezdem el hallani. Alatta a merevlemez elnyomja.
A volt kártyám, ami egy Asus 280X volt, az 1400-1500-as (40%) RPM-mel tartotta a 70 fokot, az hangosabb volt mint ez.
Aki rá szán egy kis időt a finomhangolására, az elégedett lesz vele.[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz MasterMark #13809 üzenetére
De miért nem néztek utána?
Az én esetemben az árakat is figyelembevéve az RX 480 8GB +13 ezer Ft. Tehát a legjobban az RX 470 8GB érte meg.
Meg én nyugodtabb vagyok 8 GB-tal, szerintem jól fog az még jönni, szerintem fontosabb az elegendő memória, mint a picit gyorsabb grafikus processor.
RX 470 8 GB jobb mint az RX 480 4gb szerintem, nyílván az rx 480 8gb a legjobb
Szóval akkor mehet fel a legfrissebb driver?
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
addikt
válasz Remus389 #13811 üzenetére
Nekem a 480 8gb +10 lett volna. Amit százalékosítva nem tudott volna teljesítményben visszaadni a 470 8gb-tal szemben.
Még különböző tesztekből kigyüjtött adatokból is készítettem exceltáblát a teljesítményüket összehasonlítandó.
A 8 giga meg azért lett, mert nem tudtam elvonatkoztatni e két kártya és a 7870-7850 közötti párhuzamtól. Ott is kellett a 2 giga végül a kisebbik kártyára.
Ha nem lesz igazam, így jártam.Most gyorsan lecsekkoltam a 4 gigásakat, de ott is van ahol 10k különbségek vannak köztük.
[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Remus389
veterán
válasz MasterMark #13812 üzenetére
RX 470 4gb= akkor éri meg ha olcsó
RX 470 8GB és RX 480 4gb
RX 480 8GB= ez a legjobb, de legdrágább
Most ha az RX 470 8GB vagy RX 480 4 GB közül kell választani, akkor inkább a 8GB, mert tunningolni fel lehet az RX 480 8GB alapszintjére, viszont ha csak 4GB-os kártyát veszek, azon semmiképp se tudok segíteni, ha elfogy a vram, nem tudok ráforrasztani RAM-ot.
Illetve volt Sapphire RX 480 8GB talán csak +10 ezerért, de ugye az csak 2év gari, és végülis nem annyival gyorsabb, mint amennyivel drágább, meg a két év is savanyú, szóval nálam a legjobb vétel az msi rx 470 8 gb! Az ottani árakat nézve!
Mi van ha pl 2 év két hónaposan dobja fel a bakancsot, akkor szívhatom a fogam.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Remus389 #13814 üzenetére
Sapphire-ből is van 3 év garis. Hivatalosan már 3 év jár hozzájuk, de tény, sok helyen továbbra is kettővel adják. Én simán kifizetnék +10K-t a 480 8GB-ért, masszívabb VRM, több számolóegység, jóval magasabb BASE-clock... Biztosabb vétel szvsz, pláne ha 3 éves távlatban gondolkodunk, márpedig úgy tűnik, abból ítélve, hogy 3 év gari feltétel, és 8GB....
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Hát nem tudom, ezt is átfutottam: [link]
3995 pont vs 4286 pont
Én úgy vagyok vele, hogy ami ezen nem fut jól, nem az a kb 7-8% különbség lesz a döntő, szóval én így vagyok vele, akkor már inkább legyen elég RAM, mert az úgy gondolom bizonyos esetekben, képregény vs viszonylag futtatást jelent. Engem nem zavar ha mondjuk azért hogy egyszer végigbigyem a crysis 4-et, legalább folyamatos 30-40 fps is elfogadok, de legyen folyamatos. Persze lehet venni újat is
Én azt javaslom, hogy a 8 GB-osokra gyúrjatok rá, ha van pluszba égetnivaló pénz, mehet az RX 480 8GB is. De nem annyival gyorsabb valószínűleg, mint amennyivel drágább, egy kis prémiumot elkérnek.
Így jött ki nálam hogy a legjobb az rx 470 8GB, és márkák közül, pedig az msi tűnik faszának, tehát msi rx 470 8gb.
A tunningeredményei pedig utánanéztem, 1400 mhz gpu körül van, tehát el lehet érni az rx 480 alapszintjét (persze ezt is lehet húzni)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Remus389 #13819 üzenetére
Én csak arra próbáltam utalni, hogy egyfelől a 480-ak alatt erősebb VRM tuning szempontjából előnyös, valamint az emiatt magasabb TDP korlát és a jobban válogatott GPU... Könnyen lehet jóval nagyobb előnye is a 480-nak, mint 10%... Csak a számolókapacitása magában több, mint 10%-al nagyobb azonos órajelen, és rakd hozzá a magasabb garantált órajelet is.....
Ezzel egyet értek, hogy a 8GB adott esetben sokkal többet érhet, mint némi plusz GPU-erő, de ha már azt a 15K-t ráfizetem a több ramra, akkor már a 10K-t is rátenném az erősebb GPU-ra, és igényesebb körítésre.
Na persze, a gyárilag is 90+ fokos VRM-el majd még húzol rajta egy 1400Mhz tuningot a 470-en... Felejtsd el.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Remus389 #13819 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Én is a spórolás jegyében válaszottam a 470-et. Így is nagyon rá kellett beszélnem magam a kártyára, mert ennyit még VGA-ra nem adtam ki.
A gyártót tekintve viszont lehet válogatni azért. A nitro ugye rövidebb, van akinek az is szempont lehet + ott gyorsabbak a memóriák is. Az MSI halk és hűvös, bár itt nincs hűtve a memória a 470-en. Az XFX nem ismerem, de biztos annak is megvannak az előnyei. Gari is mindegyikre lehet 3 év.
BReal, akkor linkelj is pls, de azért illene azonos gyártó termékeit összevetni.
Ahol én vettem, ott volt MSI és ASUS. Kérdés nem volt hogy melyiket vegyem. A 470 X 8G volt 65000, a 480 X 8G 77000
Semmilyen körülmények között nem jött ki az, hogy jobban megérné a 480 nekem.
Az árak pedig áfa nélkül vannak, mert úgy sikerült vennem. Azért sem tudtam másból válogatni.[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Remus389
veterán
Ezesetben már megéri, de én olcsóbban veszem az enyém.
smc Nézd, ha mérnökök úgy tervezték, hogy elegendő a ventillátor szellője a memóriáknak, akkor?
Mindegyikbe bele lehet kötni, ahogy itt hébé hóba beleolvasva, az ASUS Strix-et nem ajánlják, nemcsak hogy rossz megoldás, de még teljesítménybe is mkolni kell hogy rendesen menjen. A gigabyte-ról is hallottam ezt-azt.
Sőt a Sapphire-ról is. Nekem még mindig zavaros a 2 vagy 3 év gari. 2 évvel nem szívesen vennék.
Az XFX-ről jókat hallottam, bár talán picit drágább(és nincs rx 470 8gb), az MSI-ről is jókat, szerintem még jól is néz kis, meg halk, elég profinak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Nem te vagy az akinek nincs is ilyenje de osztja az igét
Én külföldi fórumokban rákerestem és 1400 mhz körüli gpu-t hoztak ki msi 470-esből.
A 90 foktól nem kell megijedni, honnan tudod hogy 130 fokig vagy 150 fokig bírják?
Nagyjából egyébként +10 ezer a dupla RAM, és plusz 10 ezer a 470 vs 480. Boltfüggő meg minden, de nagyjából.
Én az arany középutat választottam, a dupla RAM-nak láttam több értelmét, ennyi. Nekem aztán mondhatod, a más pénzét mindig könnyű költeni.
Itt 1380 mhz [link] Meg is előzi az rx 480-ast ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Remus389 #13823 üzenetére
Nekem is MSI van és 470. Csak nem árt tudni, ha valakinek ez gondot okozna. Nekem hibátlanul működik, gyönyörű kártya, és megérte az árát.
sakal: ÁFA nélkül bárhol ennyi. Sőt, még lehet olcsóbb is..
-
windlord
őstag
válasz MasterMark #13818 üzenetére
Én is matekolok már hónapok óta, hogy mi legyen.
470, 480? 4GB, 8GB?
Azt azóta iGP -vel repülök...Aztán álmodtam egy nagyon és megrendeltem a 480at a msi -től 8GB -ban.
A trükk és a saját magam megnyugtatása az volt, hogy sima Gaming jön nem pár ezerrel többért a Gaming X.
Meg ott a Civ6, ami eladható.Remélem a kecske is jól lakik és a káposztából is marad.
Meg hál'Istennek a nettó tud játszani nálam most...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Remus389 #13826 üzenetére
Aha, gyárilag, nyitott teszpadon is 93 fokos VRM-re akarsz még alapos tuningot? [link]
Az év ötlete. Igen, nincs ilyen kártyám. Ilyen 93 fokos VRM-es "tuningkártyám" nem is lesz.Honnan tudom? Egyfelől van nekik adatlapjuk (ritkán bírják 130 fok fölött) másfelől a kondenzátoroknak is van adatlapjuk, amik végképp nem komálják a 100 fok körüli üzemet.
Nézd, nekem tök mindegy, mit veszel. Én nem 3 évre vettem most VGA-t, nem is újat. Ha kell, havonta cserélgetem, nem kötődöm hozzájuk. Én csak azt tudom, ha ma 2+ évre vennék új VGA-t, akkor tuti összekupogratnám már valahogy azt a +10K-t, hogy ne 93+ fokos VRM-em legyen, hűtetlen ramokkal, gyengébb GPU-val.
De ez csak a személyes véleményem.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Amúgy legolcsóbb RX 470 8GB és a legolcsóbb RX 480 8GB.
-
Remus389
veterán
Honnan tudom? Egyfelől van nekik adatlapjuk (ritkán bírják 130 fok fölött) másfelől a kondenzátoroknak is van adatlapjuk, amik végképp nem komálják a 100 fok körüli üzemet.
Szerintem csak irigykedsz
Na akkor részletezd milyen típusú kondik találhatók ott. És hogy pontosan mit bírnak, típussal.
Kicsit gondolkozhatnál, ilyeneket adnak el Equador-ban is, Malajziába is, ahol nagy a kánikula, ott is kell bírnia a strapát. Nem úgy tervezik meg hogy +5% és elolvad
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Remus389 #13831 üzenetére
Azt írja "Japanese solid caps". Nézz meg pár minőségibb japán elektrolit "long life" kondenzátort, mit írnak róluk.
De tessék, kerestem neked egy csúcsminőségű, szupermárkás, japán, szilárd elektrolit long life kondenzátor családot (legjobb esetben is ilyen lehet a VRM-ben): [link]
De egyébként a legtöbb ezt tudja, 5000 óra 105 fokon. Nem olyan sok az... Főleg, ha esetleg még feljebb fűtöd a VRM-et.... És ugye használódik kisebb hőfokon is, csak lassabban. És ez ugye az egyik legjobb japán gyártó....Ami meg az irigykedést illeti... Mégis mire lennék irigy? Ne légy nevetséges...
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Ezek elsőre de jónak tűnnek.
Az elsővel a 24 hónap garancia.
A második jó lenne, de nincs raktáron, vagy felhívod és közlik hogy felment az ára. Ugye meg Vác a helyszín, tehát posta is.
HSM Ha emelkedik a hőmérséklet, automatikusan növeli a fordulatszámot a ventillátor, csak szólok, ha nem tudnád
De ne aggódj, csak akkor fogom tunningolni, ha indokolt lesz. Nem fog folyamatosan így menni nálam. Szóval előszőr a pénzemet akartad helyettem elkölteni, most meg kioktatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Don.Corleone
aktív tag
Ezt az excel táblát el szabad kérni? Vásárlás előtt állok, én is februárra tervezem a vételt, szóval örülök hogy a diilemmám ennyire felütött témaként hogy 470 8 vagy 480 4.. Bár inkább utóbbit fogom venni és 8 gigás változatban, csak éppen 90+k az ára jelenleg.. szóval kivárás van.
-
távcsőves
senior tag
Aprón msi 470 4gb 62gurigáért, ha vki pont ilyet keresne...
-
sakal83
addikt
-
HSM
félisten
válasz MasterMark #13839 üzenetére
+1
Mindig ezzel nyugtatják magukat, akik a gyengébb, olcsóbb kártyát veszik... Ja, elérik a nagytesót, miközben majd kigyullad az olcsósított VRM gyengébb képességű GPU-tól. Csudajó. És akkor a nagytesó még gyári beállításokon fut...(#13841) sakal83: Az azért árban is más dimenzió, nem versenytársa ezeknek szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Miért nem inkább felrobban? Az drámaibban hat
Egyébként megnyugtatlak, a tervezőmérnökök nem ostobák. Úgy tervezik meg hogy ne lehessen csak úgy tönkretenni, csúszkák tili-tologatásával 3 év garanciát adnak rá, saját magukkal csak nem b*sznak ki? Vagy szerinted igen?
Szívesen!
sakal83: Kinek mi az igénye. Aki marad full HD-n, elviseli azt hogy nincs fix 60 fps, vagy azt hogy lejjebb veszi a legkevésbé feltűnő dolgot, annak elég lehet. Vagy kibírja hogy félretesz valami nagy gépigényű címet későbbre.. Attól függ, kinek mi az igénye.
[ Szerkesztve ]
-
-
távcsőves
senior tag
válasz sakal83 #13841 üzenetére
Alapvetően egyetértek veled, de teljesen vállalhatóak lesznek medium/high beállításon fullHD felbontáson legalábbis a 8gb-s változatok . Aztán itt adott a crossfire lehetőség, nem tudom mit hozz ebben a jövő, de lehet, hogy az is megfelelő opció lesz. Valahogy mki érzi, nem igazán van már évek óta ár/teljesítmény bumm. Ami igazán gyorsabb, az igazán drágább is.
Szerk: de rápörgött erre mki..
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz távcsőves #13846 üzenetére
Itt megint attól függ, hogy kinek mi az igénye.
Ha több látvány, kevesebb FPS.
Ha több FPS-t akarsz, lejjebb kell venned a beállításokból.
Ha valakinek a 60 fps kell, akkor cserébe alacsony grafikát kap, vagy nyitnia kell a bukszát.
Én elleszek ezzel egy ideig, nem vagyok hard core gamer.
Részemről egyébként inkább a grafika mint az FPS, ésszerű határokon belül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Nintendo Switch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Hogwarts Legacy teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest